2024-12-29 315 瀏覽
上網睇呢間餐廳新開, 而且做緊晚市9折優惠, 於是入黎試下~牛油果松葉蟹肉軟殼蟹卷手拆蟹肉 & 薄切牛油果鋪上面, 中間用珍珠米包裹著脆炸的軟殼蟹一口放落口絕對滿滿的幸福感呢~銀鱈魚西京燒銀鱈魚質感鮮嫩, 魚皮亦燒得挺香脆, 醬汁滲入魚內, 非常入味~安格斯牛肉火鍋(壽喜燒)安格斯牛肉肉味濃郁, 入口即化, 配上壽喜燒汁湯底, 牛肉更為鮮甜~火鍋入亦放入不同的蔬菜 & 粉絲, 煮耐左絕對可以將壽喜燒的甜味慢慢滲入去稻庭烏冬店員建議如果想食彈牙D的話, 放落湯底大概30秒即可享用而且吸收晒湯底的精華, 真係好滿足!明太子長芋山藥燒得挺香脆, 再放上明太子, 微微的辣味更加惹味!自家製免治雞肉棒把雞蛋拌勻, 再配上雞肉棒一起吃, 雞肉質感更加滑捋捋雞翼雞皮燒成金黃香脆, 雞肉也很入味, 平時很少吃雞皮 (雖然好邪惡) 的我, 都不禁食晒佢呀>_<!雞軟骨雞軟骨口感既香脆又有嚼勁, 油脂分布平均, 烤到有少少出油, 但亦不會太油膩自家製浸酒(話梅)微甜的話梅味, 酒精濃度亦不會太烈, 喝下去很順滑很舒服~~

牛油果松葉蟹肉軟殼蟹卷
一口放落口絕對滿滿的幸福感呢~

銀鱈魚西京燒

安格斯牛肉火鍋(壽喜燒)

稻庭烏冬
店員建議如果想食彈牙D的話, 放落湯底大概30秒即可享用
而且吸收晒湯底的精華, 真係好滿足!

明太子長芋
山藥燒得挺香脆, 再放上明太子, 微微的辣味更加惹味!

自家製免治雞肉棒
把雞蛋拌勻, 再配上雞肉棒一起吃, 雞肉質感更加滑捋捋

雞翼

雞軟骨

自家製浸酒(話梅)
2024-12-29
2024-12-04 693 瀏覽
琴晚朋友去咗間新開嘅日本餐「酒津」,而家重有九折優惠添,真係好抵食!裝修以淺木色為主,好有日式嘅簡約風格,啲座位布局都好慳心思,坐得舒服之餘又保持到私密感,啱晒同朋友慢慢傾計食嘢。首先上枱嘅係煙燻蘿蔔漬配北海道芝士,煙燻蘿蔔漬本身夠晒開胃,配埋香滑濃郁嘅北海道芝士,味道層次豐富雲海A4和牛刺身配上日本蛋黃,賣相十分高級!肉質油花勻稱,入口即溶,配埋個秘製醬汁,配料同埋紫菜,口感層次完全上升豚足就煮到軟爛,肉質鬆化,骨髓香濃得嚟唔會漏油,非常之惹味牛油果松葉蟹肉軟殼蟹卷都好有新意,牛油果香滑,蟹肉鮮甜,軟殼蟹炸到金黃酥脆,賣相同味道都一流。地雞白湯鍋就更加係驚喜,個湯底用雞腳同雞殼慢燉,啖啖都係純正雞味,骨膠原多到將住個口,飲完仲想添!最後要講吓佢哋自家製嘅浸酒,檸檬味清新醒胃,梅子味甜中帶酸,兩款都唔會好烈,飲落好舒服!最啱同朋友慢慢傾計嗰陣享用。買單嘅時候發現仲有九折優惠,以食材質素同環境嚟講算係非常之唔錯嘅選擇

