招聘中
$65-$83
時薪
$75-$93
時薪
更多筍工 (10)
2024-06-08 114 瀏覽
我記得有一次食薩莉亞嘅時候, 我哋係食外賣嘅晚飯, 但係嚟到嘅時候嗰碟菜得返一半,畀我見識到乜嘢叫做最搵笨嘅餐廳。 當我第一眼見到碟菜嘅時候呢, 個碟菜得返一半。但係價錢又唔係平喎都要成30蚊。莫講話30蚊一碟啦十蚊都益咗你。 總之見到呢半盒菜, 我真係建議大家唔好 喺薩莉亞意式餐廳到嗌煙肉菠菜。嗰碟菜真係非常之唔抵食。 經過呢次之後呢,我都盡量建議大家 唔好食呢個煙肉菠菜。因為呢個煙肉菠菜份量又少價錢有貴,兼夾唔抵食。
2024-05-30
12 分鐘 (外賣自取)
  • 肉醬多利亞
2024-03-16 153 瀏覽
星期六大約19:20入座,下單後等了40分鐘還欠一個鐵板雞扒和雞翼未到,便向女侍應追單,再等了十五分鐘還沒到,其間聽到兩三枱客都有追,最後再追問黑色衫較高級的男員工,便上了圖中全燶的雞翼。再問黑衫男員工,他便很晦氣的把全碟雞翼拋在後面的枱上。這樣我便明白為什麼現在不再爆場了。
2024-03-15 209 瀏覽
平日晚市時段,無需等位,可馬上入座,所以在此來個悠閒的晚餐。  細看餐牌,有新口味 ,所以點這款,另外加湯和鐵板肉類各一。 周打海鮮湯    天氣凍冰冰,就想來一碗熱湯。細細粒的魚蝦蜆,拌滑滑的chowder,很順喉,很舒服。 鐵板 ~ 洋蔥蒜蓉漢堡   鐵板有雞牛羊魚,但漢堡軟綿綿啖啖肉容易咬。雖然心知漢堡會使用什麼部位的牛肉,再加入什麼食品添加劑; 如今四十有找,不能要求太多。 熱辣辣上枱,漢堡久煮而不老。肉質纖維都切斷了,肌肉不會收縮,所以漢堡不會變硬,至多係變乾。不過鐵板拌碟醬汁豐富,應該不會變乾。洋蔥跟漢堡又是好朋友,洋蔥的爽甜中和漢堡的油膩,讓人一口又一口食呀食。 意式白豆燉牛傘肚   本以為是素食的x肚菌,原來是真牛肚。  牛肚不太韌,容易咬,估計經過長期燉煮。加上酸辣的醬汁,很和諧。白豆煮得軟綿綿,無需牙力就可享用。   鐵板拌碟的炸薯仔粒粒,有點硬,單食有點dry。把炸薯粒放在牛傘肚的湯底吧!   可是紅色湯汁的酸味有點怪,是E330嗎?數十個大洋,有湯有海鮮有豆有牛肚牛肉,抵!
平日晚市時段,無需等位,可馬上入座,
所以在此來個悠閒的晚餐。
細看餐牌,有新口味 ,所以點這款,
另外加湯和鐵板肉類各一。
周打海鮮湯
天氣凍冰冰,就想來一碗熱湯。
細細粒的魚蝦蜆,拌滑滑的chowder,
很順喉,很舒服。
鐵板 ~ 洋蔥蒜蓉漢堡
鐵板有雞牛羊魚,但漢堡軟綿綿啖啖肉容易咬。
雖然心知漢堡會使用什麼部位的牛肉,再加入什麼食品添加劑;
如今四十有找,不能要求太多。
熱辣辣上枱,漢堡久煮而不老。
肉質纖維都切斷了,肌肉不會收縮,
所以漢堡不會變硬,至多係變乾。
不過鐵板拌碟醬汁豐富,應該不會變乾。
洋蔥跟漢堡又是好朋友,洋蔥的爽甜中和漢堡的油膩,
讓人一口又一口食呀食。
意式白豆燉牛傘肚
本以為是素食的x肚菌,原來是真牛肚。
牛肚不太韌,容易咬,估計經過長期燉煮。
加上酸辣的醬汁,很和諧。
白豆煮得軟綿綿,無需牙力就可享用。
意式白豆燉牛傘肚
鐵板拌碟的炸薯仔粒粒,有點硬,單食有點dry。
把炸薯粒放在牛傘肚的湯底吧!
可是紅色湯汁的酸味有點怪,是E330嗎?

