2022-11-27 82 瀏覽
作為抹茶控💚💚💚!當然要叫番個抹茶牛角窩夫!個cream好滑,唔會太甜,Cream上面有三粒低糖朱古力脆脆。無論賣相、食物味道都係💯香滑嘅抹茶cream配上香脆的窩夫味道真係好夾😋唔怪之得咁多人嚟買😚而且賣相又幾好💛打卡一流📷下次要再黎試埋其他味😋價格:$38🔍#NSEAT_葵芳📍 酥酥 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖#hkig #hk #hkfoodie #foodie #foodpics #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #食好西 #香港美食 #相機食先 #吃貨 #食評 #美食推薦 #葵涌 #葵涌廣場 #掃街

無論賣相、食物味道都係💯
香滑嘅抹茶cream配上香脆的窩夫味道真係好夾😋
唔怪之得咁多人嚟買😚
而且賣相又幾好💛打卡一流📷

下次要再黎試埋其他味😋

價格:$38

🔍#NSEAT_葵芳

📍 酥酥 (葵芳)

小店主打近期大熱嘅Croffles 總共有成13款咁多🤩佢地致力採用本土製造/供應商為香港實體經濟出一分力🇭🇰去葵廣掃街又多一個選擇🙌🏻.📌Cinnamon Apple 肉桂蘋果酥酥 $38唔只牛角酥係每日新鮮 連肉桂蘋果都係新鮮煮架👩🏻‍🍳肉桂同蘋果呢個配搭一定夾😚肉桂醬真係超香濃‼️蘋果清甜又爽脆🍎底層Croffle keep到牛角包嘅鬆軟酥脆🥐牛油味仲好出🧈另外應該係沾左啲糖再壓 多左層脆脆口感💓係出色嘅croffle💯呢個價錢仲有得雙拼 性價比太高了吧🤑.📌Crème Brûlée 焦糖燉蛋酥酥 $38原本以為佢係迷你焦糖燉蛋🍮但其實係雲呢拿奶黃cream 再加層焦糖 不過都好似🥰個cream同時食到雲呢拿同奶黃嘅香甜 口感軟滑 焦糖即刻燒 脆卜卜🔥同croffle夾埋食都唔會太過甜👍🏻.📌Tiramisu 意式芝士餅酥酥 $43鍾意咖啡嘅必食🌟特濃咖啡glaze鋪滿croffle面 味道夠晒濃苦🤎配埋可可粉 仲有淡淡朱古力香🍫最正係配芝士忌廉 加埋鹹味 成個配搭好好食😋怕甜膩感推介呢一個口味😌.📌Matcha & Red Bean 宇治金時 $38勁大堆肥仔宇治抹茶忌廉 唔算太

📌Cinnamon Apple 肉桂蘋果酥酥 $38
Cinnamon Apple 肉桂蘋果酥酥

📌Crème Brûlée 焦糖燉蛋酥酥 $38

📌Tiramisu 意式芝士餅酥酥 $43
Tiramisu 意式芝士餅酥酥

📌Matcha & Red Bean 宇治金時 $38
勁大堆肥仔宇治抹茶忌廉 唔算太濃苦 但都有淡淡茶味 加埋抹茶粉就好啲🍵忌廉好輕盈軟滑 有奶香 食晒都唔溜🥛croffle塗滿左十勝紅豆蓉 好清甜 每一個格格都有🫘呢款都唔錯😝
Matcha & Red Bean 宇治金時

