1K
2024-12-10 648 瀏覽
身為大埔友一向有嗌開外賣,就係大埔超有人氣的餃子店~逸東餃子,而今晚就去了隔兩個舖位間逸東小館食晚餐餐廳地方大咗又靚咗,同朋友係東昌街運動場打羽毛球後,順路嚟嘆番碗最愛的招牌雞湯湯麵和招牌雞湯手工雲吞,還有特色小菜。望住餐牌推介,就點了招牌雞湯手工雲吞雙拼沙嗲牛柳鮮肉雲吞和麻辣雞鮮肉雲吞,一次過兩款雲吞,CP值更高。沙嗲牛柳味道濃郁,非常美味,沙嗲醬的香濃與牛肉的鮮嫩結合,有驚喜。而麻辣雞鮮肉雲吞,我是喜歡辣味的人士,也是一個絕佳的選擇,麻辣的口感刺激味蕾,讓人食欲大增。另一款都係招牌雞湯麵配埋鮮冬菇雞麵,慢慢熬製招牌雞湯就是精華所在,用新鮮的雞肉,肉質嫩滑。招牌雞湯湯底清澈而味道濃郁,配上上海麵或者油面一樣咁好食,口感滑順,很好地吸附湯汁。鮮冬菇增添口感和營養,使整碗麵更加豐富。客飯套餐點了燴獅子頭,套餐有前菜,我選擇了鮑汁豆腐,主菜是燴獅子頭,配搭健康菜飯,還跟餐有自家製花茶一杯,豐富又滿足。以前去上海館好鍾意食燴獅子頭,豬肉絞肉用慢火燉煮,湯汁濃郁,肉丸軟滑入味。口感香氣吸引,非常好食。朋友推介了兩款小食炸豬扒及炸腩肉,炸豬扒外酥內嫩,香脆的外皮和多汁的肉質,搭配菜飯口感豐富。而

而炸腩肉肥瘦相間,炸至金黃酥脆,濃郁的豬肉香味,搭配辣椒醬提升風味。
加埋枝充滿豆香味,甜度適中豆漿。感覺十分完美。
2024-12-08 708 瀏覽
大埔必食之選👍🏻一直聞說大埔逸東餃子好出名,今次補佢隔離鋪既逸東小館吸引咗,佢個花膠雞麵真係超級正,過開嚟一定要試,好味抵食,服務又非常有友善👍🏻小食之選✨南乳炸雞翼($28/3隻)📝推介必食-南乳味好入味,雞翼炸得外脆內juicy,係正嘅👍🏻✨麻香芽菜($20)📝大豆芽菜爽口,配上麻香油,幾野味,別有風味🥰主食之選✨花膠雞麵 ($85) 轉通心米線📝 推介必食-靈魂雞湯湯底,配上大大塊厚厚既花膠,超級有份量,食落口勁有質感勁彈牙,再加份量豐富的雞肉,真心好正😊 通心米線吸咗D雞湯,食落口更入味,勁有滿足感🥰✨麻辣雞鮮肉雲吞 ($46/5隻)📝 推介必食-麻辣雞肉雲吞餡好野味,麻辣味的配搭恰好,唔會搶咗雞肉味,配埋雞湯湯底一齊食,就更正🤗✨鮮菇蟲草花鮮肉雲吞 ($44/5隻)📝 推介必食-鮮菇蟲草花餡料豐富,用料新鮮,口感有不同層次,配埋雞湯湯底一齊食👍🏻✨鴨屎綠檸檬茶 ($12)📝鴨屎檸檬味香,配上茶底好夾,不會太甜,好飲👍🏻

小食之選
✨南乳炸雞翼($28/3隻)

✨麻香芽菜($20)
📝大豆芽菜爽口,配上麻香油,幾野味,別有風味🥰

主食之選
✨花膠雞麵 ($85) 轉通心米線

✨麻辣雞鮮肉雲吞 ($46/5隻)

✨鮮菇蟲草花鮮肉雲吞 ($44/5隻)