數十個大洋,有湯有海鮮有豆有牛肚牛肉,抵!
2024-01-04 209 瀏覽
呢間薩莉亞位於吉之島內,位置有少少隱蔽.夜晚九點嚟到唔使等位.直接入去.八爪魚粒伴橄欖只售$20,純粹想試吓,冇乜期望。細細碟,橄欖算係幾香,而八爪魚粒至少唔會好似擦子膠咁銀。算係有啲驚喜。原味雞翼雞翼炸得好脆,同埋入味,滿意香辣西蘭花野菌啲西蘭花切到好細粒,個汁真係辣嘅明太子海鮮意大利粉正正常常嘅一個明太子意粉海鮮有幾粒,不過唔好期望太多,都係正常嘅八爪魚圈、墨魚片等等。今次嗌咗一個主菜,三個前菜同一杯嘢飲,埋單都只係$110,簡直係經濟之選!

八爪魚粒伴橄欖
八爪魚粒伴橄欖

原味雞翼
雞翼炸得好脆,同埋入味,滿意
原味雞翼(四隻)

香辣西蘭花野菌
啲西蘭花切到好細粒,個汁真係辣嘅
香蒜辣汁野菌西蘭花

明太子海鮮意大利粉
明太子海鮮意大利粉

原味雞翼(四隻)
2023-12-23 200 瀏覽
每次去薩莉亞,因為價錢比較相宜,都可以叫好多款式,猶如食放題,今次兩個人去點咗九款食物,好吃排序如下:1.蘑菇湯與蒜蓉麵包 - 蘑菇湯比周打海鮮湯同粟米忌廉湯更高品質,配上蒜蓉麵包蘸湯食,可以話係最佳拍檔。2.蘑菇忌廉粗管麵 - 本來都唔睇好會特別好食,擔心冇乜味道同埋冇咩餸,結果食落都幾意外,野菌同忌廉味都幾濃,粗管面煮得好彈牙且入味,本來已經好飽,都仲食得落。3.三倍水牛芝士Pizza與意式洋蔥蒜蓉燒雞 - 價廉嘅Pizza嚟講,呢個Pizza充滿芝士同蕃茄味,搭配煮食燒雞,令口味食落有變化。其他食物依味道排名都擺上嚟俾大家睇一睇。

其他食物依味道排名都擺上嚟俾大家睇一睇。

今天和朋友一起去了蕯莉亞意式餐廳,用餐體驗非常棒!我們點了意式洋蔥蒜蓉燒雞、三倍水牛芝士薄餅、黑椒蜆肉鐵板煮、蒜汁燒魷魚和芝士薯蓉,每一道菜都讓我驚艷不已。首先是意式洋蔥蒜蓉燒雞,鮮嫩多汁的雞肉搭配上蒜蓉的香氣,讓我一口接一口,根本停不下來。雞肉的烤製技巧非常到位,外酥內嫩,讓我吃到了最完美的口感。而洋蔥和蒜蓉的搭配更是讓這道菜的味道更加豐富,讓我對意式料理有了全新的認識。接著是三倍水牛芝士薄餅,這道菜是餐廳的招牌菜之一。薄脆的餅皮上鋪滿了香濃的水牛芝士,每一口都讓我感受到滿滿的奶香。配料的搭配也非常到位,香濃的水牛芝士和酸甜的番茄醬相得益彰,讓整道菜的味道更加平衡。黑椒蜆肉鐵板煮是我第一次嘗試的料理,也是讓我印象深刻的一道菜。新鮮的蜆肉和濃郁的黑椒醬完美融合,讓我感受到豐富的口感。而鐵板煮的烤製技巧更是讓菜肴的味道更加突出,每一口都能感受到蜆肉的鮮甜,讓我難以忘懷。蒜汁燒魷魚是另一道讓我驚艷的料理。鮮嫩的魷魚肉搭配上蒜汁的香氣,讓我感受到了意式料理的精髓。而且魷魚的烤製非常到位,不僅保持了魚肉的鮮嫩,還讓蒜汁的味道完美融入其中,讓我吃得津津有味。最後是芝士薯蓉,這道菜讓我最驚喜。看似

