2023-12-28 27 瀏覽
去旺角逛街,見到新開了這家越南餐廳,頗多人光顧,餐牌食物多選擇,看似很吸引,決定進去試試味道如何吧!鮮蝦柚子沙律聽說越式沙律是這裡的頗有名氣,點了柚子沙拉,也很有驚喜,整體味道清新爽口,大大粒蝦仁更有口感,也很新鮮,配上新鮮的柚子果肉,酸酸甜甜,絕對是開胃前菜,值得一試。Sen 特式法包大大個的法包,如果女士胃口細,份量可以二人分享。法包外皮酥脆,入面包著焗豬肉、香脆肉鬆、扎肉、青瓜同酸菜,每一口都有不同的味道和層次,先會吃到咸香,之後再來酸酸甜甜味道,大滿足!建議同朋友開心share。

Sen 特式法包
2023-12-20
2023-12-22 31 瀏覽
見係公司附近,來試新野,餐廳環境舒適,座位都好寬敞,見倒佢地既員工都係越南人,有種去旅行既感覺,佢地服務態度都好好,價格方面都幾抵食,值得一試Sen 3色湯河 湯河好好食,湯底鮮甜,河粉吸收湯底好惹味,入面有新鮮的生牛肉、牛腱同牛丸,各位牛魔王一定要試下!生牛肉質地軟嫩,牛腱食落有嚼勁,值得一讚個牛丸好彈牙,有爆汁好好味,值得一試酸辣海鮮湯檬食辣既朋友仔要試下! 酸辣味好開胃,搭配鮮蝦、瀨尿蝦和扎肉,足料又滿足
Sen 3色湯河
酸辣海鮮湯檬
上次去旺角飲茶經過呢間新開越南餐廳,已經好想試,呢日放假就出嚟試吓先!點左生牛肉河,河粉好滑份量好多,牛肉就正常水準!特色小食拼盤(越式海鮮卷、鮮蝦豬肉春卷、墨魚餅、串燒沙嗲雞)最出色係炸海鮮卷,𥚃面有墨魚碎,蝦膠同豬肉碎,口感豐富又香口,香港越南餐廳比較少見,所以印象特別深刻!招牌青檸酸梅綠茶以茉莉花茶加新鮮檸檬汁加酸梅製成,口味非常清新獨特,都係第一次遇見😍最後嘆埋甜品椰汁三色冰加蓮子仲有珍珠,幸福感滿滿🥰下次再約埋男朋友一齊左食先!

點左生牛肉河,河粉好滑份量好多,牛肉就正常水準!
越式海鮮卷

招牌青檸酸梅綠茶

最後嘆埋甜品椰汁三色冰加蓮子仲有珍珠,幸福感滿滿🥰

下次再約埋男朋友一齊左食先!
2023-12-18
下午茶
越式海鮮卷
2023-12-21 19 瀏覽
位於旺角的越南菜餐廳,環境乾淨企理、地方寬敞,還有樓上雅座。餐廳供應各類地道的越南菜式,有湯粉、撈檬、飯類、沙律、小食及飲品。特色小食:特色法包法包不是特別硬身的那種,經香烤過,十分酥脆。裡面塗上牛油及沙律醬,餡料有豬頸肉、肉鬆、扎肉、青瓜、酸菜。味道豐富,集鹹香酸甜,而且多重口感。越式湯粉:健康雞絲湯河湯麵轉成檬粉,雞絲份量不多,其他配料還有洋蔥、香葉、芽菜、蔥花等。湯底清淡清甜,檬粉也很掛湯。飯類:越式蒜蓉魚露雞髀飯一整隻燒雞髀,外皮酥脆,佈滿了香蒜,蒜味惹味,十分下飯;雞肉很多,充滿肉汁。
特色小食:特色法包