✨鴨屎綠檸檬茶 ($12)
📝鴨屎檸檬味香,配上茶底好夾,不會太甜,好飲👍🏻
  • 花膠雞麵
  • 南乳炸雞翼
餐廳前身係豉油西餐 印象唔錯 轉完之後特登嚟支持一下 價錢唔貴 食物都是新鮮製作 座位不算多但好乾淨企理-比較出名嘅係 招牌雞湯雲吞款式同出面有少少唔同 有特色例如鮮菇蟲草花鮮肉 韭菜蝦酥鮮肉我就比較鍾意有 韭菜口味 加入蝦酥好香大大粒 好飽肚 仲有個湯 足料!最平$40左右 最貴$60 仲可以雙拼😌招牌雞湯麵 用一樣的雞湯 呈金黃色揀咗花膠雞 勁大塊 花膠口感爽滑彈牙湯底雞味都幾濃厚炸豬扒菜飯 好彩仲有豬扒炸得香脆鬆軟 菜飯有油香春卷 有驚喜! 餡料係蘿蔔 好淋 外層薄脆每日人手包製 唔係工場製作的大路嘢飲品都係自己煲 檸檬茶無冰 幾好👍仲有蘋果花茶都幾好飲食得好飽
餐廳前身係豉油西餐 印象唔錯
轉完之後特登嚟支持一下
價錢唔貴 食物都是新鮮製作
座位不算多但好乾淨企理
比較出名嘅係 招牌雞湯雲吞
款式同出面有少少唔同 有特色
例如鮮菇蟲草花鮮肉 韭菜蝦酥鮮肉
我就比較鍾意有 韭菜口味 加入蝦酥好香
大大粒 好飽肚 仲有個湯 足料!
最平$40左右 最貴$60 仲可以雙拼😌

• 雲吞
  • 雞湯
  • 春卷
6天前 0 瀏覽
大埔既隱世小店,主打招牌雞湯手工雲吞和雞湯麵,此外還有醬油撈麵、擔擔麵及各種客飯套餐。餐廳裝潢以二十四時節為主題,色彩繽紛。醉雞擔擔麵醉雞食落有雞味,有淡淡既酒香味,表面有少許杞子吊味。擔擔麵底是幼麵,麵質較軟,麵上有鋪滿花生粒、肉粒和榨菜佐以食用,湯底有淡淡的香味,調味適中,不會太濃式太淡。旺菜鮮肉雲吞雲吞內有鮮豬肉餡和新鮮旺菜,鮮豬肉肉質嫩滑多汁,鮮味十足,旺菜清甜爽口,加配通心米線,雞湯融入米線既通心位置,效果相當掛湯。南乳炸雞翼外皮炸得香脆可口,內裏雞肉鮮嫩多汁,肉質嫩滑,有淡淡既南乳香味。鮑汁豆腐豆腐外皮酥口,內裏豆腐嫩滑,鮑汁味濃郁,煮得相當入味。樽仔奶茶 / 豆漿

醉雞擔擔麵

旺菜鮮肉雲吞

南乳炸雞

鮑汁豆腐
豆腐外皮酥口,內裏豆腐嫩滑,鮑汁味濃郁,煮得相當入味。

樽仔奶茶 / 豆漿

2025-01-31 0 瀏覽
平時好少嚟大埔唔知邊度有好嘢食,見到呢間小店門口幾特別就入去試吓,估唔到都幾有驚喜。菜飯套餐同選麻辣荳芽、醃蘿蔔、鮑汁豆腐其中一種前菜。燴獅子頭 獅子頭夠晒大粒,啖啖肉有口感,醬汁味道夠濃郁。韭菜蝦仁炒蛋炒得都唔錯,蛋夠嫩滑,蝦仁彈牙加上韭菜香味,正😋招牌雞湯旺菜鮮肉雲吞餐廳嘅招牌雞湯雲吞,絕無味精用原材料熬製,飲落有好鮮甜,唔會過鹹,旺菜鮮肉雲吞餡料亦比到足超大粒👍🏻。南乳雞翼外脆內嫩,鹹香味突出。樽仔奶茶+鴨屎綠檸檬茶逸東小館 (大埔)大埔東昌街2號地舖

