2020-01-14 316 瀏覽
其實已經喺beans食過數唔清咁多次,但次次都被美食吸引,快快開餐,無影到相,所以一直無同大家推薦呢間餐廳!呢次終於記得影相啦!就同大家share下啦!晚飯時間7:30去到,遠遠已經見到長長嘅人龍,好彩前面突然有3至4組嘅客人離開,所以唔洗等好耐!未到8點就入得啦!都叫快啦!好鍾意呢間餐廳,因為d侍應哥哥姐姐永遠都好貼心又好禮貌!每次來都會點龍蝦湯,龍蝦湯好濃郁,味道香濃,入面仲加左少少海鮮,有蝦、帶了、蜆!一定要點呀!(呢個又唔記得影相)仲有兩個main course!八爪魚燴飯同咖啡汁西冷!八爪魚燴飯係原條大大隻八爪魚鬚上碟,上菜嘅時候真係嚇左一跳呀!外觀真係100分呀!味道方面都好好。成個味道有d似西班牙海鮮飯!八爪魚鬚好大隻,係個皮有少少韌姐,d肉都係好好食嘅!呢個飯都好推薦呀!咖啡西冷之前就已經食過啦!今次再食,揀左medium,不過都係會有d邊位熟左d囉!但唔影響個味道,牛肉味夾住少少咖啡香,真係齒頰留香呀!d配菜一d都唔差,尤其係d薯仔,好入味呀!讚!期待下次再幫襯呀!

好鍾意呢間餐廳,因為d侍應哥哥姐姐永遠都好貼心又好禮貌!

仲有兩個main course!八爪魚燴飯同咖啡汁西冷!

八爪魚燴飯

咖啡西冷

期待下次再幫襯呀!
2020-01-13
20 分鐘 (堂食)
八爪魚燴飯
咖啡西冷
  • 龍蝦湯
2020-01-07 408 瀏覽
今晚我很高興 一家人可以一齊食飯我選擇了這一間 其實我已經不是第一次來 ,次次都要排隊 但係我仍然堅持等嘅餐廳今次我叫了個 pizza , 一個招牌蟹肉意粉 , 一客冇骨鷄翼 , 一客羊扒。, 一份藍梅窩夫, 一個綠茶蛋糕 和一個綠茶梳夫里。羊扒味道處理方法好好。窩夫下次可以不用叫真是一般 窩夫我想不是即時做 是來貨 有些失望綠茶蛋糕賣相靚不在話下 個綠茶味道濃。正冇骨雞翼入味。招牌蟹肉意粉也是水準之作叫主菜都送飲品算是不錯 價錢也是合理好味😋
今晚我很高興 一家人可以一齊食飯
我選擇了這一間 其實我已經不是第一次來 ,次次都要排隊
但係我仍然堅持等嘅餐廳

綠茶蛋糕賣相靚不在話下 個綠茶味道濃。正
冇骨雞翼入味。
招牌蟹肉意粉也是水準之作

叫主菜都送飲品算是不錯 價錢也是合理

好味😋

30 分鐘 (堂食)
  • 黃金蟹肉意粉
2020-01-05 322 瀏覽
呢一個平安夜,又嚟呢度食,因有得收早,五點幾來到還有lunch price,感覺好掋😛 但好可惜,不論係服務、食物全部都差唒⋯⋯🤨 所以今次要俾劣評! 同埋應該唔會再嚟呢間分店😑睇住我杯飲品出咗係水吧枱成十分鐘,期間仲要有兩、三個 staff 行過都無人拎俾我哋😒 就算唔由熱變凍,都吹咗唔少塵係面啦🙄 我係咁望住我兩杯野,我啲火就係咁出⋯⋯🔥🔥 咩事死都唔拎俾客人呢?再跟住,隔離張枱剛落完單,佢個飯就即到⋯⋯唔該晒!一定係錯啦,因為我都係order 咗呢個飯,除咗上錯個個有問題,接收個個都有問題,你坐係快餐店咩? 個店員剛行開你個位,點嘅食物就即到🙄🙄 快餐店都無咁快啦⋯⋯之後等多一陣,就追下店員,佢話廚房攪錯,心諗一定係錯啦緊係😒😒 未食都已經🔥唒!女友食緊嘅緊軟殼解意粉,亦都無咁味,是真的! 我哋已經唔係第一次食,女友最近亦係新開無耐嘅坑口分店食過,確實好味好多!我女友食完個意粉,我個飯先到😑😑 係新菜式,同榮華臘腸cross over 嘅意大利飯⋯⋯都幾好味嘅,成個飯都有臘腸味,鐘意食臘味飯嘅人都應該會鐘意😅是日平安夜,所以都加$25叫個cake ,揀咗栗子撻,好味😋👍🏼