法包不是特別硬身的那種,經香烤過,十分酥脆。
越式湯粉:健康雞絲湯河

湯麵轉成檬粉,雞絲份量不多,
其他配料還有洋蔥、香葉、芽菜、蔥花等。
湯底清淡清甜,檬粉也很掛湯。
飯類:越式蒜蓉魚露雞髀飯

2023-12-20 12 瀏覽
越南菜好少係香港食,因為怕唔正宗,今次見網上多人推介,就決定試下,佢地餐廳既店員都係越南人,不過又識講廣東話,感覺都好正宗 首先叫左個Sen 3色湯河 大大碗入面好足料,有齊新鮮生牛肉、牛腱同牛丸,生牛肉顏色幾靚口感軟諗,牛腱有咬口,牛丸爽彈好好味,另外要讚下個湯底唔油,啲粉吸收湯底後好入味,正越式豬頸肉撈檬豬頸肉係必食! 大大塊不會太鞋,入口爽口彈牙撈檬酸酸甜甜既醬汁都好好食,比較Fresh 啲 鮮蝦柚子沙律沙律賣相吸引,加入柚子甜甜酸酸好開胃,仲有大大粒鮮蝦,互相之間好夾,作為 light lunch 都okay佢地呢度環景好闊落,光猛企理,新餐廳果然唔錯

首先叫左個Sen 3色湯河
越式豬頸肉撈檬
豬頸肉係必食! 大大塊不會太鞋,入口爽口彈牙
撈檬酸酸甜甜既醬汁都好好食,比較Fresh 啲

鮮蝦柚子沙律

佢地呢度環景好闊落,光猛企理,新餐廳果然唔錯
2023-12-20 10 瀏覽
平時好少機會食越南菜,最近見旺角開左間新既越南餐廳,連店員都係越南人,好有感覺,原來佢地都識講廣東話,menu都有好多野食,今次試左2款都幾好食,值得一試蟹肉炒飯好有鑊氣! 炒飯粒粒分明,每一啖都食倒蟹肉,加入一點堅果、蔬菜,口感更加豐富,調味剛剛好,份量好多,可以同朋友開心share鮮蝦柚子沙律鮮蝦大大隻鮮甜爽口,與清新的柚子巧妙融合,同個沙律醬汁一樣都係酸酸甜甜好開胃,唔想食飯既可以試下呢個,好fresh

蟹肉炒飯

2023-12-20 13 瀏覽
我最近終於品嚐到正宗越南🇻🇳菜 啦, 因為以前去過越南都想再品斯嚐這種風味,旺角這間小店就合我心水了, 店員都是越南人,有禮親善🧡河肉鮮蝦豬肉春卷新鮮熱辣即叫即炸口感脆香可口,我覺得是皇牌推介🧡SEN特式法包 🥖我選了燒豬肉, 另仲可以選肉鬆 、扎肉 、青瓜 、酸菜 口味多款,法包🥖外脆內熱騰騰豬肉夠惹味海防手打鮮墨魚餅同樣有水準香噴噴熱辣辣,墨魚🦑肉豐富!下次仲想幫襯這間小店呢!Sen越式小廚 地址 : 旺角通菜街29號地舖

河肉鮮蝦豬肉春卷
新鮮熱辣即叫即炸口感脆香可口,我覺得是皇牌推介🧡

SEN特式法包 🥖

海防手打鮮墨魚餅
同樣有水準香噴噴熱辣辣,墨魚🦑肉豐富!

下次仲想幫襯這間小店呢!

Sen越式小廚
地址 : 旺角通菜街29號地舖

【旺角•越式小廚】@sen_viet.kitchenππππππππππππππππππππππππππππππ旺角特色越南料理聖誕大餐 未試過嘅特別精緻 難忘嘅聖誕節大餐聖誕二人餐前菜有特色木瓜沙律(配料有牛肉乾、木瓜、青芒)口感非常爽脆,而且十分清新。木瓜和青芒的甜甜酸酸的風味搭配起來,給人一種愉悅的感覺。配料中的牛肉乾增添了一些咸香的風味,這讓這道沙律更加豐富和美味。主食有炭燒秘製汁排骨排骨上桌時散發著誘人的炭燒香氣,外皮烤得金黃、肉質非常鮮嫩多汁,配上店家秘製的醬汁,味道更加豐富。醬汁微甜微酸,非常夾炭燒排骨。招牌手打生牛肉湯河湯河的口感非常綿密,入口即化,吃起來十分滑嫩。生牛肉切片非常薄,用滾水稍微烫一下后,肉質更加鮮嫩。配上清淡的湯底,讓整個味道非常鮮美!越式菠蘿炒飯菠蘿炒飯的味道非常獨特,酸甜的菠蘿味道配上炒飯的香氣,非常美味。飯粒顆粒分明,口感彈牙,讓人吃了意猶未盡。配料中還有一些青豆、火腿和蝦仁,增加了炒飯的口感和風味。特色小食拼盤(鮮蝦豬肉春卷、墨魚餅、鮮蝦米紙卷)整盤越式料理中嘅小點綴 每樣小食都可以食到特飲兩杯 甜甜愛意 同聖誕氣氛十分合襯椰汁甜品為完美嘅聖誕
【旺角•越式小廚】@sen_viet.kitchen
旺角特色越南料理聖誕大餐 未試過嘅特別精緻