菜飯套餐同選麻辣荳芽、醃蘿蔔、鮑汁豆腐其中一種前菜。

燴獅子頭
獅子頭夠晒大粒,啖啖肉有口感,醬汁味道夠濃郁。

韭菜蝦仁炒蛋
炒得都唔錯,蛋夠嫩滑,蝦仁彈牙加上韭菜香味,正😋

招牌雞湯旺菜鮮肉雲吞

南乳雞翼
外脆內嫩,鹹香味突出。

樽仔奶茶+鴨屎綠檸檬茶

逸東小館 (大埔)
大埔東昌街2號地舖
2025-01-27 0 瀏覽
✨逸東小館(大埔)周圍搵食見到呢間新開嘅餐廳 ~人流都幾多同埋都幾多人叫外賣食喎😛價錢唔貴同埋menu都幾多選擇▫️醉雞擔擔麵好有酒香 雞肉食落嫩滑擔擔麵湯底好岩重口味人士😆▫️蘿蔔雞麵轉通心米線蘿蔔清甜 雞肉份量都幾多 叫左通心米線好吸湯 個人覺得幾好食😆▫️沙嗲牛柳鮮肉雲吞拼蝦仁鮮肉雲吞叫左雙拼 一次過試曬兩隻口味 雲吞好大粒同飽滿!皮薄餡靚 沙嗲牛肉餡好特別所以叫黎試吓~食落沙嗲味濃郁 幾好食!蝦仁雲吞都好真材實料 ▫️凍啡▫️凍蘋果茉莉花茶
✨逸東小館(大埔)
▫️醉雞擔擔麵

蝦仁雲吞都好真材實料

▫️凍啡

▫️凍蘋果茉莉花茶
2025-01-22 129 瀏覽
天氣轉涼,想食一碗熱辣辣嘅湯麵,今日見到大埔呢間小店,主打係雞湯麵,於是決定喺呢度用餐。鮑汁豆腐有四件,有好多醬汁,豆腐吸收晒汁嘅精華,食落去甜甜地,而且仲有滷水味。蘿蔔絲空氣春卷一碟有兩件,好大條,入面都係蘿蔔絲,而且仲係即點即炸,超脆!蟲草花雞麵 米線我選擇咗米線,米線同其他舖頭嘅有啲唔同,比較粗身,好有口感,雞湯食得出係真材實料,而且雞件亦都有好多舊,仲有好多蟲草花,性價比好高。滑雞麵 油麵另外一款,朋友選擇咗油面,估唔到雞湯配油面呢個配搭都出奇地好食。餐蛋鮮肉雲吞拼沙嗲牛柳鮮肉雲吞雲吞方面,我哋揀咗兩款比較特別嘅,餐蛋先肉雲吞麵真係有好多一粒粒細嘅午餐肉,沙嗲牛柳鮮肉雲吞口感比較結實,味道亦都相對上濃郁。鴨屎綠檸檬茶最後我哋都點咗兩杯鴨屎綠檸檬茶,檸檬茶好香,而且冇加冰,茶味濃郁。

鮑汁豆腐

蘿蔔絲空氣春卷

蟲草花雞麵 米線

滑雞麵 油麵

餐蛋鮮肉雲吞拼沙嗲牛柳鮮肉雲吞

鴨屎綠檸檬茶

2025-01-22 0 瀏覽
🩵鮑汁豆腐一份有四件,豆腐好淋身~ 外皮好入味~🩵 炸豬扒薄身炸豬扒,唔會炸到好油膩,調味都ok😛🩵韭菜蝦酥鮮肉雲吞拼鮮菇蟲草花鮮肉雲吞雞湯完全無味精味,雲吞餡粒粒都好飽滿,雲吞皮唔算薄,食完8粒都幾飽肚😆🩵 滑雞擔擔麵雞肉算滑身,擔擔麵好惹味,麵質幼身彈牙,而且好掛湯,想食完一啖又一啖,一流👍🏻🩵韭黃銀芽鱔糊撈麵跟雞湯條狀既鱔配醬油撈麵,但唔會過鹹,不錯~🩵豆漿支裝豆漿,唔會太甜,份量十足!
🩵鮑汁豆腐
一份有四件,豆腐好淋身~ 外皮好入味~

🩵 炸豬扒
薄身炸豬扒,唔會炸到好油膩,調味都ok😛

🩵韭菜蝦酥鮮肉雲吞拼鮮菇蟲草花鮮肉雲吞

🩵 滑雞擔擔麵

🩵韭黃銀芽鱔糊撈麵跟雞湯
條狀既鱔配醬油撈麵,但唔會過鹹,不錯~

🩵豆漿
支裝豆漿,唔會太甜,份量十足!

