2019-06-30 899 瀏覽
這間隱藏在深水埗的食店門口有點隱蔽,經過了都未必知道。但朋友介紹小店味道不錯,決定一試。小店主打的是台灣米苔目,並沒有在香港其他地方見過的確有點特別呢。Q彈豆腐($25)豆腐輕輕炸過,再灑上七味粉和芝麻,有少許油膩,但口感彈牙有趣😆。脆皮肉餅($24)肉餅外面包了腐皮,再炸脆。香口惹味,感覺像扎肉脆炸的感覺。瑤柱蟹肉碗仔翅($28)蟹肉碗仔翅非常值得一試,內木耳絲、冬菇、金菇、瑤柱、蟹肉、鴨肉絲和假魚翅。很足料,口感豐富,好吃又不會過杰,果然是店內王牌。蒜蓉白肉($48)白肉不油膩夠薄夠爽口,皮的位置吃起來帶有膠質。整道菜式的蒜蓉味很香,下面放上粉絲墊底,可惜口感較硬較乾,重點還是上面的白肉。台灣客家粄條($40)粄條闊身,口感非常滑溜,配料選了鴨肉和豬脾肉,前者鴨味很濃🦆,後者肉質有點硬🐖,湯底用上真番茄烹調🍅,應該沒有另外加味精,非常健康,很有住家感覺。雖然湯底清而不油,但吃起來味道濃郁,比想像中更好吃呢😋!手工米苔目($40)每碗可選2餸,墨魚丸彈牙有鮮味,粟米豬肉餃則較普通,冬陰公湯底味道突出,揀了少辣,但辣味非常強勁🌶。米苔目是餐廳的特色麵食,當然要一試😆,形像銀針粉,但吃起

Q彈豆腐($25)
Q彈豆腐

脆皮肉餅($24)

肉餅外面包了腐皮,再炸脆。香口惹味,感覺像扎肉脆炸的感覺。
脆皮肉餅

瑤柱蟹肉碗仔翅($28)
瑤柱蟹肉碗仔翅

蒜蓉白肉($48)

蒜蓉白肉

台灣客家粄條($40)
台灣客家粄條

手工米苔目($40)

每碗可選2餸,墨魚丸彈牙有鮮味,粟米豬肉餃則較普通,冬陰公湯底味道突出,揀了少辣,但辣味非常強勁🌶。米苔目是餐廳的特色麵食,當然要一試😆,形像銀針粉,但吃起來口感很腍,入口幾本上不用多咬已入口溶化,睡覺起來坐機還是喜歡吃粄條多一點。
手工米苔目

芭樂愛玉冰(跟餐+$15)

熱柚子茶(跟餐+$8)

飲品味道較淡,沒什麼特色。
脆皮肉餅
瑤柱蟹肉碗仔翅
2019-06-29 404 瀏覽
放工約了老公到深水埗買野,經過鴨寮街見到一間小店個名幾特別~ 軟橋米苔目餐廳, 又見到店內坐滿客人,心想一定很好吃,所以即興入去試下。餐牌上米苔目這個字比較陌生,跟住看見店內有介紹米苔目原是傳統台灣米食,店主是出生於米苔目發源地的, 所以開設軟橋米苔目餐廳, 分享這個台灣百年傳統美食。當晚點了手拍青瓜$20,秘製豬大腸$32, 手工米苔目 (豬骨湯底 & 兩款餸) 加餸每款$9, 轉酸辣湯底加$3, 士多啤梨波子汽水$12, 凍檸多$10。手拍青瓜~ 蒜香味突出,青瓜爽口。秘製豬大腸~ 豬大腸洗得好乾淨, 炆得又淋又入味。手工米苔目豬軟骨湯底~叫了三個餸有鴨肉, 豬膶和生菜。 豬軟骨湯底味道清甜, 入口沒有味精, 生菜嫩口, 豬潤厚切爽滑, 米苔目外表有點似銀針粉, 口感比較細滑, 有點黏口的感覺。手工米苔目酸辣湯底~配三餸冬菇雞肉餃,牛肉,菜肉雲吞。 酸辣湯底的酸度可以濃一點, 冬菇雞肉餃餡料豐富, 冬菇味香濃, 牛肉味道普通沒有特別, 菜肉雲吞味道一般。凍檸多~ 酸酸甜甜, 第一次飲,感覺唔錯。士多啤梨波子汽水~ 不算太甜,用來送酸辣湯底一流。深水埗有很多不同的小店餐廳, 款式和味