豚足就煮到軟爛,肉質鬆化,骨髓香濃得嚟唔會漏油,非常之惹味

2024-12-01
  • 雲海A4和牛刺身
  • 豚足
✦ 海膽醬玉子燒綿密細膩,口感微甜,火候控制精準,玉子燒層層摺疊,口感柔軟有層次。濃郁海膽醬均勻融入,結合蛋香,兩者平衡得非常好。✦ A4和牛刺身和牛肉質鮮嫩,脂肪分布平均,刺身嘅話,自然鮮味更明顯,同埋會帶啲甘甜感。雖然係刺身,但上碟嘅處理麵唔隨便,切得極細嘅蔥花、薑絲、青瓜,搭配簡單的日式柚子醬油,調味得唻,又唔搶和牛的風頭,係他他牛,但係係日版嘅處理。✦ 雞皮餃子雞皮嘅油脂煎埋入餡料,而雞皮保持薄脆✦ 黑豚肉鵪鶉蛋驚喜之作,黑豚肉同鵪鶉蛋口感有對比,小巧精緻,燒完嘅豚肉非常香,但係又唔會蓋過鵪鶉蛋嘅清新。火候又係控制得非常好,鵪鶉蛋蛋黃係啱啱熟嘅狀態。✦ 提燈雞嘅卵巢同未孵化的蛋,串喺竹籤上面燒,非常刁鑽,蛋黃保持到流心狀態,高難度菜式。✦ 海膽醬烏冬菜單圖片份量好似好細,其實幾大份,兩個人食飽有餘,而且海膽、蟹籽、蟹肉好多,似乎仲有淡淡酒香,提升咗味道。✦ 三文魚刺身 試完料理都試埋三文魚刺身,肥美新鮮,都幾全方位嘅居酒屋!
✦ 海膽醬玉子燒

✦ A4和牛刺身

✦ 雞皮餃子
雞皮嘅油脂煎埋入餡料,而雞皮保持薄脆

✦ 黑豚肉鵪鶉蛋

✦ 提燈

✦ 海膽醬烏冬

✦ 三文魚刺身
試完料理都試埋三文魚刺身,肥美新鮮,都幾全方位嘅居酒屋!
6天前 0 瀏覽
新開張有啤酒優惠最平嗰杯,只係$18已經飲到生啤先叫左個虎蝦金柚沙律🥗呢個係泰式風味 有好多隻大蝦 而且好爽口呢個鵝肝蘋果脆片漢堡真係好驚喜鵝肝好肥好厚 然後再用麵包夾住下低有個蘋果脆脆片好有邪惡咁但係好肥美跟住嗌咗啲刺身,切得好厚身,而且夠晒新鮮油甘魚刺身、三文魚刺身、吞拿魚刺身、赤蝦刺身、加拿大海膽壽司🍣赤蝦好隻 而且夠哂鮮甜串燒叫左鹽燒原件雞皮,燒到脆卜卜完全唔覺得自己食緊雞皮仲有安格斯牛小排、免治雞肉棒、雞肉、雞頸再飲埋熱辣辣嘅湯 魚湯茶漬飯 暖氣入胃