黑松露軟殼蟹意粉

Swiss  chestnut  tart

2019-12-23
5 分鐘 (堂食)
$96.5 (晚餐)
2019-12-26 488 瀏覽
今日整完蛋糕,去咗朋友屋企附近食晚餐,今次係第二次食呢間餐廳了,上次是叫外賣的,終於有機會坐低食了!我們一行三人,等咗大概二十分鐘左右就可以入去坐,餐廳環境唔錯,坐得都舒服,服務員很有禮貌。我們食量唔大,點咗一客薯條,一個Pizza,一碟雞翼,一個意粉,同三杯餐飲,剛剛好。薯條很脆+配肉醬汁很夾Pizza 份量材料足 ,朋友推介焦糖雞翼,好好味,朋友每次嚟都必點牛柳意粉蕃茄味濃,有水準跟餐飲品點了熱檸蜜,好飲很好的一次晚餐經驗,餐廳各款菜式都好有水準,賣相吸引味道好,價錢合理,適合朋友聚餐。

薯條很脆+配肉醬汁很夾

肉醬芝士薯條

Pizza 份量材料足 ,朋友推介

Pizza 帆立貝

焦糖雞翼,好好味,朋友每次嚟都必點

焦糖雞翼

牛柳意粉蕃茄味濃,有水準

牛柳絲意粉

跟餐飲品點了熱檸蜜,好飲

2019-12-15
20 分鐘 (堂食)
肉醬芝士薯條
Pizza 帆立貝
焦糖雞翼
牛柳絲意粉
  • Pizza帆立貝
2019-12-23 653 瀏覽
呢個系列嘅餐廳水準不嬲都幾高,好似呢個商場嘅分店,我都成日幫襯。set dinner 會跟一杯嘢飲,兩個人,一份三文治,一個意粉,夠晒飽,又好味。煙鴨胸三文治$96,個三文治🥪包係意大利包,煙鴨胸煙熏味、新鮮生菜、沙律醬汁, Mix埋一齊,配搭新鮮又幾好食。黃金蟹肉意粉$98,我諗好多幫襯過呢個系列餐廳嘅都有食過呢個意粉,個醬汁好香蛋味,夠杰身令意粉掛汁,蟹肉份量都恰當,蟹殼裝飾令意粉生色不少。熱and凍檸蜜,唔苦澀味,給Fresh,上枱幾靚。