📌Dalgona Coffee 手打咖啡奶 $38
每次見到400次咖啡都要嗌☕️咖啡奶蓋好厚身 口感好幼滑綿密 勁濃香espresso苦澀味🥹底層牛奶冇另外加糖🥛就咁食個奶蓋再飲啖奶又得 搞勻一齊變perfect latte亦得 得左😎
Dalgona Coffee 手打咖啡奶
Cinnamon Apple 肉桂蘋果酥酥
Tiramisu 意式芝士餅酥酥
Matcha & Red Bean 宇治金時
Dalgona Coffee 手打咖啡奶
2022-11-09 101 瀏覽
次次去葵廣都冇食到,今次終於有機會啦。有成12款口味,心大心細都唔知點揀好,最後就決定試下「肉桂蘋果酥酥」$38由於時間尚早,所以只係等左約3分鐘就有啦,croffle份量正常,如果2個人分享,一人一半就岩岩好,就唔會太濟食唔到其他野。而塊酥酥新鮮熱辣,係略嫌肉桂蘋果凍左d,口感又外脆內軟,香得黎又重牛油味,酸酸甜甜咁,而蘋果粒好夠多,差唔多每一啖都食到,不過係企係度食會一路食一路跌。😂😂評語:口味選擇多,份量適中要搵個靚位企好慢慢食

評語:
口味選擇多,份量適中
要搵個靚位企好慢慢食
2022-11-09 88 瀏覽
其實呢間都開業一段時間,次次經過唔係太飽就係得一個人,驚食唔晒😂今次終於可以試下嚕🥰身為蘋果批忠實fans,梗係揀肉桂蘋果酥酥食🍎🍎🥐肉桂蘋果酥酥 $38🧇其實初初係形住佢個底係格仔餅,所以一口咬落去果陣都幾驚喜,【牛窩夫】顧名思義係牛角包+窩夫混合體,口感酥脆,拍得住市面上既cafe質素👍🏻🍯肉桂醬都好香,甜度適中,醬既份量唔算太多,反而岩我,太多醬既話企係到食都幾麻煩😂🍎蘋果粒都幾多,啖啖窩夫都可以食到蘋果粒,美中不足既係蘋果粒係凍😅可能係想保持啲蘋果爽脆口感,不過因為窩夫唔係太熱,加埋凍既蘋果粒,成個口感不冷不熱咁,少少扣分🙈

肉桂蘋果酥酥

🍎🥐肉桂蘋果酥酥 $38

2022-11-09
2022-08-30 281 瀏覽
Croffle 系用窩夫機夾牛角包個base整出嚟嘅〰️小妹第一次食 等我試下佢嘅超人氣焦糖燉蛋酥酥先😎咬落去卜卜脆 好香牛油味 牛角窩夫上面有小小syrup 加埋crème brûlée一齊食 夠晒邪惡 正!🤤可惜佢個crème brûlée有小小細件 唔夠喉添😳如果多翻小小應該更加正😛仲有好多其他flavor 雖然佢一件唔漏 但為咗留肚食其他嘢 唯有下次再試🤣蘋果肉桂同tiramisu都好似唔錯🤪🤪下次試晒佢!🤩

2022-08-25 166 瀏覽
葵芳出名好多好嘢食其實每次未行到嚟酥酥都已經掃到飽飽哋今次有人幫吓口終於可以試吓嚕焦糖布丁牛角窩夫第一次食牛角窩夫估唔到係咁好食好似細個食嘅比利時窩夫超香超好味一定要encore
葵芳出名好多好嘢食

好似細個食嘅比利時窩夫
超香超好味

一定要encore
2022-08-16 172 瀏覽
🧡🧡🧡酥酥 Pastry Lab ChouChou🧡🧡🧡去到葵廣又點少得食小食🤪🤪見到有間整緊韓國好熱嘅Croffle 之後即刻衝左過去啦😝🧡焦糖燉蛋酥酥 $38 🤩9/10Croffle係由牛角包壓制而成嘅窩夫💕, 比起普通窩夫更加酥脆有牛油香😏😏,我哋嗌呢個焦糖燉蛋酥酥,上面有涼浸浸嘅焦糖燉蛋😚,配埋熱辣辣嘅窩夫,冰火兩重天,真係香到想食多幾舊😳😳______________________________味道😋: 9/10抵食💰: 7/10酥酥 Pastry Lab ChouChou葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖______________________________#113_foodie#tstfood#葵芳廣場#葵芳#小食推介#葵芳美食#葵芳小食#葵涌#葵涌廣場#香港美食#香港小食#掃街#掃街推介#葵芳掃街#葵芳掃街推介#streetfood
🧡🧡🧡酥酥 Pastry Lab ChouChou🧡🧡🧡

