2022-09-01 609 瀏覽
呢間米線鋪經過好多次,但一次都冇入過去食,上次落勁大雨我哋廢事行,於是揀咗食呢間,一試覺得ok,可以推薦俾大家試吓🤣環境當然冇cafe個啲咁好,呢個價錢都係做街坊生意,水同餐具都係自助~嘢食都同普通米線鋪差唔多,主打小鍋米線,酸辣麻辣拌麵都有💁🏻‍♀️=====================🍜招牌酸麻辣米線 $28(轉紅薯粉+$2)腩肉+$10|唐生菜+$7酸麻辣顧名思義就係又酸又麻😂不過個人覺得偏酸,麻就唔係好麻,辣都唔係好辣,叫咗中小都冇乜料到,食到辣嘅朋友可以再叫辣啲惹味啲🤤個人覺得呢度嘅紅薯粉幾好食~唔會太難咬,而且幾索湯,腩肉亦唔會太韌,不過有少少肥🤏🏻🍜清湯小鍋米線 $28腐竹$10|芝士丸$10|菜心$7朋友唔食得辣,所以叫咗清湯🤓佢話呢度嘅清湯幾好食,唔會話太清淡~腐竹同芝士丸就正常發揮,冇乜特別,友人特別一讚個菜心好清甜,同湯底幾夾😝🥡椒鹽豆腐 $29外皮少少脆,入面幾嫩滑,但就唔夠椒鹽唔夠味,可惜🥲=====================總體嚟講,個人覺得呢度嘅紅薯粉不錯,份量同價錢都幾親民,方便快捷😂雖然味道冇話特別出色,但如果嚟到附近諗唔到食咩,又想揀間平平地

呢間米線鋪經過好多次,但一次都冇入過去食,
上次落勁大雨我哋廢事行,於是揀咗食呢間,
一試覺得ok,可以推薦俾大家試吓🤣

環境當然冇cafe個啲咁好,
呢個價錢都係做街坊生意,水同餐具都係自助~
嘢食都同普通米線鋪差唔多,
主打小鍋米線,酸辣麻辣拌麵都有💁🏻‍♀️
=====================
🍜招牌酸麻辣米線 $28(轉紅薯粉+$2)
腩肉+$10|唐生菜+$7
酸麻辣顧名思義就係又酸又麻😂
不過個人覺得偏酸,麻就唔係好麻,
辣都唔係好辣,叫咗中小都冇乜料到,
食到辣嘅朋友可以再叫辣啲惹味啲🤤
個人覺得呢度嘅紅薯粉幾好食~
唔會太難咬,而且幾索湯,
腩肉亦唔會太韌,不過有少少肥🤏🏻
招牌酸麻辣米線

🍜清湯小鍋米線 $28
腐竹$10|芝士丸$10|菜心$7
朋友唔食得辣,所以叫咗清湯🤓
佢話呢度嘅清湯幾好食,唔會話太清淡~
腐竹同芝士丸就正常發揮,冇乜特別,
友人特別一讚個菜心好清甜,同湯底幾夾😝
清湯小鍋米線

🥡椒鹽豆腐 $29
外皮少少脆,入面幾嫩滑,
但就唔夠椒鹽唔夠味,可惜🥲
椒鹽豆腐

=====================
總體嚟講,個人覺得呢度嘅紅薯粉不錯,
份量同價錢都幾親民,方便快捷😂
雖然味道冇話特別出色,
但如果嚟到附近諗唔到食咩,
又想揀間平平地嘅食,呢間都可以考慮🤔
2022-08-25
2022-07-17 481 瀏覽
近排鍾意食酸菜魚好耐冇去過貴川,見佢有個酸菜魚米線一於去試下晚上8:45到,坐滿人,以為要等,好彩有最後兩個位叫左個貴川酸菜魚金湯套餐轉薯粉小辣跟餐配青蘋果綠茶$73,酸菜魚份量都幾多,都算幾滑,有幾塊醃蘿蔔又幾正,不過我覺得可以再酸d,金湯小辣唔算好辣,配料都幾多芽菜底又多,成個組合少少酸少少辣都幾好。薯粉分開上,個人認為淋左d,硬身少少就正。半棵娃娃菜正,不過我覺得食娃娃菜同打邊爐一樣,淋先好食。太口渴,飲左淡先影🫢係甜左d,少甜就岩岩好。整體來講酸菜魚米線套餐可以一試🔥🔥🔥金湯麻辣小鍋米線配紫菜|蟹棒|腐皮角 小辣$55,金湯小辣唔算太辣,貴川辣度可以試中辣應該正👍🏻配料都係多,抵食,但感覺以前貴川真係好食d
近排鍾意食酸菜魚
好耐冇去過貴川,見佢有個酸菜魚米線一於去試下
晚上8:45到,坐滿人,以為要等,好彩有最後兩個位