新開張有啤酒優惠

最平嗰杯,只係$18已經飲到生啤

呢個鵝肝蘋果脆片漢堡真係好驚喜
鵝肝好肥好厚 然後再用麵包夾住
下低有個蘋果脆脆片
好有邪惡咁但係好肥美

跟住嗌咗啲刺身,切得好厚身,而且夠晒新鮮
赤蝦好隻 而且夠哂鮮甜

串燒叫左鹽燒原件雞皮,燒到脆卜卜
完全唔覺得自己食緊雞皮

仲有安格斯牛小排、免治雞肉棒、雞肉、雞頸

再飲埋熱辣辣嘅湯 魚湯茶漬飯 暖氣入胃
2025-01-16 0 瀏覽
黑松露炸雞 🍗呢個炸雞一上枱已經聞到陣陣松露香味,口感外脆內嫩,松露味佈滿晒係雞嘅表面!😋✨免治雞肉棒🍢好Juicy!每一口都食到雞肉嘅鮮甜味,同埋調味啱啱好,唔會太鹹🍺👍雞肉 🐓佢嘅雞皮好脆,雞肉仲保持到嫩滑,唔錯!👌雞翼 🪽雞翼炸到啱啱好,皮脆肉嫩,一咬爆汁,好滿足!🤤鹽燒原件雞皮😍哇!呢個真係驚喜,雞皮香脆得黎又唔會覺得太油膩,而且非常之薄!🔥安格斯肉眼厚燒🥩一上到枱先發現原來咁大份,咁又真係好抵食喎。牛肉味好香濃,佢配埋嘅醬油令到牛肉又鮮又甜。地雞白湯鍋 🍲湯底濃郁,帶有雞嘅鮮甜味,仲可以自己追加牛肉同埋烏冬,佢個烏冬偏軟身同埋幼,吸收埋啲雞湯醬汁,好正,我好鍾意食呢種烏冬,唔會感覺好滯💯員工服務態度都好好,好留意我哋嘅需要。嘢食又有誠意,新裝修又靚又新。
黑松露炸雞 🍗

免治雞肉棒🍢

雞肉 🐓
佢嘅雞皮好脆,雞肉仲保持到嫩滑,唔錯!👌

雞翼 🪽
雞翼炸到啱啱好,皮脆肉嫩,一咬爆汁,好滿足!🤤

鹽燒原件雞皮

安格斯肉眼厚燒🥩

地雞白湯鍋 🍲

2025-01-14 0 瀏覽
🍴海膽醬玉子燒雞蛋份量都不少,又煎得好香滑,好有蛋味,食落口感嫩滑,而海膽醬味道仲一流,散發出豐富而濃郁的滋味,令到個雞蛋展現出其絕佳味道,仲配埋香蔥同魚子,食落令人更加難忘嘅味道。🍴鵝肝蘋果脆片漢堡鵝肝都好大件,上枱已經聞到鵝肝香味,鵝肝細膩滑嫩,味道鮮甜,放入口中後就溶化,感受到好多好味嘅汁,蘋果脆片炸得香脆,兩樣食材連埋個焗得爽口嘅漢堡包一齊食,真係好好食。🍴磯煮鮑魚鮑魚肉質柔嫩,質感軟硬適中,又有咬勁,同時又不失軟滑,磯煮是用濃醬料烹調,令到鮑魚味道更濃郁,亦食落令口感豐富。🍴安格斯牛小排串燒安格斯牛小排厚厚大件,牛肉味道濃郁,柔軟且多汁,脂肪分佈均勻含量豐富,串燒後令肉質鮮嫩多汁,食落爽口,口感鮮美,肉汁豐富,好正。🍴火灸A4和牛壽司 就將日本和牛精華融入壽司中,每一啖都能感受到肉質的細膩與香氣。而家牛肉味好香口,加埋壽司食好正🍴日本海膽刺身,新鮮的海膽口感滑順,亦帶有海洋清新氣息,而且入口軟滑亦即溶,帶有啖啖海水鮮味,完全不腥,真係好正!🍴芝士松葉蟹膏飯團 亦都係一道創新的料理,蟹膏既鮮美同芝士濃郁相互融合,亦為我地帶來意想不到既驚喜。🍴餐廳仲有Orion啤酒330ml $
🍴海膽醬玉子燒

🍴鵝肝蘋果脆片漢堡

🍴磯煮鮑魚

🍴安格斯牛小排串燒

🍴餐廳仲有Orion啤酒330ml $19一杯 其實真係好平 出面happy hour 都做唔到!
2025-01-12 0 瀏覽
臨放聖誕假前同班同事一齊沖咗去🚶🏃🏃💃食到夠喉😋😋刺身 白見貝,牡丹蝦,活赤貝....好新鮮,好鮮甜自家製免治雞肉棒 正👍👍天氣凍冰冰梗係嗌鍋食啦!人多多嗌兩個😆痛風鍋🤣🤣好正ar,D白子🤤汁煮魚眼好入味冬季限定嘅牛腸鍋,男同事食得多D個侍應姐姐仲畀咗D💕自己浸嘅酒畀我試下(唔記得影添😬)話梅酒👍啱曬女仔咖啡酒,鍾意飲咖啡嘅正👍大家開心過聖誕🫰

