2024-04-15 1750 瀏覽
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️如果想食放題式意粉嘅,咁你一定要試下呢間專食平價意粉嘅餐廳嚕!每碟意料50蚊內,但份量好似成座山咁,一個人起碼要分三餐先食得晒!今次同四位朋友叫咗兩碟意粉、洋蔥圈、薯條、鮮奶卷,份量真係好足夠。最好食係 #香蒜白酒蜆肉炒意粉 ,唔太膩,而且蜆肉好多,蒜香好濃,值得推薦!反而, #意式蕃茄蘑菇意粉 就失色少少,蕃茄汁太多而蓋過 #蘑菇味 ,所以就比較膩。之後叫咗杯 #凍朱古力 ,又係大大杯,原本係唔錯,但嘢飲入面加咗類似珍珠嘅物體,就好奇怪!整體上,食物味道算過得去,以咁嘅價錢同份量,簡值無得頂!
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️
整體上,食物味道算過得去,以咁嘅價錢同份量,簡值無得頂!
香蒜白酒蜆肉炒意粉、意式蕃茄蘑菇意粉
杯凍朱古力
2024-04-14
  • 香蒜白酒蜆肉炒意粉
但係個收銀個態度真係食左屎咁,比人感覺唔多想做生意咁同佢講要咩野飲,又唔講清楚有啲咩係無佢有問用咩payment既,但就係不斷催你,八達通連接唔好佢又不斷叫你係咁拍又要唔耐煩搞到好似係我問題咁,比錢都要睇人面色,大家小心
但係個收銀個態度真係食左屎咁,比人感覺唔多想做生意咁

同佢講要咩野飲,又唔講清楚有啲咩係無

搞到好似係我問題咁,比錢都要睇人面色,大家小心
2024-03-25 1557 瀏覽
Majesty係我食過份量最大但價錢最平既西餐廳🍴絕對係糧尾飯堂!🍝白酒蜆意粉 $42份量多到嚇親我,絕對夠哂兩個人食。味道方面,意粉煮得啱啱好,有嚼勁又唔會過於軟爛,口感唔錯,蜆肉都好足料,十分推薦試試!🥐煙肉芝士火腿牛角酥 $32 試咗個煙肉火腿牛角酥,真係好好食!酥皮超脆,一口咬落去好滿足嘅口感。建議都係兩個人share,份量都係超足!🍚松露雜菌意大利飯 $65相對之下意大利飯有啲普通,且不太入味,可能飯粒同菌類嘅結合唔夠均勻,味道有啲平淡,如果你期望係濃郁味道嘅risotto,你可能會有啲失望啦!🥤水蜜桃荔枝梳打 $28水蜜桃同荔枝嘅結合實在太特別,超fresh既感覺,又可以解渴。唯一美中不足既位,如果餐廳可以提供埋餐湯就好了,西餐要配埋餐湯🍲。

🍝白酒蜆意粉 $42

🍚松露雜菌意大利飯 $65

🥤水蜜桃荔枝梳打 $28

2024-03-16
20 分鐘 (堂食)
2024-03-22 1479 瀏覽
突然好食意粉,就諗起呢間糧尾食堂,事關佢既食物出名大份,意粉一碟真係成座山咁今次叫左肉醬意粉,味道唔係特別出色,就係普通肉醬意粉既味道,唔會難食,亦勝在有個調味料區,鍾意加芝士粉、茄汁、唔夠味加鹽,全自助。落單時已經叫左少麵,但都係食唔晒🙈飲品叫左榛子朱古力(凍)呢杯就覺得唔洗叫🙈朱古力同榛子味都好淡,我仲要額外加糖漿,而且唔明點解會有珍珠係底,而d珍珠係唔好食既,咬落好淋,一d都唔煙韌之不過佢CP值實在太高,會繼續幫襯佢既食物

飲品叫左榛子朱古力(凍)