半棵娃娃菜正,不過我覺得食娃娃菜同打邊爐一樣,淋先好食。

太口渴,飲左淡先影🫢係甜左d,少甜就岩岩好。
整體來講酸菜魚米線套餐可以一試🔥🔥🔥

2022-07-15
在旺角上班的我,當然不會錯過公司附近的餐廳👩‍🍳🧑‍🍳,每一次食飯都會問一問同事有什麼餐廳推薦,然後他們就帶我去到旺角豉油街的一間米線店😚我坐下之後看了一下餐牌,不如試吓「惹味熱拌米線 + 豬扒」,因為平時都吃湯米線,都想試下熱拌米線,還有選菜的模式跟譚仔&雲貴香差不多,所以我就只選了一個菜就是厚切豬扒啦🐖🐷可能因為熱拌的關係,已經醃好的厚切豬扒不會因為湯面的湯而浸到啖味,所以豬扒是保持已醃好的味道👍🏻👍🏻 只說塊豬扒完全忽略了米線😂熱拌米線入面有莞西、芽菜、蔥花、花生及混炸醬,撈在一齊又真係很惹味😚😚
  • 惹味熱拌米線 + 豬扒
2022-03-29 486 瀏覽
經過幾次都未有幫襯,今日諗住試吓新嘢先⋯叫咗餐肉米線小麻辣,D午餐肉係 益 味,但啊姐堅持係咁味,我話咁請你食哂去,但佢又話唔食,D湯更加唔想多講⋯搵鬼嚟無下次,米線都唔食,俾錢走人⋯ 伏伏伏⋯#貴川風味館 #旺角店
經過幾次都未有幫襯,今日諗住試吓新嘢先⋯
搵鬼嚟無下次,米線都唔食,俾錢走人⋯ [发怒][发怒][发怒] 伏伏伏⋯
#貴川風味館 #旺角店
2022-03-16 371 瀏覽
第一次食呢間 叫左個雲南酸辣小鍋米線 小辣 唔辣唔酸都算 成碗野有油膉味 真係食唔落 啲餸又少 諗住齋食餸都食唔飽 希望只係意外嚟 平時唔係咁 但我都唔敢再食第二次⋯⋯真係好難食⋯
酸辣小鍋米線
外賣自取
2022-02-04 361 瀏覽
勁耐無食過呢間米線!以前一個月總會食一兩次嫁,隔左咁耐都應該換左好多手了,難得行過,食晏行過見到有開就食下先😝清湯小鍋米線 豬扒魚皮餃🍜 ($52)由於要走青 😂所以碗嘢乜都無😂得豬肉碎🐷我覺得碗米線油左小小,以前清湯唔油嫁🥲魚皮餃反而幾好食個皮唔厚,豬扒就係香矛豬扒,新鮮熱辣炸起,正!酸辣小鍋米線 豬大腸豬潤🍜($48)味道同以前的確係唔同左🥲配料正常啦黃金墨魚丸🦑($33)失望呀!唔夠熱同埋個墨魚丸無乜味🥺推薦?🟡🟡🟡⚪️⚪️無以前咁好食了🥺

清湯小鍋米線 豬扒魚皮餃🍜 ($52)

