🥤柚香金萱晨光•黄金烏龍 $35 走冰走糖 (8/10)茶好香濃得嚟幾純粹,有茶嘅澀味同香味,芝士奶蓋濃厚有芝士香味,仲有少少柚子清香。推薦指數: 8/10之前飲過一次,金鑽奶茶OK的,今次飲奶蓋都好飲?消費就要比外帶杯$2,係有環保意識,但有邊個消費者真係會帶杯出街買嘢飲?🤣杯嘅成本就… 如果自帶杯減$2鼓勵性會大啲XDDD
🥤柚香金萱晨光•黄金烏龍 $35 走冰走糖 (8/10)

推薦指數: 8/10
2024-01-29 384 瀏覽
今次去咗間大家都話正嘅飲品店,第一杯就揀咗金鑽蕃芋純豆乳。🥤 滑滑嘅口感,清甜嘅芋頭味道,真係好啱心水!冇咗重奶味嘅壓迫,飲落輕鬆自在。再試嗰杯鐵觀音紅豆薏仁純豆乳奶茶,茶香四溢,搞到我個口腔滿佈咗甜滋滋嘅紅豆同珍貴薏仁,出奇好飲。😋跟住嘥嘢介紹黑芝麻特濃奶蓋,真係芝麻粉愛好者嘅福音!豐富嘅黑芝麻香,加上紅烏龍茶嘅香濃,令人一啖又一啖。肚皮差點話我唔得!最後,啱啱飲完呢杯靚靚藍天白雲,簡直係視覺同味覺嘅雙重享受。🍹愛玉做嘅加料,成杯飲品喺味道上清新,喺質感上又得來又有層次。飲品店嘅環保概念都好貼心,下次記住帶自己杯子過黎飲!整體嚟講,呢家店嘅飲品質素真心唔錯,而家變咗我飲品清單嘅常客。.setViewportView

2023-12-07 411 瀏覽
走杯係我經過開都會飲嘅少數手搖飲品店不經不覺間已經執剩一間⁉️希望佢可以堅持落去等我仲有得飲🥲走杯金鑽蜜芋純鮮乳💲36冬天嘅感覺 轉豆奶唔使加錢勁好飲 芋都合格香檸烤布蕾💲38清新之選 冇咁罪惡 唔會太甜 好快就飲晒如果用佢啲紙杯會加兩蚊
走杯係我經過開都會飲嘅少數手搖飲品店
不經不覺間已經執剩一間⁉️希望佢可以堅持落去等我仲有得飲🥲

走杯金鑽蜜芋純鮮乳💲36
冬天嘅感覺 轉豆奶唔使加錢勁好飲 芋都合格
香檸烤布蕾💲38
清新之選 冇咁罪惡 唔會太甜 好快就飲晒
如果用佢啲紙杯會加兩蚊

2023-09-24 464 瀏覽
天氣實在太熱了~於是去了{走杯}消消暑這家推崇環保健康自帶杯子可減$2 亦可轉豆奶、燕麥奶 不錯呢而且少有地有位坐! 可以稍息一會兒~由於選擇太多了 不知如何入手 哈哈看了IG網友的推介便點了【柚香金萱晨光島金烏龍】 奶蓋厚而不膩 帶微微咸味和清新柚香~不會好像別家的假芝士甜味+$5 芋圓 較細粒 但不是太有咬口亦沒什麼味道還點了【走杯凍檸紅】 少糖的味道剛剛好飲得到真正的檸檬香味紅茶底也不會苦澀~𓄵𓄵𓄵| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |⚐ 走杯 @cupfy.co旺角彌敦道610號荷李活商業中心G樓26A號舖 ( 旺角站 E2出口 )人均消費:HK$30 (ppl)回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5 環境舒適:🪑🪑🪑/5

天氣實在太熱了~於是去了{走杯}消消暑
這家推崇環保健康
自帶杯子可減$2
亦可轉豆奶、燕麥奶 不錯呢
而且少有地有位坐! 可以稍息一會兒~

由於選擇太多了 不知如何入手 哈哈
看了IG網友的推介便點了
【柚香金萱晨光島金烏龍】
奶蓋厚而不膩 帶微微咸味和清新柚香~
不會好像別家的假芝士甜味
+$5 芋圓 較細粒 但不是太有咬口亦沒什麼味道

