2019-06-22 338 瀏覽
推薦此店的生炸雞脾及薯條,即叫即炸,因此食物非常香口,另外,亦推介該店的瑞士汁雞翼,雞翼非常入味,而且肉質好淋。此小店逢星期一至星期五下午茶餐買一客另一客半價,非常扺食
2018-08-18 811 瀏覽
早餐來呢間,門面裝修不錯。舖位不大不少,十張枱左右。半場已 full ,另半場係冇執枱,有客入先會清理,人手不足。望返D靚野,後面牆係個黑板,即係好細個時上堂用果D ,手繪都幾有趣。餐牌選擇都算多既,揀左 B5 ,煎太陽雙蛋,配火腿鮮蕃茄湯螺絲粉。 睇真D原來通粉 or 螺絲粉只得蕃茄味,唔鐘意蕃茄的人便冇得揀了。太陽煎雙蛋,都幾精神,比一般食開的蛋細隻。火腿正常。蕃茄湯螺絲粉,很大碗,蕃茄味唔會太濃,都 ok。但敗筆在配菜粟米粒,好乾好硬冇汁,偏偏數量又奇多,啖啖都會食到佢。嚴重影響口感,要揀返佢出來又有D煩。加左 $3 歎即磨咖啡,有糖有奶自己添加,幾好飲。埋單 $40 有找 , so far ok 啦。
早餐來呢間,門面裝修不錯。

太陽煎雙蛋,都幾精神,比一般食開的蛋細隻。火腿正常。

2018-07-20 774 瀏覽
去呢間餐廳食嘢又係有攻略既如果你係細食人士想三個人share兩個餐,請你三思!個女店員會黑你面,再問你:你真係要share? 喂丫,三個人叫兩個餐係咪犯法先。。。如果你好肚餓想食呢間餐廳又係要三思!平均等候時間係35分鐘,35分鐘後我老豆個扒終於岀現左,因為太肚餓佢5分鐘清左。佢un un腳撩緊牙既時候我同丫媽個羊架終於岀現。問個女職員要個碟仔啦,佢俾左個奶茶碟我!嗰下真心想講粗口,你係咪玩嘢?老闆你間餐廳係咪一隻正常既碟都無!嬲到飛起之際,喂原來仲有個甜品,叫佢快快手手上完食完我就永世唔會返黎啦,個女店員係到玩電話,上左個甜品俾隔離枱,我終於忍唔住:喂!甜品丫!個女店員仲要好兇咁望住我,我一枱三個人都不甘示弱丫,三個人一齊望住佢,望左十幾秒佢先唔啤我地,笑笑口一個唔關我事既態度入㕑房。最後原來間餐廳係無甜品,係要去附近甜品鋪買🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️其實之前男朋友係到食過lunch,佢話啲嘢好食,老闆好好人我先同屋企人黎。老闆丫,你個女店員倒哂你啲米啦!
去呢間餐廳食嘢又係有攻略既

2018-07-01 567 瀏覽
上次喺附近食少爺泰,對面見到呢間店有all day breakfast食,就mark咗下次嚟食早餐。今朝約10點嚟到,店入面唔多人,就坐低睇餐牌。蘇花係一間小店,但坐得舒服。餐牌早餐走茶餐廳路線,但選擇不多,點了all day breakfast 及漢堡薯餅多士餐。茄通先到,普普通通湯底味道蕃茄味不算濃,而且螺絲粉偏硬。跟住漢堡餐到(太肚餓了薯餅吃了一口才記得要拍照)其實所有食物都是即食的味道也很standard,但我會想蕃茄都應該加些調味或烤底,但都沒有。另外all day breakfast 餐到,也有同一情況,蘑菇沒有調味(通常都會下些黑椒炒吧?),也像沒有炒過,有點失望了。另外店內冷氣很弱,見有客人坐下後因爲冷氣太弱而立即離開,幾方面加起來應該不會再幫襯。
今朝約10點嚟到,店入面唔多人,就坐低睇餐牌。
蘇花係一間小店,但坐得舒服。

