餐廳: 虎鐵鐵板燒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2025-02-24 485 瀏覽
難得和好朋友聚舊,選了一間高級日本鐵板燒店,廚師食材的處理和烹調技術完全展現了鐵板燒的精髓。【時令沙律】以新鮮蔬菜為主,搭配輕盈的酸甜醬汁,清爽開胃。【茶碗蒸】質地細膩滑嫩,蛋香與高湯融為一體,配搭高貴的魚子醬,整體口感舒適。【虎蝦】煎得外脆內嫩,蝦肉鮮甜且彈牙,搭配簡單的調味,充分展現了食材的原味。【銀鱈魚】口感柔滑,魚油香濃。【鮑魚】的處理非常入味,柔韌之中帶有鮮甜,三文魚籽和細膩的青醬汁提升了整體味道。【鵝肝】外層煎至金黃,內部軟嫩濃郁,搭配魚子醬風味豐富。【A5和牛薄燒】和牛脂香濃郁,入口即化,搭配海量蔥花,完全展現了頂級牛肉的魅力。【香煎野菜】保持了蔬菜的原有甜味,為整餐增添了一絲清新。【麵豉湯】味道均衡,豆香濃郁。【鵝肝炒飯】粒粒分明,鵝肝的香氣融入其中。【梳乎厘雪糕】梳乎厘輕盈鬆軟,搭配濃郁的朱古力雪糕,大滿足。

【時令沙律】以新鮮蔬菜為主,搭配輕盈的酸甜醬汁,清爽開胃。

虎蝦,銀鱈魚

鮑魚

【鵝肝】外層煎至金黃,內部軟嫩濃郁,搭配魚子醬風味豐富。

A5和牛薄燒

【麵豉湯】味道均衡,豆香濃郁。
麵豉湯

【鵝肝炒飯】粒粒分明,鵝肝的香氣融入其中。
鵝肝炒飯

2025-02-18
虎蝦,銀鱈魚
2024-12-22 2930 瀏覽
最近我在網上發現虎鐵推出了日式和牛海鮮套餐的優惠價HKD799,並且消費滿HKD1500還可以獲得龍蝦/指定清酒/全單9折的優惠。我們太遲預約,當日吧台已滿座。建議如果想坐吧台枱欣賞師傅廚藝的,要早些訂座。雖然當日滿座,但職員服務十分貼心。會字細介紹食材及不斷添茶。時令沙律沙律菜新鮮脆口。特別的是,沙律中還加入了一種口感像霧蓮的蔬菜,經過詢問店員後得知是蓮芋。蓮芋的口感獨特,為這道沙律增添了層次感。茶碗蒸以蛋殼造型呈現,十分可愛。茶碗蒸的口感細膩,散發著淡淡的蟹肉味。虎蝦+銀鱈魚虎蝦十分新鮮,肉質彈牙,搭配由蝦頭製作的蝦膏醬,帶出蝦的鮮甜。銀鱈魚則煎得外皮酥脆,肉質香嫩。鮑魚魚的肉質軟滑,熟度剛好。對於喜歡重口味的可以搭配旁邊的海苔蟹肉汁。底下的紅綠雞冠草則增添了清新的口感。鵝肝鵝肝的油香,搭配上香脆的多士和自家製的黑醋。A5和牛薄燒+香煎野菜和牛充滿油脂香,配搭了大量香蔥和炸蒜片。香煎的野菜包括了翠玉瓜、南瓜及蕃薯,熟度掌握得恰到好處。蟹肉炒飯份量蠻多炒得乾身香口。火焰梳乎厘雪糕 +HKD49打卡💯為整道菜增加了滿滿的儀式感!!綠茶雪糕搭配紅豆的經典組合,梳乎厘柔軟充滿蛋香。小總結❤️

