2021-03-27
今年新年因為疫情關係, 冇乜出去拜年, 連年初二都在家渡過! 因為唔想再食糕, 又記得上次PHD PIZZA 幾好食! 於是老公喺網上訂, 本來顯示要2 個鐘先送到, 但係最後一個鐘就到啦! 外賣員用紙兜放好食物同湯, 冇倒瀉到! 我哋叫咗個套餐, 有PIZZA, 湯, 蒜香包同埋一個飯/意, 盛惠HKD 230忌廉雞蓉粟米湯少少稀, 味道較淡, 但幾好飲! 蜜糖BBQ雞翼 雞翼皮有陣陣蜜糖香同甜, 雞翼都淋都入味蒜香包勁重蒜味, 好好食! 個包又香又脆 PHD多寶PIZZAPIZZA 有雞肉、辣肉腸、蘑菇、五香肉粒、洋蔥、青椒、番茄醬汁自己本身好鍾意食辣肉腸, 加上PIZZA 度勁好食!加上有D 辛味蔬菜 - 洋蔥同青椒, 食落味道唔知番茄醬嘅酸, 仲有少少辛! 不錯!餅底唔算厚, 熱熱食好鬆軟! 吞拿魚海鮮意粉最後食呢個吞拿魚海鮮個意粉, 面有濃濃蕃茄醬, 加上一層吞拿魚。不過因為最後先食, 已經飽, 感覺有D 膩。埋單HKD 230, 年初二嚟講算係咁!總括PHD D 食物好食, 下次叫PIZZA 都會叫返PHD!
忌廉雞蓉粟米湯
少少稀, 味道較淡, 但幾好飲!
蜜糖BBQ雞翼
雞翼皮有陣陣蜜糖香同甜, 雞翼都淋都入味
蒜香包
勁重蒜味, 好好食! 個包又香又脆
PHD多寶PIZZA
自己本身好鍾意食辣肉腸, 加上PIZZA 度勁好食!
餅底唔算厚, 熱熱食好鬆軟!
吞拿魚海鮮意粉
不過因為最後先食, 已經飽, 感覺有D 膩。
埋單HKD 230, 年初二嚟講算係咁!