最後是芝士薯蓉,這道菜讓我最驚喜。看似簡單的配菜,卻讓我意外地感受到了濃郁的芝士味道。薯蓉的磨砂技巧非常到位,讓口感更加細膩,而芝士的搭配讓整道菜的味道更加豐富。

總的來說,蕯莉亞意式餐廳讓我感受到了意式料理的魅力。每一道菜都讓我驚艷,服務也非常周到,讓我有了一次完美的用餐體驗。如果你也是意式料理的愛好者,一定不能錯過這家餐廳!
2023-11-02
  • 水牛芝士薄餅
  • 洋蔥蒜蓉燒雞
2023-08-05 294 瀏覽
唔好叫黑松露意粉,不如叫做湯汁意粉啦。星期六晚餐時段都坐唔滿人,你就知咩事啦!鐵板雞叫做湯汁拌雞吧,點解啲質素下降得咁快,一年前都唔係咁。好似成班廚房轉晒人,太可怕
唔好叫黑松露意粉,不如叫做湯汁意粉啦。
星期六晚餐時段都坐唔滿人,你就知咩事啦!
太可怕
嘔吐物湯汁黑松露意粉
2023-08-05
2023-05-23 431 瀏覽
6:30pm去到,場內只滿了1/4,見門口有人等,所以按飛。有位女侍應叫飛,一叫叫左兩張2人枱,坐響左右隔離,我埋到去見枱面還有一粒類似生肉的物體,於是老公去叫女侍應幫忙抹枱,佢一句彈落黎叫我地自己用紙巾抹🤬我都知你忙,出埋你份糧好無餐廳現時用二維碼落單,枱面一早放了QR Code, 落完單後,d單來錯哂,後來發現原來一開波叫兩張二人枱,個女侍應自己調轉左兩張枱號既QR code. 好彩兩張枱坐隔離姐,唔係d野食去左邊都唔知。個女侍應路過見我地叫其他侍應將d食物放返去隔離,仲要啤啤貢好似我地麻Q煩咁。坐左一個鐘,其實成個場都唔滿,不過侍應得2個人,我明既。但係每個人撞左入餐廳無按飛既,都俾人喝返出去按飛。食物還可以的,無咩差到。不過請著個咁既侍應真係等執笠。

似我地麻Q煩咁。

食物還可以的,無咩差到。不過請著個咁既侍應真係等執笠。

2023-05-22
2023-05-18 238 瀏覽
🍽️我哋上個星期一家四口去咗將軍澳嘅薩莉亞食飯,平時我哋多數都叫外賣,今次行完街就過去堂食。🍽️薩莉亞出名係平民價錢嘅日式西餐廳,佢真係價錢親民又抵食。我哋嗌咗好多菜,包括原味雞翼、莎樂美腸薄餅、溫泉蛋卡邦拿那意大利粉、菠菜配煙三文魚忌廉意大利粉、菠菜煙肉香蒜辣汁意大利粉同棷欖八爪魚。🍝🍕😋食物質素一向唔錯,味道有保證。我最鍾意嘅係佢哋嘅薄餅同意大利粉,薄餅底酥脆,燒雞翼好香口,意粉煮得剛好,醬汁唔會太濃太稠,仲有菠菜同煙肉嘅組合真係好味。❤️😋薩莉亞的確係一間價廉物美嘅日式西餐廳,不過店內環境常有食客反映欠佳,我都覺得店員應該加強清潔,令食客食得更舒服‼️