虎蝦+銀鱈魚

鵝肝
鵝肝的油香,搭配上香脆的多士和自家製的黑醋。

A5和牛薄燒+香煎野菜

蟹肉炒飯
份量蠻多炒得乾身香口。

火焰梳乎厘雪糕 +HKD49

📌火焰梳乎厘打卡💯

• 鵝肝
  • 活鮑魚配蟹肉海苔醬
2025-02-26 0 瀏覽
見到呢間鐵板燒做緊優惠套餐,即刻嚟試吓先😋時令沙律:清新爽口,新鮮的時令蔬菜搭配特製醬汁,帶來了一股清爽的口感,為整餐帶來美好的開端。黑魚子蟹肉茶碗蒸:細緻的黑魚子點綴其上,散發出淡雅的海鮮風味,帶來一種獨特的口感享受。配上蛋殼形狀容器,有心思。燒虎蝦拼銀鱈魚:新鮮的虎蝦和銀鱈魚經過鐵板燒烤後,散發出誘人的香氣,虎蝦彈牙,銀鱈魚口感鮮嫩多汁,展現出鐵板燒的美味風味。鮑魚:燒鮑魚口感鮮嫩豐腴,配合魚子及海苔醬一起食好夾。鵝肝:燒鵝肝質地細膩,口感濃郁鮮美,配上黑魚子消減油膩感A5和牛薄燒拼香煎野菜:和牛肉質鮮嫩多汁,搭配煎熟的時蔬,展現出豐富的層次感。麵豉湯:湯夠熱,味道清新蟹肉炒飯:這份蟹肉炒飯香氣撲鼻,鑊氣十足,每一口都充滿了濃厚的蟹味,是一道充滿滿足感的主食選擇。梳乎厘雪糕:濃郁的蛋味配上香脆的餅乾碎,是一道美味的甜點結尾,為整餐畫下完美句點。

見到呢間鐵板燒做緊優惠套餐,即刻嚟試吓先😋

鮑魚:燒鮑魚口感鮮嫩豐腴,配合魚子及海苔醬一起食好夾。

鵝肝:燒鵝肝質地細膩,口感濃郁鮮美,配上黑魚子消減油膩感

麵豉湯:湯夠熱,味道清新

2025-02-25 0 瀏覽
去左食鐵板燒優價:$799/位,原價:$1142/位位於銅鑼灣高級食材,所有生猛海鮮,和牛都係使用熊本県產牛肉,脂肪分布平均,牛味香濃入口即溶,佢哋既甜品亦絕不馬乎,梳乎厘香軟滑溜,配搭雪糕食,口感更細膩。11道菜式,而家真係好抵玩,2人行仲送龍蝦時令沙律茶碗蒸虎蝦車海老銀鱈魚鮑魚鵝肝A5 和牛薄燒香煎野菜野菜燒湯汁物蟹肉炒飯梳乎厘雪糕每消費滿$1500送(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)
11道菜式,而家真係好抵玩,2人行仲送龍蝦

每消費滿$1500送
(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9
折)
2025-02-23 88 瀏覽
4個人去食鐵板燒去到同我地講得一個廚師 淨係開一邊爐一個廚煮俾11個人食漏單不突止廚師全程零交流 問佢野食點解未到仲喺度賴枱面冇位態度極差因為得一個廚野食泥得好慢隻飽魚泥到都凍晒水平極度普通其他staff態度正常但做野甩甩漏漏甜品俾錯隔泥枱仲要雪糕味都出錯成晚體驗真係好差未試過咁荒謬嘅鐵板燒4個人埋單37xx慘過食樓下茶記貼錢買難受總括嚟講野食極普通 服務差成晚體驗極度差永久black list強烈建議大家唔好俾啲正評呃左簡單泥講

4個人去食鐵板燒

永久black list
強烈建議大家唔好俾啲正評呃左
簡單泥講

2025-02-02
虎鐵鐵板燒(銅鑼灣) 服務一流,環境好,位置佳。時令沙律茶碗蒸 仲有魚子醬真係好嘅開始打開。以下鐵板燒鵝肝好香脆,一點都不膩。🔥時令沙律清新爽口,茶碗蒸滑嫩綿密。虎蝦鮮甜多汁,惹味大大隻,新鮮。銀鱈魚細膩柔滑,香氣撲鼻。鮑魚鮮美豐富,鵝肝濃郁醇厚。A5和牛薄燒肉質鮮嫩,香煎野菜爽脆。湯品溫暖舒心蟹肉炒飯鮮香四溢,不時不食,蟹肉多,愈吃愈好味。梳乎厘雪糕輕盈甜美,仲要加個雪糕。真係冷熱交融。🎉🎉每消費滿$1500送(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)
虎鐵鐵板燒(銅鑼灣) 服務一流,環境好,位置佳。

