2024-06-03 306 瀏覽
態度非常之惡劣,聞名不如一見,買個飯都要俾人鬧,好似掙個阿姐錢咁,寧願食個包都唔會再喺呢間嘢買。如果返份工咁討厭,不如唔好返,辭職好過啦,將啲負面情緒大俾人哋,好似全世界欠咗佢咁

2024-01-19 906 瀏覽
這個三餸飯真係分量勁多!有椒鹽豬扒、椒鹽排骨和炒菜花,都好好食喎!首先講椒鹽豬扒,豬扒肉質嫩嫩的,咬下去多汁爽口,分量極多。接下來是椒鹽排骨,也是超級好吃!排骨煮得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,一口咬下去汁水四溢,讓人超滿足。椒鹽調味更是加分,微辣微鹹,好開胃!最後是炒菜花,作為清爽的配菜,炒得正好!菜花保持著脆嫩口感,炒得剛剛好,有淡淡的花菜香味。吃了兩道肉類後,這個清爽的蔬菜真是平衡了整個餐點的口感,讓人覺得不那麼膩。總的來說,這道三餸飯組合真是讓人印象深刻。椒鹽豬扒和椒鹽排骨都很好吃,肉煮得剛好,口感豐富,滿足食肉獸!

首先講椒鹽豬扒,豬扒肉質嫩嫩的,咬下去多汁爽口,分量極多。

2024-01-17
1 分鐘 (堂食)
2024-01-13 526 瀏覽
晚上1800左右在貴食肆買外賣,一向都幫襯開,但今日遇上的兩餸飯阿姐(束馬尾眼大大)的態度很差,一開始落單時有誤會已即時更正,豈料阿姐話已經用左個飯盒所以會另外裝飯,但無講清楚要加錢。到俾錢時先話要加錢,買兩餸飯逼人用兩個盒,仲要態度極差,一直懶個客講錯。仲有叫牛仔骨得兩件骨,份量少得可憐,不會再幫襯。最後,有這樣的員工,真心登貴公司擔心,附近態度好又好味的食肆很多,恐怕這間食肆的客人只會越來越少。
2024-01-01 473 瀏覽
牛頭角分店本人由它開舖至今都覺得呢間舖算係兩餸飯較為滿意嘅一間,但近期發覺佢味道偏咸及落油太多太多而令本人失望,希望店長可以改善令到又一班無時間煮飯嘅打工仔外賣也食到健康菜餚。*
2024-01-01
3 分鐘 (外賣自取)
2023-08-20 1431 瀏覽
如果返阿媽屋企食飯,通常都會買少少食嘅上去,甜品好生果好,乜都會買少少,老人家又開心。近排會去呢間兩餸飯店買外賣。我媽勁嘴刁,覺得街外嘢唔好食無營養又貴又唔衛生,但呢間嘅咕嚕肉就從無怨言,有時仲開口叫我買嘢加料,就知唔嘢少。平時兩餸飯$35,如果淨1餸或2餸都係$45。兩餸飯嚟講都應該算多款式,有時見仲有炒蜆或東風螺,我唸呢啲應該係比較少見(我住同工作附近無乜呢類型食店,無得比較)暫時食過幾式,覺得咕嚕肉係最好食,放耐咗外面仲係脆,汁嘅味道啱啱好,一盒有1, 2菠蘿點綴,唔會話俾啲配菜例如三色椒之類霸住啲位。仲有西檸雞都好食,一樣放耐咗都數會冧曬,汁醬都好好味,買兩餸個份量唔會太多,每人食幾件其實都好夠,好滿足。