臨放聖誕假前同班同事一齊沖咗去🚶🏃🏃💃
食到夠喉😋😋
刺身
白見貝,牡丹蝦,活赤貝....好新鮮,好鮮甜

自家製免治雞肉棒 正👍👍

天氣凍冰冰梗係嗌鍋食啦!
人多多嗌兩個😆
痛風鍋🤣🤣好正ar,D白子🤤
汁煮魚眼好入味
冬季限定嘅牛腸鍋,男同事食得多D
侍應姐姐仲畀咗D💕
自己浸嘅酒畀我試下(唔記得影添😬)
話梅酒👍啱曬女仔
咖啡酒,鍾意飲咖啡嘅正👍
大家開心過聖誕🫰

2024-12-24
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
對於我來說性價比餐廳,大概是食物質素好而價錢卻比預期經濟便宜,整體環境舒適服務佳.這間在銅鑼灣11月新開的居酒屋,似乎是這一種!怪不得短短數月而有不少熟客,加上午市全單八折,晚市全單九折,非常值得推介及回頭再試試不同時令及新品!🔸厚岸蠔($48/隻)🔸深海池魚刺身($168)🔸提燈($48)🔸白鱔配金山寺味噌串($88)🔸牛舌($48)🔸特上魚生卷($98)🔸磯煮鮑魚($68)🔹自家製浸酒($68)一來先上刺身,色澤與新鮮度已令人開啟了期待之門! 【厚岸蠔】體型本雖小但飽滿,海水味適中.與平時Omakase的質素無異,$48一隻真心抵!【特上魚生卷】份量十足,包裹著的魚生極肥美又新鮮,比飯還多!上面還有海膽及魚籽!一口鯨吞,滿足~【深海池魚】份量多,亮澤而肥美,再配搭酸汁,呷一口酒精濃度偏重帶酸的【自家製話梅酒】,滋味更無窮!串燒即叫即燒,款款有水準而定價親民,叫了三款全無中伏.且連少見的【提燈】也有,而且師傅燒烤技巧佳,能炮製出蛋黃保持流心狀態(比初嚐的那一次好得多!) 【白鱔配金山寺味噌串】彈牙厚肉,上面的味噌再配搭少許薑粒,完全提升了本來已很好的白鱔~而且店員有善親切,份數拉得更

🔸厚岸蠔($48/隻)
🔸深海池魚刺身($168)
🔸提燈($48)
🔸白鱔配金山寺味噌串($88)
🔸牛舌($48)
🔸特上魚生卷($98)
🔸磯煮鮑魚($68)
🔹自家製浸酒($68)

一口鯨吞,滿足~

(比初嚐的那一次好得多!)