還點了【走杯凍檸紅】
少糖的味道剛剛好
飲得到真正的檸檬香味
紅茶底也不會苦澀~

𓄵𓄵𓄵

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |

⚐ 走杯 @cupfy.co
旺角彌敦道610號荷李活商業中心G樓26A號舖
( 旺角站 E2出口 )

人均消費:HK$30 (ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑/5
2023-08-08 411 瀏覽
久仰走杯大名,今日終於黎飲,但係真係好失望。叫左杯柚香金萱晨光.黃金烏龍,少冰少糖。首先背蓋已經唔係咖啡杯蓋果款,冇得一口飲到奶蓋同茶。其次我已經叫左少冰,飲曬之後都仲有半杯冰,好奇叫正常係咪成杯都係冰。搞到真係飲到既其實唔多,$37的確不值。而且味道一般般,冇驚喜,奶蓋薄又快融,等我仲對佢好有期待。冇下次!
冇下次!
2023-07-15 359 瀏覽
係旺角行行下街想飲杯珍奶~又唔想拎住邊行邊飲忽然諗到呢間「走杯」🤣.入到舖頭環境唔大但都有幾個位坐下🤣飲品方面呢日叫左🧋走杯金鑽奶茶 $32少冰少甜佢地主張環保 如果需要紙杯要加2蚊所以可以自己帶杯🤭🧋走杯金鑽奶茶 $32入面唔係珍珠 係芋圓芋圓煮得好軟👍🏻👍🏻奶茶奶味比較重叫左少甜甜度啱啱好👍🏻整體都唔錯~
係旺角行行下街

奶茶奶味比較重
叫左少甜甜度啱啱好👍🏻
整體都唔錯~

2023-07-07 280 瀏覽
✨欣澳蜜柑桔($29)呢杯由柑桔、蜜糖、綠茶組成既茶飲,非常之開胃,口感飲落去好清新,鹹話梅越浸得耐味道就越出,味道層次會因應時間而改變。✨萊姆洛神花加奶蓋加芋圓($26+5+5)一向都好喜歡飲洛神花茶,因為很酸甜開胃,配料方面加咗芋圓來嘗試,芋圓很有嚼口細細粒吸起來很方便,呢杯本身冇奶蓋可以加,但本人很喜歡奶蓋,就另外加錢叫店員加比我,奶蓋好味但係同呢杯既味道不太夾😆✨濃情物語($42)係我飲過最好飲和最濃郁既朱古力茶飲,而且係第二度係飲唔到既味道。選用咗100%可可粉、75%黑朱古力、法國淡奶油、玉桂條和自家製茶葉。特制出味道獨特的朱古力漿,微燻焦糖味給人有一種先苦後甜的味道,係冬天完全可以感受到甜甜的幸福。呢杯真係超級推薦!我好欣賞呢個品牌支持環保,為環保出一份力而創立咗呢個品牌,所以個名都叫「走杯」。佢地既茶飲都主打健康、低糖、天然材料,鐘意養生或者健康人士,真係唔好錯過呢個品牌。
✨欣澳蜜柑桔($29)

✨萊姆洛神花加奶蓋加芋圓($26+5+5)

✨濃情物語($42)

欣澳蜜柑桔
萊姆洛神花加奶蓋加芋圓
濃情物語
2022-12-25
5 分鐘 (堂食)
欣澳蜜柑桔
萊姆洛神花加奶蓋加芋圓
濃情物語
  • 萊姆洛神花
明明茶底好香芋圓煙韌👍,但茶奶失衡同芋圓冇味真係失望👎~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🧋走杯金鑽奶茶 走甜 HK36・味道:烏龍茶濃香醇,但奶味欠奉。走甜下芋圓仍然冇咩味,小失望。・口感:芋圓煙韌有咬口。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:中~🤰9衝度:可試~🤰結論:茶奶失衡係好多奶茶舖通病,喺唔同甜度要求下比例要較返好先得。環境:奶茶店有兩張枱幾個位畀人坐真係唔錯,仲要有冷氣。幾啱同個fd坐低吹吓水~
明明茶底好香芋圓煙韌👍,但茶奶失衡同芋圓冇味真係失望👎~
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🧋走杯金鑽奶茶 走甜 HK36
・口感:芋圓煙韌有咬口。

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~

2023-03-09
10 分鐘 (堂食)
2023-01-31 371 瀏覽
奶蓋冇芝士味,亦都冇鹹香茶就中規中矩,有茶味好就好在呢間舖奶茶可以走糖,keep fit人士嘅福音而且呢間店舖支持環保,冇自備杯裝奶茶嘅客人,需要+$2購買紙杯和飲筒
奶蓋冇芝士味,亦都冇鹹香