茄通先到,普普通通湯底味道蕃茄味不算濃,而且螺絲粉偏硬。

跟住漢堡餐到(太肚餓了薯餅吃了一口才記得要拍照)

2018-06-30
$45 (早餐)
2018-05-25 566 瀏覽
昨天的午餐,走到去河畔花園的這間餐廳。我們一行4人,點了兩份黑椒汁炸雞髀蛋飯,一個雜扒飯和一個卡邦尼意粉。雞扒炸得香脆,雜扒亦算 ok, 唯獨個卡邦尼意粉就有點失望,沒有特色,沒有驚喜。再者,我們點了凍檸樂,罐可樂沒有雪凍,只靠冰粒,所以令到杯凍檸樂唔夠氣。以六十多元的價錢一餐,比起“大"字頭的快餐店,較為遜色。
以六十多元的價錢一餐,比起“大"字頭的快餐店,較為遜色。
2018-02-09 665 瀏覽
女待應態度極差極差,食物等左超過30分鐘,同個女待應講,佢吋番你轉頭話知,等左超過30分鐘痳,等左超過30分鐘仲要受佢氣。對客人態度奇差,未見過這麼無禮貌吋客人既待應。簡直趕客。食物味道差,鴨胸三文魚飯無味,牛扒188蚊完全無味,話左要七成只煮到三成。該處一帶好多餐廳,真不會再來這間。女待應俾氣客人受,餐廳無水準。完全中伏。
2018-02-09
45 分鐘 (堂食)
2018-02-03 422 瀏覽
今日同朋友去食,我朋友就order左 all day breakfast,而我就order左個黑椒汁雜扒飯,我朋友果個好快就有,佢差唔多食完我都未有,結果要我打過去問(總店無位,於是我地去左佢既糖水鋪坐)。等等等,等左成45分鐘。過到黎,嘩,啲扒係凍既,啲黑椒汁好差,好似啲水咁,一啲都唔似汁,倒出黎試下啦,完全無味既,啲飯又硬。店員態度差,當我同佢講出問題時,佢都係不耐煩咁話「咁你想點呀?」間鋪既裝修係幾好,但呢次經驗真係好差!

間鋪既裝修係幾好,但呢次經驗真係好差!
2018-02-03
45 分鐘 (堂食)
午餐
2017-09-15 735 瀏覽
辛苦了整個星期,終於放假啦,放假當然帶媽媽去覓食。天文台預告今天天氣不穩定,將會有狂風雷暴,所以決定在屋企附近開飯啦。下午三時都座無虛席,餐廳除了有正餐外,還有多款下午餐。我們點了兩個午餐卡邦尼芝士忌廉汁闊條麵整體都可以接受,闊條麵軟硬適中,芝士忌廉汁味道調較得很好,很creamy,整體味道不錯。All Day Breakfast我見隔離有很多人都點,份量大,一個人絕對食唔哂。味道方面,蛋香不足,但整體味道較淡。整體而言,食物質素不錯,份量足價錢抵,午餐款式多及特別,下次可以同朋友過去試Set Dinner

卡邦尼芝士忌廉汁闊條麵

All Day Breakfast

2017-09-08
喺Openrice 見到呢間,似乎唔錯,就特別去試下。因為我地勁早,6點就去到,無乜人,有都係仲食緊 tea 嘅客我叫咗個 煎安格斯西冷牛扒七成熟首先個牛有少少生,不過還可以接受。最重要係百幾蚊,食到個有格仔紋而又冇梳打粉過嘅西冷牛扒,已經算係咁超額完成!佢叫左份露絲瑪利焗羊架$158 有四枝骨,夠哂飽,對於我哋嚟講佢羊蘇味唔夠,肉味可以,完全唔韌,跟餐甜品有雪糕同布甸選擇,呢兩樣野都有改善空間,啲雪糕我食得出唔係牛奶公司就係牛奶公司,一定係除非唔係
喺Openrice 見到呢間,似乎唔錯,就特別去試下。
我叫咗個 煎安格斯西冷牛扒七成熟

