2024-10-23 0 瀏覽
今日同街坊去咗土瓜灣買嘢,臨走經過一間餐廳叫薄餅怪獸,個名好特別,吸引我哋注視,餐廳主打薄餅、炸雞,飯意粉和小食,咁啱我哋都好肚餓,咁就一齊去試吓!餐廳每日都會有優惠,唔好錯過!千島海鮮薄餅:薄餅做成心形,色彩繽紛好精美,餅底厚度適中,烘得非常香脆,薄餅材料有海鮮雜錦、菠蘿、蟹柳、洋蔥、青椒,配千島醬汁,無論味道同口感好豐富。香濃鮮茄肉丸焗長通粉(茄汁):肉丸彈牙,長通粉軟硬適中,每條都沾滿香濃嘅鮮茄醬汁,酸酸甜甜好醒胃。加10蚊有檸檬惹味烤雞,檸檬天然清新味道令擁有香脆外皮的雞腿變得清爽、不油膩。另外,低溫慢焗把嫩滑肉質得以保留。吞拿魚焗長通粉(白汁):吞拿魚份量都好多,濃濃嘅白汁鋪滿長通粉,伴均勻食,味道creamy 又有口感。香濃鮮茄豬柳焗飯(茄汁):豬柳肉質夠嫩,以新鮮番茄調配嘅醬汁好濃郁,味道酸酸甜甜,極之開胃。主食配飲品有優惠,凍檸茶、凍奶茶都好夠味,餐湯亦濃郁香甜。

餐廳每日都會有優惠,唔好錯過!

主食配飲品有優惠,凍檸茶、凍奶茶都好夠味,餐湯亦濃郁香甜。
2024-10-10 158 瀏覽
薄餅怪獸 今天放假約了家住土瓜灣區的朋友午餐😀 朋友話附近有一間著名的pizza 店,好食又價錢親民,叫薄餅怪獸🍕 咁就一定要試吓!小店位於土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖😄 港鐵土瓜灣站B 出口行2分鐘就到! 搭其他交通工具都十分方便💯 門外的招牌很顯眼的😆 室內裝潢簡潔但有風格! 擺設整齊,光猛和坐得舒適😚QR Code 點餐,先來個心形千島海鮮🍕,有洋蔥、青椒、蟹柳、海鮮雜錦😋 朋友不愛吃菠蘿,走了😀 加了最愛吃的煙肉🐷,當然要的千島醬底! 熱呼呼的🍕的賣相一流!它是♥️形厚批,但餅底都做得很脆口👍 餡料份量十足,海鮮雜錦還有蝦🦐和蜆肉等,真的很豐富😉 好好食!必叫的!還要了蒜香牛肉長通粉,要白汁🍝 它是原盤焗的,足料足份量!蒜香味濃,和白汁超夾👍 牛肉🐮都很林滑不會鞋及入哂醬汁味! 長通粉煮得適中有口感!小食來了一個蝦兵蟹將🦐🦀🦪 有黃金炸蠔、黃金炸蝦、黃金炸蟹鉗和洋葱圈各3件😋 超大的! 食材很新鮮👍即做即炸,香脆可口又美味!是日餐湯是羅宋湯🍲湯料十足,味道很濃,好飲! 我們還要了青檸梳打和柚子梳打🧉 配搭和味道清新,必試!這間店的食物質數相比價錢,真的超值
薄餅怪獸

這間店的食物質數相比價錢,真的超值!食物選擇又多,可自由配搭!價錢又親民,下次要再來去吃其他🍕,也值得推介給大家😘
2024-09-18 412 瀏覽
🍕 ||怪獸多寶(細批) $73||其實pizza啱啱烤起就食真係會幾有驚喜!又脆又鬆軟!但可能因為叫細批,所以餅皮比例較多😭 但都會食得出係自家製,而唔係雪櫃攞出來嗰啲pizza🙂‍↕️😂順帶一提,上菜速度都頗快的!5分鐘左右就有了~✨🍕||拿坡里烤雞(細批) $73||呢個我地叫咗bbq醬,相對味道較淡,同埋上面有好多蛋碎,有少少似食緊蛋沙律咁,奇怪的配搭🤣🤣自己覺得ok,朋友就冇咁鍾意仲加錢叫炸雞,可惜我地冇訂座😭所以冇用到+$1呢個優惠😭😭但真係推薦大家加$10(跟一人餐)叫!檸檬蜜糖烤雞好香店員態度都好好!家庭式pizza,以dinner來講實在係幾滿足嘅一餐~
🍕 ||怪獸多寶(細批) $73||
順帶一提,上菜速度都頗快的!5分鐘左右就有了~✨

