2009-10-16
早兩日響雜誌見又有另一間燒肉店, 已經想試的了, 再加上既然有點名要求喇喎, 於是就算係九龍城咁唔就腳都照去可也先講講個場啦, 裝修一般啦, 我地六個人坐卡位就覺得有d逼, 無乜位放袋咁而且抽風的確麻麻, 一坐底就好大陣燒肉味了不過坐坐下慣左就唔覺, 亦都唔至於食完會成身燒肉味既食物方面呢, 款式就真係比較少 叫做豬牛羊雞海鮮都有齊既, 不過每樣得一兩種咁但雖然款式少, 水準卻係有返咁上下的霜降牛, 安格斯牛粒都係非常之有牛味, 肉質亦唔老腎片十分之爽口, 鱔亦都好脆, 個人都覺得呢兩樣值得推介雞柳就係成塊雞脾肉, 又易燒又滑, 仲好過燒雞翼另外其他人大推既分別有魷魚鬚同牛仔腸仲有一盤送既刺身, 大路款式各數件, 不過不失啦有整板海膽刺身, 難得唔腥, 送既來講真係幾好的了特別再講講呢度個爐, 有別於taki既網燒同燒魂一既明火燒呢度似係鐵板燒多d最厲害既係d食物響呢個爐度彷彿點燒都唔黁燶, 火力好易掌握於是燒起來d野都特別好食兼燒足幾個鐘都唔會黑唔駛換...真係一大優點 總括來講啦, 呢度都可以再幫襯的無左taki, 有呢間咁都以略為撫平一下燒肉怨念囉
而且抽風的確麻麻, 一坐底就好大陣燒肉味了
不過坐坐下慣左就唔覺, 亦都唔至於食完會成身燒肉味既
食物方面呢, 款式就真係比較少
叫做豬牛羊雞海鮮都有齊既, 不過每樣得一兩種咁
但雖然款式少, 水準卻係有返咁上下的
霜降牛, 安格斯牛粒都係非常之有牛味, 肉質亦唔老
腎片十分之爽口, 鱔亦都好脆, 個人都覺得呢兩樣值得推介
雞柳就係成塊雞脾肉, 又易燒又滑, 仲好過燒雞翼
另外其他人大推既分別有魷魚鬚同牛仔腸
仲有一盤送既刺身, 大路款式各數件, 不過不失啦
有整板海膽刺身, 難得唔腥, 送既來講真係幾好的了
特別再講講呢度個爐, 有別於taki既網燒同燒魂一既明火燒
呢度似係鐵板燒多d
兼燒足幾個鐘都唔會黑唔駛換...真係一大優點
總括來講啦, 呢度都可以再幫襯的
無左taki, 有呢間咁都以略為撫平一下燒肉怨念囉