2025-01-22 0 瀏覽
今日我約了幾位朋友一起去踩單車,我們四人從大圍出發,直踩到大埔墟,順便參觀了綠匯學苑的古蹟導賞團。這裡鳥語花香,讓我們悠閒地放鬆了大半天!交還單車後,一位住在大埔的朋友推薦我們去附近的一間平民小店——「逸東小館」吃晚飯。這家小店位於東昌街2號,價格親民,而且食物質素相當高,性價比極佳。餐廳主打街坊生意,眼見店員和食客之間非常熟絡,大家打成一片,閒話家常,噓寒問暖,彷彿一家人一樣。這種親民的氛圍,讓我感受到一種濃厚的住家飯感覺!我哋叫咗兩碗「招牌雞湯手工雲吞」,雲吞粒粒都皮薄餡多,雞湯湯底清甜,餡料包括有:旺菜鮮肉雲吞 (5隻 $40,8隻 $50)鮮菇蟲草花鮮肉雲吞(5隻 $44,8隻 $56)另加$8可選配麵底,包括有:通心米線 / 油麵 /米粉 /公仔麵 /上海麵此外,這店還有數款客飯套餐選擇,我們做完運動實在太餓,所以每人也點了一份套餐,當中包括有:韭黃蝦仁炒蛋:蝦仁非常大隻彈牙南乳炸雞翼:味道脆香,份量大,共5隻除主食外,套餐仲包:- 前菜:三選一,包括:麻辣荳芽、醃蘿蔔、鮑汁豆腐臨走時,店員更體貼地送上兩疊利是封給我們,還預祝我們新一年事車順利,真的很暖心!

旺菜鮮肉雲吞 (5隻 $40,8隻 $50)
鮮菇蟲草花鮮肉雲吞(5隻 $44,8隻 $56)

鮮菇蟲草花鮮肉雲吞  8隻

旺菜鮮肉雲吞 8隻

韭黃蝦仁炒蛋:蝦仁非常大隻彈牙

南乳炸雞翼:味道脆香,份量大,共5隻

南乳炸雞翼客飯

除主食外,套餐仲包:
- 前菜:三選一,包括:麻辣荳芽、醃蘿蔔、鮑汁豆腐

2025-01-13
鮮菇蟲草花鮮肉雲吞  8隻
旺菜鮮肉雲吞 8隻
  • 韭黃蝦仁炒蛋
  • 鮮菇蟲草花鮮肉雲吞
  • 旺菜鮮肉雲吞
2025-01-18 79 瀏覽
🌟 逸東小館🌟今日去咗位於大埔東昌街的逸東小館,呢度以各款手功雞湯餃子聞名香港,真係唔可以錯過嘅地方🍹 鴨屎綠檸檬茶:呢款飲品真係好特別,清新爽口,檸檬嘅酸甜同鴨屎香嘅香氣完美結合。🍜 麻辣雞鮮肉雲吞拼蝦仁鮮肉雲吞:麻辣雞鮮肉雲吞香辣,口感豐富,蝦仁鮮肉雲吞蝦肉爽口,雞湯底超甜。🍖 脆炸豬扒:豬扒外脆內嫩,香口十足。🥢 獅子頭:獅子頭肉質鬆軟,味道鮮美,配上紅燒汁,簡直係完美嘅搭配。逸東小館環境整潔,員工友善禮貌,服務周到,真係一個放鬆同享受美食嘅好地方。價錢相宜,無論係朋友聚會定係家庭用餐,都非常適合。📍 地址:大埔東昌街2號地舖#逸東小館 #大埔美食 #手功雞湯餃子 #鴨屎綠檸檬茶 #麻辣雞鮮肉雲吞 #蝦仁鮮肉雲吞 #脆炸豬扒 #獅子頭 #香港美食 #食評 #餐廳推薦🍜🍹🍖🥢😊✨
🌟 逸東小館🌟