煙鴨胸三文治

黃金蟹肉意粉

凍檸蜜

熱and凍檸蜜,唔苦澀味,給Fresh,上枱幾靚。
煙鴨胸三文治
黃金蟹肉意粉
凍檸蜜
2019-12-15 491 瀏覽
久仰聞名的Beans荳子終於有機會試~~由於餐廳不設訂座,每次經過都很多人在排隊我們一行2人17:50便到達,不用等位便可進入餐廳餐廳裝潢舒適,氣氛不錯~~~我們叫了1款小食,2款主食,及1款甜點芝士肉醬薯條,主食+$25便有一客肉醬味濃郁,價錢便宜~~黑松露軟殼蟹意粉味道不錯,雖然軟殼蟹份量只有2小塊,但一分錢一分貨~ 海鮮pizza~帆立貝+蟹柳~~口感豐富!熱檸蜜&熱薑母茶~主菜附送的飲品~全晚重點~~green tea combo仙氣十呎,打卡一流~~抹茶心太軟加上抹茶雪糕,絕配~整晚用餐體驗很好,會再來光顧~~
久仰聞名的Beans荳子
終於有機會試~~
由於餐廳不設訂座,每次經過都很多人在排隊
我們一行2人17:50便到達,不用等位便可進入餐廳

餐廳裝潢舒適,氣氛不錯~~~
我們叫了1款小食,2款主食,及1款甜點

芝士肉醬薯條,主食+$25便有一客

肉醬味濃郁,價錢便宜~~

黑松露軟殼蟹意粉

味道不錯,雖然軟殼蟹份量只有2小塊,但一分錢一分貨~

海鮮pizza~
帆立貝+蟹柳~~口感豐富!

熱檸蜜&熱薑母茶~
主菜附送的飲品~

全晚重點~~green tea combo

仙氣十呎,打卡一流~~抹茶心太軟加上抹茶雪糕,絕配~

整晚用餐體驗很好,會再來光顧~~
2019-12-14
2019-11-28 705 瀏覽
分店越開越多的Beans,很用心地不時推出創意之作。這次Tea Time時段來到,點了:黑糖薑蜜蘋果批配雲尼拿雪糕餐Shakerato 冰搖咖啡焦糖檸檬荔枝紅茶蘋果批是薄身Style,配上黑糖薑蜜很有聖誕氣氛。不過薑蜜味道有點重,容易蓋過了蘋果批的味道,要小心別放太多薑蜜。飲品很驚喜。Shakerato咖啡味香濃,就是份量少了點。焦糖檸檬荔枝紅茶附帶煙霧效果很有趣,就是少許太甜亦不夠荔枝味。食品飲品算不出超高質,不過,Afternoon tea set 58+10% 有齊食物跟HKD40以下飲品(差不多可選9成以上飲品),真的物超所值。性價比超值下,Afternoon tea set值4.5星。同價位下5星:即使排隊亦要一試再試4星:甚佳,可以一試3星:同價位有不少更佳選擇
分店越開越多的Beans,很用心地不時推出創意之作。

這次Tea Time時段來到,點了:
黑糖薑蜜蘋果批配雲尼拿雪糕餐

4星:甚佳,可以一試
3星:同價位有不少更佳選擇
  • Shakerato
2019-11-26 512 瀏覽
最鐘意同朋友黎beans食下午茶,因為坐得舒服,傾計hea下一流.......每次下午茶餐都會嗌「焦糖單骨雞翼配薯條」,除左好食之外,貪佢份量岩岩好,食完唔會太飽,可以再去食晚飯😂雞翼痴滿蜜糖,再加小小黑椒,好食😋薯條同沙律菜就普單正常味道跟餐可以揀一杯$40以下既飲品,要左「荔枝玫瑰花茶」,可refill,好飲👍