【白鱔配金山寺味噌串】彈牙厚肉,上面的味噌再配搭少許薑粒,完全提升了本來已很好的白鱔~而且店員有善親切,份數拉得更滿~

🥢螢光魷魚,佢哋用嘅魷魚真係新鮮到不得了,當你一啖咬落去,由於本身嘅鮮味就爆出嚟。佢哋用特製嘅醬汁醃製過,令到每一口都充滿咗味道。亦都有一啲日本嘅配菜做伴碟,亦都可以食用!🫛枝豆,其實呢個菜式簡單得來,但係你都係居酒屋或者日本餐廳必點嘅小食之一。佢哋用新鮮嘅枝豆,熱熱地上碟,加少少日本嘅海鹽,咬落去口感脆脆,味道清新,每一口都令人想再食多幾粒。最正係,可以邊食邊飲啤酒,真係一個完美嘅搭配!呀佢哋嘅啤酒orion,全日都只係需要$19杯,真係非常之抵!!🥢川海老唐揚,外面炸得金黃酥脆,一咬下去就有鮮甜出嚟。佢哋用嘅蝦非常新鮮,而且炸得剛剛好,炸完之後亦都唔會油膩。份量都幾多。🥢雞皮串燒。雞皮串燒烤到香脆可口,每一口都有濃郁嘅燒烤香味,好似薯片咁香脆。🥢免治雞肉串燒就更加柔軟多汁,每一口都充滿肉汁,真係好滿足!這兩款串燒無論係配啤酒定係清酒,都非常合適。🥢海膽醬烏冬。呢碗麵用咗特製嘅海膽醬,味道濃郁又滑順,配合Q彈的烏冬麵,每一口都令人陶醉。最正係上面仲有海膽,兩隻新鮮嘅赤蝦同埋魚子,成個口感同埋配搭都非常高級,呢個價錢嚟講亦都非常抵食!再加埋一打開嘅時候有啲煙燻效果,打卡效果非常一流!🥢

🥢提燈串燒、翠玉瓜串燒,青椒仔串燒。每一串都經過精心烤製,新鮮又美味。提燈串燒外脆內嫩,非常適合當作下酒菜,而翠玉瓜串燒則帶有淡淡的甜味,非常清新。青椒仔串燒則有啲微辣,非常開胃。

餐廳嘅位置方便 位置係銅鑼灣嘅中心,而且店員同埋餐廳嘅質素服務都非常高,整體嘅格局亦都同日本嘅居酒屋非常相似,鍾意居酒屋嘅朋友不能錯過,非常適合三五知己或者同事聚會!
2025-01-02 89 瀏覽
銅鑼灣這家新店驚艷到我了,從進門就被店內的裝潢和氛圍所吸引,簡潔而不失格調,給人一種溫馨舒適的感覺。點了松露油鯛魚薄切簡直是太美味了!魚肉鮮嫩,松露油香氣濃郁,口感層次豐富,吃完還能感受到松露獨特風味,不用蘸什麼醬料直接吃就很美味了~深海池魚刺身,切得很薄一片,蘸醬汁酸酸的,吃下去很爽滑,好新鮮的味道。銀鱈魚西京燒 魚肉鮮嫩,烤得恰到好處,銀鱈魚肉質細膩,搭配甜咸的醬汁,味道在口中緩緩散開,與銀鱈魚的鮮嫩完美融合,粘上一點色拉醬味道也很不錯🥰特上魚生卷 直接看著店家現場製作,吃著很放心,每一塊都包了好多餡料。魚肉鮮嫩,搭配特製的醬汁,醬汁的咸鮮與魚肉的鮮嫩相得益彰,表面還撒有一些魚子和海膽,賣相好好!鯛魚燒伴雪糕 飯後小甜品,鯛魚燒的口感軟糯,表皮烤得脆脆的,搭配抹茶雪糕的清涼口感,簡直是絕配,口感好豐富🤤

2024-12-26 204 瀏覽
🥢蟹籽沙律爽口,清新,作為前菜一流🥢鵝肝蘋果脆片漢堡鵝肝好creamy,配蘋果脆片唔會漏👍🏻呢個價錢有咁厚嘅鵝肝真係十分不錯🥢帆立貝、油甘魚刺身食得出食材好新鮮,油甘魚亦都係厚切👍🏻帆立貝好鮮味,肉質軟滑🥢深海池魚刺身嗌左個今日推介嘅深海池魚薄切配個酸汁食呢款刺身真係幾surprise,好鮮味好重魚油香味入口魚身都好軟滑但同時都帶有少少咬口$168有咁多塊好抵食🥢自家製免治雞肉棒醬油唔係好咸,配埋蛋汁食口感好rich雞肉棒加入左啲雞軟骨,好有咬口🥢鹽燒原件雞皮一份有4塊,燒得好鬆脆,好香雞油味👍🏻🥢牛舌好厚,燒得岩岩好,外脆內軟同係日本食到嘅有過之而無不及🥢雞翼肉質keep到好滑🥢雞軟骨脆脆的,一啲都唔會好難咬/好硬🥢壽喜燒安格斯牛肉火鍋有4片,配個烏冬完全夠2個人食配菜估唔到有咁多😳牛肉唔係超級靚個啲,但入口都好香肉味壽喜燒湯底咸甜程度岩岩好,食到最尾都唔會過咸👍🏻🍹日本波子汽水、蘋果汁總括嚟講,食材新鮮有質素,烹調水準都拍得住日本,價錢ok,值得一試!我都會再回購😋😋