手拍青瓜~ 蒜香味突出,青瓜爽口。

秘製豬大腸~ 豬大腸洗得好乾淨, 炆得又淋又入味。

凍檸多~ 酸酸甜甜, 第一次飲,感覺唔錯。

士多啤梨波子汽水~ 不算太甜,用來送酸辣湯底一流。

深水埗有很多不同的小店餐廳, 款式和味道都各有不同, 所以每次到深水埗購物都可以順路試一試, 今次又畀我發現這間特色小店米苔目, 下次到這裏又多一個選擇了。

秘製豬大腸

手工米苔目 & 兩款餸 轉酸辣湯底加$3

手工米苔目 (豬骨湯底 & 兩款餸)

士多啤梨波子汽水

凍檸多

2019-06-28
秘製豬大腸
手工米苔目 (豬骨湯底 & 兩款餸)
士多啤梨波子汽水
凍檸多
  • 手工米苔目(豬骨湯底&兩款餸)
早排見深水埗有台灣既米苔目即刻晚餐去試下😎餐廳係深水埗式裝修 唔好太高期望但食物就拉番唔少分數👍/面有好多餸揀 又有幾款湯底幾款面🍜一定砌到你想食既口味😋首推餃類 大大隻又多料🙆最吸引既係勁多風味小食❗完全決擇唔到就一口氣叫左4款😂蒜泥白肉最驚喜 超級大碟而且墊底係滿滿既粉絲👁️👁️粉絲索晒d汁 好難唔好食🐖🥤飲品推薦台式特飲仙草愛玉我地都試左 兩隻都好飲另外仲有日本波子汽水都好吸引/深水埗 - 軟橋米苔目#Hanako_深水埗🌻 #Hanako_台灣菜🌸
早排見深水埗有台灣既米苔目
#Hanako_台灣菜🌸
  • 涼拌皮蛋
  • 蒜泥白肉
2019-06-25 137 瀏覽
呢間餐廳隱藏喺鬧市當中, 喺鴨寮街行過都未必會發現到佢, 佢個門面燈光都比較暗, 成日行過都會有種係咪準備收舖/已經收左舖嘅感覺😂但行到入去就知道係營業中嘅~今次我就食左豬骨湯生菜粟米豬肉餃台灣客家粄條。生菜量超多, 感覺係好似食左半棵菜咁, 粟米豬肉餃除左有粟米,豬肉,仲有啲紅蘿蔔, 椰菜, 好健康。Q 彈豆腐幾香口, 咬落去個豆腐係有啲咬口, 唔似食緊豆腐 好得意嘅感覺👍🏻藥膳雞腳😋😋湯底帶有微苦嘅當歸味, 甜甜嘅圓肉,杞子, 一飲落去, 成身暖晒, 好舒服👍🏻👍🏻雞腳煲到好稔, 好味👍🏻下次要試下其他小食😋😋

藥膳雞腳😋😋
雞腳煲到好稔, 好味👍🏻

下次要試下其他小食😋😋

2019-06-25 146 瀏覽
深水埗小店林立,好多唔同嘅餐廳,呢間軟橋米開頭我聽我以為係食台式料理,但原來佢係食比較地道嘅粉麵。手工米苔目原來係一種呢度主打嘅特色粉麵,食落去有啲似銀針粉,口感好特別又,有啲似狗仔粉。餐廳冇咩裝修比較平民化,叫咗個米苔目可以揀咖哩湯底,咖哩香底都幾香口,仲可配兩款嘅配料。我就揀咗墨魚丸及水餃,大大碗,而且料都充足,幾特別!另外叫咗蒜泥白肉,白肉分量超級多,兩個人食都食唔曬。蒜蓉有少少喺面,而且辣辣地。仲叫咗豆腐,豆腐都炸得幾脆,咬落去煙煙靭靭。天氣梗係要叫返杯凍飲,即刻涼哂。

