今天隨便經過就進來了食個速食。這個店舖是以薄餅外送自取為主,沒想到餐牌中有一個人快餐,而且堂食的地方環境都很乾淨,員工都很親切。唯獨有一個小缺乏,就是食完炸雞成手油,沒有地方洗手可以接受, 但詢問前檯職員想要濕紙巾時, 竟然沒有。她說店舖只有乾紙巾我要不要😳😳😳😳這就更 尷尬了,我整個手的油跟乾紙巾痴到成手碎😂🤣,所以, 我想說,能不能提供手套,或濕紙巾,即使環保為提前,也是需要放框檯供有需要的人使用。
今天隨便經過就進來了食個速食。

2019-12-22
5 分鐘 (堂食)
  • 炸雞, 蒜香肉丸飯好吃
2019-08-18 468 瀏覽
Lunch time 聽日同同事好想食pizza...行咗嚟瀝源呢間食pizza..原來佢有餐嫁一直都唔知...一個迷李pizza都係$50...好抵呀!!!!!我哋叫咗一個葡汁雞皇焗飯...一個白汁雞皇意粉...千島夏威夷薄餅加芝心...再用30蚊加左一客蜜糖雞翼...啲飯同pizza係真係即刻焗出嚟...熱辣辣勁新鮮勁好味....yummy 用埋佢個會員草分....正呀!!!!!!不過佢星期六日好多人
Lunch time

聽日同同事好想食pizza...
行咗嚟瀝源呢間食pizza..
原來佢有餐嫁
一直都唔知...
一個迷李pizza都係$50...
好抵呀!!!!!
我哋叫咗
一個葡汁雞皇焗飯...
一個白汁雞皇意粉...
千島夏威夷薄餅加芝心...
再用30蚊加左一客蜜糖雞翼...
啲飯同pizza係真係即刻焗出嚟...
熱辣辣勁新鮮勁好味....yummy
用埋佢個會員草分....
正呀!!!!!!
不過佢星期六日好多人
2019-06-18 662 瀏覽
今晚買了兩個PHD的四人餐上了友人家暢聚,因有一張買滿$150,只需加一元便可有八隻雞翼的優惠劵,便決定用掉它吧。~蜜糖雞翼 8隻雞翼醃得入味,雞肉香滑,雞皮滲了蜜糖甜點。~4人桃套餐$278雙桃大蝦大批1個黃桃白桃同様甜,大蝦不算太大但亦爽,三色椒、青瓜和洋蔥條為這枇增添了纖維。芒果沙律醬清新,配上蛋黃醬令這批的味道提升到多層次。脆香雞(4件)非常入味,雞肉一點也不硬或韌,雞皮炸得香脆。葡汁雞皇飯 (1客)葡汁惹味,雞肉相對較清,配白飯一起是好配搭。忌廉粟米湯 (4客)雖然已攤凍了,仍然好味。~4人家庭套餐$270夏威夷風情大批 1個火腿菠蘿是絕配,加夾惹味蕃茄醬非常好吃,鹹鹹甜甜,容易入口,所以這款枇非常受歡迎。意式番茄海鮮意粉 (1客)意粉爽口,番茄醬惹味,配合海鮮,好吃。脆香雞 (4件)皮香脆兼肉嫩。日式章魚丸 (1客)章魚燒醬汁味道適中,灑上柴魚片增添口感。汽水 (4罐)自選4罐。是次聚餐,八人份量只是$549,非常便宜。

