餐廳: 豚丼のぶたはげ (德福廣場1期)
資訊:

2023-09-05 101 瀏覽
平日最鐘意發掘唔同餐廳嘅兒童餐,柔柔食日本過江龍 #BUTAHAGE 兒童餐舔舔脷。BUTAHAGE源自於北海道的人氣豚井專門店,依間舖頭有超過八十年歷史嘅秘製祖傳醬汁,最出名係「帶廣名物稀有豚肉丼」,仲要拎埋日本知名嘅「日本丼物選手權」同喺「全國丼連盟」舉辦嘅「全國丼飯大賽」分別出展及榮獲金賞,真係好西利!兒童餐有兩款,汽車造型配4 款天婦羅,包括特大皇帝蟹柳、海老、紫菜同四季豆,媽媽偷食左,又幾酥脆!主食可自選最出名嘅「稀有豚肉飯」,柔柔就揀左佢最鍾意嘅煙靭「烏冬」!跟餐仲有青森蘋果汁,所以都幾抵食!#BUTAHAGE #餐目大升級 #炙燒海鮮丼 #牛油粟米燒北海道帆立貝丼 #鍋燒烏冬系列 #澳洲和牛鍋燒烏冬 #兒童定食 #天婦羅

2023-09-04 69 瀏覽
-豚丼のぶたはげ 📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖*・゜゚・*:.。..。.:*・'・*:.。. .。.:*・゜゚・*社畜魚今日出遠門去九龍灣睇「藍色巨星」、順便黎依頭睇下有咩食、點知睇小左星期日既九龍灣、多人到呢…最後簡左依間北海道過江龍、帶廣名物豚丼🍱 帶廣名物稀有豚腩丼並盛 $88依到既豚肉丼有分肉眼同肥腩、因為驚肉眼會鞋、所以社畜叫左豚腩🐷有驚喜啊!肉質唔鞋爽口、燒得好香、豚腩亦唔會食到成口油、推薦🍱 貪心的小狗加左套餐 $33套餐有麵豉湯、茶碗蒸、前茶同甜品、除非甜品麻麻地其他都ok、抵加🐷豚肉天丼 $95依到除左食燒肉丼仲有天婦羅丼~炸粉夠薄夠脆、炸蛋流心撈飯1流🔥如果啲炸豚肉多啲肥膏同厚小小就更加好食啦~🔥總結 7.67/10🔥燒肉丼比天婦羅好食、路過可以食、唔會中伏啊🐷Ps 個幾粒青豆真係好un眼
豚丼のぶたはげ

📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖

🍱 帶廣名物稀有豚腩丼並盛 $88

🍱 貪心的小狗加左套餐 $33

🐷豚肉天丼 $95

🔥總結 7.67/10🔥
燒肉丼比天婦羅好食、路過可以食、唔會中伏啊🐷
Ps 個幾粒青豆真係好un眼
2023-09-01 76 瀏覽
打風前,約了朋友九龍灣德福吃飯,見到一間日式餐廳好似幾好食,坐低後職員會叫你QR code落單,好方便!最後叫咗個豚肉飯同埋個鰻魚定食,兩個都好出色!炸天婦羅$10/隻,超大粒!個湯好好味!美味指數:😋😋😋😋😋環境指數:⭐️⭐️⭐️ ⭐️回頭指數:👍👍👍👍👍地址:豚丼のぶたはげ (德福廣場1期) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖

炸天婦羅$10/隻,超大粒!
個湯好好味!

美味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:⭐️⭐️⭐️ ⭐️
回頭指數:👍👍👍👍👍

地址:豚丼のぶたはげ (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖
2023-08-24 124 瀏覽
每次嚟都會叫個豚肉丼大部分情況都幾好食不過始終連鎖店間唔時食物質素控制得冇咁好有時會煮到有啲鞋叫豚腩口感可能會好啲加錢配定食份量會大好多一定夠飽!始終呢個食材嘅配搭都比較油膩普通食量嘅話其實叫細份已經夠飽( 圖中係大份嘅份量)不過唔係好明個審美點解要加幾粒青豆上去當日位置坐喺長枱可以望住廚房烹調呢間分店通常都唔使點排隊好方便就入到座路過德福諗唔到食咩都可以食下嘅仲有天婦羅, 鍋物,刈包, 唔同類型嘅食物
每次嚟都會叫個豚肉丼

加錢配定食份量會大好多
一定夠飽!

