2023-08-22
好多謝朋友仔帶我去咗一間椰林樹影,泰式風情的打卡西餐廳,有戶外,有室內。有很多打卡位,好有渡假feel ,仲Pet friendly寵物友善雖然對市區人係比較遠少少😝喺大埔林村,但當你去到目的地嘅時候,你就會以為自己身處外國,佢又有包廂,可以約埋一班朋友聚會,細路仔仲有好大地方放電!食物方面✅我覺得佢最必食嘅就係🔥火焰雪山🔥呢個甜品吾係到到有得食!仲要我地只係order 細既size 已經食吾灑!睇住靚仔店員好熟練禁倒d 酒落個蛋白蛋糕上面,熊熊烈火🔥🔥🔥真係好療癒!再淋埋朱古力漿,原來海綿蛋糕入面有雜果,仲隱藏咗Vanilla雪糕!外層蛋白鬆化有空氣感,甜度剛好,口感豐富。✅法式焗田螺蒜蓉牛油味香濃,肉質肥美新鮮殼大肉多,有十二隻,底層好多薯蓉,又夠滑!超級滿足!✅風乾火腿鮮果沙律蔬果新鮮爽甜,份量大,三個人點食得晒!✅夏威夷pizza 即叫即整,薄皮多餡料,超大個!特飲🐱✅椰林日落椰子味濃,有荔枝生果肉喺入面,好清新的特飲✅藍蝶花凍飲蝶豆花,藍色相當吸晴,打卡美美不太甜,又好飲!✅水晶咖啡底層有啫喱粒粒,有咬口!配合凍咖啡,甜味適中,好消暑!Ps:這間餐廳已經超過30年,附近有林村
✅我覺得佢最必食嘅就係🔥火焰雪山🔥
呢個甜品吾係到到有得食!
✅法式焗田螺
✅風乾火腿鮮果沙律
蔬果新鮮爽甜,份量大,三個人點食得晒!
✅夏威夷pizza
即叫即整,薄皮多餡料,超大個!
特飲🐱
✅椰林日落
椰子味濃,有荔枝生果肉喺入面,好清新的特飲
✅藍蝶花凍飲
蝶豆花,藍色相當吸晴,打卡美美不太甜,又好飲!
✅水晶咖啡
底層有啫喱粒粒,有咬口!配合凍咖啡,甜味適中,好消暑!
Ps:這間餐廳已經超過30年,附近有林村許願樹、廟宇同埋一些很靚的Graffiti Art 可以遊覽 !值得推介!