2023-08-24 261 瀏覽
希慎廣場誠品有好多飲品店,行行吓有啲口渴,決定買杯嘢飲。行行吓見到間走抔,太口渴等唔切就呢間,睇吓有乜飲發現選擇都唔少柚子檸檬(熱)味道清新,甜度適中,非常潤喉。
希慎廣場誠品有好多飲品店,行行吓有啲口渴,決定買杯嘢飲。
柚子檸檬(熱)
味道清新,甜度適中,非常潤喉。
2023-08-02 180 瀏覽
誠品黑咭會員每個月都會有啲coupon可以用,如果喺銅鑼灣店嘅話,走杯就係佢可以用到免費券嘅飲品店。我嗌咗杯鮮萊姆愛肉少冰少甜,其實本身都冇乜期望,飲落去,嘩!勁酸!完全冇特色,除咗特別酸之外。不過喺咁熱嘅天氣之下飲咁酸嘅嘢飲係幾解渴嘅。另外順帶一提,我覺得啲店員超頹,又唔係話服務態度好差嗰隻,不過佢哋冇嘢做嘅時候真係大模廝樣咁攤係個counter前面等收工咁樣,有啲搞笑🥸
鮮萊姆愛玉
2023-07-31
2023-03-10 483 瀏覽
成份有/碟豆花、又靚又有益處,含有大量花青素、促進血液循環奶蓋、微微咸味 芝士奶蓋澳洲天然鮮奶、新鮮香滑金鑽芋圓、鮮製芋圓,有芋頭肉粒健康人士,仲可以選擇少糖。攪勻左之後,成杯飲品變成淺粉藍色,超靚呀!😍😍
成份有/

碟豆花、
又靚又有益處,含有大量花青素、促進血液循環

奶蓋、
微微咸味 芝士奶蓋

澳洲天然鮮奶、
新鮮香滑

金鑽芋圓、
鮮製芋圓,有芋頭肉粒

健康人士,仲可以選擇少糖。

攪勻左之後,成杯飲品變成淺粉藍色,超靚呀!😍😍

2022-09-10 840 瀏覽
台式飲品前後直捲香港兩次,成行成市,經典珍奶、奶蓋、仙草布丁爆珠、水果茶,好的、劣的大致上試過了。🥸今次順道到銅鑼灣,有機會試一下之前看到的「走杯」。❌🥛夏日炎炎點了冰沙,味道是特別的配搭喔,喝膩一般台飲的不妨試試!🍹喔,他家的冰沙底部有三份一是茶🫖,所以剛喝下去的時候,以為店家搞錯了。大家記得要先拌勻喔。它的質感其實更像細密奶泡,適合不能喝太冰又的人,想要冰沙的可能會嫌它不夠冰~🧊產品的故事,總讓我覺得要支持老闆,他們都是有理想、有理念,願意踏出舒適圈的人。🤞🏻品牌理念節錄:「推出適合不同年齡層都喜歡的一杯茶…友善對待每一位追求健康的客人….品牌名字CUPFY也是Cup-Free的意思….響應走杯生活。 *無添加糖等於無砂糖」諷刺的是,純粹突然想起光顧,沒有帶上自備杯。而且,透過open rice外賣自取並沒有走杯的選擇。怎樣可實行這件事?要先到店放下自備杯,再通過open rice買?這樣就不夠方便,不容易實踐理念了。有天當店家們都對我們有這樣的鼓勵,在有需要和慢慢習慣的條件下,大家都能自攜杯子品嘗美味。
台式飲品前後直捲香港兩次,
今次順道到銅鑼灣,有機會試一下之前看到的「走杯」。❌🥛

