招聘中
薪金面議
17天前
薪金面議
17天前
餐廳: 譚仔三哥米線 (西洋菜南街)
資訊:

2019-05-19 923 瀏覽
這次去吃譚仔三哥,吃了一大碗,不只辣的夠勁,且米線也非常好入口,配料也很豐富,ㄧ下就把ㄧ整麵和湯吃光光了並且也叫了小菜皮蛋,酸菜跟肉燥拌在麵裡也非常好吃!下次有空ㄧ定在去吃,正!
  • 尖椒皮蛋
  • 麻辣米線
2019-05-08 576 瀏覽
這天完結了一個活動,時間大概2點多,一個人去了這家店吃米線,簡簡單單的一個午餐就ok了。 這家店要上2層樓梯的,所以拿著行李或有其他不便的情況都要多加留意哦。上去以後看見很多人,有一點驚訝,畢竟已經2點半了,我也拿了號,不過很快就到了(3分鐘)。 我坐到一個圓桌,不過真的有點逼。叫了雞肉二小麻辣米線,等了10分鐘左右就有了。 這次的米線挺爽口的呢,而且這次給的芽菜分量多,夾在一起吃起來特爽口。 雞肉還是有點那個連在一起的問題,不過這次改善了。辣度吃到后面不夠了所以自己加了一點辣(在桌子上有醬料罐),這是我比較欣賞三哥的地方。總的來說,挺不錯的三哥米線呢。

總的來說,挺不錯的三哥米線呢。

2019-04-24 646 瀏覽
整體環境好,整體食客很多,份量算多,女性會吃不下。😊😊米線非常充足,亦十分好吃,來的速度快,夠熱。愛吃米線的我,當然不會放過每一個機會。價錢公道而十分平民化,可以一試。餸菜感覺不油膩。下次經過一定會再來。人客很多,但在繁忙時間也不用排隊,如趕時間也可以來吃。😗😗😗😗😗😗😗😚😚😚😚😚😚😚
整體環境好,整體食客很多,份量算多,女性會吃不下。😊😊
米線非常充足,亦十分好吃,來的速度快,夠熱。

愛吃米線的我,當然不會放過每一個機會。
價錢公道而十分平民化,可以一試。

餸菜感覺不油膩。

下次經過一定會再來。

2019-04-24
  • 凍檸蜜
2019-04-23 552 瀏覽
譚仔三哥真係有種魔力一個禮拜至少要食一次先止到個心癮!今晚我呢個頭號粉絲又來啦!叫左我最愛的“雞肉勿丸麻辣扭紋薯粉(小辣)!frd子唔係好食得辣(訓練左咁多都未操到5小辣)叫左佢既至愛”貢丸腐皮糊辣湯底‘’另外是每餐必備⋯⋯大土匪!譚仔三哥咁耐以來一直都能夠保持水準我個勿丸甜甜的又彈牙,好食過好多粉麵舖!湯底更不在話下,麻辣味令你愈食愈想食,少少麻少少痺,好過癮~芽菜雖然只係配料,但夠甜夠爽!响麻辣湯底下更顯清新。Frd就話個糊辣無以前咁辣,我就話係佢叻左比以前食得辣 (哈哈但要繼續向更辣進發囉)佢話貢丸一樣甘好食,腐皮索左湯底味,所以好香好食!食左一陣,大土匪上場!即叫即做,所以要等10分鐘左右(次次食到呢個moment冇乜送姐姐就送到)熱辣辣,個皮脆卜卜,入面又滑有肉汁不過一定要趁熱食,凍左就無甘脆嚕~
譚仔三哥真係有種魔力
一個禮拜至少要食一次先止到個心癮!

今晚我呢個頭號粉絲又來啦!

叫左我最愛的“雞肉勿丸麻辣扭紋薯粉(小辣)!
frd子唔係好食得辣(訓練左咁多都未操到5小辣)
叫左佢既至愛”貢丸腐皮糊辣湯底‘’

另外是每餐必備⋯⋯大土匪!

譚仔三哥咁耐以來一直都能夠保持水準

我個勿丸甜甜的又彈牙,好食過好多粉麵舖!

芽菜雖然只係配料,但夠甜夠爽!响麻辣湯底下更顯清新。

Frd就話個糊辣無以前咁辣,我就話係佢叻左
比以前食得辣 (哈哈但要繼續向更辣進發囉)
佢話貢丸一樣甘好食,腐皮索左湯底味,所以好香好食!

食左一陣,大土匪上場!

