2024-05-02 79 瀏覽
今日行過天晉。其實都唔知呢個商場係第幾期。只係知,商場好細,得幾個鋪頭仔。見下午茶,有啲肚餓,所以見到有蛋撻王都會走去睇下有咩啱食。今次見到有一種好耐都無食既食物。竟然係呢度見到燒餅,講真真係好耐無食過。我最愛都係花園街個個燒餅,真係好好食。既然呢度有,一定要試吓。8.5一件,15有2件但燒餅好漏架。所以都係買一件好啦。第一啖咬落去,真係好軟糯,煙靭,香甜,食到尾段就覺得癡住紙袋癡住啲牙LU!不過都算幾好味,好有懷舊感覺。
今日行過天晉。
見下午茶,有啲肚餓,所以見到有蛋撻王都會走去睇下有咩啱食。
既然呢度有,一定要試吓。
8.5一件,15有2件但燒餅好漏架。所以都係買一件好啦。
不過都算幾好味,好有懷舊感覺。
2024-04-30
$8.5 (下午茶)
2020-07-28 942 瀏覽
由於之前popwalk有送某間酒樓的優惠券比我,要食滿指定金額就會有回贈美食現金券,當時我食落200蚊就回贈左2張$20現金券。之前飲酒已經用左1張,用剩一張唔知食咩好,就突然朝早諗起曾經係2期度食過蛋撻王的蛋撻,就去睇下有無啱食的產品,睇下有無得用左張現金券,去到店員話可以,仲剛好可以換到2個麵包唔洗補錢添,真係好啦!我換了蟹柳包和紫薯包。兩款包都不錯,多餡料,食落麵包都軟身,做早餐都夠飽,下次有機會都會再去幫襯😋

2019-03-29 875 瀏覽
放工口痕痕想食蛋撻就走左去蛋撻王買個蛋撻食~點知被玻璃櫃入面既甜品吸引左~見個size都幾大件就被佢吸引左我眼球~~最初諗住買朱古力果件算~諗諗下如果買一件自私食實被老公串~所以就買埋隔離個Tiramisu一齊share啦!拎番屋企慢慢嘆~食完晚飯即刻開黎食~朱古力果然唔會輸~面頭有少少朱古力醬同榛子,下一層朱古力mousse夠實夠香濃~中間夾有海綿蛋糕,食哂成件都唔覺得漏!Tiramisu我試左少少~好香酒味,中間夾有手指餅既tiramisu更加有口感~兩件蛋糕都做到層次分明~甜而不漏!下次可以再encore~~
朱古力慕思蛋糕

Tiramisu

朱古力慕思蛋糕,意大利芝士蛋糕

外賣自取
朱古力慕思蛋糕
Tiramisu
朱古力慕思蛋糕,意大利芝士蛋糕
2018-06-15 503 瀏覽
喜歡它的蛋撻,皮香,特別是曲奇皮,鬆脆唔油膩,而且餡料夠蛋味,不是太甜。麵包也鬆軟可口,芝士餡沒有太咸,味道平衡,不錯。竹炭包有特色,雖然唔係太濃,但淡淡的竹炭風味讓大人小孩都易接受。

麵包也鬆軟可口,芝士餡沒有太咸,味道平衡,不錯。

外賣自取
  • 蛋撻