時令沙律
茶碗蒸 仲有魚子醬真係好嘅開始打開。以下鐵板燒

鵝肝好香脆,一點都不膩。

🔥時令沙律清新爽口,茶碗蒸滑嫩綿密。

虎蝦鮮甜多汁,惹味大大隻,新鮮。

銀鱈魚細膩柔滑,香氣撲鼻。

鮑魚鮮美豐富,鵝肝濃郁醇厚。

A5和牛薄燒肉質鮮嫩,香煎野菜爽脆。

湯品溫暖舒心

蟹肉炒飯鮮香四溢,不時不食,蟹肉多,愈吃愈好味。

梳乎厘雪糕輕盈甜美,仲要加個雪糕。真係冷熱交融。

🎉🎉每消費滿$1500送
(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)
2025-01-21 1295 瀏覽
✨✨❄️❄️今日又食銅鑼灣鐵板燒!有個朋友過生日帶佢來食下鐵板燒~揀左日式和牛海鮮套餐 🍽️✨係上海鮮前,會先睇今日d海鮮,d海鮮夠大隻又好活潑!一上來就係咁表演跳舞!睇到我都相當興奮😆✨時令沙律 🥗沙律清新可口,為整個餐開個靚頭✨茶碗蒸 🍳係冬天食上一碗茶碗蒸蛋,滑嫩又味道鮮香,裡面有雞蛋的香氣和少少海鮮,口感豐富🤤✨大虎蝦 🍤銀鱈魚 🎣大虎蝦肉質鮮甜,燒至金黃,咬落去有種Juicy感,配上少許檸檬汁,味道更加升華。銀鱈魚的肉質滑腻,油脂十足,燒得恰到好處,吃到嘴裡真係超級享受。✨鮑魚 配 鵝肝鮑魚鮮美,Q彈十足,搭配魚子,簡單卻提升咗海鮮的味道,就連鮑魚內臟都燒得食得滋味。而鵝肝細膩滑順,口感豐富,搭配一些沙律醋醬,酸甜入口不油膩~✨和牛薄燒 🥩和牛薄燒期燒出來既美味!油花分布均勻,肉質柔嫩,卷埋蔥花炸蒜粒,燒到微微焦香,大滿足✨汁物 🍲汁物清湯,味道清新,搭配海鮮的鮮味,讓我感受到大海的味道,喝下去好舒服。✨蟹肉炒飯 🦀🍚蟹肉炒飯粒粒分明,蟹肉鮮香,炒得香噴噴,簡直係飯友的最愛。✨梳芙厘雪糕 🍨睇著燒梳芙厘真係好療癒😍雪糕甜而不膩,搭配Q彈梳芙厘口感,好食到爆🥰

揀左日式和牛海鮮套餐 🍽️✨

✨時令沙律 🥗
沙律清新可口,為整個餐開個靚頭

✨茶碗蒸 🍳

✨大虎蝦 🍤銀鱈魚 🎣

✨鮑魚 配 鵝肝

✨和牛薄燒 🥩

✨汁物 🍲

✨蟹肉炒飯 🦀🍚
蟹肉炒飯粒粒分明,蟹肉鮮香,炒得香噴噴,簡直係飯友的最愛。

✨梳芙厘雪糕 🍨
睇著燒梳芙厘真係好療癒😍
雪糕甜而不膩,搭配Q彈梳芙厘口感,好食到爆🥰
呢間鐵板燒餐廳CP值高,有吧枱或沙發座位,侍應服務態度非常好,揀咗Autumn Delights套餐時令沙律🈶蕃茄仔及爽口嘅沙律菜,味道酸甜適中茶碗蒸上面有蟹肉,每一口都如絲般滑順大條又彈牙嘅虎蝦煎到好香口,銀鱈魚肉質細膩,鮮嫩多汁,外皮烤至微焦,點上醬汁食就更滋味鮑魚配有海苔忌廉汁,肉質厚實,咬落去彈牙有勁鵝肝又大塊又厚身,入口即化,連埋香脆嘅多士一齊食,非常美味A5和牛薄燒7️⃣成熟,肉質柔嫩,裡面包著蔥粒及乾蒜片,配上香煎野菜🉑解油膩感味噌湯上面有豆卜,飲落香濃美味,溫暖又滋潤蟹肉炒飯炒到粒粒分明,每一口都能感受到蟹肉嘅鮮甜梳乎厘雪糕係即場整,揀咗綠茶🍵及雜莓雪糕各一,梳乎厘口感輕盈,好似雲朵般柔軟,香甜而不膩