🍖 脆炸豬扒:豬扒外脆內嫩,香口十足。

價錢相宜,無論係朋友聚會定係家庭用餐,都非常適合。

📍 地址:大埔東昌街2號地舖

🍜🍹🍖🥢😊✨

#cassiegotaipo -肥編今日要去大埔做啲嘢,中午時段搵食見到有唔少學生哥幫襯依間逸東小館,入咗嚟試吓。主打上海菜,有我最愛嘅韭黃芽茶炒鱔糊,午市套餐$72,包前菜同飲品。平時出面食炒鱔糊都好貴,所以我覺得性價比都唔錯。炒鱔糊都好有鑊氣。🍲-另外屋企人叫咗個醉雞米線,雞肉口感嫩滑,冬天食岩哂,食完成個人暖翻哂。飲品都有好多選擇,除咗普通汽水,仲有自家製花茶、樽仔奶茶、鴨屎綠檸檬茶等等。🥤-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 逸東小館 (大埔)📍 大埔東昌街2號地舖
#cassiegotaipo
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 逸東小館 (大埔)
📍 大埔東昌街2號地舖
2025-01-18 49 瀏覽
我和朋友在踩完單車後,來到這間小店,期待品嚐當地的美食。這裡的氛圍輕鬆舒適,不會有焗束感覺,喜歡座位間有足夠空間。主推的雞湯雲吞是我們的首選,特別是可以選擇不同口味的雙拼。我們點了8粒的雲吞,點了雙拼總共試了兩款口味:- **韭菜蝦酥鮮肉雲吞**:$54/8隻- **蝦仁鮮肉雲吞**:$54/8隻每一口都能感受到內餡鮮嫩,湯底清甜,特別是蟲草花雲吞,獨特的口感令人印象深刻。加上只需$8便可加麵底,實在划算!此外,晚市的客飯只需$65,還包括前菜和飲品,性價比超高。我們選擇了以下兩道菜,搭配菜飯:- **燴獅子頭**:肉質滑嫩,湯汁濃郁送飯一流- **醉雞**:酒香四溢,剛好分配到雞髀位置更顯肉質嫩滑鮮美前菜有三款可以選擇,有醃蘿蔔、麻辣豆芽和鮑汁豆腐,每一款都為餐點增添了風味。飲品方面,店內自家調製的花茶如桂花元肉烏龍茶和熱情果玄米綠茶,清淡的花香帶來舒服解渴之效。小食方面,我們也點了鮑汁油菜。我哋每人不到$100,真抵食,店員更加送上有自家Logo的利是封

- **韭菜蝦酥鮮肉雲吞**:$54/8隻
- **蝦仁鮮肉雲吞**:$54/8隻

- **燴獅子頭**:肉質滑嫩,湯汁濃郁送飯一流

2025-01-13
2025-01-16 48 瀏覽
第一次食花膠雞米會有咁大塊花膠扒😳碗粉一嚟到就已經令我哋嘩然‼️花膠好厚肉又Q彈,真係要用刀叉食先得~~唔好期望係貴價花膠,不過質量也不錯唔會好硬,食落幾滑幾軟身「醉雞擔擔麵」醉雞嘅花雕酒香好突出,未開始食已經聞到好香濃擔擔麵嘅棉質比較糊,入口唔大需要咀嚼,咁嘅質感反而同擔擔麵湯融為一體❤️擔擔麵湯比一般的清淡,唔會好稠,呢間嘅擔擔麵啱我口味「南乳炸雞翼」雞翼都算大隻,每一隻都好脹卜卜,南乳味岩岩好,唔會太咸,而且炸得外脆內juicy「麻辣豆芽」本身諗住叫碟蔬菜食下,但又唔想食好普通嘅蠔油生菜,點知果然有驚喜 麻辣味好平衡,滲入豆芽之間嘅空隙,夾一束嚟食,真係好好食❤️
第一次食花膠雞米會有咁大塊花膠扒😳
碗粉一嚟到就已經令我哋嘩然‼️