西冷牛扒

佢叫左份露絲瑪利焗羊架

露絲瑪利焗羊架
2017-09-12
西冷牛扒
露絲瑪利焗羊架
2017-09-05 373 瀏覽
平民午飯時間,見到呢間餐廳個名幾得意就入去啦, 蘇花餐廳,英文為so far so good. 舖頭細細,環境企理。人吾多,吾駛搭檯,so far so good 。牆上畫了幅壁畫,增加了文青的味道。午市套餐都有十幾廿款選擇,今天吃了吉列魚柳鮮茄茸濃湯烏冬。味道不錯,魚柳外層炸得金香,魚肉不會過乾,仲要熱辣辣的,即叫即炸,有誠意。蕃茄湯不過不失,酸酸甜甜很開胃。份量對於女士來說剛剛好。對於經常在左近工作的我,呢間餐廳相信會再次光顧。

人吾多,吾駛搭檯,so far so good
。牆上畫了幅壁畫,增加了文青的味道。

午市套餐都有十幾廿款選擇,今天吃了吉列魚柳鮮茄茸濃湯烏冬。

蕃茄湯不過不失,酸酸甜甜很開胃。份量對於女士來說剛剛好。

對於經常在左近工作的我,呢間餐廳相信會再次光顧。

吉列魚柳鮮茄蓉湯飯$50嘩!魚柳size差不多有鐵义的長度外表炸得香脆(炸粉不厚)魚.肉OK~(不重雪藏過的味道)蕃茄湯好鲜茄味(酸酸地)飯軟硬度適中(如果加小小糖煮個湯,減左d酸味(更加好味)茄汁焗豬扒飯$66茄汁芝士香濃豬扒大塊(厚切:但豬扒肉質,好硬(扣分)=跟餐熱飲奶茶(茶味不太濃)凍檸茶(餐~凍飲+$3)分量與價錢(符合)味道可以做得更好~
吉列魚柳鮮茄蓉湯飯$50
嘩!魚柳size差不多有鐵义的長度
外表炸得香脆(炸粉不厚)

Kingsize 炸魚柳

魚.肉OK~(不重雪藏過的味道)

蕃茄湯好鲜茄味(酸酸地)
飯軟硬度適中(

鲜茄蓉湯飯

如果加小小糖煮個湯,減左d酸味(更加好味)
茄蓉湯

茄汁焗豬扒飯$66
茄汁焗豬扒飯

茄汁芝士香濃
豬扒大塊(厚切
但豬扒肉質,好硬(扣分)

=

跟餐熱飲
奶茶(茶味不太濃)
熱奶茶

凍檸茶(餐~凍飲+$3)
凍檸茶

分量與價錢(符合)味道可以做得更好~

Kingsize 炸魚柳
  • Kingsize炸魚柳
  • Kingsize炸魚柳
2017-07-14 351 瀏覽
每個weekend 都訓到你死我活,成日OT, 放假想食個早餐真係難個登天,所以all day breakfast 真係一個好好的發明50蚊左右,跟餐仲有個蕃茄通粉或意粉連飲品,飽👍🏼不過我覺得佢個通粉較硬,定係我中意食淋野呢雖然用料唔係咩高級食材,但幾十蚊有齊應有的野,抵啦,仲想點?其實除左all day breakfast, 佢的下午茶都幾抵食,質素唔錯,不過間鋪唔係太大,有時都要等位。奧妮就是喜歡小店。

