2023-03-05 587 瀏覽
呢間越南餐廳真心抵食而且食物質素好!咁多年都keep 到水準👍🏻👍🏻,真心值得一讚,所以好值得推薦大家!1.薄鹽燒牛肉檬粉 + 檸水 $50 下午茶 越南檬粉加入魚露超好食,有種酸酸甜甜既感覺,好開胃,清新既感覺,每次我都落左大半樽魚露好似真係去左越南旅行🧳至於牛肉薄切大大塊,配菜仲要有青瓜絲同蘿蔔絲,真係好好味,再加上蔥油令牛味更濃,檬粉份量都多,吃完好滿足!餐廳環境雖然唔大,但好有越南風味,而且服務態度非常友善,感覺到佢既友善完全發自內心,食得好開心又舒服!
呢間越南餐廳真心抵食而且食物質素好!

1.薄鹽燒牛肉檬粉 + 檸水 $50 下午茶

好似真係去左越南旅行🧳
至於牛肉薄切大大塊,配菜仲要有青瓜絲同蘿蔔絲,真係好好
味,再加上蔥油令牛味更濃,檬粉份量都多,吃完好滿足!

2023-02-23
2023-01-29 384 瀏覽
小朋友都食得好開心😀平時叫外賣湯粉都覺得好大碗又好食今晚去左食晚餐 試試佢!叫咗炸蝦🍤餅 唔算好油 夠彈牙春卷夠脆 又香口! 如果多啲芋頭仲好炒金邊粉粉 就多油左小小不過味道都唔錯!
小朋友都食得好開心😀

平時叫外賣湯粉都覺得好大碗又好食
今晚去左食晚餐 試試佢!

叫咗炸蝦🍤餅 唔算好油 夠彈牙

春卷夠脆 又香口! 如果多啲芋頭仲好

炒金邊粉粉 就多油左小小
不過味道都唔錯!

2022-12-23 381 瀏覽
第一次寫食評皆因個待應員的確的確真心有禮貌好難得👍佢地近期改左名 叫越薈所以openrice上仲係用緊舊名 越式鮮牛肉鍋👍👍👍👍👍d牛肉唔肥 但都唔un底下仲有好多芽菜家陣仲有四塊扎肉送生菜都好新鮮馬拉盞炒通菜👍👍👍👍👍好大碟仲有少少辣 辣過平時出街食好惹味 越式豬肉炒河👍👍👍👍有鑊氣 咖哩牛腩飯👍👍👍👍👍咖哩有好重椰汁味牛腩都好林值得推介👍👍👍👍野食好食固然重要但要堅持用心服務都好難得十分欣賞所以連續20年獲優質餐館榮譽👍支持!支持!
第一次寫食評

越式豬肉炒河
咖哩牛腩飯
  • 越式鮮牛肉鍋
2022-07-12 481 瀏覽
經常都途經這家餐廳,但從來都無打算入去,今晚再次經過剛好肚子餓來個晚餐吧!由入門口個種超禮貌招呼到驚喜美食貼地價錢,親善多謝全程都太意外了!🥢扎肉雞絲檬粉厚切扎肉味道很好,雞絲份量很多但有點亁,檬粉同青瓜非常爽口開胃,一粒粒花生增添香口。🥢無骨鳳爪好好食又爽口味道酸甜醒胃。餐牌上晚市套餐價錢貼地親民。下次一定再見!👏👏👏👏👏🥳
🥢扎肉雞絲檬粉
🥢無骨鳳爪
好好食又爽口味道酸甜醒胃。
餐牌上晚市套餐價錢貼地親民。
下次一定再見!
👏👏👏👏👏🥳

2022-07-03
琴日去旺角買啲嘢,行行下有啲肚餓,早幾日先食完港式茶餐廳,所以就入咗呢一間。下午茶餐都好抵食三十幾蚊一個餐。我點咗一個燒牛肉撈檬,牛肉舖度滿滿一碗,另外碗底仲有好多蔬菜又有花生,都幾香。食落其實幾ok!最緊要係個老闆服務態度一流,我聽到佢同客人講咗好多次多謝。真心覺得佢係由心出發。出街食嘢除咗食物質素,服務態度都好重要。有好多茶記,到你走畀錢嗰一刻,多謝都冇一句!呢種餐廳,我盡量唔會再幫襯!所以琴日我特登同老闆講,話佢知聽到佢不斷咁同客人講多謝,覺得佢服務態度好好,客人都會開心啲!