茶就中規中矩,有茶味
好就好在呢間舖奶茶可以走糖,keep fit人士嘅福音
2023-01-27 295 瀏覽
好想飲奶茶,但又怕糖,搵到尼間可以轉豆奶!仲有得轉麥芽糖醇🥳真係怕糖減肥人嘅福音!店內有好多其他選擇,仔細問過,大部份都可以轉用豆奶!😇😇茶味豆味都好香濃,一啲豆腥味都冇,選擇係少甜,轉用麥芽糖醇~味道一啲都唔奇怪,同普通奶茶差唔多!真係好開心發現呢間咁好又用心嘅奶茶店仲好近我公司添!

2023-01-27
5 分鐘 (外賣自取)
  • 鐵觀音楓葉純豆乳茶
2022-12-05 385 瀏覽
經開旺角去咗探好朋友開嘅茶飲店❣️ 「走杯」提倡環保減塑生活主義♻️, 鼓勵客人自備環保杯, 加上引導式嘅捐款, 為地球出一分力🌍!由開舖幫襯到而家, 一直都好欣賞佢哋對沖茶嘅熱誠、理念同執着, 會繼續支持呢🫶🏻ꕀ 💕冬日の浪漫 - 原茶特濃可可🍫我本身唔係特別鍾意飲朱古力, 但呢杯絕對有驚喜的!堅持低糖健康, 選用100%可可粉、法國淡忌廉、澳洲芝士及鮮奶, 配上特製紅烏龍茶及純椰奶, 再加上一層朱古力奶蓋, 味道好有層次!朱古力味好濃郁, 又唔甜, 品嚐到可可微苦、微甜嘅滋味, 表面仲有朱古力碎增添口感ꕀ💜萊姆洛神花有降血脂、降膽固醇、抗氧化等功效, 入口略帶酸味, 飲落有天然果香馥郁🍵鮮梅果茉莉綠鮮梅味好突出, 茶底清香, 微酸嘅口感好清爽!飲得出非常足料, 絕對係用心之作🫶🏻!

💕冬日の浪漫 - 原茶特濃可可🍫
我本身唔係特別鍾意飲朱古力, 但呢杯絕對有驚喜的!

💜萊姆洛神花

🍵鮮梅果茉莉綠
2022-12-04
外賣自取
2022-10-04 396 瀏覽
#柚香金萱晨光 #黃金烏龍 🍵奶蓋厚而不膩😋鹹味中帶柚子清新🍊黃金烏龍茶味濃而清,不會苦澀👍🏻仲有好多唔同配搭嘅飲品,下次試吓特別d😄餐廳提倡環保♻️建議大家有自己杯黎買👍🏻而且難得有位坐🤣*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_mk🫶🏻#kd_food_旺角#旺角美食 #旺角打卡 #旺角餐廳
#柚香金萱晨光 #黃金烏龍 🍵

😋#kellydiscovery_food
🫶🏻#kd_food_mk
🫶🏻#kd_food_旺角
#旺角美食 #旺角打卡 #旺角餐廳
2022-09-15 281 瀏覽
▪️#時計果之語 HKD$33+$2 紙杯名字看上去很吸引❤️內含物大概是百香果、檸檬酸酸甜甜很清爽熱天超適合來一杯這杯甜度冰塊都沒有調正味道剛好若點少甜可能會偏酸喔◾️#香水茉莉綠奶茶 HKD$26+$5 愛玉+$2 紙杯這杯喝起來很像鮮奶茶很清爽但卻少了奶香和奶厚的口感平常愛玉是配清爽的飲料比較多這次加到奶茶中也不覺得很奇怪愛玉有淡淡的檸檬味配上茉莉綠的香氣❤️❤️可惜我個人偏向奶味重的奶茶所以這杯對我來說有點不夠吸引這間店提倡環保歡迎自備杯子使用紙杯則另收2元捐給環保機構店內有少量座位店面風格有質感非常適合拍照📷但飲料比較小杯價格卻是一般大杯的價格飲料種類很多嘗試了這兩杯感覺普普沒有太大的驚喜有機會可以再嘗試其他☺️(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌘🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌑🌑價錢分數: 🌕🌕🌗🌑🌑回頭分數: 🌕🌕🌗🌑🌑-#走杯鹿谷烏龍專門店📍 旺角彌敦道610號荷李活商業中心G 26A🕖13:00-22:00
▪️#時計果之語 HKD$33
+$2 紙杯
名字看上去很吸引❤️
內含物大概是百香果、檸檬
酸酸甜甜很清爽