花膠好厚肉又Q彈,真係要用刀叉食先得~~
唔好期望係貴價花膠,不過質量也不錯

唔會好硬,食落幾滑幾軟身

「醉雞擔擔麵」
醉雞嘅花雕酒香好突出,未開始食已經聞到好香濃

擔擔麵嘅棉質比較糊,入口唔大需要咀嚼,
咁嘅質感反而同擔擔麵湯融為一體❤️
擔擔麵湯比一般的清淡,唔會好稠,
呢間嘅擔擔麵啱我口味

「南乳炸雞翼」
雞翼都算大隻,每一隻都好脹卜卜,
南乳味岩岩好,唔會太咸,
而且炸得外脆內juicy

「麻辣豆芽」
本身諗住叫碟蔬菜食下,但又唔想食好普通嘅蠔油生菜,
點知果然有驚喜
麻辣味好平衡,滲入豆芽之間嘅空隙,
夾一束嚟食,真係好好食❤️
2025-01-11
午餐
之前成日嗌外賣,逸東已經出晒名好食,而家旁邊擴充開了逸東小館,坐得舒服,整體味道唔錯,勝在夠親民,CP值超高,喺東昌街可能搵唔返第二間咁抵食。餐廳絕大部分都是$100內吃到的美食,平民價錢但份量十足。蝦仁鮮肉雲吞+麻辣雞鮮肉雲吞 $62再來係必點美食之一招牌雞湯手工雲吞雙拼各4粒,蝦仁鮮肉雲吞& 麻辣雞鮮肉雲吞,一上枱以聞到濃濃雞湯香味,急不及待先飲啖雞湯品嚐一下味道,湯底已經撇除雞油入口清甜香濃,真材實料絕無味精,再食件手工雲吞用料十足滿口肉汁各有風味,除咗可以食到雲吞。芫荽雞麵 $56 上海麵如果都係住大埔嘅朋友仔都知道係一個美食天堂,其中係大埔墟一帶沿途行已有多間特色食肆,仲有多國口味菜式俾大家逐一品嚐,今晚去咗東昌街呢間逸東小館開飯,當然有佢嘅吸引招牌美食就係招牌雞湯。招牌雞湯麵提供多款口味配搭,喜歡食雞嘅我都點了芫荽雞麵,麵底係上海麵,雞肉夠晒肉嫩,芫荽提升味道香味餐蛋鮮肉雲吞 $42 油麵 $8另一款餐蛋鮮肉雲吞配油麵,估唔到雲吞用料都有咁多選擇,全部湯都係用了雞湯底用心製作。脆炸豬扒 $22又可以配搭其他菜式一邊享用,我哋都點樣了幾款美食,先來有小食三款,分別係脆炸豬扒,
餐廳絕大部分都是$100內吃到的美食,平民價錢但份量十足。
蝦仁鮮肉雲吞+麻辣雞鮮肉雲吞 $62
芫荽雞麵 $56 上海麵
餐蛋鮮肉雲吞 $42 油麵 $8
脆炸豬扒 $22
又可以配搭其他菜式一邊享用,我哋都點樣了幾款美食,先來有小食三款,分別係脆炸豬扒,薄薄嘅炸漿層次分明肉質香脆鬆軟啖啖肉。
脆炸腩肉 $22
至於脆炸腩肉,係我嘅心水推介入口啖啖油香之餘口感特別飽滿。
南乳炸雞翼三隻 $28
南乳炸雞翼又惹味十足,而且口感各有不同食出驚喜。

豆漿 跟餐$10
跟餐仲有優惠價點了豆漿一支邊飲邊食一餐特色美食,留待下次食埋餘下美食。
  • 芫荽雞麵
  • 麻辣雞鮮肉雲吞
2025-01-15 82 瀏覽
#20241130 💛📍 #逸東小館 @eattonrestaurant 大埔東昌街2號地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#醉雞通心米線 $60💭 先前既#豉油西餐 經營困難,於是轉形做返中菜,證明小店真係好難做,大家都要多多支持下唔同既小店💪🏼個麵無乜配料,就係單純既醉雞同米線,雞件份量好多,有胸有髀又有翼非常正,味道亦好濃郁,如果個通心米線可以煙韌啲就更加好🍜. #沙嗲牛柳鮮肉雲吞 #八隻 $60💭 雖然佢個名係雲吞,但有啲顛覆左對雲吞既認知,佢係用餃子皮包左雲吞既形狀,當佢係水餃食會好過啲😂個餡有好濃既港式沙嗲醬,牛柳肉質好淋,湯底係雞湯,味道都係偏濃味,難免覺得佢重口味,不過不妨一試既~.#大埔美食 #大埔黃店 #🐷在大埔 #🐷_食
#20241130 💛
📍 #逸東小館 @eattonrestaurant