難忘嘅聖誕節大餐

聖誕二人餐
前菜有特色木瓜沙律(配料有牛肉乾、木瓜、青芒)

主食有炭燒秘製汁排骨

招牌手打生牛肉湯河

越式菠蘿炒飯

特色小食拼盤(鮮蝦豬肉春卷、墨魚餅、鮮蝦米紙卷)
整盤越式料理中嘅小點綴 每樣小食都可以食到

特飲兩杯
甜甜愛意 同聖誕氣氛十分合襯

椰汁甜品
為完美嘅聖誕劃上句號

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 427(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #越式小廚 #web3旺角
越式小廚
旺角通菜街29號地舖
2023-12-16 21 瀏覽
平時係香港好少可以食倒正宗既越南野,呢間係旺角中心地帶新開既越式餐廳員工全部都係越南人,野食幾多選擇,口味正宗味道有驚喜首先叫左個招牌手打生牛肉湯河,生牛肉新鮮,食落軟嫩多汁! 湯河粉Q彈有嚼勁,幾鐘意個湯底清淡得黎口感順滑。香茅雞翼加入香茅,帶有獨特的香氣! 雞翼外皮香脆肉質嫩滑,夠曬香口。另外仲叫左個越式燒豬頸肉飯,燒豬頸肉份量多外酥內嫩,肉味香濃,越南風味滿滯,搭配飯及配菜一齊食味道更加香口!下次再來食其他野食!

下次再來食其他野食!
2023-12-12 63 瀏覽
📍越式小廚 (旺角)旺角通菜街29號地舖話說我今日行開女人街搵食,發現左呢間好出名嘅越式小廚😍😍佢哋岩岩開業無耐,但見人氣旺盛,keep住有客入去食嘢🤤店員服務態度非常好,熱情又有禮🥰我同朋友一人點左一碗粉麵,再叫左一份小食,另外加左兩杯飲品☺️☺️SEN 招牌手打生牛肉湯河 $88一望已經覺得牛肉好嫩好新鮮😋經手打後發覺入口更加彈牙,正🤤湯底方面飲落好清甜又有肉味,加埋嫩滑河粉,果然係招牌🤩河内酸辣海鮮湯粉(鮮蝦 1瀨尿蝦1扎肉) $88超級大滿足嘅一碗粉麵,好多材料,有鮮蝦、瀨尿蝦、扎肉、魷魚、豆卜、蕃茄,湯底非常濃郁,酸酸辣辣,鮮味十足😋😋河内鮮蝦豬肉春卷店員推薦春卷☺️入口非常鬆脆,而且材料好多,食落好惹味🤤🤤兩件有啲唔夠食🤣下次要點四件招牌青檸酸梅綠茶超級醒神開胃嘅飲品,賣相又精緻,好岩打卡越式蜜桃珍珠紅茶呢款香甜,加埋珍珠,口感更佳#越式料理 #美食推介 #人氣餐廳 #foodie #hkfoodie #igable #mk #旺角美食 #服務一流 #生牛肉湯河
📍越式小廚 (旺角)
旺角通菜街29號地舖