時令沙律🈶蕃茄仔及爽口嘅沙律菜,味道酸甜適中

茶碗蒸上面有蟹肉,每一口都如絲般滑順

鮑魚配有海苔忌廉汁,肉質厚實,咬落去彈牙有勁

鵝肝又大塊又厚身,入口即化,連埋香脆嘅多士一齊食,非常美味

味噌湯上面有豆卜,飲落香濃美味,溫暖又滋潤

蟹肉炒飯炒到粒粒分明,每一口都能感受到蟹肉嘅鮮甜

2025-01-06 940 瀏覽
👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏼同好姊妹食鐵板燒做冬😚揀咗我哋都好鐘意嘅日本鐵板燒餐廳試吓🥰呢間餐廳喺銅鑼灣商廈入面,裝修簡潔帶有日本風情,不過我哋太遲訂座無得坐吧檯🥲如果可以睇住廚師席前料理會更有風味。所以想食嘅記得預早訂座喇!♡Autumn Delights ✰原價$1142/位 優惠價$799/位❗️❥時令沙律‎𐮛蓮芋、羽衣甘藍、沙律菜配上酸沙律醋❥蟹肉茶碗蒸‎𐮛滑溜嘅蒸蛋,加咗鮮甜嘅蟹肉同冬菇粒❥虎蝦、銀鱈魚‎𐮛香煎鱈魚及虎蝦,配蝦膏醬汁,虎蝦非常彈牙,配上蝦膏醬好好食!❥鮑魚‎𐮛南非孔雀鮑魚,配海苔蟹肉汁,鮑魚肝臟煎香咗好惹味😋❥鵝肝多士配魚子醬‎𐮛厚切鵝肝,外脆內軟。❥A5和牛薄燒、香煎野菜‎𐮛和牛包裹蔥蒜煎香,配菜有燒番薯、南瓜、翠玉瓜,配上松露黑醋汁及竹炭鹽,第一次食和牛用露汁,又幾特別。❥麵豉湯❥蟹肉炒飯‎𐮛炒飯粒粒分明,唔錯❥疏乎厘雪糕‎𐮛真正用疏乎厘配雪糕,唔係疏乎厘pancake。唔算太甜幾好。雪糕口味每日不同,當日有綠茶味及梨味雪糕,配埋紅豆蓉。

♡Autumn Delights
✰原價$1142/位 優惠價$799/位❗️

❥時令沙律
‎𐮛蓮芋、羽衣甘藍、沙律菜配上酸沙律醋

❥蟹肉茶碗蒸
‎𐮛滑溜嘅蒸蛋,加咗鮮甜嘅蟹肉同冬菇粒

❥虎蝦、銀鱈魚

❥鮑魚
‎𐮛南非孔雀鮑魚,配海苔蟹肉汁,鮑魚肝臟煎香咗好惹味😋

❥鵝肝多士配魚子醬
‎𐮛厚切鵝肝,外脆內軟。

❥A5和牛薄燒、香煎野菜

❥麵豉湯

❥蟹肉炒飯
‎𐮛炒飯粒粒分明,唔錯

❥疏乎厘雪糕
雪糕口味每日不同,當日有綠茶味及梨味雪糕,配埋紅豆蓉。
2024-12-17
2024-12-30 886 瀏覽
又到生日飯系列今次係小編男朋友生日😂🎂今次叫左”主廚推介套餐”$3189/2p(Openrice訂枱有75折)每樣野食都好有水準好新鮮最鍾意食係大鮑魚同埋和牛厚燒鮑魚煎得好香有少少外脆內軟嘅感覺加埋用鮑魚肝整嘅醬汁提鮮超正和牛口燒入口即溶仲可以有唔同嘅配搭襯嚟食🫖意大利花茶🌯和牛薄燒卷沙律🥚黑松露海膽蟹肉溏心蛋🍴原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚🦞活龍蝦🐖熊本縣A5和牛厚燒🥕香煎野菜🥘刺身帶子豆腐鯛魚湯🍚黑松露和牛炒飯🍨火焰鐵板梳乎厘雪糕最後嘅火焰鐵板疏乎厘雪糕視覺效果已經超好疏乎厘煎得好香蛋味襯埋雪糕為成餐飯畫上完美句號✨✨晚餐時段💰$3189/2p * (Openrice訂枱有75折)
又到生日飯系列
今次係小編男朋友生日😂🎂
今次叫左”主廚推介套餐”$3189/2p
(Openrice訂枱有75折)
每樣野食都好有水準好新鮮

