2019-10-23
今日又好難得唔使帶個細嘅出街,只係帶住個大咁就方便好多。搭正食晏時間我地貿到旺角,一定好多人🙈今次好好彩,人係多,但係我哋唔使等位就可以了入去食👍🏻。入到去見其他人食嘅嘢全部碗麵都係紅卜卜😲,我地基本上唔食得辣,坐低望一望個menu,好彩都有清湯嘅。不過嚟得呢啲舖頭食就挑戰一下,姨姨話少少辣其實都唔辣嘅,咁我哋就好放膽去試咗川味紅薯粉🍜。除此之外我仲叫咗阿大最鍾意食嘅豬耳。🍲其實等食嘅時候,阿女都好驚真係好辣。 點知嚟到食下,一啲都唔辣,佢仲係咁話要添啲湯,攞嚟試下飲下喎。😜我哋叫咗嘅餸有豬大腸粟米餃🌽同埋蟹子丸🍢呢啲都係阿女好鍾意食。總括嚟講粟米餃喺舖頭推介但係我就覺得啲粉比較厚冇咁好味😐豬大腸好入味👍🏻好好食。蟹子丸就同平時差唔多冇咩特別驚喜。反而覺豬耳仔有啲驚喜,本身已經係爽口加埋佢嘅汁好嘢未😋,囡囡差唔多成碟食曬。我覺得呢間👌🏻下次可以再encore😆試下再辣少少睇下得唔得💪🏻
總括嚟講粟米餃喺舖頭推介但係我就覺得啲粉比較厚冇咁好味😐
豬大腸好入味👍🏻好好食。蟹子丸就同平時差唔多冇咩特別驚喜。