品牌理念節錄:
*無添加糖等於無砂糖」

2022-04-08 1003 瀏覽
上次同朋友經過嘅時候 佢提起呢間奶蓋好好飲 所以今次我特登去到希慎嘅走杯買芝士奶蓋飲呢間飲品店好特別 為咗支持環保佢哋會鼓勵客人帶自己用嘅杯 而需要佢哋額外用嘅紙杯會需要另外收費$2 我覺得呢個環保概念都幾好~👍🏻講番杯奶蓋先 我叫咗杯芒果芝士奶蓋 佢甜度係fix左無得揀 飲落第一啖覺得個奶蓋太甜 反而底下嘅嘢飲又唔算好甜 但我始終覺得奶都要有啲鹹香味先好味 但係呢款真係太甜 我個人就覺得唔太適合我~🤢
芝士芒果
2022-02-04 771 瀏覽
前陣子在逛誠品的時候發現了這間茶飲店剛好口渴想買飲料所以就去試試結果超驚喜⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🧋走杯金鑽奶茶🧋$32一喝下去就喝到淡淡的奶香喝到尾就開始嚐到茶味奶和茶的比例剛剛好不會説很水味道很淡再加上芋圓一起吃真的超配很讚芋圓很Q很煙韌而且也吃得到有一粒粒芋頭跟紫薯大推大推👍🏻👍🏻👍🏻好吃程度:🌕🌕🌕🌕🌕(5顆為滿分)〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️總體而言真的很推薦大家去試這間店好像提供蠻多口味是外面沒有的而且店面裝修也很美挺適合打卡可惜杯子不是透明拍不到裡面的內容物回購意願:🌕🌕🌕🌕(5顆為滿分)

前陣子在逛誠品的時候

真的超配很讚
芋圓很Q很煙韌
而且也吃得到有一粒粒芋頭跟紫薯
大推大推👍🏻👍🏻👍🏻
好吃程度:🌕🌕🌕🌕🌕(5顆為滿分)

金鑽奶茶

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

總體而言真的很推薦大家去試
這間店好像提供蠻多口味是外面沒有的
而且店面裝修也很美挺適合打卡
可惜杯子不是透明
拍不到裡面的內容物
回購意願:🌕🌕🌕🌕(5顆為滿分)
金鑽奶茶
2021-11-09 905 瀏覽
飲過好多間飲品店,就會一直都係心水三甲之內!走杯金鑽蜜芋純乳鮮 🥔🍠 $34+$2紙杯錢芋圓好彈牙,小小甜,好有芋頭味。芋泥並唔係好細滑嘅泥,而係仲有一粒粒口感嘅泥!鮮牛奶用左日本牛乳。成杯飲落好有口感好好味😋柚香金萱晨光黃金烏龍 🧋$35+$2紙杯錢奶蓋上面有柚子皮,飲落個個奶蓋都好青新,唔膩走杯係鼓勵大家自備杯去買飲品,所以如果無杯又好想買就要加翻$2 ,其實真係好小話會特別帶杯出去買手搖,呢啲嘢講即興嫁嗎🤪另外,買杯嘅錢係會捐去慈善機構嫁!
飲過好多間飲品店,就會一直都係心水三甲之內!

走杯金鑽蜜芋純乳鮮 🥔🍠 $34+$2紙杯錢
芋圓好彈牙,小小甜,好有芋頭味。
柚香金萱晨光黃金烏龍 🧋$35+$2紙杯錢
奶蓋上面有柚子皮,飲落個個奶蓋都好青新,唔膩

另外,買杯嘅錢係會捐去慈善機構嫁!
5 分鐘 (外賣自取)
  • 走杯金鑽蜜芋純乳鮮
2021-11-03 534 瀏覽
呢間舖頭喺誠品入邊,買嘢仲可以用誠品會員卡儲分。喺誠品行咗一陣睇吓書再飲下野都幾好。環境係十分之文清嘅,配合返誠品書店嘅氛圍。好啦飲品都係走健康路線,有果茶,冰沙,普通茶等等。Menu上面都好貼心咁講咗孕婦係唔可以飲碟豆花茶之旅嘅安全提示。今次就揀咗鐵觀音奶茶。有啲可惜嘅係佢剩係得少甜,冇得揀微糖。俾錢嘅時候先明白呢間舖頭名嘅意思。走杯即係話佢唔會比杯你,佢expect你自己攞杯,如果要佢比杯要加兩蚊。Umm環保係好嘅,但係呢一樣野係我眼中比較似係營銷策略,可以令到自己飲品”睇落”好似平啲之餘又可以sell自己係環保。譬如話Starbucks都有類似嘅政策,如果你自己帶杯就會再減$3我覺得呢一個做法會比較好。飲品味道一般主要都係sell環保😂

