2019-02-04
海鮮控不可錯過!已經幫襯過蒸蒸日上四、五次。每次嘅水準都好好。冇得彈啊!簡直有種想「抱擁這分鐘」不停口品嚐鮮味嘅感覺。同其他蒸海鮮嘅食肆有少少分別,蒸蒸日上係「私房菜」嘅形式。所以每一日嘅中午就一定要confirm究竟有幾多位客人會到。因為晚餐嘅海鮮係當日晏晝先買嘅。所以食材十分新鮮。亦都因為佢哋只會買夠預定客人數目嘅份量,如果多咗人去就會唔夠食;少咗人去呢...你都要俾埋嗰份錢㗎 (都公平啫)。以下係其中幾樣我最喜歡喺蒸蒸日上食嘅海鮮;佢叫做黑珍珠貝。唔係成日有。蒸起之後黑珍珠背肉裏面會藏住一泡水。非常鮮甜。可能你會覺得賴尿蝦冇乜特別。但係賴尿蝦蒸起之後,店員會幫你起肉,食起上嚟一啲都唔麻煩。係炸芋頭丸。係好香口,食落去外皮鬆脆裏面軟林林又唔太甜嘅甜品。如果有朋友生日,仲有特製嘅QQ公仔壽包添。
以下係其中幾樣我最喜歡喺蒸蒸日上食嘅海鮮;
如果有朋友生日,仲有特製嘅QQ公仔壽包添。