2005-12-26 7 瀏覽
昨日中午見有時間,便上來這裏坐坐,試試這裏的cake和咖啡。我們叫了特濃即磨咖啡、粉紅玫瑰花奶茶和朱古力咖啡芝士蛋糕。特濃即磨咖啡- 味道很濃,帶有點苦味,都算唔錯,但就好細杯。粉紅玫瑰花奶茶- 奶茶奶味過濃,帶有點點玫瑰花味,都算幾特別,但就唔多合我們口味。朱古力咖啡芝士蛋糕- 朱古力很香濃,有點像黑朱古力的感覺,幾喜歡;可惜就食唔到咖啡味,可能已給朱古力全部搶去了。這裏地方幾有家庭feel,幾舒服;但午餐只得三種選擇,比較上少,而且唔多吸引,但味道就唔知。相信有空中午來這裏看看書,飲杯咖啡,食件蛋糕,也是幾好的選擇。
我們叫了特濃即磨咖啡、粉紅玫瑰花奶茶和朱古力咖啡芝士蛋糕。
2005-02-16 5 瀏覽
尋日同D朋友諗住去IRONWOOD食既!但係睇個餐牌好似唔係咁化算,朋友甲介紹我地去呢間,所以就去左試下啦,果然無介紹錯喎!我地6個女仔,叫左:-(1) 拼盤(有薯仔角、雞尾腸同雞翼),幾好味,但唔係好特別,唔知食咩既時候可以試下!(2) 蜜糖雞翼,掂!好香但又唔會太甜,醃得好入味!(3) 因為我地唔知D野勁大碟,所以每人叫左個SET,捉蟲添!個SET 有湯+蒜蓉飽+主菜+餐飲! 南瓜湯唔錯,不過唔知點解辣辣地?! 蒜蓉飽左少少啦! 主菜:- - 香草蜆肉天使麵,正!好味,但勁大碟! - 龍柳配紅糙米,好味道!D汁整得唔差,D飯好有咬口,但都好大碟! - 鴨胸+薯蓉,因為我唔食鴨胸,所以唔知好唔好味!但就好多鴨胸,我諗都有10塊以上!D薯蓉都幾掂喎,唔係開粉既,食到薯仔粒!(4) 勁飽+食唔晒既情況下我地都叫左3件CAKE食。 - 朱古力咖啡蛋糕,雖然我唔太好咖啡,但好香,又唔係太甜!GOOD! - 雲石芝士蛋糕,好味,芝士味唔係太濃! - 藍莓芝士蛋糕,好正!我覺得係3件之中最正既!必食!食左咁多野埋單都係$611,好鬼抵!環境都唔錯,不過上去果條樓梯就窄左少少law!服務都唔差,個

我地6個女仔,叫左:-

(2) 蜜糖雞翼,掂!好香但又唔會太甜,醃得好入味!

個SET 有湯+蒜蓉飽+主菜+餐飲!

南瓜湯唔錯,不過唔知點解辣辣地?!

蒜蓉飽左少少啦!

主菜:-
- 香草蜆肉天使麵,正!好味,但勁大碟!

(4) 勁飽+食唔晒既情況下我地都叫左3件CAKE食。

- 雲石芝士蛋糕,好味,芝士味唔係太濃!

- 藍莓芝士蛋糕,好正!我覺得係3件之中最正既!必食!

食左咁多野埋單都係$611,好鬼抵!
環境都唔錯,不過上去果條樓梯就窄左少少law!
服務都唔差,個姐姐仔都不知幾好禮貌!
美中不足係上菜勁慢!可能係慢工出細貨啦!
2004-11-24 1 瀏覽
今日同朋友慶祝生日。於是就去今期fashion & beauty 介紹果間樓上cafe,環境真係唔錯,燈光柔和,d畫真係幾靚~~服務也不錯,0的人幾nice。呢度除左環境好之,咖啡同Cheesecake都好正,不過上菜就慢左d,但是都值得等下架~d 菜色真好靚~未食已經比佢個樣吸引住~食落都幾好味~
2004-11-13 5 瀏覽
環境好適合傾偈,靜靜地,又可以望下街景.我同朋友坐左三個鐘.服務好有禮,好friendly.D Cake 好好味!值得一去!
2004-10-08 2 瀏覽
d野又細又貴, 仲有頭髮呀, 點食呀!!??環境雖然ok, 但絕對唔抵!!我唔會介紹我d朋友黎食!
d野又細又貴, 仲有頭髮呀, 點食呀!!??

環境雖然ok, 但絕對唔抵!!我唔會介紹我d朋友黎食!
2004-08-25 4 瀏覽
因為看了蘋果日報的報導, 所以同朋友去這樓上cafe 試試, 我們要了法式春雞扒和有機蜜糖燒肋骨, 去了骨的春雞扒啖啖肉, 好好味, 燒肋骨也十分好味道, 不愧是招牌菜~~
2004-08-20 6 瀏覽
環境好有home既感覺, 好好坐, 好舒服. 又有香港本地藝術家既畫展. 很特別.食物更加一流, 好味, 上枱時非常美觀. 好有心同誠意.
食物更加一流, 好味, 上枱時非常美觀. 好有心同誠意.