始終呢個食材嘅配搭都比較油膩
普通食量嘅話其實叫細份已經夠飽

( 圖中係大份嘅份量)

不過唔係好明個審美點解要加幾粒青豆上去

當日位置坐喺長枱
可以望住廚房烹調

呢間分店通常都唔使點排隊
好方便就入到座
路過德福諗唔到食咩都可以食下嘅

仲有天婦羅, 鍋物,刈包, 唔同類型嘅食物
2023-08-23
5 分鐘 (堂食)
呢個位平時啲餐廳都排晒隊,唯獨是呢間餐廳人龍冇咁長,所以就入咗去試,發現其實質素又唔錯喎。呢度既招牌係燒豚肉,燒得幾香下,不過肉質一時時,有時鞋少少有時又幾滑,油香會滲入啲飯度。跟住就係佢啲海鮮丼飯,幾新鮮。期間限定出咗個鮑魚刺身,同平時食開嘅鮑魚就冇乜分別。係加咗豉油同Wasabi感覺就日式啲。每個餐嗌多$33 就有湯,甜品,茶碗蒸同沙律,好欣賞佢個湯係好濃好多材料。😋兩人食可以share其中一個餐加$33既湯品,都好夠飽。☺️

跟住就係佢啲海鮮丼飯,幾新鮮。

好難得有日本過江龍黎到香港keep到咁上下質素味道都真係算正宗😂整體成個用餐經驗都好好首先裝修好日式 衞生都做得相當好侍應都好有禮貌 態度非常好食物賣相質素都對得住個價錢餐廳用電子落單叫左豚丼定食(並盛) 加左個蝦天婦羅連加一$154想講佢d天婦羅真係超級好食蝦味濃 有調味 皮薄而脆 有落醬汁係面總之就好好食😂😂 我覺得佢d天婦羅係必食至於主角豚丼我都覺得好食但無天婦羅咁驚豔米飯用珍珠米 醬汁係果d日式甜甜地既燒汁豬係香 但有少少韌前菜係一碟菜加菇加豆腐既混合物凍既 不過我都覺得味道唔錯定食套餐仲有豚肉味噌湯 茶碗蒸 咖啡啫喱 (或者應該叫蒟蒻)全部都好食味噌湯同茶碗蒸相當足料佢d蒟蒻係偏硬身既啫喱本身透明無味 主要靠上面既咖啡糖漿既味道唔會太甜 食完唔滯不過食晒成個定食係真心飽雖然我已經係叫普通size既豚丼 (佢有大size)另外要留意餐廳只接受電子支付 唔收cash
好難得有日本過江龍黎到香港keep到咁上下質素

佢d蒟蒻係偏硬身既啫喱
本身透明無味 主要靠上面既咖啡糖漿既味道
唔會太甜 食完唔滯
不過食晒成個定食係真心飽
雖然我已經係叫普通size既豚丼 (佢有大size)

另外要留意餐廳只接受電子支付 唔收cash
豚肉味噌湯定食 - 帶廣名物稀有豚肉丼定食(並盛)
蝦天婦羅
豚肉味噌湯
咖啡蒟蒻
豚肉味噌湯定食 - 帶廣名物稀有豚肉丼定食(並盛)
蝦天婦羅
豚肉味噌湯
咖啡蒟蒻
  • 南瓜天婦羅
  • 海老天婦羅
2023-07-27 1731 瀏覽
我好耐無同老公二人世界撐枱腳啦👉🏻👈🏻對上一次都耐到已經唔記得咗係幾時啦😅🙈所以決定掉低兩個小魔怪近近地去咗九龍灣德福廣場食嚟自日本北海道十勝帶廣嘅人氣豚丼專門店「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」每次去德福經過都見到好多人🙈今次終於有機會食下啦🤭入到去見到原來佢哋最近增添咗好多款全新日本料理,包括丼物、天婦羅、小食同飲品。澳洲和牛鍋燒烏冬 $92煙韌彈牙嘅日本烏冬配上肉質緊緻嘅澳洲和牛,湯底夠鮮味,和牛油脂豐富,肉味香濃,加上豐富配料,非常滋味炙燒海鮮丼 $98有原隻帶子、赤海蝦、三文魚同埋三文魚籽,鮮甜嘅海鮮經炙燒後多咗一股獨特焦香同魚油香,入口即溶,鮮味滲入日本醋飯之中,口感層次🆙⬆️海老&稀有豚肉 $35原隻海老及日本最優質珍稀嘅「かみこみ豚(KAMIKOMI 豚) 」豚肉製作嘅天婦羅,以專業烹調技巧經高溫油炸成金黃酥脆嘅天婦羅,蝦肉同豚肉嘅鮮甜滋味得以保存,再配上獨創秘製天婦羅醬汁,真係食到停唔到口特上刺身 $58有赤海蝦、帆立貝、三文魚🤤每件都色澤光鮮,肉質鮮美,三文魚油脂豐富,三文魚籽口感清脆,鹹甜適中下次仲可以帶兩個小魔怪試吓佢哋新推出小朋友專屬嘅「兒童定食」。
我好耐無同老公二人世界撐枱腳啦👉🏻👈🏻