之不過佢CP值實在太高,會繼續幫襯佢既食物
2024-03-16
2024-03-11 1861 瀏覽
邁爵斯 (福華街) (深水埗)深水埗福華街15號地舖香辣海鮮意粉 $48份量超多,夠2個人食香辣蕃茄醬汁甜甜辣辣,好味有墨魚粒,蜆肉、蕃茄粒粒整體好味,抵食8.2/10烤鴨胸墨西哥捲餅 $32中間有勁多椰菜絲同鴨胸鴨胸軟林,有2-3舊左右沙律醬同燒烤醬幾夾味道吾錯既份量好大舊,超飽7.7/10玫瑰雞翼 $38粉紅色醬,味道有少少奇怪雞翼大大隻,烤得幾脆BTW簡其他味會好啲5.0/10蜜桃乳酪 $29無得走甜,飲落去巨甜🤣超級甜乳酪味好淡 5.0/10✏️價錢好抵,糧尾飯堂🤣
邁爵斯 (福華街) (深水埗)
深水埗福華街15號地舖

香辣海鮮意粉 $48
份量超多,夠2個人食
香辣蕃茄醬汁甜甜辣辣,好味
有墨魚粒,蜆肉、蕃茄粒粒
整體好味,抵食

味道吾錯既
份量好大舊,超飽
7.7/10

玫瑰雞翼 $38
粉紅色醬,味道有少少奇怪
雞翼大大隻,烤得幾脆
BTW簡其他味會好啲
5.0/10

蜜桃乳酪 $29
無得走甜,飲落去巨甜🤣超級甜
乳酪味好淡
5.0/10

✏️價錢好抵,糧尾飯堂🤣

💰This restaurant is renowned for its generous portions and affordable prices, making it the perfect place to save your wallet while indulging in delicious meals. 🍝 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞 $39 This dish boasts a generous portion size, bursting with the robust flavors of garlic and abundant clam meat. Even two people would struggle to finish this delightful and affordable feast. Make sure to include this restaurant on your must-try list, as it offers an exceptional dining experience at an incredibly low price. - 🌯 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨 $29 With its substantial size and affordable price, this burrito is packed with a variety of fillings. While the taste may be considered average, the flavorful sauce enhances the overall experience, leaving you feeling fully satisfied.
𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞
𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨
20 分鐘 (堂食)
𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞
#foodielagblah深水埗【深水埗糧尾恩物:意粉多到成座山⛰️咁高?】碟碟都係$40幾蚊咋🔈🔈‼️
我哋5個女仔叫咗3碟意粉,加2個小食已經飽到上心口😂😂
食物不單量多兼平,味道仲好出色~店員亦好熱心幫助安排座位,唔洗我地5個人分開坐~好細心🥰最喜歡嘅係店內播放90年代嘅歌,啲回憶返晒嚟!!首首經典首首識唱!🫶🏻🫶🏻😍.😆食物:1️⃣香蒜白酒蜆意粉|$42
本人最喜愛嘅意粉!香蒜味極濃,好香口,啲蜆份量好多,亦冇沙~

2️⃣辣海鮮意粉|$48
醬汁係茄汁+辣汁,再加上青椒香味,雖然愈食愈辣,但隻辣會令你愈食愈滋味~好多海鮮配料!
3️⃣卡邦尼意粉|$48
店內有芝士粉俾Cheese lovers按喜好添加,雙重「芝」味!Cheese~~~4️⃣松露薯條|$43

5️⃣玫瑰雞翼|$38.......#糧尾恩物#意粉山#意粉#pasta#深水埗#學生恩物#窮人恩物#抵食之選#西式
#foodielagblah深水埗

好多海鮮配料!

4️⃣松露薯條|$43

5️⃣玫瑰雞翼|$38

2024-02-03
15 分鐘 (堂食)
  • 香蒜白酒蜆肉炒意粉

好多海鮮配料!

4️⃣松露薯條|$43

5️⃣玫瑰雞翼|$38

2024-02-01
30 分鐘 (堂食)
  • 香蒜白酒蜆意粉
  • 辣海鮮意粉
2024-01-16 936 瀏覽
不論朋友講定社交媒體介紹都聽過呢間喺深水埗嘅平價餐廳一份意粉只係三十幾蚊平時出去食餐飯都唔止呢個價錢!雖然平但唔會因為咁而吝嗇材料份量呢個香蒜蜆肉意粉真係好多蜆肉🥹意粉成座山⛰️咁高食落都好香蒜蓉味蜆亦冇沙正常size蒜蓉味都好香不過略嫌呢到嘅餐具同碟全部都好油!每次拎碟用隻手都油到不得了…
不論朋友講定社交媒體介紹
都聽過呢間喺深水埗嘅平價餐廳
一份意粉只係三十幾蚊
平時出去食餐飯都唔止呢個價錢!
雖然平但唔會因為咁而吝嗇材料份量
呢個香蒜蜆肉意粉真係好多蜆肉🥹
意粉成座山⛰️咁高
食落都好香蒜蓉味
蜆亦冇沙正常size
蒜蓉味都好香

