2023-05-03 133 瀏覽
今日放工經過呢間餐廳,價錢平民化得嚟,食物質素其高!我哋點咗兩個晚餐set:《大蝦黑松露蘆筍忌廉汁意粉》本身好鍾意食黑松露嘅我一定會點呢個set,除咗可以食到香濃嘅黑松露意粉,仲有兩隻巨型大蝦,新鮮又爽口~《香草蒜片烤西班牙極黑豬鞍伴薯菜》因為唔食牛,所以今次我哋點咗呢個極黑豬,真係好juicy,好嫩滑,無諗過厚切都可以做到咁多汁入味~《前菜及餐湯》不得不提嘅係佢哋嘅頭盤:西班牙火腿蜜瓜沙律,同埋煙三魚沙律,真係超好味,無諗過頭盤都咁足料。仲有必試佢嘅龍蝦湯,真係好濃味,正過好多高級餐廳!無諗過呢間咁平民化價錢嘅餐廳有咁高質嘅食物質素,一定會再encore!
今日放工經過呢間餐廳,價錢平民化得嚟,食物質素其高!

我哋點咗兩個晚餐set:
《大蝦黑松露蘆筍忌廉汁意粉》

《香草蒜片烤西班牙極黑豬鞍伴薯菜》

《前菜及餐湯》

2023-05-02
2023-05-02 98 瀏覽
醒辰冰室是一間港式茶餐廳以本地插畫家創作的壁畫作裝飾,色彩繽紛環境寬敞舒適非常受附近上班族歡迎今天我們就揀選了扒紐西蘭西冷牛扒伴紅酒燒汁西冷牛扒嘅脂肪同埋肉質嘅比例都好均勻MEDIUM RARE肉質鮮嫩牛味香濃燒汁用來伴飯一流另外還有法式紅酒燴牛尾煲配意粉牛尾燴得很夠火喉骨肉分離又易咬有輕微紅酒味但又不會太苦澀紅酒汁用於拌意粉也很不錯總結:醒辰冰室鰂魚涌隱世小店價格合理食物質素高水準環境舒適上菜速度合理絕對推薦如在附近上班上學的你們哦

醒辰冰室是一間港式茶餐廳
以本地插畫家創作的壁畫作裝飾,色彩繽紛

環境寬敞舒適

上菜速度合理
絕對推薦如在附近上班上學的你們哦

午餐
2023-04-29 149 瀏覽
有日行去怪獸大廈影相見到有個翻新左既商場原來果度進駐左好多餐廳見到個餐廳名咁醒神啲就走入去試下喇一入門口 店員好友善咁招呼介紹餐牌上既野食叫左個小食芝士焗法國田螺配薯蓉熱辣辣咁上枱香濃既番茄汁加埋芝士 幼滑既薯蓉好襯個田螺烤美國安格斯肉眼牛扒伴薯菜 $168配黑椒汁仲加左杯紅酒🍷牛扒好有牛味生熟程度到拿捏得好好好大塊薯菜係薯仔加紅蘿蔔粒🥔 餐廳提供左黑椒 海鹽同埋芥末加咗呢幾樣調味料令牛嘅味道更加出 更好味好出色香草蒜片烤西班牙極黑豬鞍伴薯菜 $138配燒汁極黑豬鞍又係煎得好香個味道調校得好好呀豬鞍好厚身超滿足呀加咗$15要咗龍蝦湯都幾香濃呀最尾仲每人加咗$15各要咗一件意大利芝士餅同埋心太軟店員話呢兩樣嘢都係由意大利送來㗎意大利芝士餅入口軟滑超級濃味心太軟有濃濃嘅朱古力軟心 朱古力味好濃呀兩樣甜品都超好食呀 想再encore茶餐廳嘅價錢但係有好高水準嘅享受😎性價比超高呀依間鰂魚涌隱世小店真係值得黎一試