鐵觀音奶茶

飲品味道一般
主要都係sell環保😂
2021-10-21 404 瀏覽
今日行經銅鑼灣誠品 又好口渴見間舖望落乾淨又舒服 所以就行過去買杯嘢飲下見到「走杯」呢個名 有好好嘅環保概念同埋見到紙杯$2全數撥捐環保機構♻️所以無自攜杯就要收$2 而誠品會員都好似有折扣優惠本來想叫走杯推薦飲品No.1最終太口渴就叫咗走杯推薦No.7萊姆洛神花諗住酸啲解渴啲不過走杯推薦有2-3款都售罄我叫咗係少甜少冰 濃度同埋酸味都好好服務人員嘅態度都好好 好nice主動會話幫你插飲管 唔止對我咁 之前嘅顧客都好主動 💕下次我都會再飲 值得一試👍🏻
今日行經銅鑼灣誠品 又好口渴

服務人員嘅態度都好好 好nice
主動會話幫你插飲管 唔止對我咁 之前嘅顧客都好主動 💕
下次我都會再飲 值得一試👍🏻
2021-10-17
$27 (其他)
  • 萊姆洛神花
2021-10-10 282 瀏覽
不耐都支持走杯既產品,今次見到有個新產品就試下,要咗少甜。杯野飲落好多豆,有d似紅豆冰同渣咋,可能因為用燕麥奶所以有d淡味。我問店員咩野喺粿子,佢話係日式個d粿子,當堂黑人問號上身…anyway,我雖然飲到d粿子,但係係一咬就散曬邊一pat野,完全無口感可言,唔知係咪因為啱啱煮好嘅關係所以淋d散d?因為我發覺飲到尾個d粿子好似實淨d煙韌返少少。返到屋企倒咗d粿子出嚟睇吓,係d黃色嘅長條形粒粒。
不耐都支持走杯既產品,今次見到有個新產品就試下,要咗少甜。

返到屋企倒咗d粿子出嚟睇吓,係d黃色嘅長條形粒粒。

2021-08-07 344 瀏覽
Please come with your cup! if you bring your cup they will not charge you extra 2 dollars!the drinks i had today is a coffee based drink with sea-salt and vanilla seeds.this is yummy and smooth and refreshing! if you like coffee and wanna try something new.come and I am sure you would like it!
Please come with your cup!