2022-04-22
2021-11-15 350 瀏覽
二人閒逛後,想找個地方醫肚偶爾發覺在鬧市中的一點靜🥰小小的餐館內,設有卡位座位相當舒適!服務員禮貌的招呼值得一讚👍💕彩蛋在後:結帳後才知道是免收加一的呢👏😊價廉味美的小菜款式選擇超多👍晚市套餐超值,兼送餐飲😍越式鮮牛肉鍋$69熱騰騰的湯鍋,香味濃郁新鮮牛肉片, 非常嫩口😋連伴碟的芽菜也十分新鮮爽口並配以生菜一藍由於喜愛吃蔬菜的我們,後加多一了藍生菜$15晚市套餐越式三寶湯檬$59加送餐飲🥤☕另加$3可轉換越式特飲有多款選擇🍹三寶套餐內,一次過滿足晒我們喜歡吃的三款小食在內,配以超大碗的湯檬...其實兩位吃都足夠👍😄扎肉紙米卷$45可以說是皮薄餡靚內裏的生菜新鮮爽口餐後還特別加送甜品認真不馬虎,超窩心喔!椰汁紅豆😋👍綿綿的紅豆粒配以椰汁簡直是絕配🤩
二人閒逛後,想找個地方醫肚
偶爾發覺在鬧市中的一點靜🥰
小小的餐館內,設有卡位座位
相當舒適!
服務員禮貌的招呼值得一讚👍💕
彩蛋在後:
結帳後才知道是免收加一的呢👏😊

價廉味美的小菜款式選擇超多👍

晚市套餐超值,兼送餐飲😍

越式鮮牛肉鍋$69
熱騰騰的湯鍋,香味濃郁
新鮮牛肉片, 非常嫩口😋
連伴碟的芽菜也十分新鮮爽口
並配以生菜一藍
由於喜愛吃蔬菜的我們,
後加多一了藍生菜$15

晚市套餐
越式三寶湯檬$59
加送餐飲🥤☕
另加$3可轉換越式特飲
有多款選擇🍹
三寶套餐內,一次過滿足晒
我們喜歡吃的三款小食在內,
配以超大碗的湯檬...
其實兩位吃都足夠👍😄

扎肉紙米卷$45
可以說是皮薄餡靚
內裏的生菜新鮮爽口

餐後還特別加送甜品
認真不馬虎,超窩心喔!
椰汁紅豆😋👍
綿綿的紅豆粒配以椰汁
簡直是絕配🤩
2021-11-15
2021-08-27 314 瀏覽
平日經開呢頭又唔知食咩好嘅就一定會食呢間,呢間餐廳又平又抵,之前仲有椰汁紫米做甜品,超級正!而且餐廳嘅服務員都好開心好有禮貌,對客好好,冇咩理由唔支持!晚市套餐真係抵到冇朋友,兩個人有兩個主菜、一個小食、主食兩份,仲有嘢飲,都只係$188,又可以用消費券,抵!我地兩個人叫左法式香橙雞同埋骰仔牛柳粒,酸辣無骨鳳爪同埋一碗白飯同湯粉!有圖有真相,擺盤真係有心思!同埋真係好食!出餐又快,份量又足!十分推薦!