有日行去怪獸大廈影相

性價比超高呀
依間鰂魚涌隱世小店真係值得黎一試
意大利芝士餅/心太軟
2023-04-23 102 瀏覽
今日去楼下食早餐,点咗个吞拿鱼三文治早餐,面包就够厚,但哋料就少到好似喂乞儿咁少!早餐鲜奶都冇,算乜嘢茶餐厅。不过服务员态度就相当OK!喺竞争剧烈嘅饮食市场咁样点生存到呢?
2023-04-23 716 瀏覽
最近幾年有不少茶餐廳都改革,打造食物質素比傳統茶餐廳的好,比例3.6北海道牛乳滑蛋、流心西多、蕃茄湯成麵食,再配上特飲,如紅豆冰奶茶等,收費也比傳統的茶餐廳高一點點。最近,更有茶餐廳打造成吃西餐的好地方,如提供肉扒餐,龍蝦湯、溫泉蛋、除了特飲,還有甜品,如雪糕、意大利芝士餅和心太軟等等,收費當然再高多一點點,但又在一個合理的西餐收費價錢之内,能用一個經濟價錢享用美味西餐美食,都不容易,在九龍新界地區都能找到,鰂魚涌都有一間店能做到。******************************鰂魚涌有一個商場翻新了,走去看看,發現一間冰室,比一般茶餐廳菜式像西餐一樣,有餐湯、主菜、甜品和飲品,價錢也相對合理,就和朋友一起去試試。醒辰冰室就在商場地下,地方不算大,但也有4人座位,也坐都舒服。晚餐餐牌都幾簡單,從多款不同晚餐選擇,或是推價套餐之中點選。晚餐包括餐湯或沙律,主食和凍飲,可加錢轉湯、甜品。部份套餐全包括餐湯沙律,主食,飲品和甜品,甜品都是指定款式中選擇。價錢收費比茶餐廳高一點點,又比西餐廳的便宜。最後和朋友各自點一個餐,全部都加錢HKD15轉餐湯和加甜品,最重要是不需要加一收費。

晚餐餐牌都幾簡單,從多款不同晚餐選擇,或是推價套餐之中點選。晚餐包括餐湯或沙律,主食和凍飲,可加錢轉湯、甜品。部份套餐全包括餐湯沙律,主食,飲品和甜品甜品都是指定款式中選擇。價錢收費比茶餐廳高一點點,又比西餐廳的便宜。最後和朋友各自點一個餐,全部都加錢HKD15轉餐湯和加甜品,最重要是不需要加一收費。

廚師精選,蘇格蘭煙三文魚沙律、意大利雜菜湯、烤美國安格斯肉眼牛扒伴薯菜,配凍檸檬茶 HKD168,這個相比晚餐牛扒更便宜,因為都包了沙律和餐湯,價錢又平一點。

只需加HKD15,就可以轉龍蝦濃湯,當然要轉,這個龍蝦濃湯,龍蝦味道都很香,還有一片多士,確實不錯。

煙三天魚沙律,配上芝麻醬,沙律新鮮爽脆,三天魚都大片,美味。

美國安格斯牛扒要6成熟,都幾大塊,伴薯菜。確實沒想到6成熟做得不錯,只帶點血水,略帶點根,配著紅酒燒汁,和牛扒配合得好好。薯菜有薯仔,甘筍和脆肉瓜,薯仔皮薄幾香薯味,甘筍和脆肉瓜很清甜美味。

廚師精選晚餐,餐湯和沙律只可選其一,所以點了西班牙火腿蜜瓜沙律、香草蒜片烤西班牙黑豬鞍配薯菜和紅酒燒汁 HKD138。西班牙火腿不會太咸,配上清甜蜜瓜好味,沙律菜都新鮮,配上芝麻醬汁都不錯。西班牙黑豬鞍都不薄片,吃上口果然豬味幾香,再配上薯仔,甘筍和脆肉瓜,清甜美味,很滿足。

廚師精選晚餐,意大利雜菜湯、芝士菠菜龍利柳卷配雜果薯仔沙律 HKD78,餐湯都是加HKD15 轉龍蝦濃,龍蝦濃香濃味不錯,還有一片多士。龍利柳菠菜卷,龍利柳啖啖肉,夾著不少菠菜,巿面比較少有的菜式,做得不錯。雖然雜果薯仔沙律沽清,改了薯蓉雜菜,薯蓉帶點牛油香好吃,雜菜都清甜,吃完整份晚餐都非常飽肚。