菠菜煙肉香蒜辣汁意大利粉
菠菜煙肉香蒜辣汁意大利粉
菠菜配煙三文魚忌廉意大利粉
莎樂美腸薄餅
2023-04-15 255 瀏覽
平日放工夜咗趕唔切煮飯,都會來唔來幫襯!好在有間喺左近!試過外賣,拎到返屋企凍咗,又有倒汗水,所以都係堂食好味好多!每次兩個人嚟食,叫五六碟嘢成枱都係,樣樣試吓,埋單都係二百零蚊,算係好抵啦!今次趕時間所以只係叫咗三樣嘢,即叫即整上菜滾熱辣架!卡邦尼意粉一人食,份量好夠香草牛油焗田螺有5粒,去超市買未整熟嘅呢個價錢都唔得啦!意大利雲吞好芝味,用埋啲芝士醬伴意粉唔好哂!每款$3x 有交易,熱辣辣,係咪好過食兩餸飯呢!🐵🐵🐵

卡邦尼意粉

一人食,份量好夠

香草牛油焗田螺

有5粒,去超市買未整熟嘅呢個價錢都唔得啦!

意大利雲吞

好芝味,用埋啲芝士醬伴意粉唔好哂!

每款$3x 有交易,熱辣辣,係咪好過食兩餸飯呢!🐵🐵🐵

2023-04-10
  • 香草牛油焗田螺
  • 肉醬多利亞
2023-04-09 186 瀏覽
有時平平哋食個西餐也不錯,今晚放工不想煮飯,便到連鎖集團的這間餐廳食晚餐。很久沒有去過這間餐廳,餐牌多了不同的菜式,一如以往價錢比較實惠叫了一個鮮蝦沙律菜,🦐份量也頗多,沙律菜也很新鮮,價性比很高😌海鮮意粉也不錯,醬汁不太濃,味道剛剛好。意粉浸在海鮮醬汁中十分美味,海鮮的份量也不少,十分抵食香草牛油焗田螺的香草味甚佳,非常惹味,熱辣辣,一咬田螺的汁流出來👍🏻👍🏻鷄翼炸得很金黃,惹味脆卜卜🥰叫不辣的也很可口這間餐廳有進步,衞生情況有改善。以那麼便宜的價錢,這餐晚飯👍🏻 不過不失😀

鷄翼炸得很金黃,惹味脆卜卜🥰叫不辣的也很可口

2022-12-29 230 瀏覽
今晚經open rice 訂購外賣,去到店舖問外賣可以取未? 職員都有客氣幫忙問,過了一陣,見有位女侍應拿了一袋外賣放在櫃面上便行開了,原本想問她是否我的外賣,她很快便走開了,我只好自己上前看是否自己的單號,但單號不是T字頭的,是8字頭的4位數。 那便再等候,眼見其他外賣,職員都會叫出外賣編號,客人都來取餐了。 我一直大約等了15分鐘,見apps 顯示可取餐,便問了先前的女侍應,她才跟我講已經在櫃面上,我即是覺得很生氣,為什麼放了這麼久,我等了這麼久。 她說剛才忘記叫編號給客人認領,我因為見到單號不同,所以不知道是自己的,她說下面有個細編號是T字頭,跟著問我是否訂了這幾款食物,便交袋外賣給我。 真激氣!!
外賣自取
2022-09-12 507 瀏覽
那天帶同小朋友出港島,由西貢那一邊出發的我們,中途的轉車站選中了將軍澳市中心。一家人心目心是想找 food court 類型的地方午餐的。然而,人生路不熟的我們,怎麼找也找不到,或許,已經沒有了。突然,我們面前有一間AEON 超市,而超市內有一間《薩莉亞》啊。兩個小朋友歡喜若狂了,邊跳邊叫《薩莉亞》、《薩莉亞》、《薩莉亞》..........,就這樣,該日午餐就是《薩莉亞》午餐。許多人說,《薩莉亞》越來越不衛生。但某部份的門店,尤其是水吧翻新過後的門店,情況有大大的改善。那天沒有刻意去影個新水吧,感覺上,設計同用既杯子,已經係接近日本眾分店的樣子。此外,落單也升級了。以前要㩒掣叫職員來,而家張單會有一個 QR Code, scan 左佢就可以進入介面點餐啦。周打海鮮湯,很 creamy 的出品,更開心的是這一間出的湯,全部都是熱辣辣的。喜歡這兒的周打海鮮湯的原因,除了入口香滑之外,多肉多菜伴著一起吃一起喝,感覺很順暢。我們點的另一個湯品是蘑菇忌廉湯。同樣地,奶油味香濃,入口份外的香滑。充滿了蘑菇粒的湯,菇香味十足。此外,很重的奶油,會令人越飲越開心的。小孩們,總是喜歡吃香口的東西,而脆

