2024-10-23
今日同街坊去咗土瓜灣買嘢,臨走經過一間餐廳叫薄餅怪獸,個名好特別,吸引我哋注視,餐廳主打薄餅、炸雞,飯意粉和小食,咁啱我哋都好肚餓,咁就一齊去試吓!餐廳每日都會有優惠,唔好錯過!千島海鮮薄餅:薄餅做成心形,色彩繽紛好精美,餅底厚度適中,烘得非常香脆,薄餅材料有海鮮雜錦、菠蘿、蟹柳、洋蔥、青椒,配千島醬汁,無論味道同口感好豐富。香濃鮮茄肉丸焗長通粉(茄汁):肉丸彈牙,長通粉軟硬適中,每條都沾滿香濃嘅鮮茄醬汁,酸酸甜甜好醒胃。加10蚊有檸檬惹味烤雞,檸檬天然清新味道令擁有香脆外皮的雞腿變得清爽、不油膩。另外,低溫慢焗把嫩滑肉質得以保留。吞拿魚焗長通粉(白汁):吞拿魚份量都好多,濃濃嘅白汁鋪滿長通粉,伴均勻食,味道creamy 又有口感。香濃鮮茄豬柳焗飯(茄汁):豬柳肉質夠嫩,以新鮮番茄調配嘅醬汁好濃郁,味道酸酸甜甜,極之開胃。主食配飲品有優惠,凍檸茶、凍奶茶都好夠味,餐湯亦濃郁香甜。
餐廳每日都會有優惠,唔好錯過!
主食配飲品有優惠,凍檸茶、凍奶茶都好夠味,餐湯亦濃郁香甜。