~蜜糖雞翼 8隻
雞翼醃得入味,雞肉香滑,雞皮滲了蜜糖甜點。

~4人桃套餐$278
雙桃大蝦大批1個

脆香雞(4件)
非常入味,雞肉一點也不硬或韌,雞皮炸得香脆。

葡汁雞皇飯 (1客)
葡汁惹味,雞肉相對較清,配白飯一起是好配搭。

忌廉粟米湯 (4客)
雖然已攤凍了,仍然好味。

~4人家庭套餐$270
夏威夷風情大批 1個

意式番茄海鮮意粉 (1客)
意粉爽口,番茄醬惹味,配合海鮮,好吃。

脆香雞 (4件)
皮香脆兼肉嫩。

日式章魚丸 (1客)
章魚燒醬汁味道適中,灑上柴魚片增添口感。

汽水 (4罐)
自選4罐。
是次聚餐,八人份量只是$549,非常便宜。
2019-06-05
5 分鐘 (外賣自取)
2019-04-15 564 瀏覽
同朋友開party食pizza就最開心🥳其實好鐘意幫襯PHD,雖然佢唔係最好食但咁嘅價錢去邊度搵?覺得佢個雞雞翼幾好味,個汁唔錯,焗到少少香香地,又唔太油膩, 仲叫咗肉醬意粉,葡汁雞皇飯,蒜蓉包,又平又抵食一大班人開party就啱曬啦!
一大班人開party就啱曬啦!

外賣送餐
2019-01-11 612 瀏覽
叫左個千島醬夏威夷pizza,我唔鍾意千島醬,所以叫咗唔好落。一心諗住平常嘅Pizza都一定會有番茄醬,所以為千島醬係額外。點知,黎到嘅時候,係冇番茄醬,得芝士,火腿,粟米同菠蘿。好乾,仲要份量小。加埋珍珠奶茶嘅下午茶餐都要$54。
夏威夷Pizza  +  珍珠奶茶
2018-07-09 871 瀏覽
呢輪世界杯,真係攪到個個球迷都唔得閒,飯都唔得閒煮,放工後,路經PHD,順便買埋薄餅番屋企,一邊食薄餅,一邊欣賞精采球賽。除大眾好熟悉的薄餅 ,亦有唔少其他餐飲選擇。「薄餅博士」有個特價套餐都唔錯,材料有兩款選擇:雞肉和千島夏威夷,我當然揀千島夏威夷,喜歡清清地,唔想食咁多肉。套餐薄餅本身是普通批,一於加大,抵食些,又加埋芝心批,口感更豐富。套餐已經包埋8隻蜜糖雞翼,雞翼味道尚可,但係外型偏瘦,外觀唔多吸引。滑溜溜的忌廉雞蓉粟米湯都唔錯。仲可加$1多一份蒜香包,蒜香包都好吃,不會食到成口油,只係包形有點奇怪,扁撻撻,像隻拖鞋!呢個特價套餐原價$132,左加右加後盛惠$180,一家人分享,都唔算貴!

除大眾好熟悉的薄餅 ,亦有唔少其他餐飲選擇。

外賣自取
2017-09-18 1259 瀏覽
I've been quite busy this week so I didn't write this until now. This is the most horrible experience and I really need to make a complaint. Last Sunday I went to this restaurant and ordered a set of phd combo for 2. It was about 7:00 that time and I admit that there is a lot of people but I simply don't understand why it took so long. I waited for 90 mins and they finally got my meal done. This is totally unacceptable like for god's sake it's 90 mins. They didn't have to deliver it why it still took so long? Besides, they made the wrong pizza and didn't pack the salad for me. Is it so hard to make the right order? The staff is as bad as the service. The one who took my order didn't ask me if I wanted to pay with credit card or cash. She just said it can only pay with cash but I swear I saw someone pay with credit card. I asked a guy if my order was done or not and he said he would check for me but then he went to do other things. I sincerely hope that there'll be improvement.
2017-09-10
90 分鐘 (外賣自取)
2017-08-11 1044 瀏覽
牙媽吾住飯,外賣拉!叫左個2-3人餐,三個忌廉湯,個湯順身及多粟米粒,有8⃣️隻蜜糖雞翼,雞翼size都ok .味道也不錯,大批PHD多寶,加芝心,批多函料,批底不厚不薄,ok!拿破倫意粉,個汁有啲孫,總額$233
2017-08-11
15 分鐘 (堂食)
2017-05-29 962 瀏覽
第一次食PHD嘅Pizza同埋炸雞,叫咗夏威夷風情迷你批,同埋兩件香蒜蜜糖雞(希望冇記錯個名)夏威夷pizza談不上係非常美味,但至少做到佢嘅本份。反而兩件香蒜蜜糖雞就令到我有少少驚喜 打開個盒已經聞到幾香嘅蒜味,本來以為盒底全部都係油,但原來係蜜糖咬落去雞皮仍然係好脆,而且裏面嘅雞肉夠熱亦都夠滑。覺得幾驚喜嘅係雞皮嘅鬆脆程度無被蜜糖影響到,而且原來蒜味同蜜糖都幾夾,雞件嘅size亦都唔係話好細件,唔錯