仲叫咗豆腐,豆腐都炸得幾脆,咬落去煙煙靭靭。
天氣梗係要叫返杯凍飲,即刻涼哂。
2019-06-24 57 瀏覽
昨天下午同朋友去左深水埗買電話卡,買完就覺得有d肚餓,就黎左軟橋米苔目餐廳食番個lunch! 餐廳名都好特別,原來主打食台灣傳統有名既米苔目,佢地人手自家手製既米苔目就要食番碗先!1.雞脾肉、鴨肉米苔目配方魚湯底$43: 個魚湯味好濃郁,飲落口唔會有腥味,自家製米苔目冇添加任何防腐劑,口感似老鼠粉或銀針粉,滑lu lu 幾有咬感! 雞脾肉都好嫩滑,加埋鴨肉一齊食好滋味!2.鴨肉、冬菇雞肉餃配豬骨湯底米苔目$40: 米苔目它口感十分像銀針粉的,無論質感及形狀,半透明白白軟滑的,配埋豬骨湯底比較清新, 感覺沒有味精,鴨肉味道都唔錯、冬菇雞肉餃皮薄餡多,如果不喜歡濃味湯底的朋友,這個豬骨湯底都幾適合。3.Q彈豆腐$25: 熱辣辣即叫即整,咬落口QQ彈牙,味道唔會太淡,冇椒鹽既味道,食完一舊會再想下去,太好味了!4.涼拌皮蛋$20: 最喜歡食皮蛋,皮蛋好晶瑩剔透,食完可以潤肺,滋陰養生,由於口感獨特,是很多人喜愛的一種食物。5.台南豬手$36: 賣相都相當有台南既特色,配有酸菜同黃豆,豬手十分腍身,口感好有層次,食完可以補充骨膠原!6.藥膳雞腳$28: 藥材味好濃厚,以當歸、元肉多種藥材泡浸而

6.藥膳雞腳$28: 藥材味好濃厚,以當歸、元肉多種藥材泡浸而成,雞腳超腍身索晒d湯既味道,飲完有行氣活血既功效!

+++++++++++++++
2019-06-24 62 瀏覽
今日到深水埗買電話卡,見到呢間係facebook成日見既台灣手工米苔目小店,咁就諗都冇諗就入左去啦。一入到去就會見到好多張食物相,圖文並茂,好清楚。泥到呢度,梗係食佢最出名既米苔目啦。米苔目個餐係方魚湯底,40hkd可以揀兩個餸,如果鍾意仲可以轉冬陰公,酸辣,同麻辣。除左米苔目之外,仲有好多唔同既麵食,就係揀都揀左好耐。我個friend就叫左個鴨肉鴨血米粉。除此之外,我地都叫埋台南豬手,q彈豆腐同涼拌皮蛋,仲有兩杯台式仙草冰。首先泥既係兩碗麵。講左個米苔目先啦,米苔目好似狗仔粉咁,不過佢每條既長度就唔同既。「不」出泥每條肥嘟嘟,食落出奇地彈牙,仲要吸哂啲湯咁好入味。果然夠特別!而鴨血鴨肉米粉亦都好唔錯,首先鴨血好有咬口,而鴨肉又好新鮮,半肥瘦,湯入哂香濃既湯,好好味,好足料。好啦!我第二期待既就係佢既小食啦!首先唔講唔得既就係佢既q彈豆腐,睇落似普通豆卜既豆腐真係估唔到會咁嚼勁,我真係咁大個女都未食過啲差唔多質地既野,極力推薦!!至於皮蛋,唔似普通涼拌皮蛋,佢除左唔會太辣之外,佢仲係流心嫁!另外真係好好食既仲有台南豬手,豬手炆得好林!好入果,中間仲有白果,有抗氧化作用。最重要係,食完之

極力推薦!!至於皮蛋,唔似普通涼拌皮蛋,佢除左唔會太辣之外,佢仲係流心嫁!另外真係好好食既仲有台南豬手,豬手炆得好林!好入果,中間仲有白果,有抗氧化作用。最重要係,食完之後個口超級漿,好多好多骨膠原,爆養顔。