酸辣小鍋米線 豬大腸豬潤🍜($48)
味道同以前的確係唔同左🥲配料正常啦

黃金墨魚丸🦑($33)
失望呀!唔夠熱同埋個墨魚丸無乜味🥺

推薦?🟡🟡🟡⚪️⚪️無以前咁好食了🥺
2022-01-19 221 瀏覽
貴川風味館💚涼拌鮑片五色米線 $49川味口水雞菜飯 小辣+熱奶茶 $49+$7招牌酸麻辣米線 金菇菜 中小辣 $35招牌酸麻辣米線 蘿蔔 小辣 $35酸辣小窩米線 魚皮餃 韭菜餃 豬紅 小辣 走青+凍檸茶 $55+$7-涼拌鮑片五色米線包括紅蘿蔔絲 青瓜絲 木耳 變成蝴蝶嘅海帶 芝麻👻仲有好嘔心嘅芫荽🥺🤭不過好彩啲芫荽可以挑得走👻佢醬汁方面除咗面頭嘅麻醬其實個底都會有啲豉油嘅物體🤣所以唔使擔心冇味道啲米線質感適中 都OK啦🤭佢嘅海帶有啲硬 同埋feel到真係有啲昆布嘅味木耳軟林林 味道有啲淡🥺不過其實d嘢撈埋一齊都幾好味🤤Btw個阿姨介紹話如果想食辣可以落啲辣醬 會好味d👻.題外話佢嗰啲小辣唔係好辣因為我都食到🤣🤭口水雞飯有花生啲花生都幾好味😋-9/9 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️個姨姨好親切🙈-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵嘅程度:🌕🌕🌕🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌕🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑👆🏽川味口水雞菜飯 小辣+熱奶茶 👆🏽招牌酸麻辣米線 金菇菜 中小辣 👆🏽招牌酸麻辣米線 蘿蔔 小辣 👆🏽酸辣小窩米線 魚皮餃 韭菜餃 豬紅 小辣 走青+凍檸茶
貴川風味館💚

👆🏽招牌酸麻辣米線 蘿蔔 小辣

👆🏽酸辣小窩米線 魚皮餃 韭菜餃 豬紅 小辣 走青+凍檸茶
2021-09-09
2022-01-06 175 瀏覽
印象中在旺角貴川是首間有一人前酸菜魚餐的,份量適中,對於唔食得辣又鍾意食酸菜魚的我,他們能提供走辣選擇是超好的,除了紅薯粉還有白飯和線選擇,定必有一款合心意的!
2022-01-05 148 瀏覽
我地係旺角行街,想食米線,走入貴川風味館。我地叫左一碗清湯小鍋米線,餸有豬大腸、花枝丸和炸魚片,另一碗叫左金湯麻辣小鍋米線,只是小辣,餸有蟹籽丸、腩肉和雞肉。我一向食唔到辣,但這碗小辣米線,我覺得好食,只是有些麻,好好味。我地又叫左红油抄手,睇個樣好似好辣,但食落唔覺得辣,好啱我食。我覺得炸魚片好食,炸得好香口,花枝丸和蟹籽丸好咬口,好好食。我地又食左油菜,係食米線之前先食油菜,再食米線,再飲檸蜜和熱奶茶,飽飽離開。
我地係旺角行街,想食米線,走入貴川風味館。

2021-12-05 200 瀏覽
旺角豉油街食店林立,有唔同種類既食物,今次去左雲川風味館,雲川都開左一段時間,作為一個米線精當然要黎試下佢。 餐廳都係普通小店既設計。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐ 酸辣小鍋米線-雞絲+豬紅⧐酸辣小鍋米線+豬軟胃+豬大腸⧐凍檸茶*2因為其中一碗叫左走茜,但黎到既時候係無走的,然後店員拎返去夾走佢,結果連我啲酸菜都夾走埋,我明明仲要叫左多酸菜。公道黎講,其他野食就可以,豬軟骨大腸好腍。雞絲都入味。————————————📝評分味道 ³ / ⁵環境 ³/ ⁵服務 ³/ ⁵衛生 ³/ ⁵抵食 ³/ ⁵————————————餐廳:貴川風味館 (旺角)地址:旺角豉油街88號地下G8號舖
𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:
⧐ 酸辣小鍋米線-雞絲+豬紅
⧐酸辣小鍋米線+豬軟胃+豬大腸
⧐凍檸茶*2

公道黎講,其他野食就可以,豬軟骨大腸好腍。雞絲都入味。
————————————
📝評分
味道 ³ / ⁵
環境 ³/ ⁵
服務 ³/ ⁵
衛生 ³/ ⁵
抵食 ³/ ⁵
————————————
餐廳:貴川風味館 (旺角)
地址:旺角豉油街88號地下G8號舖
2021-12-02
2021-11-28 115 瀏覽
超耐無食米線😍😍今日出到旺角緊係要去貴川懷緬下裝修完成間舖唔同曬坐得舒服左好多不過今次坐左喺較入嘅位置全程有員工行出行入咁😅😅『酸辣小鍋米線』加配豬大腸、羅漢齋勁多料的一大碗不過豬大腸偏肥💡食嘅時候最後咬走入面啲肥膏先羅漢齋配濃味湯底無得頂😍索曬啲湯勁正!『酸麻辣小鍋米線』加配腩肉、竹笙雖然同酸辣湯一樣色不過真係多左陣麻辣味👍🏼腩肉⋯⋯肥左少少有幾片都係95%肥🙈整體黎講都係抵食嘅因為真係好大碗😂下次要記得少麵先得
超耐無食米線😍😍
今日出到旺角
緊係要去貴川懷緬下
裝修完成間舖唔同曬
坐得舒服左好多
不過今次坐左喺較入嘅位置
全程有員工行出行入咁
😅😅