2019-11-21 501 瀏覽
是晚和友人慶祝生日,事前問了餐廳,可order蛋糕及要求在碟上寫上祝福語,不用事前預訂,安排很有彈性。試了薄餅、飯、意粉及雞翼。主食都配熱飲一杯,除了咖啡,還有蜂蜜飲品或黑糖薑茶,感覺很養生、很健康。價錢只是一百元左右,晚餐來說算是很划算。薄餅小小一份,分成四件,女士的話份量都夠吃,而薄餅新鮮焗製,芝士呈半溶狀態,味道不錯。黑松露意大利飯的醬汁香濃,飯軟硬適中,不過配料就少了點,有點吝嗇。甜品方面,有蛋糕、布甸等等,款式很多,選了比利時朱古力蛋糕,有不同層次,有軟心朱古力、慕絲、薄脆、果仁,很好吃。
2019-11-06
慶祝紀念
生日
  • 焦糖單骨雞翼
2019-11-02 709 瀏覽
今日有緣跟朋友去beans食下午茶,想坐得舒服可以傾下計。星期六既下午茶時段唔算多人,我地唔洗等位就入得去啦😎亦因為我地都唔算好肚餓,所以一人叫一樣之後share一齊食。第一樣叫左手撕豬仔骨漢堡,價值$116(包基本飲品)。有薯條,洋蔥,蔬菜和洋蔥做配菜。漢堡都大個,所以兩個人share食剛剛好。薯條外脆內軟,熱既薯條配茄汁好好食。不得不題重點豬仔骨,非常充料,十分惹味🌟起初以為過百元要一個漢堡有少許貴,但豬仔骨充料既程度很滿意,是值得的。第二樣叫子GAT,是期間限定的甜品。本身是隨心選擇,見到有期間限定就揀左佢, 點知上菜既時候充滿驚喜🌟 首先成個presentation已經好好,底下放左一d乾冰,所以會噴d煙出黎。右上角係乳酪雪糕, 清清地酸酸甜甜,感覺清新。 輪到重點三個桔仔,用咗薄荷葉黎扮桔葉。 桔仔係熱嘅麻薯,內裏係奶皇,感覺都幾得意。 桔仔係好味😋,不過食得多就有d濟。 另外仲有d柚子醬同朱古力碎做配搭, 加埋士多啤梨令顏色豐富。唯一要挑剔既地方,就係我地坐既位置比較細。因為我地二人只分到一張小枱, 勉強放下兩樣嘢食就已經冇曬位。旁邊既枱既距離有d近(GAT相可見兩枱相隔的
手撕豬仔骨漢堡

GAT

唯一要挑剔既地方,就係我地坐既位置比較細。因為我地二人只分到一張小枱, 勉強放下兩樣嘢食就已經冇曬位。旁邊既枱既距離有d近(GAT相可見兩枱相隔的距離),有少少迫既感覺。

整體黎講今次下午茶都好有驚喜, 兩款食物都非常滿意,上菜速度和服務態度都正常。

2019-11-02
手撕豬仔骨漢堡
GAT
2019-10-25 416 瀏覽
今日去在家附近的beans吃個下午茶,每次經過商場只望到荳子個窗口位,今日平日終於去了,由於平日關係,可以坐到窗口位,心情即時好了,環境舒適。我點了 黑蒜蜆肉意粉及芝士肉醬薯條。食物好快就到了,擺盤亦相當吸引。意粉不是熱的,黑蒜味也沒有,蜆肉好多殼但沒有肉,新鮮也說不上,有些還食到有沙。芝士肉醬薯條,擺盤亦相當不錯,只可惜薯條大部份都是過氣的,完全不脆,而且不是熱的,相信是一早炸好的。只能說荳子可能是只供打卡的,食物質素很差。

只能說荳子可能是只供打卡的,食物質素很差。

2019-10-21
2019-10-21 627 瀏覽
每次都經過見到好多人排長龍的荳子,今日平日終於不用排隊, 當然約閨蜜聚吃個下午茶。聽就將軍澳東港城那邊最近開了新店,但我還是喜歡Popcorn這一間因為有窗口位。🍵鮮奶綠茶(下午茶套餐可選$40內飲品)服務員先上一杯鮮奶綠茶,每一口都很滿足,除了綠茶茶濃外,奶味十足,飲下還好像有小小花香味。🍞抹茶流心吐司$58 作為綠茶控成員,當然是一口飲綠茶 ,一啖吃吐司。吐司憑外表絕對滿分,吐司外脆,一刀切下去抹茶流心醬爆出來了,再配上抹茶曲奇脆脆,紅莓藍莓綠茶雪糕,簡直是綠茶控成員福音。🖇荳子 BEANS the backyard📍香港將軍澳唐賢街9號PopCorn 2F95(找到戲院,過了橋就是了)🕕11:00-22:30 星期六或假日需要在門外排隊,不能訂座 建議於平日下午茶時段吃,不用排隊及性價比高。