2021-08-02 268 瀏覽
今日第一次試 個奶蓋好正好重奶味茶又好喝!間鋪d布置都幾小清新 見到都覺得好靚!!叫左柚香金萱茶王烏龍 真心唔錯 下次再試其他款同帶杯去可以唔洗俾杯錢,支持環保♻️ 💙
叫左柚香金萱茶王烏龍
真心唔錯
下次再試其他款同帶杯去可以唔洗俾杯錢,支持環保♻️ 💙
2021-08-02
2021-07-18 287 瀏覽
好耐都冇去過希慎誠品原來開咗茶飲店走杯今次試咗走杯金鑽奶茶 ($32+$2紙杯)走杯既原意係鼓勵大家自己帶杯嚟所以冇自備杯既一律要加$2紙杯而且全面走塑 飲管都係用環保物料講番杯金鑽奶茶其實係烏龍茶底既奶茶加上芋圓同地瓜圓烏龍茶底100分茶底濃郁清香飲完會想繼續飲落去反而芋圓同地瓜圓比例上落得太多木薯粉出嚟嘅效果好煙韌但係就少咗芋頭同地瓜嘅味道下次可以再試吓其他款式同埋下次可能試吓帶個透明杯黎打下卡佢有一款藍天白雲都好IGable
好耐都冇去過希慎誠品
原來開咗茶飲店走杯
今次試咗走杯金鑽奶茶 ($32+$2紙杯)
走杯既原意係鼓勵大家自己帶杯嚟
下次可以再試吓其他款式
同埋下次可能試吓帶個透明杯黎打下卡
佢有一款藍天白雲都好IGable
走杯金鑽奶茶
最近發現左呢一間唔係太多人知道,但質素同概念都非常值得一試的茶飲店!呢間茶飲店位於銅鑼灣誠品裡面,門面行簡約風格,出面都有幾張檯同少少座位可以比大家可以係度飲野~除左一般ge Menu外呢度不定時都會提供限定口味~值得一提ge係如果無自備杯的話,要需要另加$2先會提供紙杯的!而呢$2會全數捐去環保機構為左呼應環保,下次我都打算自己帶杯過去~!而呢度的糖份就只得正常/少糖/無糖3個選擇,少糖就已經好適合我飲,係微微甜ge感覺~另外仲可以轉茶底同埋轉麥芽糖醇做,後者適合血糖控制不佳者飲用~呢一日我地叫左「黑白之戀歌·紅烏龍」、「柚香金萱晨光·黃金烏龍」同埋「走杯金鑽蜜芋純鮮乳」🔲 黑白之戀歌·紅烏龍推薦:⭐⭐⭐⭐⭐必試Top 1之選!上面係好厚一層芝麻奶蓋我本身唔好芝麻架~ 但實在太香太濃啦令我完全對芝麻改觀飲淨少少奶蓋再連埋紅烏龍一齊飲意外地夾好似飲緊堅果/可可類的錯覺!🍊 柚香金萱晨光·黃金烏龍推薦:⭐⭐⭐⭐呢個一打開蓋就聞到好fresh ge柚子香飲落奶蓋整體都比較清新d,柚子的香味比飲落出d當然個茶底一樣都係好濃好出色另外朋友叫左走杯金鑽蜜芋純鮮乳(走冰)我就無試啦但朋友都話好好飲
最近發現左呢一間唔係太多人知道,
但質素同概念都非常值得一試的茶飲店!
呢間茶飲店位於銅鑼灣誠品裡面,
門面行簡約風格,
出面都有幾張檯同少少座位可以比大家可以係度飲野~
除左一般ge Menu外
呢度不定時都會提供限定口味~
而呢$2會全數捐去環保機構
為左呼應環保,下次我都打算自己帶杯過去~!

而呢度的糖份就只得正常/少糖/無糖3個選擇,
少糖就已經好適合我飲,係微微甜ge感覺~
🔲 黑白之戀歌·紅烏龍
推薦:⭐⭐⭐⭐⭐
必試Top 1之選!上面係好厚一層芝麻奶蓋
我本身唔好芝麻架~ 但實在太香太濃啦
令我完全對芝麻改觀
飲淨少少奶蓋再連埋紅烏龍一齊飲意外地夾
好似飲緊堅果/可可類的錯覺!
柚香金萱晨光·黃金烏龍
🍊 柚香金萱晨光·黃金烏龍
推薦:⭐⭐⭐⭐
呢個一打開蓋就聞到好fresh ge柚子香
飲落奶蓋整體都比較清新d,柚子的香味比飲落出d
當然個茶底一樣都係好濃好出色

另外朋友叫左走杯金鑽蜜芋純鮮乳(走冰)
我就無試啦
但朋友都話好好飲,蜜芋好好食
純鮮乳都好滑,
都係想之後encore的選擇
不過飲完就好飽~直程可以當一餐飯XDD
2021-06-09
柚香金萱晨光·黃金烏龍
2021-06-16 250 瀏覽
頭兩次幫襯自取,個奶蓋厚身同滑,茶亦香。今日外賣4杯,全部個奶蓋得層好薄嘅泡,仲要無味。水準好唔穩定,$40以上一杯,真係令人失望。咁嘅價位,銅鑼灣有好多其他選擇,應該唔會再幫襯。
頭兩次幫襯自取,個奶蓋厚身同滑,茶亦香。

外賣送餐