海老&稀有豚肉 $35

特上刺身 $58

2023-07-14
2023-07-19 254 瀏覽
2027.07.13 lunch呢一天路過呢間,再睇佢個外賣餐牌,原來多咗新嘢,價錢唔算貴兼外賣自取有85折,我哋就揀晒兩樣新嘢 ⋯⋯牛油粟米帆立貝丼,鰈魚西京燒飯。其實真係唔知咩魚嚟,不過是但試吓新嘢,又係西京燒,應該唔太差卦🤨一打開個牛油粟米,賣相唔錯喎!粟米甜甜哋都幾好味,但啲帆立貝仔呢就麻麻哋lu,太乾。 至於個魚,賣相就爭少少,始終配白飯,望落去係爭啲嘅,但大大哋,仲幾好味,又滑,又有沙律醬配埋,唔錯👍🏼
2027.07.13 lunch

牛油粟米帆立貝丼
鰈魚西京燒飯
2023-07-13
外賣自取
2023-06-03 773 瀏覽
📍豚丼のぶたはげ🐖帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)$112每一舊都係厚切豚腩肉😌一碗大概有七至八塊,每塊都切得相當厚身,肉質好有彈性😚食落又唔會韌,亦都搽左秘製既醬汁去燒,味道甜甜地,豚肉邊仲帶有啲脆口~所以整體口感唔錯👍🏻而飯亦都選用日本🇯🇵珍珠米,飯粒軟糯,口感煙靭,簡直冇得輸🤩🌽牛油粟米稀有豚肉丼(並盛)定食 $132 成份套餐跟有一碗麵鼓湯、茶碗蒸、豚肉丼,同埋甜品🍮🐷主⻆豚肉丼,豚肉嫩滑多汁,每一舊食落都唔會鞋😌每一塊上面都鋪滿曬醬汁,咬落去幸褔感爆棚🥰用黎餸飯食嘅汁份量啱啱好,食落啲飯唔會太乾,又唔會太多汁搞到好膩。但個人唔太鐘意佢每一舊都會跟住少少脂肪位。🍲碗麵鼓湯唔會太鹹,個人本身唔太鐘意飲麵鼓湯😖因為通常啲麵鼓湯都會好鹹,但係依碗唔會,幾易入口,而且都幾多料🥳🥣套餐跟埋茶碗蒸,個人幾鐘意碗茶碗蒸,食到蛋味濃郁而且口感好滑😋內面比較多料係香菇,帶有少少嘅蟹柳,唔算話材料豐富,但勝在口感真係唔錯🤓🍮個甜品唔係好食得出係咩😳口感比較似蒟蒻,另外有啲黑糖汁係底,但整體唔算太甜🥸⭐️好味指數: 7/10📍豚丼のぶたはげ (德福廣場1期) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G5
📍豚丼のぶたはげ

