招聘中
$65-$83
時薪
$75-$93
時薪
更多筍工 (5)
2018-04-27 538 瀏覽
食物不錯、價格大眾化,卻輸掉服務務態度* 6:30pm門口冇人帶位,冇明確"指示",餐廳未算繁忙,只有六七成客,無理及無禮地要求客人轉枱* 店內當時只剩四人卡位和一般四人枱。女侍應:"食飯時間要留俾人坐"。不准人坐的位置不如放個"留座"牌,避免誤會。* 服務態度實在有待改善,茶記伙記還要好一點!* 世事冇兩全其美,有時都會有,但呢間餐廳就應該冇,下次直接唔去呢間店算吧
食物不錯、價格大眾化,卻輸掉服務務態度

* 服務態度實在有待改善,茶記伙記還要好一點!
題外話/補充資料: 噚晚同小朋友兩個人到此分店開餐,6:30pm門口冇人帶位,當時只有大約六至七成座位有客,近門口前半部的二人和四人枱也有人坐緊。 直至打算走到餐廳較入位置入座,才見到有女侍應指示坐較近門口位置,我說了我們兩個人,她回應 "一係坐近門口第一張",門口第一張咪就係四人卡位?!我見當時未算太多人,而且唔會食太耐,30-45分鐘都食完走人啦。所以坐咗門口第一張卡位。如後來情況有需要,我們同意可以兩人坐一邊啊。 這個女侍應又來了,佢話:"而家食飯時間,呢度要留俾人地坐,請坐返二人枱。" 呢句說話實在令人無名火起。環顧四周空枱的都係四人枱,今次又要轉邊張?!你唔指明要坐邊一張? 忍多你一次,因為見有一個人的都坐在唔係卡位的四人枱,我哋已唔想移動太遠,於是坐了該張卡位隔離的四人枱。 跟住見到有幾個中學生跟該女士理論收費,不歡而散。連對學生亦粗聲粗氣,唔想留係度食飯喇,轉咗去另一薄餅餐廳
2018-04-26
2018-03-25 482 瀏覽
平時去開現崇山既分店食,最近見九龍城廣場新開諗住夜晚去試下,7點等二人枱等成粒鐘,但其他3-5人枱快好多,睇住d人遲黎先上岸,已經等到好唔耐。終於等到既時候入到去有兩張二人空枱,完全唔明點解唔放人入,要客人等甘耐。平時現崇山分店效率好高,下次去番現崇山分店,唔會再幫襯依間分店👎🏻
2018-02-07 638 瀏覽
平日午飯時間,非常多人。因為價錢實惠,吸引很多學生。我輪到一個兩人位,這位在餐廳的角落,很有私人空間。每張桌子裝有召喚侍應的按鈕,很方便。翻了餐牌後,選了白汁芝士焗魚扒。魚扒似是鯖魚,上面有薄薄一層焗了的芝士魚扒不會太乾,調味亦適中,不會太淡配粟米、數條薯條配一碟飯,飯量十分多,不過就有點硬,質地煙韌像日本米。還有任飲飲品(自己去飲品bar裝)這個價錢,這個質素,實在物超所值

魚扒不會太乾,調味亦適中,不會太淡
配粟米、數條薯條

配一碟飯,飯量十分多,不過就有點硬,質地煙韌像日本米。

還有任飲飲品(自己去飲品bar裝)
這個價錢,這個質素,實在物超所值

2018-01-21 666 瀏覽
九龍城廣場最近開咗間薩莉亞餐廳,上次經過見到都想試㗎啦,今次終於有機會品嚐。薩莉亞餐廳都算係我嘅心頭之選,因為價錢平,每碟份量唔算太大,可以點到唔同嘅菜。可能係新開嘅關係,餐廳唔算多人,好快就可以入座啦。我點左海鮮湯,湯嘅用料豐富,賣相吸引,食落甘香,作為前菜係唔錯嘅選擇。另外,我點左卡邦拿那意粉,份量比我想像中大,有溫泉蛋同埋煙肉,汁唔算好多,面嘅柔軟度適中,食落都幾飽。最後,點左芝士雞肉焗飯,上菜嗰陣啲飯好熱,要等一陣先至入到口。飯好香,雞肉都算新鮮。份量比意粉細,食落滋味。薩莉亞餐廳仲有飲品吧,係自助形式嘅。如果要任飲汽水,就$12一個人。水就免費,不過要自己湛。薩莉亞餐廳有一度唔好,就係唔可以用信用卡付款。現金找數有啲唔方便。不過整體黎講,多個選擇總係好事,約埋三五知己食野,呢個選擇都唔錯,令人滿足。

可能係新開嘅關係,餐廳唔算多人,好快就可以入座啦。

2018-01-17 369 瀏覽
希望改善!如果真係有希望比人客用。等人無得上網好痛苦!佢已經開係地庫!收得好差了!可能係我垃圾網絡啦!如果佢有wifi提供就會好好多!但係又搵到有間餐廳名既WiFi.可能我睇錯掛!希望佢快d有fiwi
希望改善!如果真係有希望比人客用。等人無得上網好痛苦!
我地見新開張,在平日約1:40到此店,去到攞飛等位,當時1-3檯、3-4檯同大檯都有人等緊。等左一陣,明明見啲學生都走左唔少,應該有空檯啦,但四眼仔服務員遲遲唔叫飛放人,於是我地走入餐廳望望,二人同四人既檯根本有位,但唔放客人入去!火滾!起碼有三張係吉既,未計最入睇唔到既檯!!係咪要搵我地笨?製造勁多人等效果?兩碟有飯偏咸,雞意粉都彈牙既,咁價錢平都算…如果在出面齋企食風就浪費時間,不如食返對面大××好過

係咪要搵我地笨?製造勁多人等效果?

2018-01-04
下午茶