2018-04-27
食物不錯、價格大眾化,卻輸掉服務務態度* 6:30pm門口冇人帶位,冇明確"指示",餐廳未算繁忙,只有六七成客,無理及無禮地要求客人轉枱* 店內當時只剩四人卡位和一般四人枱。女侍應:"食飯時間要留俾人坐"。不准人坐的位置不如放個"留座"牌,避免誤會。* 服務態度實在有待改善,茶記伙記還要好一點!* 世事冇兩全其美,有時都會有,但呢間餐廳就應該冇,下次直接唔去呢間店算吧
* 服務態度實在有待改善,茶記伙記還要好一點!
題外話/補充資料:
噚晚同小朋友兩個人到此分店開餐,6:30pm門口冇人帶位,當時只有大約六至七成座位有客,近門口前半部的二人和四人枱也有人坐緊。
直至打算走到餐廳較入位置入座,才見到有女侍應指示坐較近門口位置,我說了我們兩個人,她回應 "一係坐近門口第一張",門口第一張咪就係四人卡位?!我見當時未算太多人,而且唔會食太耐,30-45分鐘都食完走人啦。所以坐咗門口第一張卡位。如後來情況有需要,我們同意可以兩人坐一邊啊。
這個女侍應又來了,佢話:"而家食飯時間,呢度要留俾人地坐,請坐返二人枱。" 呢句說話實在令人無名火起。環顧四周空枱的都係四人枱,今次又要轉邊張?!你唔指明要坐邊一張?
忍多你一次,因為見有一個人的都坐在唔係卡位的四人枱,我哋已唔想移動太遠,於是坐了該張卡位隔離的四人枱。
跟住見到有幾個中學生跟該女士理論收費,不歡而散。連對學生亦粗聲粗氣,唔想留係度食飯喇,轉咗去另一薄餅餐廳