🐖帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)$112

牛油粟米稀有豚肉丼(並盛) 定食

🌽牛油粟米稀有豚肉丼(並盛)定食 $132
成份套餐跟有一碗麵鼓湯、茶碗蒸、豚肉丼,同埋甜品🍮

⭐️好味指數: 7/10

📍豚丼のぶたはげ (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖
牛油粟米稀有豚肉丼(並盛) 定食
  • 帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)
2023-05-26 542 瀏覽
比呢間豚丼のぶたはげ既丼飯吸引到🤩見到佢係係日本既全國丼飯比賽到得過獎,好似好勁咁!除左丼飯之外,見到其他人食既壽喜燒鍋都好似唔錯。1⃣️帶廣名物稀有豚肉丼(並盛)($92) 豚肉有四塊,每一塊都掃上左佢地既秘制醬汁去燒,有一定既油脂,食落口感覺juicy、肉味香🤩  2⃣️海老魷魚天丼($78) 有魷魚圈、蝦、山芋、紫菜、南瓜,炸得香脆唔油膩👍
1⃣️帶廣名物稀有豚肉丼(並盛)($92)
2⃣️海老魷魚天丼($78)
有魷魚圈、蝦、山芋、紫菜、南瓜,炸得香脆唔油膩👍
海老魷魚天丼
2023-05-19 409 瀏覽
源自北海道十勝帶廣嘅豚丼專門店「豚丼のぶたはげBUTAHAGE 」✨主打豚肉丼、定食等日本料理🇯🇵餐廳裝潢具日系風格,座位闊落,空間感十足👍🏻每次經過都總係大排長龍,梗係要去試吓啦😽🔸北海道帆立貝大赤蝦丼($118)定食加配:豚肉味噌湯、副菜、松露什菌茶碗蒸、甜品(+$37)擺盤精緻,帆立貝厚肉清甜,爽滑軟嫩🐚赤蝦鮮美巨型,結實彈牙🦐再配以富有口感嘅三文魚籽同香甜飽滿嘅日本產米飯🍚每啖令人相當滿足~味噌湯鮮甜濃郁🥣內有豚肉、蘿蔔、薯仔、蒟蒻等豐富配料💫前菜清涼開胃,茶碗蒸蛋味香濃🥚口感幼滑,入口更帶香濃松露味🍄最後以黑糖寒天作結,有助消除膩滯💁🏻‍♀️🔸特上天婦羅御膳($188)配:豚肉味噌湯、副菜、是日刺身、茶碗蒸、甜品天婦羅炸得金黃酥脆🍤有鮮美大蝦、滑嫩沙錐魚、香甜南瓜、清爽茄子、鬆脆紫菜等💥款款美味可口刺身為鮮甜赤蝦、肥美三文魚同爽脆魷魚,同樣吸引✅茶碗蒸加入元貝、 蝦肉、香菇等作點綴😋味道層次令人滿有驚喜!

🔸北海道帆立貝大赤蝦丼($118)

🔸特上天婦羅御膳($188)
配:豚肉味噌湯、副菜、是日刺身、茶碗蒸、甜品

2023-05-16 266 瀏覽
嘩😍今次去咗試「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」嘅稀有豚腩丼真係好好味😋飯粒軟糯 肉質好嫩滑啖啖都係鮮美嘅豬肉味 再加上佢地特製嘅醬汁 真係令人回味無窮😋😍最吸引嘅係佢地特別推出嘅北海道十勝豚餐目─「牛油粟米稀有豚肉丼」飯底淋上啱啱融化㗎嘅牛油粟米 再配上嫩滑鮮美嘅北海道十勝豚 KAMIKOMI豚肉真係一種無法形容嘅美味體驗💯👍而且分店位置都好方便~例如😌可以去太古或者九龍灣德福廣場嘅分店方便大家在購物之餘 品嚐到最正宗嘅日式丼飯滋味🛍「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」係一間非常值得一試嘅日本餐廳尤其係佢地嘅北海道十勝豚餐目,真係令人回味無窮😍🍴@butahagehk地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖
真係好好味😋飯粒軟糯 肉質好嫩滑

真係一種無法形容嘅美味體驗💯👍

而且分店位置都好方便~
例如😌可以去太古或者九龍灣德福廣場嘅分店
方便大家在購物之餘 品嚐到最正宗嘅日式丼飯滋味🛍

尤其係佢地嘅北海道十勝豚餐目,真係令人回味無窮😍🍴

@butahagehk
地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖
呢間嚟自北海道嘅過江龍人氣豚丼專門店喺太古同九龍灣德福廣場開咗分店,鄰近主要車站同購物集中地,購物之餘都可以品嚐到正宗嘅日式丼物。北海道帆立貝吞拿魚腩丼 $158北海道帆立貝同吞拿魚腩鮮甜豐腴配上鮮味十足嘅三文魚籽同香甜軟糯嘅日本產米飯,每啖都係無與倫比嘅海洋滋味! 最後吞拿魚腩嘅鮮甜油脂喺舌尖上化成濃郁鮮味。鰻魚三味御膳 配味噌湯、副菜、茶碗蒸、是日刺身、甜品 $188豐富超值嘅定食組合帶來圓滿嘅日本定食料理體驗,賣相滿分,跟餐嘅刺身都非常新鮮;鰻魚燒得好香口,厚肉肥美,魚油味香,醬汁份量剛好,除咗可以加紫菜同蔥花一齊食,仲跟埋一壺茶可以整茶漬飯,三重食法大滿足。餐廳上菜速度快,價錢合理,實在係快速品嚐到性價比高嘅日式丼飯嘅好地方。#香港美食 #香港日本菜 #butahagehk #香港美食指南 #期間限定 #十勝豚肉 #日式丼飯 #香港探店 #香港攻略 #香港通關吃什麼