外賣自取
2017-04-21 700 瀏覽
就喺個個介紹緊pizza hut 之時,等搵食兵團帶大家食另一個pizza-PHD啦👻👻~不過係去沙田瀝源分店堂食😌~-----------------------芝士白汁海鮮飯🦐$45(加芝🧀$5)首先有啲失望嘅係加芝對於小女子黎講以為係拉絲芝士,但原來只係普通鋪面芝仲要無咩芝味☹️海鮮料非常少,亦只有蝦仁、蟹柳同魷魚粒,幸好白汁夠多,足以撈飯食😂😂⋯蒜燒汁海鮮飯🦑$45 (加芝$5)呢個汁其實幾特別嘅,幾香蒜味亦有香濃BBQ醬味,香口惹味,不過飯就濕左少少🤦🏿‍♀️⋯雙拼PhD pizza 🍕 (PHD多寶+爐烤海鮮)$109.4原來單點係有8折優惠~普通批呢個價錢真係幾抵👅比較中意爐烤海鮮~汁地好似就係燒汁海鮮飯果款~幾中意PhD 手拉薄餅果種口感~🧀加錢加埋芝心邊令整體更加軟熟芝味~香脆芝士條🧀 $20說好的香脆呢?😩😩雖說有芝味但不香不脆,那是怎樣啊⋯⋯😭不過平平小食就不緊要啦---------------------------好味指數😋:6.5/10翻啅指數🙆🏻:6.5/10人均消費💰:101-199服務態度👨🏼‍🍳:6/10 乾淨指數🌝:5.5/10------------
-----------------------
芝士白汁海鮮飯🦐$45(加芝🧀$5)
蒜燒汁海鮮飯🦑$45 (加芝$5)

香脆芝士條🧀 $20
---------------------------
好味指數😋:6.5/10
翻啅指數🙆🏻:6.5/10
人均消費💰:101-199
服務態度👨🏼‍🍳:6/10
乾淨指數🌝:5.5/10
2017-02-14 584 瀏覽
晌人哋度order咗PHD一齊食,叫咗個M1套餐,另外再加幾隻脆香雞.輕盈沙律,蔬菜有生菜,青瓜,粟米,菠蘿,車厘茄,配黑醋橄欖油簡單開胃.忌廉雞蓉粟米湯,我冇飲到,不過睇落都幾濃稠嘅.咖哩角配泰式醬係晌網上訂滿$180送嘅,上次食好似係啱啱炸起,非常脆卜卜,呢次外皮就明顯腍身咗少少,但仍然算係香口.脆香雞,雖然餐廳主打批薩,不過炸雞嘅表現一啲都唔差,外層炸皮微鹹惹味,雞肉又嫩又唔乾,幾乎每次都會叫嚟食.芝士白汁雞皇長通粉,平時多數會叫拿破崙海鮮系列,呢次朋友就叫咗呢款.配料除咗有雞肉外,仲有切絲青椒同紅椒.長通粉都幾腍,白汁嘅芝士味稍為弱咗少少,味道唔差但又唔算特別好.食批薩多數會揀番茄醬底嘅口味,呢次又叫咗PHD多寶,鋪面嘅配料如辣肉腸,雞肉,五香肉粒,磨菇,青椒,洋蔥同芝士份量唔少.我哋仲加錢轉芝皇脆邊,應該撈咗兩款芝士,估計係水牛芝士同車打芝士,批邊鬆軟,芝士煙韌鹹香,味道同口感都唔錯.野莓果凍,放咗粒鮮藍莓做點綴,下層果凍之中有好多類似果醬咁嘅果肉顆粒,酸味都幾強,但對我嚟講唔錯.
輕盈沙律

