2022-11-05 1356 瀏覽
朋友聚會首選難得見近日疫情緩和,限聚令放寬至12人一組,梗係要把握機會喎朋友聚一聚會,喺朋友屋企打牌食嘢,食食吓肚仔餓當然係要叫外賣啦,朋友就話叫Pizza外賣。我哋就今日就叫咗PHD 外賣,貪佢平、選擇又多,味道又唔差!落單到食物送上嚟都係用咗差唔多9個字, OK啦唔太耐最重要就係食物送到嚟仲係新鮮熱辣!我哋今次試咗好多種類嘅食物啊,除咗一定要有嘅Pizza,仲叫咗忌廉湯炸雞🍗蒜蓉包薯角雞翼等等,好滿足呀所有食物都仲熱辣辣,食落口脆卜卜的!
朋友聚會首選

落單到食物送上嚟都係用咗差唔多9個字, OK啦
唔太耐最重要就係食物送到嚟仲係新鮮熱辣!
炸雞🍗蒜蓉包
薯角
雞翼等等,好滿足呀
所有食物都仲熱辣辣,食落口脆卜卜的!
外賣送餐
2022-10-22 631 瀏覽
沙嗲牛嘅熱潮果然冇停過,呢期 phd.hk 將港式classic升級改造,變成升呢沙嗲牛肉批!本身抱住懷疑去食點知幾有驚喜,沙嗲醬濃郁,加埋爽口紫洋蔥同椒絲幾豐富,同半溶巴馬臣芝士超夾!另外佢哋都將凍檸茶升呢,以檸檬紅茶醬配蜜桃同pizza,鹹鹹甜甜咁食落好特別✨
2022-07-25 682 瀏覽
一班朋友聚餐,叫炸雞 Pizza外賣是常識吧🤣PHD嘅送餐服務算快,大概30-40分鐘就送到。忌廉湯味道唔錯,炸雞就有少少失望,可能因為外賣時焗住左,令到炸雞外皮軟晒,雞肉都有少少「鞋」肉醬意粉就不過不失。另外仲有個千島海鮮pizza,冇乜千島醬,海鮮亦唔多,Pizza味道一般。。。小食方面,雞翼係好食嘅,但係蒜蓉包就可免則免啦,因為佢好似塊鞋墊咁硬,好難咬,仲要冇味😥整體來講,雖然價錢唔貴,但食物嘅味道一般,性價比不算高。
一班朋友聚餐,叫炸雞 Pizza外賣是常識吧🤣
PHD嘅送餐服務算快,大概30-40分鐘就送到。
肉醬意粉就不過不失。
整體來講,雖然價錢唔貴,但食物嘅味道一般,性價比不算高。
2022-07-15 411 瀏覽
最近薄餅博士全新推出咗榴槤系列 榴槤控必食呀🤩🤩原本以為榴槤同烤餅會好唔夾 點知軟滑香濃嘅榴槤吉士醬 再配埋鹹香嘅芝士🧀鹹鹹甜甜又幾夾😚面頭仲有榴槤果肉添 非常足料❣️烤餅口感都好香脆 唔錯😋
2022-07-09 414 瀏覽
Just know that, PHD pizza is under the same group of Pizza Hut, and the taste indeed similar to Pizza HutOrdered Deluxe Pizza having chicken, pepperoni,mushroom, pork, onion, green pepper and tomatoes sauce, i like the cheese topping Hawaiian Island having ham, pineapple, sweet corn and Thousand Island Dressing, and i like this one more and we upgraded it adding cheese insides pizza layer which i likeeee haaGarlic Toast having butter garlic flavor, soft bread such a nice one to have, better eat

Deluxe Pizza
Deluxe Pizza
Hawaiian Island
, better eat when it served hot, becoming thick flat after staying for a while
Garlic Toast
Fried Chicken tastes yum having good flavoring haa, crispy outsides too
Fried Chicken
The food quality is quite standard and similar to Pizza hut, if a branch near my home and i would try it again haa
Hawaiian Island
Garlic Toast
Fried Chicken
2021-05-14 1121 瀏覽
作為黑糖珍珠奶茶嘅愛好者,每次一見到有新過江龍飲品店都必會試返杯😛最近見到PHD竟然推出左黑糖珍珠奶茶迷你批,超有創意呀😍又甜又鹹究竟會係咩味呢,二話不說馬上訂左個試試啦~🔸黑糖珍珠奶茶迷你批(單點$46/星級追加優惠價$20)Pizza上面滿滿嘅黑糖珍珠加上甜甜嘅黑糖淋醬,好有晶瑩剔透嘅視覺效果呀🤩今次我買嘅時候,珍珠唔會放得太過集中,所以唔洗驚密集恐懼啦😛更特別嘅係配埋芝士拉絲都意想不到地match,試食完超深刻呀。迷你size細細個唔驚覺得會膩到食唔曬,3個人share都足夠架,仲可以當甜品咁食呢
黑糖珍珠奶茶pizza