不過略嫌呢到嘅餐具同碟全部都好油!
每次拎碟用隻手都油到不得了…
2024-01-03 1347 瀏覽
痴線㗎 都唔知點做生生意平到甘真係唔知老細點賺錢性價比極高🤩今日同朋友黎到深水埗太子諗住求其揾間野生醫下肚就算啦誤打誤撞就黎到呢到食lunch落完單10至15分鐘就到齊啦上菜速度都算快手野食一到我同朋友都呆左一呆$4x洗唔洗甘大份呀我地叫左:經典卡邦尼意粉 $48 煙鴨胸辣肉醬長通粉 $53趣味薯角 $32經典卡邦尼意粉煙鴨胸辣肉醬長通粉趣味薯角有機會經過附近一定會再黎食😋😋
痴線㗎 都唔知點做生生意

煙鴨胸辣肉醬長通粉 $53
趣味薯角 $32

有機會經過附近一定會再黎食😋😋
2023-12-14 1257 瀏覽
作為長期糧尾嘅我要搵到間大件夾抵食又好味嘅餐廳真係好難🤯但係機緣巧合下比我認識到依間小店‼️今次同埋女友+朋友一家(加埋4個人)只係叫咗2個主食同1個小食就餵飽曬我哋4個人🫣香辣海鮮意粉🍝($48)極大碟‼️每人夾咗兩大注都仲有意粉質地中間偏軟,食落口感唔會過冧醬汁係茄汁mix辣汁,5少辣左右啦,幾惹味,再加上青椒香味,味道唔會好膩。海鮮質素正常,應該係急凍雜錦海鮮粒果類,可以Match到個醬汁肉鬆大蝦意大利飯🍲($68)都係極大碟‼️味道ok我自己就幾ok肉鬆mix意大利飯果種口感女友就略嫌個飯比較淡味,堅持做個辣妹意粉派🤣趣味薯角🍟($32)正路嘅炸薯角,自助茄汁即刻炸起,咬落去都仲出煙最緊要,依然係好大份🤣趣味薯角🍟($32)正路嘅炸薯角,自助茄汁即刻炸起,咬落去都仲出煙最緊要,依然係好大份🤣- - 評分標準:一粒🌝最差,五粒🌝最好- -食物味道:🌝🌝🌝🌝🌑店舖環境:🌝🌝🌝🌑🌑服務質素:🌝🌝🌝🌑🌑價錢方面:🌝🌝🌝🌝🌝整體評分:🌝🌝🌝🌝🌑一句講晒🥸:性價比高,窮L恩物
作為長期糧尾嘅我
要搵到間大件夾抵食又好味嘅餐廳
真係好難🤯
但係機緣巧合下
比我認識到依間小店‼️

今次同埋女友+朋友一家(加埋4個人)
只係叫咗2個主食同1個小食
就餵飽曬我哋4個人🫣

香辣海鮮意粉
香辣海鮮意粉🍝($48)
極大碟‼️每人夾咗兩大注都仲有
意粉質地中間偏軟,食落口感唔會過冧

肉鬆大蝦意大利飯
肉鬆大蝦意大利飯🍲($68)
都係極大碟‼️味道ok
我自己就幾ok肉鬆mix意大利飯果種口感
女友就略嫌個飯比較淡味,堅持做個辣妹意粉派🤣

趣味薯角
趣味薯角🍟($32)
正路嘅炸薯角,自助茄汁
即刻炸起,咬落去都仲出煙
最緊要,依然係好大份🤣

趣味薯角🍟($32)
正路嘅炸薯角,自助茄汁
即刻炸起,咬落去都仲出煙
最緊要,依然係好大份🤣

- - 評分標準:一粒🌝最差,五粒🌝最好- -

食物味道:🌝🌝🌝🌝🌑
店舖環境:🌝🌝🌝🌑🌑
服務質素:🌝🌝🌝🌑🌑
價錢方面:🌝🌝🌝🌝🌝
整體評分:🌝🌝🌝🌝🌑

一句講晒🥸:性價比高,窮L恩物
2023-08-12
15 分鐘 (堂食)
香辣海鮮意粉
肉鬆大蝦意大利飯
2023-11-22 683 瀏覽
叫咗個蜆肉意粉,兩個人食啱啱好 超級大碟,蜆肉多到傻 唔洗請你食咁叫咗個煙鴨胸墨西哥卷餅,由頭到尾都係依家煙鴨胸,大癲月尾恩物 拍拖都ok嘅 伙食費完全唔係壓力揸車 步行過嚟都ok 揸車有錶位 行過嚟都係幾分鐘
叫咗個煙鴨胸墨西哥卷餅,由頭到尾都係依家煙鴨胸,大癲

