餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2018-10-06 436 瀏覽
味道一般,主要是便宜,服务态度不好,体验很差一份正常的米线大概30多港币,加一杯柠檬水大概四十多10月6日体验反馈:时间大概上午十一点45到店里,等了大概5分钟,一直没有服务员问你点餐,反而服务员自己在吃饭,估计是他们太饿了吧(那你们就多吃点,呵呵呵呵呵呵呵呵,此处省略一万字)。貌似谭仔分店挺多的,但是这个服务态度也是第一次碰到又不是只有你一家餐厅,非得等你们吃完了顾客才能吃饭?呵呵呵呵呵呵呵呵果断换了一家店,以后也不会来这家店以及其他谭仔米线店了,您好好挣其他顾客的钱吧此处再省略一万个呵呵呵呵呵呵呵呵
味道一般,主要是便宜,服务态度不好,体验很差
一份正常的米线大概30多港币,加一杯柠檬水大概四十多
貌似谭仔分店挺多的,但是这个服务态度也是第一次碰到
此处再省略一万个呵呵呵呵呵呵呵呵
2018-10-06
2018-05-23 718 瀏覽
想慳錢可以食譚仔,想更慳可以兩人叫一個過橋米線。食過橋米線可以每樣餸都食到d咁,最多嘅餸係雞肉、腩肉同豬潤等,丸就每款有一粒。今次就叫咗個三哥重慶酸辣湯,以為個湯咁紅會好辣啦,點知唔辣,大概係十小嘅辣度,酸味亦唔係好夠。依間譚仔個環境都唔錯,光線充足,而且梳化凳都坐得幾舒服。仲有一大碟炸醬

依間譚仔個環境都唔錯,光線充足,而且梳化凳都坐得幾舒服。

仲有一大碟炸醬
2017-10-21 1016 瀏覽
譚仔一直都係我常食既餐廳之一,皆因佢開到成卷成市,緊有間係左近方便快捷又便宜,車仔面式揀食咩餸,又有幾隻湯味可以揀,今日黎經奧海城,都係揀左食佢,幾個人坐埋一台食下面飲下野吹下水幾志在。我食雞肉麻辣十小,雞肉幾嫩口鮮甜,麻辣湯好香不過都係辣左少少,米線唔會一咬就散,又抵又好食,仲開心share人地既炸醬,豐富~
2016-10-06 1644 瀏覽
如果想吃平平地,又想坐得舒服,譚仔是不錯的選擇 ! 裝潢現代化,企理乾淨,侍應雖然是師奶,但很有禮貌。每次來譚仔必叫炸醬,牛丸和清湯。一啖炸醬一啖面,清湯也不會顯得太清。因為湯底本身有芽菜和腐竹,再加兩個餸,整個面就變得好豐富。牛丸雖然得3顆,但勝在粒粒大粒 ! 一碗面落肚,不用喝水也夠飽 !

一碗面落肚,不用喝水也夠飽 !
2016-10-03
2016-07-29 1446 瀏覽
平時食譚仔都食過唔少次今次係第一次係呢間度食其實每間都係應該有個standard既整法但係每間係相同之處其實又有少少唔同今次我係5點幾食又未到最旺既時間,所以吉位都比較多我嗌左魚腐米線呢度既魚腐比起其他店size會大d都係夠味同埋有魚腐既香味不過要彈下既就係d米線佢d米線可能煮少左時間比較硬身,要再林少少會更好味我地仲嗌左個大土匪雞翼都keep到水準香脆可口,而且係可能冇乜人既關係所以係新鮮出爐,勁香土匪味雖然已經加到去30蚊4隻但都係我其中一個必推之選!!
平時食譚仔都食過唔少次
今次係第一次係呢間度食
其實每間都係應該有個standard既整法
但係每間係相同之處其實又有少少唔同
今次我係5點幾食
又未到最旺既時間,所以吉位都比較多
我嗌左魚腐米線
呢度既魚腐比起其他店size會大d
都係夠味同埋有魚腐既香味
不過要彈下既就係d米線
佢d米線可能煮少左時間
比較硬身,要再林少少會更好味
我地仲嗌左個大土匪雞翼
都keep到水準
香脆可口,而且係可能冇乜人既關係
所以係新鮮出爐,勁香土匪味
雖然已經加到去30蚊4隻
但都係我其中一個必推之選!!
2016-07-13
2016-07-03 989 瀏覽
去完大澳郊遊, 我同另一半提議食譚仔, 因為想食粉面平衡下個胃, 另一半當然很喜歡, 因為譚仔可以食麻辣米線  不過我同佢約法三章不可以食太辣 譚仔三哥米線相信很多人食過, 三哥酸辣湯底今次另一半先試食, 我一試湯底我就覺得下次會選擇三哥酸辣湯湯底, 因為比普通酸辣湯湯底野味得多 另外, 每人更可以$12點選小食: 青瓜和年藕(口水汁), 我覺得比麻辣更好, 因為不會只覺得有麻辣, 食出青瓜和年藕的味道 總括來說, 食得開心 經濟, 期待下次試番茄湯底

食麻辣米線
 不過我同佢約法三章不可以食太辣
 譚仔三哥米線相信很多人食過, 三哥酸辣湯底

麻辣, 食出青瓜和年藕的味道

總括來說, 食得開心 經濟, 期待下次試番茄湯底
2016-07-02
2016-06-29 608 瀏覽
因為早左起身要番工,所以黎左三哥度食聽人講早上係賣早餐但我去到其實冇既,唔知係都市傳聞定係咩今次我嗌左魚腐清湯米線食落三哥既魚腐似豆卜多過魚腐,不過都有5,6件不過就冇乜魚腐既咬口同鮮味而三哥既米線係比非三哥硬身,我就鐘意淋d既米線多d湯底就兩者差唔多可能因為當係食早餐既關係,未食哂已經覺得飽size算ok既!!不過魚腐個part可以改進下
因為早左起身要番工,所以黎左三哥度食
聽人講早上係賣早餐
但我去到其實冇既,唔知係都市傳聞定係咩
今次我嗌左魚腐清湯米線
食落三哥既魚腐似豆卜多過魚腐,不過都有5,6件
不過就冇乜魚腐既咬口同鮮味
而三哥既米線係比非三哥硬身,我就鐘意淋d既米線多d
湯底就兩者差唔多
可能因為當係食早餐既關係,未食哂已經覺得飽
size算ok既!!不過魚腐個part可以改進下
魚腐清湯米線
2016-06-29
$29 (早餐)
2015-05-21 768 瀏覽
個人鍾意食米線,鍾意米線可以配搭不同口味的感覺,可以選擇不同的湯底及配料。之前試麻辣湯底,不但印象麻麻,所以今次選擇了酸辣湯底,酸味夠而且唔會好咸,辣味輕輕,不錯。米線的質感好好,唔會煮得太淋,有咬感。配料就選了豬腩肉及貢丸,豬腩肉不夠入味,貢丸没有什麼特別。用膳環境,光線充足,衞生。凍OT,不錯,熱辣辣既米線與凍檸檬茶簡直是絕配。小土匪雞翼,雞翼燒得好香而且肉汁多,必食推介

米線的質感好好,唔會煮得太淋,有咬感。

配料就選了豬腩肉及貢丸,豬腩肉不夠入味,
貢丸没有什麼特別。
用膳環境,光線充足,衞生。
凍OT,不錯,熱辣辣既米線與凍檸檬茶簡直是絕配。
小土匪雞翼,雞翼燒得好香而且肉汁多,必食推介
2015-05-17