雪糕視覺效果已經超好
疏乎厘煎得好香蛋味襯埋雪糕
為成餐飯畫上完美句號✨✨

晚餐時段
💰$3189/2p * (Openrice訂枱有75折)
2024-12-30 692 瀏覽
☺️今次到我帶我閨蜜姊妹去做冬!銅鑼灣都係我哋必定約去搵食之地,俾我搵到間唔錯嘅鐵板燒,我哋兩個都鍾意食鐵板燒!所以我就揀咗呢間 #虎鐵 !聽聞佢啲南非鮑魚勁大隻又彈牙!!真係要試過究竟先得🥰▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🥩Autumn Delights🥗蓮湖沙律菜: 蓮芋/羽衣甘藍/沙律菜配上沙律醋食大餐之前更加開胃😍🦀蟹肉茶碗蒸:蒸蛋加咗蟹肉蘑菇,日式嘅蒸發令到啲蛋勁滑溜!又有蟹肉嘅鮮甜!唔錯!🐟香煎銀鱈魚虎蝦配蟹膏汁,虎蝦非常彈牙,配埋蟹膏鮮甜味一流!銀鱈魚翼煎到非常脆口!☺️鮑魚南非孔雀鮑魚配海苔蟹肉汁,非常彈牙嘅鮑魚配上鮮味十足嘅海苔蟹肉汁,簡直絕配!🪿鵝肝魚子醬多士,鵝肝勁肥美,再加脆卜卜嘅多士,美食絕配!🥩A5和牛薄燒配上香煎野菜,再加上蒜片,另外亦有松露黑醋汁同竹炭鹽配合和牛一齊食,鹹味剛剛好,黑醋汁亦可以令到黃牛太油膩,仲有配埋番薯南瓜翠玉瓜甜味足夠解油!🍲麵豉湯,法式碗裝麵豉湯好有儀式感!🍚蟹肉炒飯如果唔夠飽呢個蟹肉飯一定要食埋佢,超好味!🍮疏乎厘雪糕,有幾款雪糕可以自己同店員講,疏乎厘亦好軟熟,唔錯嘅結尾!😍整體氣氛非常和暖,傾偈談心唔錯嘅餐廳!上菜速度亦都好快,唔會等

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🥩Autumn Delights

🥗蓮湖沙律菜: 蓮芋/羽衣甘藍/沙律菜配上沙律醋
食大餐之前更加開胃😍

🪿鵝肝魚子醬多士,鵝肝勁肥美,再加脆卜卜嘅多士,美食絕配!

🍲麵豉湯,法式碗裝麵豉湯好有儀式感!

🍚蟹肉炒飯如果唔夠飽呢個蟹肉飯一定要食埋佢,超好味!

🍮疏乎厘雪糕,有幾款雪糕可以自己同店員講
,疏乎厘亦好軟熟,唔錯嘅結尾!

😍整體氣氛非常和暖,傾偈談心唔錯嘅餐廳!上菜速度亦都好快,唔會等得太耐時間剛剛好!
推薦👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

