2011-09-12 24 瀏覽
話說近排成日都聽到朋友仔話呢間野D雞蛋仔好正,於是今日番屋企經過就專登試一試雖然呢度好多食家都係讚佢既朱古力夾心但係我就反而想試下佢既原味雞蛋仔~原味先試到真章丫嘛~~去到果度其實都已經有兩三底整好左既擺左係度,但係食雞蛋仔就梗係要食熱辣辣架啦~老闆好好人,聽到我話要即整既都即刻話好!~熱辣辣既雞蛋仔,外脆內軟,睇到入面係落足料既~唔似有D雞蛋仔咁中間係空心~得層外殼咁,總括黎講,$12蚊底算抵食~加埋老闆咁好既服務態度,會再幫趁~

雖然呢度好多食家都係讚佢既朱古力夾心
但係我就反而想試下佢既原味雞蛋仔~原味先試到真章丫嘛~~

老闆好好人,聽到我話要即整既都即刻話好!~
原味雞蛋仔
雞蛋仔中間落足料~
總括黎講,$12蚊底算抵食~

加埋老闆咁好既服務態度,會再幫趁~

2011-09-11
6 分鐘 (外賣自取)
原味雞蛋仔
雞蛋仔中間落足料~
2011-09-06 14 瀏覽
朱古力雞蛋仔即叫即整店員哥哥好友善, 有別於其他店舖雖然等時需耐 但真係好新鮮雞蛋仔表面脆卜卜, 裡面又暖又煙韌蛋味還可以朱古力應該係黑朱古力 所以唔會好甜
朱古力雞蛋仔即叫即整
店員哥哥好友善, 有別於其他店舖
雖然等時需耐 但真係好新鮮
雞蛋仔表面脆卜卜, 裡面又暖又煙韌
蛋味還可以

朱古力應該係黑朱古力
所以唔會好甜
好脆~
朱古力雞蛋仔
2011-08-01
5 分鐘 (外賣自取)
朱古力雞蛋仔
好脆~
2011-09-03 25 瀏覽
聽朋友說這裡的雞蛋仔頗正宗,於是便特意往荃灣走一轉!果然無令我失望!比大坑伯伯的雞蛋仔更好吃啊!!之前做足功課,出示Facebook圖片,並可以$16購買限量出售的肉桂提子夾心雞蛋仔!雞蛋仔果然是即製,熱騰騰的,周邊亦被蛋香包圍著,非常吸引!質感外脆內軟,蛋仔中間有著蛋糕仔的鬆軟,有如海棉蛋糕般,極為充實,絕不是空心的mad肉桂味亦不會遮蓋了蛋香,非常有層次!讚而且亦非常足料!粒粒提子都巧甜啊!>3<滿足!下次試埋其他味先!
聽朋友說這裡的雞蛋仔頗正宗,於是便特意往荃灣走一轉!
果然無令我失望!比大坑伯伯的雞蛋仔更好吃啊!!
果然做足宣傳!

雞蛋仔果然是即製,熱騰騰的,周邊亦被蛋香包圍著,非常吸引!
肉桂味亦不會遮蓋了蛋香,非常有層次!讚

而且亦非常足料!
粒粒提子都巧甜啊!>3<

滿足!
下次試埋其他味先!
2011-08-27
果然做足宣傳!
2011-08-30 20 瀏覽
聽人講話好好食仲有埋fb fan page於是一心黎搵搵$12一底價錢可接受我覺得佢空氣夠多雖然好crispy但係無咩蛋味好淡都唔似鷄蛋仔所以試過就好了反而鷄亦都仲ok不過都係唔明點解甘多人讚既?
聽人講話好好食

好淡
都唔似鷄蛋仔
所以試過就好了

反而鷄亦都仲ok

不過都係唔明點解甘多人讚既?
點解會有fan page?
2011-08-28
2011-08-28 84 瀏覽
如此高調的雞蛋仔檔口還是第一次見,高調訴說自已的配方和優惠,之前也有不少疑似馬評湧現,在Marketing的角度是夠狠夠強,但在讀者的角度並不受落。中午時份忽然想食但周遭最近就是你,就試試真偽。負責的呀姨也頗落力推銷,其實反而想試雞翼,但見佢雖然有幾底在放涼,也願意即製,就要了原味。賣相不夠挺身,以為很淋,但質感較想像中硬脆,但buttermilk落得多,當中咸味牛油把雞蛋仔弄得又咸又甜那種飽膩甜漏的感覺連我倆這甜牙齒也受不了,二人分吃也有剩,而且吃罷極口渴。爭扎多時喊面or OK ?? 這決定,是因為又咸又甜的雞蛋仔實在過不了自已那關,即使脆度夠。而且$12-16這價錢實在不值。