🥢蟹籽沙律
爽口,清新,作為前菜一流

🥢鵝肝蘋果脆片漢堡
鵝肝好creamy,配蘋果脆片唔會漏👍🏻
呢個價錢有咁厚嘅鵝肝真係十分不錯

🥢帆立貝、油甘魚刺身
食得出食材好新鮮,油甘魚亦都係厚切👍🏻
帆立貝好鮮味,肉質軟滑

🥢深海池魚刺身
嗌左個今日推介嘅深海池魚薄切
配個酸汁食
呢款刺身真係幾surprise,好鮮味好重魚油香味
入口魚身都好軟滑但同時都帶有少少咬口
$168有咁多塊好抵食

🥢自家製免治雞肉棒
醬油唔係好咸,配埋蛋汁食口感好rich
雞肉棒加入左啲雞軟骨,好有咬口

🥢鹽燒原件雞皮
一份有4塊,燒得好鬆脆,好香雞油味👍🏻

🥢牛舌
好厚,燒得岩岩好,外脆內軟
同係日本食到嘅有過之而無不及

🥢雞翼
肉質keep到好滑

🥢雞軟骨
脆脆的,一啲都唔會好難咬/好硬

🥢壽喜燒安格斯牛肉火鍋
有4片,配個烏冬完全夠2個人食
配菜估唔到有咁多😳
牛肉唔係超級靚個啲,但入口都好香肉味
壽喜燒湯底咸甜程度岩岩好,食到最尾都唔會過咸👍🏻

🍹日本波子汽水、蘋果汁

2024-12-22 263 瀏覽
-首先,串燒要等45分鐘先有 而侍應嘅解釋係將我哋嘅單擺埋咗一面 -遲嚟先上岸 ,隔籬枱係熟客就優先款待佢哋但明明係我哋落單先-食物唔差,但係體驗差到冇晒胃口食完少少前菜要等45分鐘先有其他嘢食肚餓嘅人真係唔好去,除非係熟客!佢哋會款待熟客先☺️-食咗八百幾蚊,但係完全冇飽肚感