『酸辣小鍋米線』加配豬大腸、羅漢齋
勁多料的一大碗
不過豬大腸偏肥
💡食嘅時候最後咬走入面啲肥膏先
羅漢齋配濃味湯底無得頂😍
索曬啲湯勁正!

『酸麻辣小鍋米線』加配腩肉、竹笙
雖然同酸辣湯一樣色
不過真係多左陣麻辣味👍🏼

腩肉⋯⋯肥左少少
有幾片都係95%肥🙈
整體黎講都係抵食嘅
因為真係好大碗😂
下次要記得少麵先得
貴川風味館,我食咗好多年係常客每次都會食招牌酸麻辣米線轉紅薯粉,配料會揀雞翼同豬頸肉 $57我鍾意食硬身D的面,所以一定會揀紅薯粉,紅薯粉的份量多唔怕餓親👍👍推介雞翼同豬頸肉鋪頭會將紅薯粉同配料係分開上,但我鍾意將雞翼同豬頸肉放入湯浸林,食落去感覺上會冇咁熱氣😁😆
2021-11-02
  • 紅薯粉
  • 雞翼
  • 豬頸肉
2021-09-14 282 瀏覽
朋友同我講呢一間嘅麻辣酸辣米線好好食,叫我一定要試吓,咁我就一於去試吓相信我朋友嘅品味,點知可能因為期望太大導致到食嘅時候有少少失望。因為米線嘅配料全部都係好普通嘅邊爐料,唔覺得有咩咁特色,而且價錢都屬於偏貴,叫咗四個餸已經70幾蚊,應該暫時都唔會再試
外賣自取
2021-09-01 196 瀏覽
今日出左旺角行街,天陰陰咁唔算太熱,GOOGLE左一間好多人介紹既米線鋪好似幾好食一於去試試,叫左個招牌雞翼加雞肉湯米線最多人讚係佢個招牌雞翼,炸得超好食,再加埋辣粉同香料,十級惹味又夠辣個湯底又夠濃,又抵食大碗,一個小食雞翼加米線都係70蚊左右落樓個雞翼真係好脆好辣,但好好食,似川式香料,香又辣又重味道,食到出汗食完行街見到附近既鋪頭都開始賣緊中秋節既用品,例如大紅燈籠同蠟燭順便買2個返屋企做裝飾就完成左一日既旺角之旅貴川風味館評分7/10平均消費$70地點旺角豉油街88號
好似幾好食一於去試試,叫左個招牌雞翼加雞肉湯米線
順便買2個返屋企做裝飾就完成左一日既旺角之旅

貴川風味館
評分7/10
平均消費$70
地點旺角豉油街88號
2021-08-31 180 瀏覽
放左工又唔想自己煮米線食 就近近地去左旺角 睇下有咩好食就去左貴川風味館到食叫左2個米線🍜1 -豬頸肉蟹籽丸生菜🥬清湯米線豬頸肉係分開上 都幾香可口既 但好似食落去有d油膩既感覺蟹籽丸2粒 幾好食既 咬開要小心 佢會爆岀黎既生菜能夠保持爽口既感覺清湯佢比左好多芫茜同芽菜 味道都正常既 唔太濃唔太淡2 -魚皮餃蘿蔔豬大腸沙嗲米線魚皮餃3粒 蘿蔔 好似3-4個豬大腸 好似都有3-4個3 -蒜泥白肉包住一個圓形⭕️去食既 內有薄既青瓜片味道唔太辣 如果怕食辣既朋友 呢個就值得試下啦4 -蜂蜜柚子梳打蜂蜜柚子 同 梳打係分開上既當你將梳打倒進蜂蜜柚子既杯到 之後將佢融合一起我就覺得蜂蜜柚子味道會較濃整體而言 中意食米線既朋友 可以試下呢間既
放左工又唔想自己煮米線食 就近近地去左旺角 睇下有咩好食
就去左貴川風味館到食