🥩Autumn Delights
==原價$1142/位,人均優惠價$799
2024-12-23 626 瀏覽
[📍銅鑼灣|虎鐵鉄板燒 ]虎鐵鉄板燒係銅鑼灣好出名既鐵板燒,而家仲做緊優惠,只要消費滿$1500送龍蝦一隻或者指定清酒300ml一支或者全單9折。今次就揀左個日式和牛海鮮套餐,再加送龍蝦一隻,真係都幾抵食。🥚 茶碗蒸 時令沙律先黎個茶碗蒸暖下個胃,超多蟹肉而且滑嫩可口,再搭配新鮮既時令沙律,清爽又開胃。🦐 燒大虎蝦 燒銀鱈魚第一道主菜既大虎蝦燒得好鮮嫩,切割既方法令你不廢吹灰之力就可以食哂成隻蝦既精華,一下就可以索晒成個蝦頭。銀鱈魚的肉質鮮嫩,燒既火候掌握得好好。重點係佢個蝦醬,係用蝦既精華煮熟,配懷舊蝦肉,一試難忘。燒鮑魚鮑魚好新鮮,配搭埋有海苔同埋蟹肉嘅芡汁,真係令人回味無窮。🥖 鵝肝厚厚嘅鵝肝再配搭埋魚子醬的鹹香口感極佳。平時食開嘅鵝肝都好似食到成口油咁,但呢度嘅鵝肝唔會好油膩,一向唔係好食鵝肝嘅我都食晒成舊。而且仲有塊多士係底可以再減低油膩感覺。🐮 A5和牛薄燒配香煎野菜 A5和牛超級嫩滑入口即溶,而且有好多蔥花,口感好有層次。野菜分別係南瓜、番薯同埋翠玉瓜,南瓜同番薯勁好味,超級香甜。🦞 燒龍蝦燒龍蝦鮮甜無比,食得出勁新鮮,再配搭埋自家製嘅濃郁蝦膏海膽汁,完全同個龍蝦勁夾,
[📍銅鑼灣|虎鐵鉄板燒 ]

🥚 茶碗蒸 時令沙律

🦐 燒大虎蝦 燒銀鱈魚

燒鮑魚
鮑魚好新鮮,配搭埋有海苔同埋蟹肉嘅芡汁,真係令人回味無窮。

🥖 鵝肝

🐮 A5和牛薄燒配香煎野菜

🦞 燒龍蝦
燒龍蝦鮮甜無比,食得出勁新鮮,再配搭埋自家製嘅濃郁蝦膏海膽汁,完全同個龍蝦勁夾,更加帶得出個鮮甜。

🍲 龍蝦味噌湯
用返頭先個龍蝦頭嚟做嘅味噌湯,湯底清甜,龍蝦的鮮味融入其中,暖心又暖胃。

🦀 蟹肉炒飯
炒飯炒得好夠鑊氣又夠多蟹肉,再加埋蔥花同蛋花,重點係炒得夠乾身,粒粒分明。

🍨 梳芙厘雪糕
甜品部分係梳芙厘,見住師傅喺鐵板上面整,都幾有儀式感。朱古力味既雪糕滑順可口,為整體用餐畫上完美的句號。

🐮 日式和牛海鮮套餐 $799(優惠價)
(原價$1142,兩位起可享優惠)

總結來說,虎鐵鉄板燒是一個值得一試的地方,無論是食物的質量還是用餐的環境,都非常值得推介。食材非常之新鮮,同埋配搭上有好多自家製嘅醬汁,絕對能夠將食材昇華,提升到另一個層次。
2024-12-10
  • 活龍蝦配海膽醬
  • 鐵板梳芙厘雪糕
  • 蟹肉炒飯
店內有兩邊嘅bar枱,空間都好大,如果想坐bar枱欣賞師傅廚藝記住一定要訂位啦。時令沙律 . 茶碗蒸 - 作為前菜十分之開胃,第一次食到蓮芋呢種日本蔬菜,口感好特別,店員仲好詳細咁介紹蓮芋比我地知道,相當專業!!!虎蝦.銀鱈魚 - 蝦肉彈牙,鮮蝦做出嚟嘅醬汁完全係精華,令到成件事更錦上添花,銀鱈魚煎得皮脆肉香,好食。南非鮑魚 - 鮑魚同內臟煎得剛剛好,配上海苔蟹肉汁鮮味更加出,用紅綠色海藻作伴碟,視覺效果更吸引。鵝肝 - 配上脆脆嘅多士再加上自家制黑醋,鵝肝肥美,滿口都是油脂,完全大滿足。A5和牛薄燒. 野菜 - 和牛嘅油脂好平均,入面包住滿滿嘅香蔥再加上佢地自家制嘅炸蒜片,輕輕沾上少量竹鹽,口感層次完全昇華。蟹肉炒飯. 麵豉湯 - 飯粒分明夠乾身,麵豉湯濃郁暖胃又解膩。最後甜品加$49轉做火焰梳乎厘雪糕,儀式感滿滿,梨味雪糕少少酸中和返紅豆嘅甜味,梳乎厘柔軟,滿足感十足。消費滿$1500仲會有3選1嘅優惠,而今次我地就揀左全單9折嘅優惠,仲更加抵。