熱辣辣,個皮脆卜卜,入面又滑有肉汁
不過一定要趁熱食,凍左就無甘脆嚕~
2019-04-06 649 瀏覽
譚仔三哥出左新小食同飲品啊!原來除了米麵,小食也挺特別。第一時間去試一試,🍆燒茄子本來賣完,但我坐多一會,後來店員說準備好了。⭐️解辣蘋果酸喝一口,聞起來有🍎蘋果🍋檸檬的香味。味道微酸,但是很開胃,真的很好喝!味道挺特別,有新鮮感,因為平時是檸水檸茶,現在多了特別飲料,會多喝。⭐️柑桔香梅容易入口的柑桔味,酸酸甜甜,解渴👌🏻⭐️辛蒜燒茄子將茄子切開一半,上面鋪滿蒜蓉,聞起來很香,茄子肉入口軟綿綿,很惹味!
譚仔三哥出左新小食同飲品啊!原來除了米麵,小食也挺特別。

⭐️解辣蘋果酸

⭐️柑桔香梅
容易入口的柑桔味,酸酸甜甜,解渴👌🏻

⭐️辛蒜燒茄子

2019-03-30 447 瀏覽
做學生窮窮地 食開頹飯都係廿幾三十蚊 食canteen食到厭 於是就去左旺角睇下有咩食🤪🤪 朋友話不如平平地食譚仔 於是我地就去左三哥🥰🥰🥰 我就叫左魚片頭 竹生酸辣湯米線🤤🤤🤤 酸辣湯對我呢d吾係好食得辣的人啱啱好😍 湯底辣辣地 好惹味😋😋 米線有好多配料 芽菜 同腐皮都係我的最愛😚可惜今日個魚片頭麻麻地🤢 吾彈牙 好似放左好耐咁 但米線依舊軟硬適中 加埋個湯底好快就食曬 仲好飽添🤪🤪🤪 三十幾蚊一個lunch cp值👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼推薦:⭐️⭐️⭐️

推薦:⭐️⭐️⭐️
2019-03-21 336 瀏覽
黎得三哥過橋米線都一定係首選,樣樣料都有,乜都可以一次過食晒,滿足呢N個願望。資料有啲乜?包括: 豬潤、牛肉、雞肉、腩肉、火腿、豬肉 !牛丸、墨丸、魚蛋、炸醬、腐皮、豆卜、生菜、酸菜、芽菜、韭菜、竹笙。你話豐唔豐富呢,我就話好豐富啦。一碗一個人一定食唔晒,叫埋朋友嚟share就啱啱好啦!我個人就鍾意食清湯,貪佢原汁原味呀嘛。個湯底唔會影響到d料,咁先食得出啲料好唔好味。如果比麻辣湯蓋過晒啲味,食黎都冇意思啦。
2019-02-16
2019-03-21 223 瀏覽
每次經過譚仔三哥外面見到擁擠的檯櫈就卻步,今天經過也許是還沒到午餐時間,很多空位,我就進來坐啦!點了個小辣的米線,味道不錯就是芽菜少,飲料還要再加錢!吃到後面人越來越多,座位也越來越逼,趕緊吃完走人!如果想和朋友慢慢吃著聊天,就真係要再考慮,但這類餐廳絕對是食米線的首選。
2019-03-19
2019-03-20 274 瀏覽
呵呵譚仔出新野❤️係我最愛嘅燒茄子🍆😍當然出衝去試下係咪正先👻。🍆辛蒜燒茄子 $19上面輔滿好多蒜蓉😍而且有一定辣度所以食落係幾惹味👍🏻茄子肉索矖辣汁 配埋米線食棒棒 雖然大陸食燒烤會再好食啲 但係香港食呢個可以止下燒烤癮😻😼

🍆辛蒜燒茄子 $19
2019-03-14 300 瀏覽
見到譚仔三哥出新野,作為譚仔嘅Fans,一定要狗衝去試下。----------😋辛蒜燒茄子 $19Menu寫住用18種香料秘製而成嘅紅油,再加香濃蒜泥放係茄子面。茄子係完整半條,茄子一上枱已經勁香,小編覺得陣味有d似蒜蓉包,因為蒜嘅份量都幾多幾厚,蒜香勁重。小編唔係好食得辣,估計茄子有5小辣,食到尾好似愈來愈辣,但辣得好惹味,所以會繼續食。因為係即燒,所以都要等一陣先有,唯有食住米線等。😋解辣蘋果酸 $10因為寫明係解辣,唔係好食得辣嘅小編就叫左蘋果酸。蘋果果醋加一片檸檬,好清新,唔會太甜,真係可以解辣,小編可以一路飲一路食哂成份茄子。建議可以小冰,個人認為果醋濃d好飲d。----------🔎譚仔三哥分店