月尾恩物 拍拖都ok嘅 伙食費完全唔係壓力
揸車 步行過嚟都ok 揸車有錶位 行過嚟都係幾分鐘
  • 白酒蜆肉意粉
  • 香辣海鮮意粉
性價比超高🍝西餐~素食人士都岩😋咁岩尋日想食,我全部都叫素食,松露雜菌意粉$62 非常大碟,份量好多松露味好濃雙重芝士日本南瓜墨西哥卷$38價值超值,每次食素都非常喜愛order芝士同南瓜冇諗過咁夾,咬落完全唔會乾,全素非常岩我,伴碟薯角炸得非常脆口朋友叫左漢堡份量一致沒有失望,因我食素,旁邊仲有沙律菜,朋友也對漢堡讚不絕口不論份量、賣相、味道、環境依個價錢,真係可以經常嚟食深水埗區內愈來愈多好味餐廳可以選擇
性價比超高🍝西餐~

雙重芝士日本南瓜墨西哥卷$38
價值超值,每次食素都非常喜愛order

不論份量、賣相、味道、環境
依個價錢,真係可以經常嚟食
深水埗區內愈來愈多好味餐廳可以選擇
2023-10-24 718 瀏覽
今次係第一次試吓寫食評之前一路都冇試過呢度呢一間小店都係朋友介紹聽講好抵食係糧尾首選所以過咗嚟試吓我見到隔籬枱好大碟,所以我同朋友三個人叫咗兩個意粉兩個小食share點咗個卡邦尼意粉呢個炸雞小食(最衰佢冇跟到韓式醬)碟意粉大碟到懷疑人生😂之後嗌咗一杯朱古力有珍珠喺入邊 都有啲咬口 總體嚟講都唔算太甜還算OK卡邦尼個意粉上面有好多菇片只是味都夠濃都OK,上面仲鋪咗好多蒜不過我建議唔好加太多算可能會冚咗陣芝士味總括都算OK可以再幫襯嘅

今次係第一次試吓寫食評之前一路都冇試過

之後嗌咗一杯朱古力有珍珠喺入邊
都有啲咬口 總體嚟講都唔算太甜還算OK

總括都算OK可以再幫襯嘅
下午茶
  • 卡邦尼意粉
呢間餐廳都幾出名,出面大件夾抵食,終於有機會去試吓~話就話係深水埗但其實比較接近太子站😂經典卡邦尼意粉 $43意粉份量非常多,成咗山咁高😱芝士同煙肉都好多,但意粉唔係好入味,汁唔算好多,食落有啲淡,同芝士粉撈埋一齊會比較乾,味道一般,唔好抱太大期望,不過勝在平同大份,簡直係糧尾之選🥹兩個人食一碟都好飽,如果想食其他嘢嘅話建議幾個人一齊share😂趣味薯角 $29份量極多,簡直係熱氣之選🤣炸得好香脆,加上有蜜糖甜甜地幾好食🤤炭燒雞腿串燒5串 $29雞肉好juicy好稔,啲汁甜甜地,唔錯👍🏻煙三文魚牛角酥 $35牛角酥勁大個!咬落酥脆😋煙三文魚都多,好香煙燻味🤤原味酸尾尾 $29佢係一杯乳酪加埋益力多爆爆珠嘅特飲,飲落酸酸甜甜好開胃,爆爆珠亦令口感更豐富😋

經典卡邦尼意粉 $43

趣味薯角 $29

炭燒雞腿串燒5串 $29
雞肉好juicy好稔,啲汁甜甜地,唔錯👍🏻
炭燒雞腿串燒5串

煙三文魚牛角酥 $35
牛角酥勁大個!咬落酥脆😋煙三文魚都多,好香煙燻味🤤
煙三文魚牛角酥

原味酸尾尾 $29