🍕||拿坡里烤雞(細批) $73||

2024-09-02 470 瀏覽
薄餅怪獸除咗出名薄餅皮薄餡靚,鬆軟酥脆之外,其實西餐都做得非常出色~而且價錢唔貴,性價比高,可以話係抗通脹學生哥平民恩物😋呢度有晚餐提供,套餐主菜嘢飲連餐湯都係約$60,最緊要係味道都唔錯~長通粉爽口彈牙,白汁香濃得來唔會太鹹,恰到好處,而且吞拿魚焗得好入味,令通粉吸收晒兩者嘅精華😍仲未夠飽?唔緊要!仲可以以超優惠價top up炸雞一件,只需$20就可以食到平時茶餐廳起碼要三四十蚊嘅炸雞,最緊要係炸得外脆內軟,仲能夠鎖住肉汁保持雞肉嫩滑,裏面又唔會太乾,呢下盡顯廚師嘅手藝~另外保持身體健康,梗係要多食蔬菜,所以嗌咗一份芝士焗西蘭花,菜蔬非常fresh ,咬落去索索聲多汁得來又冇乜渣,用埋芝士焗香佢,食到欲罷不能!總括而言,大家想食餐平靚正,不妨考慮一下薄餅怪獸~良心小店但水準都唔輸連鎖大牌子,唔單止價廉物美,最後仲送咗個甜品,咁抵食邊度搵🤩

1918 瀏覽
怪獸薄餅位於土瓜灣,價錢貼地性價比高,而且有啤酒仲買三送一,約朋友嚟坐吓飲嘢都好抵~食物方面,今次試咗一客蒜蓉大蝦意大利粉,質素都相當高😋蒜茸入味得來唔會太鹹,落少少辣椒醬調一調味,好食到停唔到口!大蝦大大隻份量都夠一個成年男人做一餐晚飯,而且價錢非常平民,學生哥都食得起,港人抗通脹唔使咁遠返到深圳食嘢,薄餅怪獸都係一個好選擇😍嚟到薄餅怪獸梗係要試吓薄餅啦,呢度嘅薄餅餅底搓得好鬆軟,咬落有口感又唔會太韌,配襯着芝士醬又唔會太乾,加埋餡料鹹度適中,恰到好處~最後提一提呢度嘅飲品都沖得好好飲,咖啡奶茶都沖泡得好香濃,可以話係茶餐廳嘅價錢,食西餐餐廳嘅水平。大家未諗到今晚食咩,不妨考慮一下🤩

2024-07-22 754 瀏覽
近排食Pizza Hut食得太多,有啲Pizza上癮😂😂今日收工經過呢頭,經過呢間老牌街坊pizza店,決定試吓。意大利雜菜湯:使用各種蔬菜和香料熬製的湯,具有豐富的口味和深厚的味道。有啲似羅宋湯。✅熱情如火pizza:燒烤風格的披薩聽起來相當有趣。簡單啲嚟講就係有辣嘅成份,係我最鍾意嘅墨西哥辣椒,而且上面嘅餡料成份非常之多,芝士亦都幾香✅✅香濃鮮茄肉丸焗飯:鮮茄肉丸配上香濃的焗飯,肉丸係應該自家製,非常有咬口,而且茄汁亦都幾有鮮茄味,好過大集團嘅焗飯✌🏻✌🏻芝士焗西蘭花:西蘭花搭配芝士焗製,濃郁的芝士風味和蔬菜的清新口感。BBQ 雞翼:帶有烤肉的香氣和多汁的雞肉口感。除咗燒烤醬之外都有其他口味嘅選擇 ,應該都唔錯。🥹🥹

意大利雜菜湯:

熱情如火pizza:

香濃鮮茄肉丸焗飯:

芝士焗西蘭花:

西蘭花搭配芝士焗製,濃郁的芝士風味和蔬菜的清新口感。

BBQ 雞翼:

今日一早有事到土瓜環一趟,完成準備行去搭巴士時,見到這間店,剛好差不多到lunch time,巴士又未到,就試試地道的小店喇~~午餐有幾款:包括焗飯/意粉,熱狗餐,沙律餐,薄餅餐~裡面環境好有特式,昏暗的吊燈加工業風的裝潢,深綠色皮沙發卡位,好有型格👍🏻👍🏻👍🏻由於剛開店時間尚早,暫時未有午餐之人潮,找到了窗邊卡位,加上背景播住悠閑嘅歌曲,有種在台灣坐cafe的感覺,好chill好悠閑🥰🥰🥰🥰價錢算相宜,有餐湯或熱飲午餐有焗飯/意粉,還有配小食,可以手機點餐,非常方便店名叫薄餅怪獸,相信薄餅才是店家的主菜🥰就決定試一試吧~跟餐叫了素菜湯,由於天氣太熱,另加錢要了青檸梳打辣肉腸薄餅😋😋😋😋好‼️味‼️道‼️這裡的薄餅是心型的‼️‼️‼️😍😍這一個小小的心思就讓你知,餅底並非大量購買入手,而是每天自己新鮮手製的,難怪一入口非常之鬆脆內軟😍😍😍最怕食厚批食到實的的之餅皮,吃到麵包而非薄餅的感覺。這裡的一定不會讓你失望~👍🏻👍🏻👍🏻剛烘好熱熱脆脆又香口,好讚👍🏻‼️😋😋招牌炸雞外皮炸得香脆,內裡雞肉仍然保持鮮嫩,咬落啖啖肉,很不錯‼️👍🏻非常推介這裡的薄餅,以此價錢有每日新鮮手製的餅皮,實在性價比高👍🏻👍🏻‼️

午餐有幾款:包括焗飯/意粉,熱狗餐,沙律餐,薄餅餐~

價錢算相宜,有餐湯或熱飲

午餐有焗飯/意粉,還有配小食,可以手機點餐,非常方便

店名叫薄餅怪獸,相信薄餅才是店家的主菜🥰就決定試一試吧~
跟餐叫了素菜湯,由於天氣太熱,另加錢要了青檸梳打

辣肉腸薄餅😋😋😋😋
好‼️味‼️道‼️

剛烘好熱熱脆脆又香口,好讚👍🏻‼️😋😋

招牌炸雞

非常推介這裡的薄餅,以此價錢有每日新鮮手製的餅皮,實在性價比高👍🏻👍🏻‼️‼️‼️有機會要再來試試薄批~😋😋😋😋
  • 怪獸多寶
一直聽住係土瓜灣的朋友介紹呢間食pizza 的餐廳性價比好高,今晚黎開土瓜灣附近,就一於去試吓,餐廳好近土瓜灣站B出口,幾方便👍晚飯時段都幾多人食,雖然多人,但又唔會感覺逼。法式蒜蓉包蒜蓉包一共有六塊,烘得麵包好脆身之餘,做到外脆內軟,蒜蓉味亦非常適中👍👍👍👍香蒜肉絲炒意粉份量幾多,入面配料都好多,有火腿,雞肉,腸仔粒,粟米粒,洋蔥,意粉炒得好乾身之外,仲做到口感彈牙有嚼勁。叫意粉或者飯會一個湯或者熱飲,我哋加$5要左個百事可樂。千島醬底加州風情Pizza (厚批底)一上枱就聞到好香的千島醬味,芳香撲鼻,批底好鬆化,配料入面有火腿、菠蘿及粟米,兩個人叫中Size份量剛好。另外,再叫左個青檸梳打,見到隔籬枱叫的炸雞同小食拼盤好吸引😍😍下次一定會再試吓其他小食🙊🙊🙊🙊

晚飯時段都幾多人食,雖然多人,但又唔會感覺逼。

香蒜肉絲炒意粉
叫意粉或者飯會一個湯或者熱飲,我哋加$5要左個百事可樂。

千島醬底加州風情Pizza (厚批底)

千島醬底加州風情pizza
千島醬底加州風情pizza
2024-04-09 494 瀏覽
早2日同朋友一齊去左土瓜灣人氣薄餅店到食lunch🥰價錢唔貴✌🏾好抵食🙂食物好豐富💓型怪獸薄餅🍕蕃茄味曼克頓-辣肉腸、豬肉、洋蔥、青椒、蘑菇心型圖案pizza好特別😉餅底的味道烤得好鬆脆☺️擁有多層次的口感😊美式拼盤香草腸帶有濃郁的香草風味,薯條酥脆可口,洋蔥圈帶有甜味和酥脆度,而魚柳則提供了濕潤的口感和酥脆的外層😍法式蒜蓉包切到好像三文治🥪一樣😁咬下去時,感受到濃郁的蒜蓉味道,然後是牛油的豐潤口感😛招牌炸雞🍗一件上脾 一件下脾😋有點像kfc炸雞一樣😁有點香草🌿肉汁好juicy🥳啖啖肉😄餐廳環境好有工業風😘牆壁上掛滿整薄餅工具板🤌🏽好有藝術感😜以怪獸為主題