脆香雞
芝士白汁雞皇長通粉
野莓果凍
外賣送餐
脆香雞
2014-10-07 1082 瀏覽
Pizza,是我同太太最喜愛的食品之一,有時行街想不到食什麼好,又不想太貴,又不想吃茶餐廳,可以堂食的 Pizza 小店,就會是我們的終極選擇。當日我們在沙田,馳名的星期二薄餅好像不太就腳,太太就突然想起 PHD 在不遠的瀝源邨有一分店,身在沙田中心的我們,就決定過橋探訪這《薄餅博士》。是日,只我倆,一人一份餐最食方便,太太茹素,當然選她的素食口味薄餅,不過,一人餐的 Pizza,是迷你的六寸 size,根本就不大,太太加上了芝心邊,直接地令到個 Pizza 更細。入口,雖然充滿了芝士的香味,但變相令到個 Pizza 冇餡。我的肉食大王 Pizza,沒有要芝士邊,看起來就大隻少少,這一個薄餅,充滿了牛肉粒,意大利腸,是絕等的肉食 Pizza,入口非常之鮮香。茹毛飲血的我,一個 Pizza 仔又點會夠飽,於是,我多點了一份炸雞跟餐。這炸雞,味道不比 KFC 的差,不過,我可以說,這東西是一早炸好,有一在店 order 時,才放入焗爐翻熱,這樣子就不會太油,不會太乾,亦保留了雞外層的香脆,而我可以說,這雞夠好味。食 Pizza,我們都不喜歡標奇立異,母店 Pizza Hut 的 Pizza

食 Pizza,我們都不喜歡標奇立異,母店 Pizza Hut 的 Pizza 越來越奇怪了,PHD 反撲歸真,簡簡單單地做回原味的美式意大利薄餅,我阿仔食過都話好食。
2013-08-03 496 瀏覽
一向有叫開PHD,貪方便可上網落單,地址資料一早已有所以選好食物便可以落單。之前經驗係送得太慢,成個鐘先到,雖然每次都熱辣辣,但有時肚餓,等會變得更漫長!咋晚決定比多次機會去order,19.20入單,預計送貨時間係20.10,兩個普通批,一加一孖寶優惠$159,一向都係食依個餐,OK抵。估唔到19.45就送到!所以要上openrice一贊!味道一如以往好食,正!叫咗一個BBQ鷄肉加芝士邊,芝士味十分重,簿餅皮亦十分鬆軟,囗感一流。另一個日本枇,有風味,芝士夠厚亦好襯wasabi味,配撘新鮮。

2013-08-01
30 分鐘 (外賣送餐)
2013-05-27 391 瀏覽
星期六下午, 沙田到處都是人頭湧湧, 穿過市中心, 沙中, 好運, 最後行到瀝源商場內的薄餅博士, 發現有幾款頗吸引的下午茶餐, 而且價錢實惠, 便點了兩個Tea Sets, 一個迷你夏威夷薄餅配罐裝百事和一個脆香雞薯角配咖啡.薄餅餅底一向以手拉作招徠, 比較厚身同軟熟, 多醬汁, 但係唔係好重千島醬味, 餡料有火腿、菠蘿、粟米, 不過因為係迷你薄餅, 餡料當然唔係太多, 至於香雞則做到外皮脆, 內裡鬆軟, 可惜少了點雞味, 最後薯角係剛剛炸起又唔過火, OK

2013-05-11
2012-12-08 244 瀏覽
Order了Combo deal for 4。選擇了千島夏威夷大批加360度芝心,火腿加菠蘿,涵料適中,但芝士略少。肉醬意粉比雞皇飯好吃,因醬汁較多。 小食拼盤只有3隻雞翼,雖然味道好,但4人餐只有3隻雞翼唔夠分,薯條味道略淡,如加點調味就更好,脆爆雞粒香脆,但一點雞味也沒有。香滑豆乳布甸,淡而無味。
Order了Combo deal for 4。

60 分鐘 (外賣送餐)