Q彈豆腐

最後台式仙草冰都好清熱,而且水果味十分濃,如果叫食住麻辣湯麵就岩哂😻

2019-06-24 152 瀏覽
今天到深水埗鴨療街行,順便來食台灣米苔目鎮店之寶:手工米苔目環境寬闊乾淨先來個手拍涼拌青瓜好脆好爽,辣度適中第一次食涼拌蓮藕,要左少辣,蓮藕片爽脆,食落好香蓮藕味蒜蓉味濃郁帶香薄薄的豬腩肉好嫩滑,甜甜辣辣好醒胃,底層有一些粉絲,吸收晒醬汁味道一大碗手苔目,配上兩個菜,墨魚丸和雲吞,這兩款菜都是我的最愛墨魚丸爽口彈牙,菜肉雲吞口感滑溜,肉質鮮味,食埋無任何添加劑的軟滑米苔目好棒👍豬骨湯底,味道濃香這個餃子材料豐富:冬菇雞肉;口感鮮嫩,彈牙,一粒塞滿口腔豬腩肉足料多块,公仔麵吸收晒醬汁味,彈牙好吃飲杯凍飲,清涼爽爽熱飲暖胃,柚子滿滿好有地道的一餐
今天到深水埗鴨療街行,順便來食台灣米苔目
鎮店之寶:手工米苔目
環境寬闊乾淨
手拍青瓜
先來個手拍涼拌青瓜
好脆好爽,辣度適中
涼拌蓮藕
第一次食涼拌蓮藕,要左少辣,蓮藕片爽脆,食落好香蓮藕味
蒜蓉味濃郁帶香
墨魚丸和菜肉雲吞配手工米苔目

好棒👍豬骨湯底,味道濃香
豬腩肉和冬菇雞肉餃配公仔麵
這個餃子材料豐富:冬菇雞肉;口感鮮嫩,彈牙,一粒塞滿口腔
豬腩肉足料多块,公仔麵吸收晒醬汁味,彈牙好吃
芭樂仙草冰
豬腩肉和冬菇雞肉餃配公仔麵
芭樂仙草冰
熱柚子蜜茶
2019-06-23 73 瀏覽
之前有youtuber介紹過呢間餐廳,專程約友人一齊試試。先點咗碟藥膳雞腳,湯底藥膳味好濃好好飲,材料有黨參、杞子等,好足料,雞腳浸得好入味。醉香豬雙脆係豬耳加豬脷,有陣陣淡香嘅花雕酒味,一脆一軟好好食。Q彈豆腐外脆內軟,表面灑咗少少椒鹽更惹味。第一次食米苔目,外表細細條口感有啲似銀針粉但更彈牙。豬骨湯底好清甜,鴨肉肉質嫩滑,菜肉雲吞餡料新鮮,皮薄餡靚。友人點咗客家粄條,個樣似係厚版嘅河粉。冬蔭公湯底好重椰汁味。雞肉水嫩多汁,牛肉唔韌,有牛味唔錯。價錢親民,食物高質,好抵食!

Q彈豆腐外脆內軟,表面灑咗少少椒鹽更惹味。

第一次食米苔目,外表細細條口感有啲似銀針粉但更彈牙。

豬骨湯底好清甜,鴨肉肉質嫩滑,菜肉雲吞餡料新鮮,皮薄餡靚。

友人點咗客家粄條,個樣似係厚版嘅河粉。
冬蔭公湯底好重椰汁味。雞肉水嫩多汁,牛肉唔韌,有牛味唔錯。

價錢親民,食物高質,好抵食!
2019-06-20 364 瀏覽
成日去開鴨寮街買電子產品,都唔知道附近有間台式風味小台,今日都係朋友帶我嚟到先知!不過估唔到店仔細細真係一食難忘!門口有寫左佢哋既推介食物,仲介紹左咩係米苔目,大概係一種好似銀針粉既麵食,重點係佢用手寫,都幾有heart! 店內主打台式風味,除左米苔目外,還有各式各樣既台式小食同飲品,選擇都幾多,價錢都幾經濟!千祈唔好睇佢店仔細細,幾張圓檯都坐滿食客,真係人氣十足!裝修到佈置都幾有台灣味道!落單之後,飲品先送到,我叫左杯甜甜地既冬瓜仙草冰,大大杯非常透心涼!朋友就叫左杯酸中帶甜既烏梅愛玉冰,酸酸地幾醒神!跟住小食蒜蓉鴨肉❨小辣❩都送到,食得辣既朋友不妨再叫辣d, 呢碟鴨未送到檯上先聞到陣陣蒜蓉香! 鴨肉唔會太酥有咬口! 份量都幾大幾抵食!鴨肉底下有層粉絲,吸收左鴨汁同香辣既蒜蓉汁,變得份外惹味,千祈唔好錯過朋友叫左個白菜餃併墨魚丸米苔目❨泡菜湯底❩,香濃既泡菜湯底配上香甜既白菜餃,相映成趣!另外藥材味十足既藥膳雞腳,都非常吸引,陣陣當歸味,配上香甜一咬離骨既雞腳,飲多兩碗都無問題!我叫既粟米豬肉餃併酸菜米苔目❨豬骨湯底❩, 份量十足香甜既豬骨湯底配上軟稔既米苔目,米苔目同銀針粉相似,