💓型怪獸薄餅🍕蕃茄味
曼克頓-辣肉腸、豬肉、洋蔥、青椒、蘑菇
心型怪獸薄餅

招牌炸雞🍗

2024-04-05
心型怪獸薄餅
  • 怪獸多寶迷你批
  • 小食拼盤
2024-03-22 450 瀏覽
今日下午約咗朋友去土瓜灣搵嘢食,土瓜灣一向都出名多嘢食,我就較為喜歡食西式。跟住見到有一間叫怪獸薄餅,鋪面望落去裝修好特別,好有氣氛嘅Pizza店。睇食譜都好多選擇,尤其係心形嘅pizza真係好特別,價錢又相當之合理,款式又多。除咗Pizza之外,佢仲有多款嘅炸雞,每一款都好特別,除咗有BBQ味,仲有加咗檸檬嘅炸雞,所以就立即入去坐低,開始點菜。我地點咗個細size嘅心形食肉獸pizza,另外再點咗兩個午餐,先5五十幾元,仲有小食,小食都是揀了炸雞,仲可揀上脾或下脾。一個就係好好味嘅芝士肉醬熱狗,個熱狗除咗個條腸脆皮好食之外,個熱狗皮亦都非常之鬆脆,yummy。另外我就揀咗個肉醬意粉,意粉彈牙之外,啲肉亦都恰當鮮甜,我地仲點左雞翼,揀左檸檬蜜糖雞翼,超正呀,即叫即整,食咗咁多嘢,都係二百零蚊鬆啲,真係十分之優惠,如果學生去食,着校住服仲可以減$8蚊,真係好照顧民生,值得推介。

平時少嚟呢區,今日跟朋友嚟食下午茶,整體嚟講Monster Pizza真係唔錯,呢日點咗個暢飲套餐($298),會員價係$253首先係呢大壺勁啱打卡嘅檸檬茶,茶味濃,檸檬夠多,仲有薄荷葉提味,味道好唔錯,賣相又吸引,叫得暢飲套餐,鍾意飲酒嘅可以揀8罐Asahi或者4樽藍妹秘製燒豬排骨配薯條 - 豬味香,肉質軟腍,調味都唔錯,薯條又脆又綿,沙律菜亦新鮮檸檬雞翼 - 甜甜酸酸嘅檸蜜味勁清新,味道好開胃,肉又嫩口曼克頓 - 醬汁可以自己揀,我揀咗燒烤醬,芝士、洋蔥同肉腸都好夠多,可以自己加芝士粉同tobasco提味,焗得幾好食餐牌嘅選擇好多,用QR code落單好方便,發現掃完QR code嘅選擇會更多餐廳裝修有特色,風格幾特別,店入面有好多有品味同玩味嘅擺設,地方好乾淨,座位又夠闊,坐落感覺都好舒服,成餐下午茶感覺幾好

檸檬雞翼 - 甜甜酸酸嘅檸蜜味勁清新,味道好開胃,肉又嫩口

2024-03-02 366 瀏覽
QR code落單可自助拎醬同斟水,免加一好抵食!星期一至五日日都有唔同優惠:星期四比現金九五折,星期五啤酒買一送一。當然唔少得堂食批餐,包一個中批、兩個主食、兩杯飲品。堂食中批餐 $239中批都有9寸大大個夠晒飽😍 辣肉腸下超多芝士,批邊鬆軟,芝士焗到焦脆好香海鮮焗闊條麵有超多海鮮,尤其啲八爪魚粒爽口彈牙又多汁,闊條麵忌廉醬汁好香唔會太鹹香濃鮮茄肉丸焗飯肉丸幾彈牙,份量又多,蕃茄汁同芝士撈勻個飯好開胃餐飲揀熱蜂蜜薄荷茶唔使加錢,好香薄荷味好清新,蜂蜜甜甜地另外仲單點左一個芝士煙肉焗薯蓉$42,超級滑好多芝士,仲有少少粟米粒甜甜地呢間餐廳喺大街地點方便,店員有禮貼心,食物價錢又抵食,好值得推薦✔️