鮮奶綠茶

🍵鮮奶綠茶(下午茶套餐可選$40內飲品)

抹茶流心吐司

🍞抹茶流心吐司$58

🖇荳子 BEANS the backyard
🕕11:00-22:30

星期六或假日需要在門外排隊,不能訂座
建議於平日下午茶時段吃,不用排隊及性價比高。
2019-10-21
鮮奶綠茶
抹茶流心吐司
2019-10-13 510 瀏覽
呢一天,揀咗黎Beans食早午餐!好耐無黎嘞,差啲唔記得咗呢度有 all day breakfast 😃 價錢合理又好味 👍🏼😋 唔洗食上次個個成百蚊又無飲品!女友揀咗芝士焗大啡菇+炒蛋,而我就要焦糖香蕉BEANS 窩夫,因為我食咗早餐先出來,所以揀個輕少少😅大啡菇到先,嘩!賣相靚呀😃 食落當然好ok,茄汁焗豆仲要有整熱添👍🏼跟住我個都到,哈!睇餐牌都無為意係’焦糖香蕉’ 係咁樣成條😄😄 下次可以走焦糖,因自己怕甜😅 同埋原來佢個窩夫係咁樣別,大家揀時要留意了😉 再睇埋佢個煙肉,真好!係一塊瘦瘦 feel 嘅煙肉,啱哂我哋!🤩 我倆都好滿意呀😋😋😋 我倆都話,以後要記住,想食 all day breakfast,要黎呢度,80幾至百幾有埋飲品,加埋食物嘅質素,係我哋自己嘅首選😋😁

Baked  cheese  portobello  &  scrambled  egg  with  grilled  sourdough  bread

Caramel  Banana    Breakfast  with  BEANS  waffles

2019-09-28
5 分鐘 (堂食)
$86.5 (午餐)
2019-10-08 578 瀏覽
Cafe Beans於荃灣區內一直人氣高企,每逢假日門外定必大排長龍。幸好近年開設了不少分店,分別位於沙田、大埔及將軍澳。今天剛巧來到將軍澳工作,便來吃午飯。裝潢走型格簡約路線,環境相當寬敞,即使是繁忙時間也沒有如總店般擠迫。食物款式多樣化,亦提供多款咖啡,亦可要求製作3D立體拉花。檸檬蜂蜜蜂蜜香氣隨之飄來,口感酸甜清新。帆立貝菠菜意大利飯 ($74)帆立貝有點韌,意大利飯口感creamy,但味道較為淡。

食物款式多樣化,亦提供多款咖啡,亦可要求製作3D立體拉花。

檸檬蜂蜜
蜂蜜香氣隨之飄來,口感酸甜清新。
檸檬蜂蜜

帆立貝菠菜意大利飯 ($74)
帆立貝菠菜意大利飯

帆立貝有點韌,意大利飯口感creamy,但味道較為淡。
2019-10-07 342 瀏覽
高質早餐配高質咖啡樣樣都正,蔬菜新鮮,面包好食,係次次都食唔到鴨蒸包杯咖啡簡直係一日既原動力,維也納咖啡,夠晒熱,要慢慢飲有兩粒咖啡豆係上面☕️☕️不過提提大家記得帶現金,200蚊樓下唔收卡。。。
高質早餐配高質咖啡

樣樣都正,
蔬菜新鮮,
面包好食,係次次都食唔到鴨蒸包

杯咖啡簡直係一日既原動力,維也納咖啡,夠晒熱,要慢慢飲
有兩粒咖啡豆係上面☕️☕️
不過提提大家記得帶現金,200蚊樓下唔收卡。。。