🔸黑糖珍珠奶茶迷你批(單點$46/星級追加優惠價$20)
外賣自取
2021-05-13 487 瀏覽
PHD的黑糖珍珠奶茶迷你批已經強勢回歸了🤩,作為珍珠奶茶控,當然要跟鼠妹🐿去試試看吧🤤。這個是迷你批,所以自己一個吃掉整個也沒有問題😆。既然去不到台灣旅遊,暫時吃這個來解相思之苦吧🙈。-💥黑糖珍珠奶茶迷你批,用黑糖珍珠/吉士醬/芝士製作而成,這個是厚批版本。大量黑珍珠鋪在批面,賣相雖然平凡,但味道挻特別的😋。甜甜的黑糖珍珠,口感煙韌Q彈,配著少少咸的吉士醬和芝士,既惹味又滿足😆。配著煙韌的厚批口感更豐富,很快就吃光一整個了💕。

2021-05-10
15 分鐘 (外賣自取)
2021-05-12 329 瀏覽
🇭🇰PHD薄餅博士🍕🍕Pizza Crossover 珍珠奶茶🧋⁉️無論係蛋糕雪糕朱古力餅乾只要係黑糖珍珠奶茶味我都一定會買來試~今次就見到PHD個黑糖珍珠迷你批啦🤤誠意十足除咗有好多彈牙珍珠⚫️Pizza上面都佈滿左黑糖漿🧋一啖咬落去甜甜地之餘又煙韌😬拉絲芝士再配上珍珠咁前衛嘅食法估唔到口感有咁夾😍一人份量就啱晒單點$46😋 惠顧任何套餐或單點薄餅即可星級追加 $20😋仲唔快啲去試吓🏃‍♂️
🇭🇰PHD薄餅博士🍕
🍕Pizza Crossover 珍珠奶茶🧋⁉️

無論係蛋糕雪糕朱古力餅乾只要係黑糖珍珠奶茶味
我都一定會買來試~
今次就見到PHD個黑糖珍珠迷你批啦🤤

一人份量就啱晒單點$46😋
惠顧任何套餐或單點薄餅即可星級追加 $20😋
仲唔快啲去試吓🏃‍♂️

2021-03-27 560 瀏覽
今年新年因為疫情關係, 冇乜出去拜年, 連年初二都在家渡過! 因為唔想再食糕, 又記得上次PHD PIZZA 幾好食! 於是老公喺網上訂, 本來顯示要2 個鐘先送到, 但係最後一個鐘就到啦! 外賣員用紙兜放好食物同湯, 冇倒瀉到! 我哋叫咗個套餐, 有PIZZA, 湯, 蒜香包同埋一個飯/意, 盛惠HKD 230忌廉雞蓉粟米湯少少稀, 味道較淡, 但幾好飲! 蜜糖BBQ雞翼 雞翼皮有陣陣蜜糖香同甜, 雞翼都淋都入味蒜香包勁重蒜味, 好好食! 個包又香又脆 PHD多寶PIZZAPIZZA 有雞肉、辣肉腸、蘑菇、五香肉粒、洋蔥、青椒、番茄醬汁自己本身好鍾意食辣肉腸, 加上PIZZA 度勁好食!加上有D 辛味蔬菜 - 洋蔥同青椒, 食落味道唔知番茄醬嘅酸, 仲有少少辛! 不錯!餅底唔算厚, 熱熱食好鬆軟! 吞拿魚海鮮意粉最後食呢個吞拿魚海鮮個意粉, 面有濃濃蕃茄醬, 加上一層吞拿魚。不過因為最後先食, 已經飽, 感覺有D 膩。埋單HKD 230, 年初二嚟講算係咁!總括PHD D 食物好食, 下次叫PIZZA 都會叫返PHD!

外賣員用紙兜放好食物同湯, 冇倒瀉到!