但飲料比較小杯價格卻是一般大杯的價格
飲料種類很多
嘗試了這兩杯感覺普普沒有太大的驚喜
有機會可以再嘗試其他☺️

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌘🌑
#走杯鹿谷烏龍專門店
📍 旺角彌敦道610號荷李活商業中心G 26A
🕖13:00-22:00
2022-09-04 189 瀏覽
提倡環保嘅茶飲店🌎外賣紙杯要加$2🥤飲管用TPS木薯澱粉飲管為地球出一分力🥰👧🏻走杯金鑽奶茶金鑽即係芋圓,食落好煙韌😋大大提升口感🥰👧🏻柚香金萱晨光黃金烏龍啲飲品名改得好靚🥰呢杯係柚子味奶蓋配上烏龍茶 茶底濃🌿啱晒對茶有要求嘅人呀

為地球出一分力🥰

👧🏻走杯金鑽奶茶
金鑽即係芋圓,食落好煙韌😋大大提升口感🥰

👧🏻柚香金萱晨光黃金烏龍
- 身為一位foodie,呢間茶飲店已經吸引咗我好耐👶🏻 佢特別之處在於佢推廣環保 (正如店名提到佢鼓勵客人自携杯,所以如果好似我哋咁要杯就加$2),店內有兩張圓枱同張長凳俾客人坐低休息/打卡,同埋好有創意 (例如之前推出嘅烏龍爆谷、黑芝麻特濃奶蓋等等),成功榮登本人最愛嘅茶飲店🫶🏻*非廣告,純自費分享🥤焦糖班蘭·黃金烏龍 (少甜去冰)💰38+2 全球首創嘅焦糖班蘭奶蓋🤩 暫時唔見有人分享過haha等我做第一個😁自己本身唔係特別鍾意班蘭,但係一見到張相就即刻決定要試呢款🤣 店員有提我哋先唔用飲管咁直接飲一啖奶蓋先:班蘭奶蓋夠厚,有少少似椰汁嘅味道,再加上口飲會飲到啲焦糖脆脆,係出色嘅奶蓋~ 出色嘅奶蓋下面仲有出色嘅茶底🤣 烏龍茶味唔會俾奶蓋搶走,每一淡保留咗清甜回甘嘅感覺👍🏻其實班蘭葉本身有消暑、清涼去火、安神鎮定等等嘅功效,亦都令到杯烏龍茶多咗一份香甜;自己覺得最有意義嘅地方係佢綠色嘅奶蓋正正呼應走杯環保嘅主題💚 下次回頭都會再揀呢款🥰.🥤啖啖奧利奧·奶茶 (少甜少冰)💰38+2 朋友🦆揀嘅:面頭奶蓋同曲奇都好好飲/食,嗰0.5分係因為覺得奶蓋同奶茶未撈埋嗰陣,就咁飲奶茶有啲淡 (
*非廣告,純自費分享

(左) 啖啖奧利奧·奶茶, (右)焦糖班蘭·黃金烏龍

(左)啖啖奧利奧·奶茶, (右)焦糖班蘭·黃金烏龍
🥤焦糖班蘭·黃金烏龍 (少甜去冰)💰38+2 [5/5]
🥤啖啖奧利奧·奶茶 (少甜少冰)💰38+2 [4.5/5]
朋友🦆揀嘅:面頭奶蓋同曲奇都好好飲/食,嗰0.5分係因為覺得奶蓋同奶茶未撈埋嗰陣,就咁飲奶茶有啲淡 (可能因為自己本身飲開珍奶😹) 所以差唔多飲到底可以撈埋就好飲啲;但係整體嚟講真係好飲,少甜之後嘅甜度都啱啱好,會再回頭😌
想補充一句:雖然提到一開始好難撈埋奶蓋同奶茶一齊飲,但係個人覺得咁樣反而突顯到佢奶蓋夠厚,唔會好水咁同啲茶溝埋咗,都係好事嚟嘅

(P.S. 歡迎follow埋我IG @foodstepsinhk 每日更新美食 thank you🙆🏻‍♀️)
5 分鐘 (堂食)
(左)啖啖奧利奧·奶茶, (右)焦糖班蘭·黃金烏龍
  • 焦糖班蘭·黃金烏龍