🧡焦糖燉蛋酥酥 $38 🤩9/10

味道😋: 9/10
抵食💰: 7/10

酥酥 Pastry Lab ChouChou

2022-08-08 166 瀏覽
📍估唔到葵廣都有得食Croffle! 係近年韓國cafe大熱嘅烘焙甜品用上牛角包 配合製作窩夫嘅方式🍽️🍴將牛角包壓扁 做出外脆內酥嘅口感🙋🏻‍♀️一睇menu 有超過十幾款口味 雖然樣樣都想試 但眼闊肚窄所以就點個招牌啦🙈🙈🌀 玉桂蘋果酥酥 小店格局 咖啡室質素! ❤️ 小店即叫即做 拎上手仲熱辣辣牛角包窩夫好鬆化 邊位有少少脆口😻好香肉桂味 蘋果酸酸甜甜 食落幾Fresh 比較可惜係 蘋果係雪凍咗 有少少影響口感🙊
📍

牛角包窩夫好鬆化 邊位有少少脆口😻
好香肉桂味 蘋果酸酸甜甜 食落幾Fresh
比較可惜係 蘋果係雪凍咗 有少少影響口感🙊
2022-06-09 316 瀏覽
唔知大家有冇聽過croffle 呢!croffle 係牛角包同窩夫嘅合體 喺韓國餐廳好出名㗎~croffle 係用牛角包麵團放入窩夫機度然後壓烘成牛角包形的窩夫🤍係咪就咁聽都覺得吸引呢😋😋😋 咁大家不妨去葵廣試吓~✔︎焦糖燉蛋酥酥 $38焦糖燉蛋有啲細粒🤣但係佢味道啱啱好唔會太甜 而且燉蛋嘅口感真係好creamy😍😍 咁creamy嘅燉蛋配埋脆脆地嘅croffle真係好味到想食多個🥺💓croffle好重牛油香味而且酥脆😚美中不足嘅地方就係有少少細份🤭仲有好多其他味比大家選擇㗎 例如tiramisu 朱古力 nutella banana 同埋宇治金時😍好味指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎抵食指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎回頭指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎

✔︎焦糖燉蛋酥酥 $38

好味指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
抵食指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
回頭指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎
2022-05-24 207 瀏覽
Tiramisu Croffle 意式芝士餅酥酥$43有一次咁啱嚟開行街 咁啱肚仔餓 即刻被佢吸引一開始以為佢就咁係一個窩夫原來Croffle係嚟至Croissant 🥐+ Waffle🧇 濃郁嘅Tiramisu味 每次嚟到都新鮮整熱辣辣之餘 面嗰到又帶有凍凍地嘅cream同咖啡☕️又唔會好甜 啱晒我口味🥰 員工介好好咁見我地兩個👯‍♀️ share仲幫我地cut埋方便食🥰推薦推薦再發現原來新假期& Umagazine介紹過依加每次嚟襯葵廣一定會幫襯💛
Tiramisu Croffle 意式芝士餅酥酥$43
依加每次嚟襯葵廣一定會幫襯💛
Tiramisu Croffle 意式芝士餅酥酥
Tiramisu Croffle 意式芝士餅酥酥
2022-04-29 272 瀏覽
興起左好一段時間嘅牛角包窩夫🥐,呢間嘅窩夫真係令我大吃一驚😆講口味先啦,口味多達13種味道,佢哋嘅窩夫比出面嘅Cafe大,而且仲要係即叫即整,但係速度都幾快👍🏻試咗佢哋嘅焦糖燉蛋酥酥,亦都係人氣之選之一,佢哋嘅窩夫整得好脆口,同外面整嘅唔一樣,窩夫嘅脆口好夾焦糖燉蛋🤤真係夾到冇得再夾😲價錢亦都好合理,熄關咗平時出面嘅牛角包窩夫可以試吓呢間新嘢🤩
2022-04-16
下午茶
2022-04-18 199 瀏覽
朋友介紹左宜家好流行既Croffle,  Croffle 系韓國大熱的小食, 以牛角酥為基調, 製成窩夫, 再加上配料, 兩款邪惡既東西夾埋一齊, 都想像到個邪惡指數近乎爆標.🥐🧇店舖位於掃街聖地葵涌廣場, 巷仔細細但充滿住搵食既人, 店舖croffle可以選擇好多唔同配料, 我就買左兩個原味, 店員話要等10-15分鐘. 我買完去左行陣街再返去拎😛返到屋企再輕輕焗熱,  由於牛角酥茶左砂糖, 熱左令到窩夫外層香甜脆口, 裡面軟軟地好香牛油味, 牛角同窩夫我都好中意, 香口既牛角變成窩夫真系太好味. 一試愛上, 系長期排最愛甜品第一位🥇📍Pastry Lab ChouChou 酥酥 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖

📍Pastry Lab ChouChou 酥酥
2022-04-14
外賣自取
最近開始興起Croffle,即係牛角包croissant加窩夫waffle嘅混合體~本身經過葵廣成日都聞到好香嘅牛油味,以為只係普通waffle,原來係Croffle!即刻買咗一份嚟試吓有幾好食🤣落完order大約要等15分鐘先拎得~焦糖燉蛋酥酥 ($38)係佢哋嘅No. 1🤤食落口好明顯同窩夫真係好唔同,多咗一份酥脆感,真係一咬落去會「咔」一聲咁~不過我略嫌焦糖燉蛋部分細咗少少,佢質感做得幾好,只係有少少過甜~夾埋個Croffle食都係幾好食嘅👍🏻人氣店的確味道唔錯,如果價錢可以再親民啲就更好😋

焦糖燉蛋酥酥

人氣店的確味道唔錯,如果價錢可以再親民啲就更好😋
2022-04-08
15 分鐘 (外賣自取)
2022-04-16 98 瀏覽
個個中曬都出返黎食野😂葵廣回復正常n多人😂肉桂蘋果酥酥 ($38)佢既餅底幾有特色 係牛角包同窩夫既合成版🥐🧇比平時既窩夫脆同硬身! 即叫即整等20分鐘所以好新鮮熱辣辣! 上面有肉桂醬+大大粒蘋果粒🍎酸甜度拿捏得幾好 唔會太酸同太漏👍🏻為食指數: 3/5性價比指數: 3/5推介指數:3/5
個個中曬都出返黎食野😂葵廣回復正常n多人😂

肉桂蘋果酥酥 ($38)

為食指數: 3/5
性價比指數: 3/5
推介指數:3/5

2022-04-02
2022-04-09 135 瀏覽
葵廣掃街甜品系列‼️超脆牛角窩夫🥐**********<焦糖燉蛋酥酥> $38牛角窩夫係近期嘅大熱,去cafe都經常會見到,不過平時賣嘅價錢都唔平嫁🤑而依間專賣牛角窩夫嘅小店就有各款口味比大家揀,價錢黎講都可以接受,最多人叫嘅就係焦糖燉蛋酥酥😍個牛角窩夫比起平時食個啲脆勁多,窩夫嘅外層塗滿焦糖,所以真係好酥脆!上面嘅焦糖燉蛋醬味道似吉士奶油,味道就甜左少少,個整體黎講係會想encore嘅甜品😚
葵廣掃街甜品系列‼️超脆牛角窩夫🥐

**********