見到譚仔三哥出新野,作為譚仔嘅Fans,一定要狗衝去試下。
----------
😋辛蒜燒茄子 $19
😋解辣蘋果酸 $10
----------
🔎譚仔三哥分店
辛蒜燒茄子
辛蒜燒茄子
2019-03-13 300 瀏覽
超超超出名既一間米線,身邊朋友都超鍾意食,呢度平時雖然人多環境嘈雜,但係勝在米線夠好味,一般我都會食豬潤腩肉魚腐清湯米線,同一般車仔麵差唔多,大家可以隨心選取任意一種配搭,基本上各種組合都好味,抵食,而且對得住佢既價錢,可以話係平民既美食,我最鍾意係佢個湯好味得黎又非常之多配料,有芽菜又有蔥,但我最鍾意食既係佢既腐皮,軟得黎又香又有豆味,我超鍾意食,次次都想加腐皮。另外我會推介既小食係皮蛋同土匪雞翼,有辣汁調味既皮蛋,根本係人人都愛吃,仲有滿滿黑椒既土匪雞翼,超惹味,一試難忘呀!
2019-03-11 239 瀏覽
平時食譚仔,個個都食土匪雞翼,厭了,今次見到佢有新推出產品,就係呢個茄子,18種香料秘製紅油,又話辣又話香蒜,睇落都覺得吸引。不過食落都比較辣左少少,即叫即燒起碼熱辣辣👍🏻
2019-03-11 209 瀏覽
成日出街食飯都會好想食米線!米線係食極都唔會厭😂行過咁岩見到譚仔三哥,就緊係入去食返碗勿演乍醬米 大麻辣❤️❤️❤️譚仔三哥既乍醬真係好野味,份量又唔少。重點係,佢自動波會分開上,呢樣野唔係間間米線鋪都會做。
成日出街食飯都會好想食米線!米線係食極都唔會厭😂
2019-03-10 273 瀏覽
譚仔真係好無敵,有段時間直頭係每個星期食一次每次都必叫土匪雞翼,最鐘意叫竹笙加雞肉十小辣,啲竹笙加埋個十小辣湯 吸哂啲湯 勁夾!仲有必叫麻辣皮蛋 ,皮蛋同個辣醬勁好食
譚仔真係好無敵,
有段時間直頭係每個星期食一次

每次都必叫土匪雞翼,
最鐘意叫竹笙加雞肉十小辣,
啲竹笙加埋個十小辣湯 吸哂啲湯 勁夾!
仲有必叫麻辣皮蛋 ,皮蛋同個辣醬勁好食
2019-02-14
15 分鐘 (堂食)
  • 尖椒皮蛋
  • 土匪雞翼
  • 麻辣米線
2019-03-04 537 瀏覽
夜晚突然三哥癮起😂就去左食我最愛嘅酸辣米線同尖椒皮蛋💕每次去譚仔我都一定食普通酸辣,愈食愈有感情!今次兩個人share一個套餐份量岩岩好喇~叫左酸辣套餐、尖椒皮蛋、兩杯凍檸茶🤤三哥酸辣湯底最正,最經典!酸辣平衡得好好,碗麵一上枱一定要飲幾啖湯先😍套餐有個好處就係唔洗諗揀咩餸,一碗麵咩餸都有齊~其中我覺得最好食嘅係「竹苼」本身好中意「竹苼」嘅質地,加上佢索曬啲湯,超入味!另外尖椒皮蛋都係必食嘅,本身唔太中意皮蛋陣味,不過三哥呢碟加左好多尖椒碎,尖椒同皮蛋好夾,竟然可以令以前完全唔食皮蛋嘅我食到大半碟,可想而知有幾正😆
夜晚突然三哥癮起😂
就去左食我最愛嘅酸辣米線同尖椒皮蛋💕
每次去譚仔我都一定食普通酸辣,
愈食愈有感情!

今次兩個人share一個套餐
份量岩岩好喇~
叫左酸辣套餐、尖椒皮蛋、兩杯凍檸茶🤤

三哥酸辣湯底最正,最經典!
酸辣平衡得好好,
碗麵一上枱一定要飲幾啖湯先😍
套餐有個好處就係唔洗諗揀咩餸,
一碗麵咩餸都有齊~
其中我覺得最好食嘅係「竹苼」
本身好中意「竹苼」嘅質地,
加上佢索曬啲湯,
超入味!
尖椒皮蛋

另外尖椒皮蛋都係必食嘅,
本身唔太中意皮蛋陣味,
不過三哥呢碟加左好多尖椒碎,
尖椒同皮蛋好夾,
竟然可以令以前完全唔食皮蛋嘅我食到大半碟,
可想而知有幾正😆
2019-03-04