• 鵝肝多士
  • 南非鮑魚
呢間鐵板燒一直book mark咗好耐,坐喺吧枱前近距離廚師即席烹調各種新鮮食材👨🏻‍🍳我哋四位分別都叫咗✨Autumn Delights (HKD799/ ppl)➖時令沙律🥗柚子汁配時令沙律菜,酸酸甜甜,開胃又清新✨➖蟹肉茶碗蒸🦀細膩滑嫩嘅蒸蛋配合蟹肉,令茶碗蒸香氣更濃郁👍🏻➖鐵板海鮮🦐🐟銀鱈魚肉質細膩,入口即溶,鐵板煎到恰到好處,少許金黃色✨大虎蝦口感彈牙,配合在旁的蝦膏醬,味道鮮味🤤香煎鵝肝配意大利黑醋醬,油脂豐富的鵝肝配合香脆多士,入口即溶,令整體口感更豐富👅南非鮑魚口感新鮮爽口,配合些少海苔蟹肉汁及三文魚籽➖M5和牛薄燒🐮M5和牛油脂豐富,包裹住蒜粒及蔥粒,再配合甘香嘅蒜片,令整體更香口惹味➖香煎野菜🥬分別有南瓜,番薯,翠玉瓜➖蟹肉炒飯蟹肉炒飯炒得粒粒分明,蛋漿包裹住每一粒米飯,香氣四溢🍳➖梳乎厘雪糕師傅即場製作,空氣感增加口感及層次,配合香梨雪糕🍐、紅豆及黑糖蜜,為整餐畫下完美句點,相當滿足😌而家消費滿$1500仲有野送👇👇👇(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)

時令沙律🥗
柚子汁配時令沙律菜,酸酸甜甜,開胃又清新✨

蟹肉茶碗蒸🦀
細膩滑嫩嘅蒸蛋配合蟹肉,令茶碗蒸香氣更濃郁👍🏻

鐵板海鮮🦐🐟
南非鮑魚口感新鮮爽口,配合些少海苔蟹肉汁及三文魚籽

M5和牛薄燒🐮

香煎野菜🥬
分別有南瓜,番薯,翠玉瓜

蟹肉炒飯
蟹肉炒飯炒得粒粒分明,蛋漿包裹住每一粒米飯,香氣四溢🍳

而家消費滿$1500仲有野送👇👇👇
(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)

2024-12-17 544 瀏覽
11月生日月🎂生日飯接踵而來❤️友人安排了去這家吃鐵板燒🥰~🔥Autumn Delights ✨限時優惠價$799/位另外消費滿$1500可以再自選option~最後我地揀咗兩位送龍蝦一隻😋🦞~都真係好抵食👍🏻👍🏻而且每一道菜擺盤都很美❤️是視覺的享受。-🥗時令沙律Seasonal Salad-🥚茶碗蒸(有蟹肉絲)Steamed Custard Egg-🦐虎蝦 & 銀鱈魚Tiger Prawn & Black Cod-🤎鮑魚 & 龍蝦🦞Abalone & Lobster -🖤鵝肝Foie Gras-🐮A5和牛薄燒 & 香煎野菜Grilled Thin-sliced A5 Wagyu with Assorted Vegetable Teppanyaki-🥣湯(魚湯)Soup-🍚蟹肉炒飯Fried Rice with Crab-💛梳乎厘雪糕Souffle with Ice-cream
11月生日月🎂生日飯接踵而來❤️
友人安排了去這家吃鐵板燒🥰~

🔥Autumn Delights ✨限時優惠價$799/位
另外消費滿$1500可以再自選option~
最後我地揀咗兩位送龍蝦一隻😋🦞~都真係好抵食👍🏻👍🏻

而且每一道菜擺盤都很美❤️是視覺的享受。

-🥗時令沙律
Seasonal Salad
時令沙律

-🥚茶碗蒸(有蟹肉絲)
Steamed Custard Egg

-🦐虎蝦 & 銀鱈魚