近排會去呢間兩餸飯店買外賣。

平時兩餸飯$35,如果淨1餸或2餸都係$45。

咕嚕肉
2023-08-19
咕嚕肉
2023-06-29 990 瀏覽
買咗隻文昌雞🐓今晚食,返到去食覺得唔對路,擺明係隔夜雞,一食雞胸就覺得梅。🤮🤮🤮呢間野唔會有第二次,食唔夠兩件就成盒雞掉左。😡😡😡😡😡😡😡😡
2023-02-24 1461 瀏覽
其實燒味味道還好,只不過叉雞胸飯要加10蚊,因為要指定部位,所以加10蚊。好有性格既鋪頭。但我得20幾蚊,食唔起所以冇買,食唔到佢好好味既雞胸,好可惜。下次帶夠錢再試下。。
。好有性格既鋪頭。
2023-02-17 1396 瀏覽
今天第一次遇到這種爭議:$35/兩餸飯、淨兩餸$45、淨三餸$65。咕嚕肉、西檸雞、黑椒肉排,都是我最喜愛叫的餸。一般都是兩個主菜,然後再點一個隨機替換的餸菜,今天選擇了肉餅。這是我第一次叫肉餅,可能也是我最後一次點這個餸,因為$20/塊肉餅真的有點貴,我們這些平民百姓買淨餸也是希望多帶點食物回家與家人一起分享。我跟店員討論了這個肉餅價錢問題,她說公司規定兩餸飯$35是給一塊肉餅,淨三餸$65也是給一塊肉餅,她說公司規定,有問題可以問老闆。老闆剛好有空,跟我說肉餅淨餸的確只給一塊。但我表示$20/塊有點貴,然後他解釋說,給一塊肉餅其他餸會多給一點,他說我可以要求給兩塊肉餅,然後其他餸會少給一點(這個解釋感覺就是為我度身訂製的答案)。最後老樣裁定我的份量是正常,我又能說什麼?難道我叫店務員夾走我一點其他餸加多一塊肉餅給我嗎?而且本來其他餸就沒有多給,我是老顧客,正常有多少份量我是心裡有數的。但事實上這家店的餸的確很好吃,老闆在處理這事情上既然不能大方給我,唯有之後不再叫$20/塊的肉餅把這個爭議永遠埋藏。買開淨餸的朋友也可以看一看我這盒是否多給了?但我是最後叫肉餅的,除非店務員預知我將會
今天第一次遇到這種爭議:
$35/兩餸飯、淨兩餸$45、淨三餸$65。

買開淨餸的朋友也可以看一看我這盒是否多給了?但我是最後叫肉餅的,除非店務員預知我將會叫肉餅所以提前多給了餸?
淨三餸
2023-02-17
5 分鐘 (外賣自取)
淨三餸
有時就係貪快 貪方便 中午回家時買左45$雙餸 食開既 個咕嚕肉不嬲幾好食 番去一開  咕嚕肉有了 西檸雞不見了 落多去一轉   我冇叫補比我 我買多左一盒西檸雞 姐姐:呢到冇啦 另一位姐姐:果到仲有(另一邊)另一位妹妹:唔太夠一盒我:甘你是但比幾條菜我得啦 街坊生意  我不嬲都好鍾意去士多買下野甘 自問絕對唔係麻煩人ok 番到去坐低入口  冰既   大佬 炸野冰既點食先都算   無謂自己背隻骨落  行落去十令分鐘又好聲好氣甘同佢客比曬錢先細細聲同佢講 真係凍到食唔到 我先岩岩買 姐姐:一野掉落垃圾桶甘你想點?我:我只係想買盒餸食飯者姐姐:冇曬檸檬雞你想點? 我:甘由佢啦   就走左   例影張相 跟住又有個姐姐行出尼話退番錢比你囉 我:唔洗  唔該曬  我係玩野唔洗特登比錢買多盒行兩轉啦下話
有時就係貪快 貪方便

中午回家時買左45$雙餸 食開既 個咕嚕肉不嬲幾好食

番去一開  咕嚕肉有了 西檸雞不見了

落多去一轉   我冇叫補比我 我買多左一盒西檸雞

姐姐:呢到冇啦

另一位姐姐:果到仲有(另一邊)

另一位妹妹:唔太夠一盒

我:甘你是但比幾條菜我得啦

ok 番到去坐低入口  冰既   大佬 炸野冰既點食先

都算   無謂自己背隻骨落  行落去十令分鐘

姐姐:一野掉落垃圾桶甘你想點?

我:我只係想買盒餸食飯者

姐姐:冇曬檸檬雞你想點?