忌廉雞蓉粟米湯
少少稀, 味道較淡, 但幾好飲!

蜜糖BBQ雞翼
雞翼皮有陣陣蜜糖香同甜, 雞翼都淋都入味
蜜糖BBQ雞翼 (4件)

蒜香包
勁重蒜味, 好好食! 個包又香又脆

PHD多寶PIZZA
自己本身好鍾意食辣肉腸, 加上PIZZA 度勁好食!
餅底唔算厚, 熱熱食好鬆軟!

吞拿魚海鮮意粉
不過因為最後先食, 已經飽, 感覺有D 膩。

吞拿魚海鮮意粉

埋單HKD 230, 年初二嚟講算係咁!

2021-02-13
60 分鐘 (外賣送餐)
忌廉雞蓉粟米湯
蜜糖BBQ雞翼 (4件)
2020-08-28 1214 瀏覽
平時外賣pizza都係叫pizza hut,今次試下PHD先🍕 上網見到有個四人餐都幾抵食😍4人美式肉醬套餐🍕🤤💥💲2754人餐包既野食都幾豐富,有美式肉醬大批一個,脆香雞4件,焗飯或意粉1客,湯/汽水/奶茶系列任選4客。款式都幾特別👍🏻 飲品方面,伏到不行了🤦🏻‍♀️ 叫左杯芋香珍珠奶茶,無味,好似飲緊奶水甘👎🏻 下次都係叫返汽水/湯會穩陣啲。野食方面性價比都幾高,肉醬Pizza幾好食,材料豐富!有美式肉醬(內含牛肉),豬肉粒,洋蔥,薯角,沙律醬,蕃茜碎。原來薯角同pizza都幾夾🥰 Pizza厚度適中,口感外脆內軟,值得一試👍🏻炸雞方面,口感酥脆,雞肉嫩滑!啖啖都好滿足吖蕃茄海鮮焗飯唔乾,仲幾好食添😋 啖啖海鮮,好足料

4人美式肉醬套餐🍕🤤
💥💲275

👍🏻炸雞方面,口感酥脆,雞肉嫩滑!啖啖都好滿足吖

蕃茄海鮮焗飯唔乾,仲幾好食添😋 啖啖海鮮,好足料

外賣自取
2020-02-04 1170 瀏覽
#黑糖珍珠 的熱潮不減,繼黑糖soufflé pancake後,連Pizza都可以加上珍珠⁉️這次小莎跟同事嘗試了PHD的黑糖珍珠Pizza,風評各異,就讓我如實反映他們的意見吧😆小莎:其實這個pizza就是芝士加上黑糖珍珠🤣PHD的批底向來都做得很鬆軟,值得一讚👍🏻但是黑糖珍珠的口感太軟,完全沒有嚼勁😔同事A:完全是兩個分開的元素😣同事B:甜加鹹出奇地好吃😋喜歡黑糖珍珠👍🏻 同事C:不過不失吧🤷🏻‍♀️ 總的來說就是中下的水平吧,如果大家喜歡黑糖珍珠,或者想勇敢試伏的話,儘管下單一試🙊

同事A:完全是兩個分開的元素😣
同事B:甜加鹹出奇地好吃😋喜歡黑糖珍珠👍🏻
同事C:不過不失吧🤷🏻‍♀️

黑糖珍珠Pizza
外賣送餐
2019-07-03 1509 瀏覽
PHD 雙桃大蝦pizza (大批+芝心) : 7.5/10價格 : $191 (外賣自取有八折喔!)一拎起塊pizza即刻跌晒D餸落黎😱餅底太薄太軟, 承托唔到D餸, 有D失望😢有蝦既彈牙, 青瓜同紅椒既爽口, 桃既甜軟, 口感豐富, 食落去感覺清新!Pizza最特別嘅地方係用料採用咗桃, 夠晒創新, 會加分! 份量方面, 3個人一齊食都夠飽, 同朋友或者屋企人食就最岩!速度方面, 因為訂購時將近關門時間, 製作過程快, 訂購後十分鐘後就有得拎 !整體嚟講算唔錯, 會回購!

價格 : $191 (外賣自取有八折喔!)