堂食中批餐 $239

辣肉腸

餐飲揀熱蜂蜜薄荷茶唔使加錢,好香薄荷味好清新,蜂蜜甜甜地

辣肉腸
2024-02-08 326 瀏覽
土瓜灣附近返工,想搵啲抵食嘅pizza 意粉,發掘左呢間小店,有好多優惠套餐,都幾抵嘅價錢又可以一次過食晒pizza同意粉,味道都幾好,見到都好多學生幫襯!Pizza心形食肉獸 +蕃茄醬呢度嘅Pizza竟然可以揀心形😂,第一次見心形嘅Pizza lol 焗出嚟又真係心形喎,如果好鍾意食肉嘅朋友呢個Pizza就啱晒,入邊有勁多肉粒。薄餅底好紮實同煙靭👍🏻另外再叫左個炒意粉套餐,幾抵食的,揀左蜆肉炒意粉,白汁底,仲有其他配菜例如洋蔥同埋蘑菇,意粉好彈口,個汁調味都適中。而小食就揀左炸雞1件,一啲都唔hea,外皮炸粉厚薄適中,而且非常脆口!!推介!今日嘅是日餐湯係羅宋湯,酸酸地幾開胃。跟餐叫咗個飲品熱泡青桔檸檬百香果(係茶包嚟)味道甜甜地,有啲百香果香味同埋青檸嘅清新。另外叫咗支細嘅藍妹啤酒330 mL,食住熱辣辣嘅Pizza飲就啱啱好了。

Pizza心形食肉獸 +蕃茄醬

今日嘅是日餐湯係羅宋湯,酸酸地幾開胃。

2024-02-05
$80 (早餐)
2024-01-31 283 瀏覽
今日係土瓜環收工,見到呢間食西餐同pizza,睇落都好岩我胃口就入去試下。睇餐飯都幾多種類既野食可以揀,套餐仲有優惠,我地叫左個中批套餐,有一個中批,兩個主食,仲包兩杯野飲,絕對夠食。主食我地叫左芝士磨菇焗薯蓉同埋肉醬意粉,份量比想像中多薯蓉好滑,仲加左粟米,口感唔錯pizza叫左怪獸多寶批,上面配料都幾多,而且個批有驚喜,批邊夠脆,如果食唔到太多野既都建議可以叫個批食!好抵又好食我地仲叫左個黑松露芝士焗啡菇,上面黑松露都比得好夠,加埋芝士好吸引特飲叫左杯青檸梳打,同埋是日餐湯,呢餐食得岩岩好下次收工會再黎食

主食我地叫左芝士磨菇焗薯蓉同埋肉醬意粉,份量比想像中多
薯蓉好滑,仲加左粟米,口感唔錯

特飲叫左杯青檸梳打,同埋是日餐湯,呢餐食得岩岩好
下次收工會再黎食
2024-01-14 311 瀏覽
🐷秘製燒豬排骨 $106.8當日做緊堂食快閃優惠 6折!原價$178 折完106.8 即叫制作時間大約30分鐘當日實際時間唔洗咁耐秘製醬汁唔會太濃味雖然餐牌有辣椒仔符號 但唔辣的豬排骨唔會燒到太燶大約8條bb size既豬排骨直接放入口咬岩岩好拌碟有薯條同沙律菜 🍕泰式冬蔭公墨魚細批 $736吋細厚批 切開4件可以揀走蘑菇批邊唔會硬 反而係鬆軟酥脆平時唔食批邊既我都食晒全件不過呢個冬蔭公批主要得辣味配左是日餐湯 意式雜菜湯 羅宋湯口味 冇落肉岩晒素食人士 或者唔食牛既朋友 🍕心形千島海鮮細批 $78都係6吋細厚批 切開4件為左睇呢個心形批 加多左5蚊批邊一樣鬆軟酥脆本人同朋友都更鐘意呢個千島醬批海鮮有海量既蜆肉?🍗招牌炸雞  $20/ $22叫左一件標準 一件雞下脾想食指定位置要加2蚊炸雞外脆內嫰
🐷秘製燒豬排骨 $106.8
當日做緊堂食快閃優惠 6折!
原價$178 折完106.8 即叫

都係6吋細厚批 切開4件
為左睇呢個心形批 加多左5蚊
批邊一樣鬆軟酥脆

本人同朋友都更鐘意呢個千島醬批
海鮮有海量既蜆肉?

🍗招牌炸雞  $20/ $22
叫左一件標準 一件雞下脾