50蚊左右,跟餐仲有個蕃茄通粉或意粉連飲品,飽👍🏼

不過我覺得佢個通粉較硬,定係我中意食淋野呢

奧妮就是喜歡小店。
All  day  breakfast
2017-05-14
All  day  breakfast
週日早上,我與家人到沙田河畔附近吃早餐,我們見到店鋪外有人等位,相信應該不錯就即管試一試。我點了一份全日早餐,及一杯凍咖啡(走甜)。店鋪內坐位不多,可能是假日關係較多人幫襯,需要等位。當安排好座位後,有人落單而食物很快到,但不知什麼原因,來錯了飲品,而且不止一次,他們態度不是很好,看似不太願意更換我們所點的飲品,這點令我最為不滿。全日早餐份量十足,另配番茄湯意粉/螺絲粉,略嫌螺絲粉較軟身,如果粉質硬身少少會更有彈性及口感。總括來說,早餐算是抵食之選,但服務態度非常一般。

總括來說,早餐算是抵食之選,但服務態度非常一般。
全日早餐
2017-06-04
15 分鐘 (堂食)
$55 (早餐)
2017-06-03 304 瀏覽
尋日(2-6-2017 Fri)唔得Ti Amo開門,行o黎呢o度睇,$52.00就有個all day breakfast,於是入去食,我坐低後好快就叫呢個,揀o左鑼絲粉,同要熱奶茶.好快,熱奶茶到o黎,茶味偏淡質地滑.然後鮮番茄湯鑼絲粉到o黎,份量都唔少,鑼絲粉唔會太腍,個湯無添加,OK.食o左幾啖,其他o野都到o黎,咁我先食牛油厚多士,都仍脆,牛油其實唔多,不過都OK.之後食蘑菇,蘑菇只係用油炒過,冇乜味,腸仔,茄汁焗豆呢啲o野正常冇問題;煎蛋個底煎到好脆口;番茄新鮮;而薯餅,外面唔係脆而係硬,最失敗就係呢個.服務K o既,安排座位係俾客人同就o黎食完走o既客人同枱,咁客人好快就可以坐得舒服唔迫夾.每收一樣o野都會同客人講聲.環境:佢o地知道冷氣唔係好夠,就擺把吹扇o係地下吹,但又唔會太凍,唔錯.4.5分

好快,熱奶茶到o黎,
熱奶茶
茶味偏淡質地滑.

然後鮮番茄湯鑼絲粉到o黎,份量都唔少,
鮮番茄湯鑼絲粉
咁我先食牛油厚多士,都仍脆,牛油其實唔多,不過都OK.

服務:
OK o既,安排座位係俾客人同就o黎食完走o既客人同枱,咁客人好快就可以坐得舒服唔迫夾.
每收一樣o野都會同客人講聲.

環境:
4.5分
鮮番茄湯鑼絲粉
2017-04-18 356 瀏覽
下午茶時間,唔想食太飽,因幾個鐘後又食晚飯,揸車去左河畔搵野食,睇見e間 so far so good,個名幾特別,有all day breakfast, 50蚊,價錢幾吸引,其實就份量比其他店少d,味道普通,但就岩晒我今日心意,食少少就夠。老公就叫左瑞士汁雞翼撈公仔面,佢話好味,d汁幾正,唯一唔鐘意既係杯奶茶,唔係茶餐廳奶茶,有d似係泰國奶茶定或者用錫蘭茶做底,味道唔係人人鐘意,我地食既時候,客人唔多,所以出餐都好快,門口幅大玻璃係黑玻璃,唔怕俾街外人睇到客人食相,細心。
下午茶時間,唔想食太飽,
因幾個鐘後又食晚飯,
揸車去左河畔搵野食,
睇見e間 so far so good,
個名幾特別,
有all day breakfast, 50蚊,
價錢幾吸引,
其實就份量比其他店少d,味道普通,
但就岩晒我今日心意,食少少就夠。
老公就叫左瑞士汁雞翼撈公仔面,
佢話好味,d汁幾正,
唯一唔鐘意既係杯奶茶,
唔係茶餐廳奶茶,
有d似係泰國奶茶定或者用錫蘭茶做底,
味道唔係人人鐘意,
我地食既時候,客人唔多,
所以出餐都好快,
門口幅大玻璃係黑玻璃,唔怕俾街外人睇到客人食相,細心。
All day breakfast
瑞士汁撈公仔面