-首先,串燒要等45分鐘先有
侍應嘅解釋係將我哋嘅單擺埋咗一面

-遲嚟先上岸 ,隔籬枱係熟客就優先款待佢哋
但明明係我哋落單先

-食物唔差,但係體驗差到冇晒胃口
食完少少前菜要等45分鐘先有其他嘢食
肚餓嘅人真係唔好去,除非係熟客!
佢哋會款待熟客先☺️

-食咗八百幾蚊,但係完全冇飽肚感
2024-12-22
45 分鐘 (堂食)
2024-12-18 287 瀏覽
最近喺銅鑼灣發現咗間新開嘅日式餐廳,感覺好似未有好多人知道,但食物質素真係幾唔錯,想同大家分享下。呢間餐廳喺一座有好多高質日式餐廳嘅大廈入面,環境簡單舒服,啱晒鍾意靜靜地食好嘢嘅人。 嗰日我哋點咗水八爪魚刺身,超級新鮮,咬落去爽脆彈牙,冇一絲腥味,食完感覺好清爽。松露油鯛魚薄切刺身都幾特別,鯛魚片切得好薄,入口滑溜,加埋陣陣松露油嘅香味,淡淡地幾開胃。 主食方面,試咗佢哋嘅海膽吞拿魚腩三色丼,真係完全唔失望。呢碗丼集合咗加拿大海膽、吞拿魚腩同埋吞拿魚腩蓉,每種都各有特色,味道鮮甜,魚腩嘅油脂同海膽嘅濃香混埋一齊,真係超滿足。仲有赤蝦松葉蟹肉海膽醬冷稻庭烏冬,雖然係冷麵,但冬天食都幾舒服,因為醬汁香濃,烏冬麵條彈牙,仲有大大隻赤蝦同松葉蟹肉,每口都係滿滿嘅鮮味。 食咗咁多野,人均只不過係二百幾原來佢哋新開有全場八折優惠(加埋一服務費後),性價比算幾高。感覺係銅鑼灣區一個幾有潛力嘅選擇

食咗咁多野,人均只不過係二百幾

2024-12-10
2024-12-18 206 瀏覽
今日放工去食咗間個名好有趣嘅日本料理,叫酒津,環境有鬼太郎特色,幾有日本feel。我哋叫咗油甘魚刺身,厚切勁有咬,味道清新、油脂重;帶子刺身就因為挨住青檸片放,有檸香,好refreshing,加上帶子本身都好新鮮,有海水香。牛脷$48一串,聞落去好香,食落彈牙有咬口,而且油香豐富,肉質鮮美,值得一試。銀魚西京燒入口滑溜,味道香濃,醬汁帶有微微甜味,令人回味。冷烏冬配上濃郁嘅海膽同新鮮嘅松葉蟹,加上大大隻嘅蝦肉,口感豐富,海膽味突出、蟹肉新鮮而且足料,起碼唔會得啲碎肉、蝦肉刺身意外地好夾個烏冬,另外都幾欣賞佢嘅煙燻,係令到成件事得到一個昇華。黑松露炸雞係唔錯嘅佐酒小食,黑松露味唔會搶到風頭,但炸得香脆,而且雞件大件,非常滿足。

牛油果軟殼蟹手卷
黑松露炸雞
牛舌
波子汽水
2024-12-15 214 瀏覽
餐廳地點好,在銅鑼灣鬧市,希慎廣場對面,崇光百貨和銅鑼灣廣場一期的中間位置,軒尼詩道525號澳門逸園中心七樓酒津酒埸,在這裡用餐是意想不到的超值,無論食物環境服務都是一流的。中午有豐富實惠套餐選擇,定食只是百多元,包括跟餐沙律,前菜,麵豉湯,而且是照單八折。😘😘虎蝦金柚沙律有點似泰式生蝦,鮮蝦肥美配沙律金柚,美味之餘還裝點得非常漂亮,中間的公仔打開就是酸辣汁超正。🦐🦐🍅🥕青魚刺身平時都是吃燒鯖魚🐟,第一次吃青魚刺身原來是這樣美味的刺身肉厚鮮甜不膩,有特殊的青魚香味,非常喜愛這種味道。😍😍套餐一海膽吞拿魚腩三色丼新鮮的刺身鋪滿飯面,配有青瓜酸姜芥辣,海膽吞拿魚塊和魚腩蓉超新鮮甜美,還有大粒的魚子,食材絕對滿分。👍👍套餐二月見咖哩飯配照燒美國西冷頂級西冷扒燒到半熟,配上蒜片香菇翠玉瓜,加一碗月見咖哩飯,西冷扒嫩滑肉味濃香,配咖哩飯食超爽。😋😋這里還有不同種類的清酒供應價錢實惠使享受歡樂時光摸酒杯底傾計談心的好地方,最重要是價錢超便宜。🤩🤩

在這裡用餐是意想不到的超值,無論食物環境服務都是一流的。

虎蝦金柚沙律

青魚刺身