2020-12-31 668 瀏覽
價錢商宜, 食物還可以, 只是米線頗硬身, 辣味都還可以因openrice 規定要80字及不能有負面食評才能出post, 所以打多一句大家記得用飲筒時看清楚, 若不就像我這樣
價錢商宜, 食物還可以, 只是米線頗硬身, 辣味都還可以

大家記得用飲筒時看清楚, 若不就像我這樣

2020-12-28
一坐低,熱情嘅譚仔姐姐已經向我哋推介今期新品「脆肉鯇木瓜魚湯米線」🐟一於同大家試試佢😋食咗乜:脆肉鯇木瓜魚湯米線雖然我平時都會食譚仔小辣/中辣,但試新產品就梗係試吓湯底嘅原味先啦😋今次就揀咗原味魚湯✨米線一嚟到,色彩繽紛嘅賣相+陣陣香濃嘅魚湯味飄緊過嚟,完全喺衝擊緊我嘅視覺同嗅覺💖味覺方面,湯底十分鮮甜,魚湯嘅香濃+木瓜嘅清甜😋一路食發現湯入面都有好多橙色細細粒嘅木瓜蓉,清甜滋潤⬆️⬆️難怪啖湯會愈飲愈好飲✨脆肉鯇之所以會脆,喺由於使用咗大量蠶豆餵飼🐟🐟份量十足,大大塊好完整,肥美鮮甜,脆口得嚟帶魚油香,喺名乎其實嘅「蠶豆鯇」整體而言,喺一碗色香味俱全之作🤤值得encore👍🏽

😋食咗乜:
脆肉鯇木瓜魚湯米線

整體而言,喺一碗色香味俱全之作🤤值得encore👍🏽
  • 脆肉鯇
2019-10-17 1015 瀏覽
已經連食3日完全唔會厭仲愈食愈上癮必食滑滑既雞肉少見既西生菜索湯1流唔食得辣都要叫十小辣真係好解心頭鬱悶呢度姐姐講野好正Teatime又唔會趕客唔會比面色您睇但記得帶紙巾抹鼻水又辣又大冷氣 真係受唔住🤣
已經連食3日

又辣又大冷氣 真係受唔住🤣
生菜雞肉十小走9菜
生菜雞肉十小走9菜
2019-06-16 486 瀏覽
午餐.魚蛋清湯米線 (少米) $32久不久會想吃米線附近沒什麼選擇便來了譚仔由於最近豬肉又吃不得又不想只牛和雞便來試一下譚仔的魚蛋有6粒因之前要正常米線份量都吃不下於是這次叫了少米線誰料真的很少!吃了也不太飽而且整碗米線和魚蛋都很鹹超級鹹吃完之後我喝了一枝茶和幾杯水仍然渴到不行這算是什麼清湯
魚蛋清湯米線 (少米) $32
吃完之後我喝了一枝茶和幾杯水
仍然渴到不行
這算是什麼清湯
2019-05-29 321 瀏覽
身為九龍人入到天水圍做嘢,嘆句:揾食艱難, 食Lunch都唔知食咩好?步入商場行行下見到一度綠光(譚仔招牌) , 不用排隊直入座,入到内面見到好多學生哥,座位十分鬆動,唔似市區迫結結,未食完就有姐姐執野。本人比較專一,每次食譚仔都係指定order: 過橋套餐10少,凍檸茶。送餐速度比市區快好多,食物方面:米線(係本人喜歡嘅軟硬度), 餸菜(尚算新鮮), 肉漿,酸菜味道, 凍檸茶選用大粒冰食開譚仔嘅人都會明(可以咬冰)

本人比較專一
,每次食譚仔都係指定order: 過橋套餐10少,凍檸茶。

, 凍檸茶選用大粒冰
食開譚仔嘅人都會明(可以咬冰
2019-02-24 294 瀏覽
我是譚仔的長期擁躉,但今次真的令我很失望!魚片頭二小辣小米+ 麻辣豬耳(是我的定點餐)這次是外賣的,意外發現注意比平常大一圈當一打開的時候,食慾已經減了一半!大概是外賣的原因吧,所以根本不用擔心QC?失望是因為以為老闆是日本人QC會做得更好,原來也是一樣的!有圖有真相我這個意見是希望上司會有反應的改善食物的質素是你們的責任吧⋯⋯
我是譚仔的長期擁躉,但今次真的令我很失望!
魚片頭二小辣小米+ 麻辣豬耳(是我的定點餐)
這次是外賣的,意外發現注意比平常大一圈
當一打開的時候,食慾已經減了一半!
大概是外賣的原因吧,所以根本不用擔心QC?
失望是因為以為老闆是日本人QC會做得更好,原來也是一樣的!
有圖有真相
我這個意見是希望上司會有反應的
改善食物的質素是你們的責任吧⋯⋯
2019-02-24
2018-08-20 544 瀏覽
2人食叫左個重慶酸辣(小)過橋米線,碗湯雖然係好紅好似好辣甘,但食落去都唔算好辣,不過食左甘多間譚仔都知,每間既辣度都有dd唔同架雖然套餐好似好多嘢甘,但其實分來2人食,每人大約兩碗到,反而d送比較多凍檸檬荼,已經叫左少甜,但仍然飲到甜味,反而茶味唔足夠凍奶茶都一樣較甜,但都接受到譚仔除左米線好,湯底好,佢d小食都係好正,太多選擇,今次就揀左土匪雞翼,試過自己係屋企煮,煮完都食唔反呢種味,平時都好少食雞翼,因為怕有激素,土匪雞翼就真係好難忍

凍檸檬荼,已經叫左少甜,但仍然飲到甜味,反而茶味唔足夠

凍奶茶都一樣較甜,但都接受到

2018-06-19 324 瀏覽
米線..我最愛吃譚仔雲南..真是百吃不厭見到(銀座)開了新分店..於是立即去捧場!今次叫了一碗米線..兩款小食..一於來個譚仔放題🤣指定動作必定會叫重慶酸辣,中辣,而配料我每次都會必定點酸菜..另一款今次就點了雞肉。不用懷疑...真是好好食..酸度辣度適中四川青椒皮蛋非常入味..必食推介,加埋上面既芫荽一齊送入口簡直襯到絕紅油青瓜..亦是推介之一青瓜非常爽口..現在天氣咁熱..食落口既清新又開胃
米線..我最愛吃譚仔雲南..真是百吃不厭
指定動作

不用懷疑...真是好好食..酸度辣度適中

四川青椒皮蛋
非常入味..必食推介,加埋上面既芫荽一齊送入口簡直襯到絕

紅油青瓜..亦是推介之一
青瓜非常爽口..現在天氣咁熱..食落口既清新又開胃
2018-06-19
2018-02-24 381 瀏覽
呢排經開天水圍,突然好想食譚仔,所以就嚟咗呢一度,睇下呢間譚仔好唔好食,跟住就揀咗豬肉三小辣走芽菜,另外加多咗個豬耳。先講下呢個豬肉三小辣,佢啲豬肉唔算比得特別多,份量比較少,得面頭嗰啲豬肉。而係湯底方面佢都唔算特別出色。我覺得佢最大嘅問題係啲米線唔夠淋,比較硬身,所以食落冇咁開胃。反而我就幾鍾意呢個豬耳,因為佢辣味非常之足夠,啲豬耳夠爽口,配落個面度,個湯底即刻好飲咗。呢間譚仔唔係我食過最好食嘅譚仔,不過正常lunch都ok

呢間譚仔唔係我食過最好食嘅譚仔,不過正常lunch都ok