2021-07-30
先講一講,我真係唔係譚仔嘅常客。頭先落單嘅時候,佢回應我嗰幾句,我真係好似去咗東南亞旅行✈️,完全聽唔明佢講乜嘢😅。真係估唔到,出嚟譚仔食嘢,都係靠一個「信」字,我估佢應該聽得明我講乜,我只係不斷喺度唔⋯唔⋯唔。啲嘢嚟到喇,都真係我想要嘅嘢!哈哈😆!🍜 過橋米線,清湯底 $54個湯底都好夠味,料都好足。有魚蛋🐟,牛丸🐂,墨魚丸🦑,竹笙🎋,火腿🐖,豬潤🐽,豆粕🌱,豬肉片🐷,牛肉片🐮,雞肉片🐔,青菜🍃,同埋韭菜🌿,仲有腐皮,真係多到寫都寫唔晒。感覺好似啲料仲多過啲米缐添。仲🈶開心嘅係,唔係好識欣賞香蔥嘅我,這一碗係冇蔥嘅!Yeah!😍 Yeah! 🥰🥢 土匪雞翼 5️⃣只 $32土匪雞翼,的確好香,一放低喺枱就逼住要打開2️⃣個鼻哥👃窿。雞翼外皮煎得竉窿地,窿嘅地方有少少苦👅,呢個都係明白嘅。雞翼煎得乾身,香口,但略嫌唔係醃得夠入味。 🥤青檸薏米冰 +$12用紙飲筒,夠環保,加1️⃣分俾佢。薏米份量都好多,絕嘅時候薏米排着隊咁啜入你個口,薏米本身都有啲甜味,加埋青檸少少酸酸地,都算好飲,夏天飲都好消暑!👍🏼
🍜 過橋米線,清湯底 $54
🥢 土匪雞翼 5️⃣只 $32