我叫既粟米豬肉餃併酸菜米苔目❨豬骨湯底❩, 份量十足香甜既豬骨湯底配上軟稔既米苔目,米苔目同銀針粉相似,大大啖食又得,細細口亦得,非常易入口!

另外皮滑餡靚既粟米餃都幾好食,香甜既豬肉搭上脆口既粟米粒,確實唔錯!

下次嚟深水埗買完野,又多個地方食好西了!
  • 米苔目
  • 蒜蓉鴨肉
  • 藥膳雞腳
2019-06-19 44 瀏覽
今日同同事去鴨寮街買公司野之後我哋就喺附近搵嘢食啦近近地比我地搵到呢間食米苔目既餐廳都幾多人食一於試下啦!好耐都冇見過人手寫嘅餐牌突然之間覺得好有人情味我哋叫咗幾個必食分別係碗仔翅同埋豬大腸豬大腸嘅汁好重味簡直黎一碗白飯都可以食完一餐而且啲豬大腸好淋!超正!碗仔翅方面都十分之足料!仲有蟹肉添十分高級食到停唔到口!唔講唔知原來米苔目係人手做㗎所以賣晒就冇而且好考功 好珍貴添!配菜方面今次揀咗生菜同埋墨魚丸啲送都幾多墨魚丸食落都彈呀!是日重點黎喇原來米苔目好似銀針粉架好有口感!又可以唔洗用筷子食!岩哂我呢啲懶人!呢到價錢唔貴但食物都好水準!下次黎附近買野可以再試埋其他美食!
今日同同事去鴨寮街買公司野

我哋叫咗幾個必食
分別係碗仔翅同埋豬大腸

豬大腸嘅汁好重味
簡直黎一碗白飯都可以食完一餐
而且啲豬大腸好淋!
超正!

碗仔翅方面都十分之足料!

仲有蟹肉添十分高級

食到停唔到口!

唔講唔知原來米苔目係人手做㗎
所以賣晒就冇
而且好考功 好珍貴添!

配菜方面今次揀咗生菜同埋墨魚丸

啲送都幾多
墨魚丸食落都彈呀!

是日重點黎喇
原來米苔目好似銀針粉架

好有口感!
又可以唔洗用筷子食!
岩哂我呢啲懶人!

呢到價錢唔貴
但食物都好水準!
下次黎附近買野
可以再試埋其他美食!

慘慘又抽到返夜地獄更😵適逢日頭要幫朋友去深水埗拎啲野🙉還掂拎完撞正Lunch Hour🍴🐷趁未落地獄前去吃個最後的午餐先🙈位於深水埗鴨寮街既軟橋米苔目餐廳🍜喺深水埗站C2出口行過黎亦十分就腳方便😆呢度簡約既麵檔環境裝修🙈🍜煮出充滿台灣地道特色既手工米苔目及小食😋🍜🍴經濟抵食亦吸引唔少街坊及回頭熟客黎幫襯☺️手工米苔目配鴨肉、豬潤及豆卜需花費長時間人力物力製造既米苔目🙇🏻‍♂️🍜店主堅持每日新鮮限量製造不入貨盡顯落心落力☺️👨🏻‍🍳米苔目口感滑嫩Q彈之餘😋鴨肉及豬潤亦非現成入貨每日由師傳新鮮自行醃煮😆👨🏻‍🍳肉質鮮美滑嫩既鴨肉帶出微微鹹香之餘🤤🦆豬潤浸湯唔鬆散入口爽滑彈牙唔腥更是一絕😆🐷吸收湯中精華最大功臣就非豆卜莫屬了🤤配合新鮮熬製無味精既豬骨湯更帶出其鮮味☺️🐷涼拌皮蛋秘制醬汁好開胃😋配合濃郁生蒜蓉一齊食係配佳配搭🤤醉香豬雙脆豬雙脆真正身分其實爽口彈牙既豬耳同豬脷🐷🤪其醃製手法入口亦甚具酒香🤤如果有埋啤酒拌食仲正🤪😋🍺
慘慘又抽到返夜地獄更😵