一拎起塊pizza即刻跌晒D餸落黎😱
餅底太薄太軟, 承托唔到D餸, 有D失望😢

整體嚟講算唔錯, 會回購!
雙桃大蝦pizza
2019-06-04
10 分鐘 (外賣自取)
雙桃大蝦pizza
2019-05-01 1241 瀏覽
勞動節當然唔可以勞動啦😎係屋企hea左一日晚餐當然叫外賣🏃本身想叫pizzahut但要等2個半鐘即刻轉軚 見PHD一個鐘送到又平d叫左個aloha套餐👫食都食唔晒/1️⃣千島夏威夷+$15芝心批2️⃣脆香雞x23️⃣肉醬長通粉4️⃣紅豆抹茶5️⃣青蘋果爆珠綠茶6️⃣蒜香包(網上落單滿$220,加$1換)總共💲242份量夠3個人食 真心抵🙆1個鐘上到上門仲熱熱地 Good👍/PHD#Hanako_pizza意粉🌸
勞動節當然唔可以勞動啦😎
2️⃣脆香雞x2
3️⃣肉醬長通粉
4️⃣紅豆抹茶
5️⃣青蘋果爆珠綠茶
6️⃣蒜香包(網上落單滿$220,加$1換)
總共💲242
Aloha二人套餐
2019-05-01
Aloha二人套餐
2018-09-12 1361 瀏覽
表妹話懶得落街,叫我上佢家之前順便買個pizza上去,佢話要千島夏威夷加芝心,到左佢屋企,個紙盒都仲熱,但個pizza已經得返微熱,所以都係叫外賣比較好,因為有保溫。
2018-09-05 1370 瀏覽
上次喺Hygge食評 (https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E5%A1%9E%E7%BF%81%E5%A4%B1%E9%A6%AC%E5%90%8C%E8%B6%95%E5%BE%97%E5%88%87-e3141142) 中提到,原本打算同老公食呢間嘅pizza,點知係外賣店冇堂食,咁大前日(2-9-2018 Sun)嗌外賣啦,原本上網訂,點知要登記做會員至可以完成張訂單,我唔想登記咁多嘢,於是放棄,就打電話order,落單個女仔同我講50分鐘到,OK.但一直等,等咗成個鐘至到o黎,我o地叫o既係$213.00o既2人澈芒狂熱套餐(L1),揀o左:1. 激芒大蝦手拉普通批Menu寫有芒果,蝦,精選海鮮,青瓜,芝士,洋蔥,紅椒,蘑菇,芒果沙律醬同蛋黃醬.精選海鮮我見到有蠔仔,呢個材料同味道對版,但我估將芒果沙律醬改為芒果千島醬可能會好食啲.而個批本身都幾厚而且鬆軟.味道:3 分2. 原味脆香雞落單時會問加唔加錢改要蒜香牛油蜜糖味,我o地唔要啦,佢o地亦寫明,會俾一件上髀同一件下髀,我就因為太飽,所以揀食少啲肉o既下髀,外脆肉嫩多汁,

1. 激芒大蝦手拉普通批
激芒大蝦手拉普通批
味道:3 分

2. 原味脆香雞
落單時會問加唔加錢改要蒜香牛油蜜糖味,
我o地唔要啦,佢o地亦寫明,會俾一件上髀同一件下髀,
原味脆香雞
我就因為太飽,所以揀食少啲肉o既下髀,外脆肉嫩多汁,
原味脆香雞
鹹淡適中,正常.老公大讚呢個得.
味道: 4分

3. 芝士白汁海鮮焗飯
芝士白汁海鮮焗飯
芝士好似唔多,海鮮就見到有蝦,蜆同魷魚,
芝士白汁海鮮焗飯
呢個味道淡淡,一般.
味道:2.8 分

4.-5.  角切鮮檸檬蜜糖緑茶同角切鮮檸檬蜜糖紅茶
左: 角切鮮檸檬蜜糖紅茶, 右: 角切鮮檸檬蜜糖緑茶
兩杯都有好多蜜糖沉落底,
左: 角切鮮檸檬蜜糖紅茶, 右: 角切鮮檸檬蜜糖緑茶
口感滑,紅茶唔澀.不過,須要用咁多檸檬咩?檸檬太多反而唔好,而且又難篤又篤唔晒,好o徙,我就將佢擺o係雪櫃入面除味.
味道: 4分

其他:
Menu上寫明,飯意粉類可揀一番和風飯,
但上網訂冇一番和風飯揀.

抵食係2.7分
2018-09-02
65 分鐘 (外賣送餐)
$106.5 (午餐)
  • 左: 角切鮮檸檬蜜糖紅茶
  • 右: 角切鮮檸檬蜜糖緑茶