2021-01-11 105 瀏覽
楊枝甘露好足料 芒果又大嚿 估唔到入邊仲有芋圓 芋圓唔係淨係得麵粉味 煙煙韌韌好鍾意食法式焦糖燉蛋最俾到我驚喜 焦糖面好脆 好滑另外仲有長洲糯米糍 皮薄果肉甜店員哥哥好有禮貌又靚仔 下次會再幫襯
楊枝甘露好足料 芒果又大嚿
估唔到入邊仲有芋圓 芋圓唔係淨係得麵粉味 煙煙韌韌好鍾意食
法式焦糖燉蛋最俾到我驚喜 焦糖面好脆 好滑
另外仲有長洲糯米糍 皮薄果肉甜
店員哥哥好有禮貌又靚仔 下次會再幫襯
  • 法式焦糖燉蛋
  • 楊枝甘露
2020-11-29 124 瀏覽
呢個多芒芒小丸子除咗小丸子多之外,另外仲有煙靭既芋圓,3種顏色嘅芋圓仔細品嚐其實係有3種不同味道,質感彈牙味道濃郁。最驚喜係d芒果又大粒又鮮甜!芒果汁都唔會加太甜味,梗本已經係一杯芒果鮮打汁,成碗完全唔係一般是但放幾粒芒果做樣個d質素,可以講話係大件夾抵食,絕對值得推介👍👍焦糖燉蛋表面香脆,內裡creamy而且香軟細滑,甜度恰到好處,份量剛剛好,鍾意食焦糖燉蛋既就要一試喇😁可惜要假期先有得食

Creme  Brulee

多芒芒小丸子
Creme  Brulee
多芒芒小丸子
2020-11-29 85 瀏覽
平時返屋企經過都會間唔中幫襯買黎食,因為價錢算平又大份女仔食真係未必食得晒一碗....味道又唔會太甜,啱啱好,食完都唔會成口好膩既感覺最鍾意食多芒芒奶凍❤️問左靚靚老闆娘話芒果汁係即叫即打嫁,我都食到有芒果蓉,小丸子好QQ 口感!重點奶凍都係自家配方,出面真係食唔到🤤🤤今日凍凍地,所以買多碗腐竹白果糖水比屋企人,都係甜度剛剛好. 成碗好蓉既感覺,唔會好稀身今日weekend 既限定creme brulee, 估唔到小店都有呢啲既驚喜甜品🍮 為左佢weekend 要早d 返屋企order先有得食
平時返屋企經過都會間唔中幫襯買黎食,因為價錢算平又大份
女仔食真係未必食得晒一碗....
味道又唔會太甜,啱啱好,食完都唔會成口好膩既感覺
多芒芒奶凍

creme  brulee

多芒芒奶凍
creme  brulee
2020-11-20 147 瀏覽
紅豆仙草芋圓 $25芋圓有4至5粒,算煙un, 但食唔出食材味道得綠茶芋圓食得出有綠茶味仙草質地唔錯,凍食非常消暑紅豆湯都唔錯,煲到起晒沙,而且紅豆相當大粒總體都算中上,以$25 價錢食呢個質素既芋圓都算性價比高,食晒一碗都幾飽。

紅豆仙草芋圓 $25

芋圓有4至5粒,算煙un, 但食唔出食材味道

得綠茶芋圓食得出有綠茶味

仙草質地唔錯,凍食非常消暑

紅豆湯都唔錯,煲到起晒沙,而且紅豆相當大粒

2020-05-20 313 瀏覽
食物用心製造, 甜道適中, 價錢合理, 員工有禮貌和善,有好多甜品都好喜歡... (楊芝金露、芒果西米露、小雙和風豆湯及有好多款仙草甜品)都要一一試下先             本人比較心太軟好喜歡, 奶凍紫米露都好好味, 等外買時還有狗狗店長可以陪下你

本人比較心太軟好喜歡, 奶凍紫米露都好好味,
等外買時還有狗狗店長可以陪下你
心太軟