我:甘由佢啦   就走左   例影張相

跟住又有個姐姐行出尼話退番錢比你囉

我:唔洗  唔該曬

我係玩野唔洗特登比錢買多盒行兩轉啦下話

2022-12-03
2022-11-30 801 瀏覽
因為看網上食評不錯,今天2:00至3:00時特意去買來試下,怎料就經歷了極不愉快的體驗。我不知這些阿姐是不是輪班制,我只知在這時段的這個阿姐態度奇差無比,買飯時可能因為聲量問題聽不清,大家有誤會,導致落錯單,這不要緊。但還要用惡劣態度及語言串顧客。明白飲食業難請人,我只能說再好食的食物,再優惠的價錢,但配上這種不知所謂的員工,只會影響貴公司的生意。

但還要用惡劣態度及語言串顧客。
明白飲食業難請人,我只能說再好食的食物,再優惠的價錢,
但配上這種不知所謂的員工,只會影響貴公司的生意。
2022-11-30
午餐
2022-10-23 851 瀏覽
今晚唔想煮飯走去買咗盒兩餸飯乾手淨腳唔使洗碗😃去到門口櫥窗見到牛仔骨啱啱新鮮拎出嚟再加上咕嚕肉好似幾靚仔就會呢兩樣啦,但係冇菜點算好,唯有返屋企自己淥個菜平衡一下😜,咕嚕肉外脆內嫩肉味十足,牛仔骨應該係急凍貨但係冇雪味值得一讚。
2022-10-23
1 分鐘 (堂食)
2022-09-03 882 瀏覽
三四點買咗兩餸飯收工時間都見到好多人排三四點買嘅缺點係食物較凍鬼叫唔想同人逼咩35蚊都算貴叫咗個西檸雞同埋咕嚕肉都正常啦小硬少凍不過都好食嘅可能冇乜汁成個飯都乾乾地應該都幾有氣呀食完個嘴即刻生咗粒痱滋或者下次試下熱嘅時候買應該好食好多
三四點買咗兩餸飯

可能冇乜汁成個飯都乾乾地
應該都幾有氣呀食完個嘴即刻生咗粒痱滋
或者下次試下熱嘅時候買應該好食好多

2022-08-02 726 瀏覽
Lunch食乜好一於就位喺牛頭角嘅超人燒鵝嗰度買咗盒三餸飯,去到都多人排隊因為中午時段,即刻叫咗個扇貝蝦仁蛋同埋蜜糖豬扒三餸飯,$42雖然唔包嘢飲但係都抵到爛,啲餸多到你淨係食餸都飽肚,覺得呢間三餸飯係高質既我會再食多幾次試吓其他嘅餸!其實嗰度唔單止淨係食餸,講明超人燒鵝梗係有燒味嗰啲啦我又一日食咗佢嘅叉燒排骨飯都可以,雖然post到相但係我都可以覺得值得一提,嗰度好多人如果想去試吓就要趁早排隊!
2022-08-02
3 分鐘 (堂食)
呢間2個月前新開張,都好旺場,奇怪竟然無人評論,我就來寫第一篇吧,兩餸飯 $35,三餸飯 $41,工作關係,多同事提過間兩餸飯店幾好,過去兩個月都幫襯過好多次,的確係幾好食,最重要係好抵食,牛頭角呢D舊既民生區,時移世易,一般食個飯都40尾50頭,兩餸飯$35絕對係救星,廿幾款餸菜任選擇,仲有明爐燒味雙拚$28,性價比非常之高,佢既開張令到隔離既老牌燒味檔少左好多生意,講返正題,餸仲要有好多款肉類可以選,不過返工時間費時塞到成肚肉,所以今次就叫個豬肚同西蘭花,屋企想加餸嘅不妨一試。 另外間鋪叫得燒鵝當然有,櫥窗見啲燒鵝幾靚,出曬油,下次可以再買來試下
兩餸飯
題外話/補充資料: 時移世易,牛頭角呢D舊既民生區。普通茶記坐低食個飯都40尾50頭,兩餸飯絕對係救星
2022-07-19
1 分鐘 (外賣自取)
兩餸飯