北海道帆立貝吞拿魚腩丼 $158

鰻魚三味御膳 配味噌湯、副菜、茶碗蒸、是日刺身甜品 $188

北海道 十勝帶廣人氣豚丼專門店🐷 「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」😋。一去到門口已經見到好多人排隊,而家係香港都可以試到最正宗的日式丼飯滋味👍🏻👍🏻👍🏻。🐖稀有豚腩丼(特盛) 佢哋嘅豬肉都係嚴選日本🇯🇵頂級稀有嘅(KAMIKOM豚),而每一塊上面都平均鋪滿醬汁👍🏻味道好好味😋,脂肪豐腴,肉質好幼嫩非常Juicy 🥰🥰❤️❤️🍤大蝦夭婦羅 天婦羅大蝦非常香脆,蝦肉新鮮,吃起好有彈性,好香口,口感一流👍🏻👍🏻🐄和牛壽喜燒配烏冬絕對係伶伶最愛😍,牛肉好新鮮,豆腐都好嫩滑,仲配埋金菇同雞蛋🥚,簡直絕配😋😋👍🏻🍱稀有豚肉天丼入面有稀有豚肉、半熟蛋、野菜同紫菜,全部都非常香脆,好開胃🙌🏻🙌🏻🌟最近仲推出了一款期間限定「牛油粟米北海道十勝豚丼」,見到都好吸引,由即日起至5月30日於全線供應,下次再黎食過先💕💕💕

🐖稀有豚腩丼(特盛)
佢哋嘅豬肉都係嚴選日本🇯🇵頂級稀有嘅

🍤大蝦夭婦羅

🐄和牛壽喜燒配烏冬

🍱稀有豚肉天丼

🌟最近仲推出了一款期間限定

-豚丼のぶたはげ BUTAHAGE 🥩某日發現黎自北海道十勝帶廣既 人氣豚丼專門店 - 豚丼のぶたはげ BUTAHAGE 竟然開咗黎香港但我唔知道一見到就即刻拉埋朋友入去尋找北海道嘅味道!係憑著名嘅十勝帶廣豚丼喺日本打出名堂重點係 佢地係日本「全國丼連盟」舉辦既「全國丼飯大賽」榮獲金賞 所以真係好有實力認證🥩帶廣名物稀有豚肉丼 - 特盛 ($112)- 升級套餐 (+$28) : 包副菜 / 味噌湯 / 茶碗蒸 / 甜品豚丼係以北海道KAMIKOMI豚豚肉眼製作沾上八十年歷史既秘製祖傳醬汁後再烤熟豚肉片肉質軟腍帶點焦香而且肉汁多 又夠入味 配搭日本米飯真係冇得輸🍤上天丼 ($108)- 升級定食 (+$28) : 包副菜 / 味噌湯 / 茶碗蒸 / 甜品- 另加 $5 轉做蝦味噌湯淨係睇個賣相都已經覺得好澎湃食天婦羅 我最鍾意都係食海老而呢一個天婦羅丼 就已經有五件海老🍤除左鋪滿海老 仲有山芋 / 蘆筍 / 南瓜 / 紫菜天婦羅等等配埋副菜 湯品 同甜品 成個定食睇落真係好震撼🤩天婦羅每件都炸得非常薄脆香口 海老大隻又啖啖肉而蘆筍天婦羅 真係第一次食 估唔到咁好味!而個飯本身就已經淋有
豚丼のぶたはげ BUTAHAGE 🥩

某日發現黎自北海道十勝帶廣既 人氣豚丼專門店 -
豚丼のぶたはげ BUTAHAGE 竟然開咗黎香港但我唔知道
一見到就即刻拉埋朋友入去尋找北海道嘅味道!
係憑著名嘅十勝帶廣豚丼喺日本打出名堂
重點係 佢地係日本「全國丼連盟」舉辦既
「全國丼飯大賽」榮獲金賞 所以真係好有實力認證

🥩帶廣名物稀有豚肉丼 - 特盛 ($112)
豚丼係以北海道KAMIKOMI豚豚肉眼製作
沾上八十年歷史既秘製祖傳醬汁後再烤熟
豚肉片肉質軟腍帶點焦香而且肉汁多
又夠入味 配搭日本米飯真係冇得輸

🍤上天丼 ($108)
- 另加 $5 轉做蝦味噌湯
淨係睇個賣相都已經覺得好澎湃
食天婦羅 我最鍾意都係食海老
而呢一個天婦羅丼 就已經有五件海老🍤
配埋副菜 湯品 同甜品 成個定食睇落真係好震撼🤩
天婦羅每件都炸得非常薄脆香口 海老大隻又啖啖肉
而蘆筍天婦羅 真係第一次食 估唔到咁好味!
而個飯本身就已經淋有醬油 一啲都唔會dry / 唔夠味 讚喔!
2023-05-01