2021-04-24
是次份量3人同行咁一枱食。.午市自選套餐 $168位,最少2位起。(只限平日星期一至五).冷菜 Cold Dishes🍴糖醋小排🍴香茜撈咸雞.冷菜方面, 3人可自選2個菜。糖醋小排同撈鹹雞份量上都令我地都好滿意, 起初以為前菜實好細碟, 點知冇令人失望。味道上,糖醋小排d醬酸酸甜甜咁,真系令人好開胃。咸雞就啖啖肉冇骨同真係幾鹹。.湯羹 Soups🍴圓肉猴頭菇燉豬展.湯, 個湯一聽落就知系好補。因為平日工作辛苦,都打算叫黎補下。由d湯渣見起,碗湯都好足料下。飲落都幾清甜。可惜有位朋友碗湯入面有隻昆蟲,餐廳方面都有換過另一款湯羹俾佢。.熱菜煮食 Main Dishes🍴八寶辣醬炒年糕🍴糖醋魚片🍴蝦仁兩面黃.主菜上, 3人就每人可揀一樣主食。3個主食份量都叫大份, 個年糕煙煙銀銀咁,又有少少辣味,個汁又夠濃,唔錯。糖醋魚片酸酸甜甜, 又冇骨又大片,好岩送飯黎食,可惜我地冇叫碗白飯。另外,個蝦仁兩面黃個麵食落都仲系脆,好有口感,好有食媽咪麵個口感。撈埋個汁一齊食,食落就更加多層次。.甜品 Desserts🍴楊枝甘露.甜品,我就選擇左楊枝甘露。份量唔大,但都好足料系入面,正面發揮。.環境上,枱與
午市自選套餐 $168位,最少2位起。
(只限平日星期一至五)
冷菜 Cold Dishes
🍴糖醋魚片
🍴蝦仁兩面黃
甜品 Desserts
🍴楊枝甘露
環境上,枱與枱之間就比較闊絡。而比起去酒樓飲茶,呢到就寧靜好多,而且又有茶喝,好岩約朋友系到傾計。裝修格局上,都系行優雅同高尚風。裝飾同吊燈都好精緻, 古典得黎又好有格調。都好岩約朋友去傾下計。