有圖有真相,擺盤真係有心思!
同埋真係好食!出餐又快,份量又足!十分推薦!
2021-08-02
  • 骰仔牛柳粒
  • 法式香橙雞
2021-08-13 200 瀏覽
喺花園街近亞皆老街, 中午都多人 可能要等位。呢度檯唔算少,有卡位。服務嘅哥哥姐姐都友善客氣。感覺食物幾新鮮 ,價錢算公道。旺角搵越南嘢食 呢度算抵。良心店家,會再去。
2021-01-30 536 瀏覽
一頓簡單的午餐,吃的是越南菜,地點就在這間「越興苑越南美食菜館」。這越南餐廳的午餐是幾抵食的,價錢不貴,份量卻多,我吃的「香茅魚露雞飯」($52)配「凍越南咖啡」(餐凍飲+ $3),才五十五塊錢,已能吃得飽飽的。這「香茅魚露雞飯」飯夠熱,也夠多,雞也不少,而且還有髀位,肉質還不錯。下了香茅的薑蓉味道比普通的薑蓉鹹,也較為特別。其實這雞飯的雞已經夠味,即使不蘸薑蓉也可以,不過蘸點薑蓉的話,味道就濃些,無論愛味道濃些還是淡些,蘸多點薑蓉還是少些,顧客大可自行決定。「凍越南咖啡」也不差,味道不太甜,也不會太苦,味道適中。這頓越南午餐,味道及格,份量也多,價錢合理,吃得都算滿意。
凍越南咖啡」也不差,味道不太甜,也不會太苦,味道適中。
這頓越南午餐,味道及格,份量也多,價錢合理,吃得都算滿意。
午餐
2020-12-03 336 瀏覽
今天行過花園街望下各餐廳外的餐牌,老版好熱情的招呼,便入內試下。午餐選擇也多,還有個抗疫價的香蔥牛肉/豬肉/扎肉飯 只售$39。我選了香茅豬扒湯河 $44,豬扒大大件入味,但係唔重越式的味道,我比較喜歡薄薄的濃濃香料味的那種風味,我加了些魚露在湯河,這個也還算不錯。越式菠蘿炒飯 有著菠蘿的香甜,扎肉、香蔥、洋蔥等,味道也不錯。今天早餐已飲了咖啡 但去到越南餐廳又怎可以缺乏一杯越南咖啡呢,咖啡味道香濃,像當地人一般加入煉奶代替牛奶及糖,這又另有一番風味。

2020-01-20 839 瀏覽
越興苑越南美食菜館旺角花園街107號今日放假係旺角行完街準備搵食,係行去太子途中見多呢間越式餐廳,見今日須然係星期日但都照有下午茶,而家價錢一D都唔貴,所以就即管入黎試下啦下午茶既meun選擇都幾多架,緊有一款岩心水既最後我地揀左呢兩款都真心唔錯,感覺幾正宗,有機會都會返黎再幫襯
越興苑越南美食菜館
旺角花園街107號

下午茶既meun選擇都幾多架,緊有一款岩心水既

薄切鹽燒牛肉湯金邊粉

越式蔗蝦包檬

薄切鹽燒牛肉湯金邊粉
越式蔗蝦包檬
2019-09-02 560 瀏覽
朋友帶我去吃午餐,我叫了一個三寶湯檬,有豬扒、雞翼和扎肉,豬扒很淋,雞翼都好好味,不過唔係好夠熱,湯檬的湯都唔錯,還包一杯飲品,共$49,這個價錢吃午餐都好底。下次可以考慮再來。
2019-08-31 429 瀏覽
Always passing by this street, but never tried this Viet restaurant, nice to have a try hereee haaaaThere’re too many choices laaa, after a while thinking, finally decided to get roasted pork chop cold vermicelli, which is really good and yumm when having sweet sour dipping sauces, but I added a bit too much laaa, a bit over sour. I like the peanut dressing with carrot slices and cucumbers. I finished all and still want moreee haaa, such a appetising dish. Roasted pork chop is nicee too with goo

I finished all and still want moreee haaa, such a appetising dish. Roasted pork chop is nicee too with good saucing!
Roasted pork chop cold vermicelli
I got the dessert of black glutinous rice with coconut milk, which is so sweet and chewable glutinous ricers, how lovely the treat
, not evil tooo
Black glutinous rice with coconut milk
menu:
Nice viet restaurant with yumm cold vermicelli
2019-08-21 284 瀏覽
今日天氣幾好就心思思想食吓越南菜 ,出開旺角,我就一定嚟呢間食下午茶, 你由簡單平靚正 ,叫咗個越式豬扒包, 個法式麵包脆口及好香蒜蓉牛油味, 豬扒 一個字正, 加埋杯免費熱飲一流。
今日天氣幾好
, 豬扒 一個字正
, 加埋杯免費熱飲一流。

2019-08-21
15 分鐘 (堂食)
2019-05-11 371 瀏覽
呢間餐廳既價錢唔算好貴,四十幾五十蚊到已經食到一個妟。叫左個咖哩牛腩飯,野飲方面免費轉左做甜品。咖哩牛腩飯咖哩唔算好香,但係牛腩夠哂冧,唔會柴,份量都幾多。另外,如果啲薯仔可以硬翻少少會更加好味。
咖喱牛腩飯
椰汁黑糯米