小孩們,總是喜歡吃香口的東西,而脆脆蝦就是他們的不二之選。味道的確是香口,但外層的炸粉其實好厚。吃了一件,發現內裡的蝦非常之迷你。雖如此,其蝦肉尚算甜美。
溫泉蛋卡邦尼意大利粉,這一次的卡邦尼意粉,給的芝士的確是不足。幸有溫泉蛋,把蛋撩爛之彼,蛋白汁同蛋兼汁完美地同整個意粉混合,得出香口濃郁的口感同味道。額外再加芝士粉吃,味道更佳。
黑松露野菌忌廉意大利粉,不知為何,這店的意粉汁好水。所有汁都在碟底,直接令到意粉不掛汁。不過,黑松露同野菌都好香,算是值回票價。太太會加點 tabasco 去食,增加了辣的味道層,更惹味。
給阿妹的是水牛芝士 Pizza。因為這 pizza 除了芝士就只有芝士 (當然還有番茄醬),所以這一個 pizza 非常之香。而且,這是薄批 pizza,脆脆的,比起鬆厚批更加有味道。不只是我家小妹喜歡,我們一家人都十分喜歡這味道。
我是一個茹毛飲血的人,眼見有推出有一何 Rum Steak,就立即選定這澳洲牛冧肉扒配多蜜醬為我的午餐。厚肉的扒,味道也令人感滿足,加點汁,可以說是更香。這雖然比不上什麼扒房的牛扒,但起碼比以往的《薩莉亞》牛扒好吃好多。
小朋友食得開心,小朋友覺得滿意,我們兩個大人也感開心的。當然,以這價錢得到這樣的食物水準,也是令我們人家人感覺到快樂的原因。
2022-08-23 227 瀏覽
如果要去呢間餐廳嘅話呢,仲有記得一定要入咗Aeon 超市先至會見到嘅,我諗應該好多人冇留意呢個位。嗰日算早食飯,所以都唔算好多人等位。當然知道食得呢一間餐廳,價錢係乜嘢,質素就一定唔會係最高級啦,咁當然啦,但係呢個價錢係非常之合比例嘅。我哋叫咗好多唔同嘅小食,每人一個湯,仲有一個主食,Pizza餡料係夠既,嚟到都算係脆同熱既,但係佢而家嘅薯角,同之前唔同咗,而家佢係切咗粒粒,所以我覺得呢一方面係有少少美中不足嘅,其他嘢食整體上都係便宜得嚟又入得口既

菠蘿薄餅
車打芝士
甜蝦沙律
燒雞翼
2022-06-28 286 瀏覽
午餐最抵食供應各種午餐例如水牛芝士薄餅、明太子魷魚🦐意粉、黑松露忌廉意大利飯。我叫了雞肉粗管麵,之前食過幾好味,今次亦沒有令人失望,雞肉嫩,充滿芝士的醬汁是我的最愛加了$16有粟米湯和沙律,粟米湯正正常常,沙律菜甚為新鮮,醬汁好味,還有蕃茄仔,非常健康。沙律也可消去芝士鷄肉粗管麵最欣賞這餐廳的是它的景觀,早上到來較為少人,不用排隊不用迫,可以悠閒地食一個午餐,望望窗外的湖景,令人心情愉快,豁然開朗