SEN 招牌手打生牛肉湯河 $88

河内酸辣海鮮湯粉(鮮蝦 1瀨尿蝦1扎肉) $88

河内鮮蝦豬肉春卷

招牌青檸酸梅綠茶
超級醒神開胃嘅飲品,賣相又精緻,好岩打卡

越式蜜桃珍珠紅茶
呢款香甜,加埋珍珠,口感更佳

2023-12-05
午餐
  • 河内酸辣海鮮湯粉
  • 越式蜜桃珍珠紅茶
  • 招牌青檸酸梅綠茶
2023-12-11 27 瀏覽
平時好少機會食越南菜,無意中發現旺角開左間越南餐廳,味道都好正宗,因為佢係越南人開架,今次2個人黎只係叫左2樣野,味道都好有驚喜越式香茅燒雞 / 半隻聽店員推介叫左隻燒雞試下,上枱既時候外皮仲係好香脆,啖啖雞肉好嫩滑,而且仲係好juicy好好味! 值得一讚個香茅味好出,味道帶鹹香好惹味越式燒豬頸肉飯 豬頸肉有好多塊,經烤過既豬頸肉外皮焦香,肉質嫩滑,配上醬汁酸酸甜甜好開胃,配飯味道一流另外佢地仲有啲湯檬、炒飯同沙律,賣相都好似好吸引,下次再黎試下

越式香茅燒雞 / 半隻

越式燒豬頸肉飯
2023-12-11 19 瀏覽
平時好少食越南野,今次經同事介紹去左呢間越式餐廳,餐廳係越南人開,不過佢地都識講廣東話好friendly的 野食都比較地道有風味! 環境都好有去左越南既感覺。越式香茅燒雞 見好多人都有叫就order左半隻,外皮燒得外酥內嫩,表皮帶焦香,食既時候滿滿肉汁啖啖肉同朋友share剛剛好,想味道豐富啲可以配埋個醬汁一齊食更惹味蒜蓉炒通菜蒜蓉炒通菜好惹味,濃郁蒜香煮得剛剛好,爽脆不會太油膩,有助解膩青檸梳打佢地都有好多清新既飲品,梳打清新配上青檸香氣消暑解渴又開胃,下次再黎試下其他野食先
越式香茅燒雞
蒜蓉炒通菜
青檸梳打
2023-12-10 13 瀏覽
無意中發現旺角有間新開越南菜,選擇多味道都唔錯,見佢地既店員都係越南人,即刻有種去左越南既感覺小食拼盤 (鮮蝦豬肉卷4件 / 墨魚餅2件 / 鮮蝦米紙卷 4件)必食Sen 特式法包! 首先麵包好香脆,加上它們的焗豬肉、肉鬆和扎肉每一啖都富有層次感。最後咬倒啲青瓜同酸菜,爽脆酸甜,難怪好多人都係叫呢個 小食拼盤岩曬有選擇困難症既人,入面有鮮蝦豬肉卷、墨魚餅同鮮蝦米紙卷,墨魚餅好彈牙! 自己最愛米紙卷,蝦肉鮮嫩裹在薄脆的米紙入面,爽口之餘又夠fresh最後叫左杯龍眼冰消暑,龍眼好清甜,配上凍冰冰既冰沙,真係透心涼,有助解膩

2023-12-09 18 瀏覽
早排係旺角行街見倒開左間主打越南菜既餐廳,Menu選擇都幾多,店員都係越南人,不過佢地都識廣東話,服務都好好! 今次試左幾款野,味道有驚喜Sen 特式法包越南其中一個最出名就係法包! 餡料豐富有焗豬肉、肉鬆、扎肉、青瓜同酸菜,一咬落去肉汁爆曬出黎,好惹味,法包口感酥脆,肉鬆帶鹹香同酸菜形成了平衡,必食之選越式燒豬頸肉飯燒豬頸肉好惹味,夠juicy入口即化,食得出係越南的風味,送飯一流滴滴咖啡咖啡愛好者不能錯過! 咖啡味濃郁,入口滑順,飲落有少少微苦,無論係幾時飲都好似去左越南咁,值得一試

Sen 特式法包

越式燒豬頸肉飯

滴滴咖啡
2023-12-09 12 瀏覽
前排經過一間越式餐廳好似幾吸引,就決定左去試下,味道唔錯有驚喜!餐廳店員全部都係越南人,不過佢地都識廣東話同都好friendly 的 我地3個人叫左個越式豬頸肉撈檬,豬頸肉大大舊,食落好嫩有口感,上面仲有啲蘿蔔絲,配上撈檬及酸甜醬汁好開胃,清新又開胃 平時好少係香港食頂級生牛肉,好fresh一片片肉質細嫩,入口即溶,另外加上特製調味料,平時唔食生野既朋友仔都食倒,好好味最後要推介既係他們既檸檬葉燒多寶魚,多寶魚大大條燒得剛剛好!魚肉鮮嫩多汁,檸檬葉的香氣好清新,可以加個飯一齊食更惹味