其醃製手法入口亦甚具酒香🤤
如果有埋啤酒拌食仲正🤪😋🍺
2019-06-11
2019-06-11 56 瀏覽
朋友推介一間台灣傳統米食小店,就在深水埗港鐵站鴨寮街附近,今日就去試試她。走進店內,疑似老闆的一名中年男人,走過來招呼我就坐,「天氣熱叫叫飲品先」,他說。那就要支櫻花可樂,我之前未曾試過此汽水味道一試無妨。米苔目是需花時間人手製作,易學難精,現在已很少人做,老闆說他的米苔目不含任何添加劑和防腐劑,只用粘米粉,地瓜粉和水制作,食法比較簡單只配少許肉碎,其他配菜有二十多種選擇,我選鴨肉,這是用傳統南京鹽水鴨製作方法腌製十多小時,再用高湯浸數小時,確實有鴨肉香味又帶咸香味,另外點了豬腩肉,腩肉削成薄薄一片,吃多兩塊都不覺肥膩,而主食的米苔米,細細條,口感軟滑,配上豬骨湯,很是好吃。這樣一食一飲解決我這餐,多謝朋友介紹。
這樣一食一飲解決我這餐,多謝朋友介紹。
2019-06-09
1K
2019-06-11 311 瀏覽
米苔目,好少聽所以一直好好奇,今次終於同朋友一齊試試呢間米苔目店,據說所有米苔目都係佢地自家製朋友選左個方魚湯底菜肉雲吞拼豬脾肉.我選左個喇沙湯底冬菇雞肉餃拼雞肉湯底上較欣賞方魚湯,清清地應該無加味精,亦有大量香蔥. 至於喇沙湯底包左金菇同豆卜,味道較甜..菜肉雲吞都幾薄皮,中間除左菜肉都好似有點冬菇. 脾肉中間有層肥肉雞肉薄切,冬菇雞肉餃都唔錯. 而主角米苔目,原來係以前常食銀針粉,又叫老鼠粉. 呈乳白色,口感較腍身另外亦order 幾款小吃試試醉香豬雙脆,以花雕酒醃豬耳豬肚,酒香味頗香,而豬耳豬肚口感都十分爽脆,係唔錯小吃Q彈豆腐,口感真係幾彈牙,有點似丸,幾特別. 不過無咩調味,同埋頗油膩蒜泥鴨肉,選左少辣. 幾惹味,底層係粉絲,mix 埋鴨肉蒜泥同少量辣醬一齊食就剛剛好瑤柱蟹肉碗仔翅,上面有灑上蟹肉. 瑤柱則係拆絲在碗仔翅中. 質感較稠身,仲嘗到麻油味. 加點紅醋會較好另外order 左兩杯特飲,百香果仙草同百香果愛玉酸酸甜甜帶百香果香味,好 refreshing 又解暑,唔錯

朋友選左個方魚湯底菜肉雲吞拼豬脾肉.
我選左個喇沙湯底冬菇雞肉餃拼雞肉

另外亦order 幾款小吃試試

另外order 左兩杯特飲,百香果仙草同百香果愛玉

• 百香果愛玉
  • 百香果仙草
2019-06-10 81 瀏覽
喺深水埗食過咁多餐廳,但係一直都冇試過呢一間喺OpenRice一直佔據榜首嘅餐廳。呢一間米苔目點解一直都冇試過?就係因為我唔知乜嘢係米苔目!但今日朋友帶咗我去試,原來米苔目係一隻台式嘅麵,感覺好似銀針粉。餐廳除咗有粉麵之外,都有飯嘅選擇,除此之外,仲有好多唔同嘅小食同埋一啲特色嘅飲品。我哋見到呢度有喇沙湯底,所以都叫咗一個試下,味道唔算好特別,或者始終唔係喇沙嘅專門店,但係配料就比得十分足,成碗都係!正!Q 彈豆腐 煎豆腐,口感幾特別醉香豬雙脆呢個係我既推介,口感好之餘,味道又夠香!

Q 彈豆腐

煎豆腐,口感幾特別

醉香豬雙脆

呢個係我既推介,口感好之餘,味道又夠香!