2份廚師精選加了甜品每樣款式各一份,心太軟 HKD15 和意大利芝士餅 HKD15。

心太軟沒有雪糕相伴,但都幾香朱古力味。意大利芝士餅,幾香咖啡味道,但有點偏甜,剛好2份甜品和朋友一起分享就剛剛好。

晚餐套餐餐飲都一般餐茶,凍飲要加HKD3,大家都要了凍檸檬茶,沒想到如此大大杯,糖水要自己添加,所以甜度自己控制,味道都不錯。

• 芝士菠菜龍利柳卷
  • 香草蒜片烤西班牙黑豬鞍
  • 美國安格斯牛扒
  • 蘇格蘭煙三文魚沙律
  • 龍蝦湯
  • 西班牙火腿蜜瓜沙律
2023-04-19 90 瀏覽
今日喺鰂魚涌整完少少嘢之後就喺附近搵嘢食,見到呢個商場落去之後都有好多寶藏美食店,見到呢間西式嘅餐廳幾抵食,於是就諗住試吓。店舖唔大,但係環境幾好,有種Cafe感覺。《北寄貝菠菜蘑菇白酒汁意粉》$75套餐首先送來意大利菜湯,唔會好酸又多料。仲有蒜蓉包,好香好脆。而意粉整體都唔錯,麵條好掛汁,唔會太過醬口,岩岩好,同埋配料都好多,抵食!《焗法國春雞》$108好大隻!皮燒得好脆,仲有好多伴菜,配埋燒汁好好味!餐湯我哋加咗$15轉龍蝦湯,幾重蝦味,唔錯。《芝士焗菠蘿豬扒飯》$68超吸引,滿滿嘅芝士仲要焗完更加香,不過佢嘅飯底就唔係炒飯底,不過都有好多蛋碎,食起黎都香,豬扒厚又大件,唔會乾身,好味。最後就係甜品心太軟,焗得啱啱好,好濃朱古力味,呢餐真係抵食。

店舖唔大,但係環境幾好,有種Cafe感覺。

《北寄貝菠菜蘑菇白酒汁意粉》$75

《焗法國春雞》$108

《芝士焗菠蘿豬扒飯》$68

🩵🤎🧡價錢夠晒醒辰🍴Dinner time同屋企人喺鰂魚涌食食,估唔到東匯坊依度開咗間隱世冰室😳仲要性價比極高!😆.❣️廚師精選晚餐❣️ $68-$198套餐價錢由$68到$198都有,有肉肉或飯意粉餐,都幾多選擇🫣每個套餐除咗主菜,都有餐湯/沙律,飲品💕+$15仲可以加配甜品!💛意大利雜菜湯💛真材實料嘅雜菜湯,味道酸甜開胃!💚蘇格蘭煙三文魚沙律💚煙三文魚都有4片,厚度令人滿意😌擠少少檸檬汁,令沙律菜更清新!🥗❤️扒紐西蘭西冷牛扒伴薯菜❤️ $95牛扒大大塊🥩,肉質都好軟嫩易入口!肉味好香,配上黑椒汁有另一番風味😛旁邊仲有薯菜增加飽腹感!🤎秘製醬汁燴豬手伴薯菜🤎 $88豬手份量好足,肉質同外皮都好軟淋,易脫骨 食落口啖啖肉🐽秘製醬汁帶燒烤味,同豬手好夾!🧡香濃鮮茄燴羊膝🧡 $128性價比極高嘅羊膝,大大嚿啖啖肉🍗肉質嫩滑多汁,羊肉唔羶,仲食到蕃茄濃香🍅整體味道豐富!🖤咖啡🖤 喺醒辰冰室嘆返杯咖啡就真係夠晒醒晨啦🤣咖啡香濃唔會太苦澀☕️都唔錯!🤍意大利芝士餅🤍 +$15有啲後悔唔加多件,雖然話就話大大件,但好食嘅甜品一件又點夠喉喎!🥹芝士口感軟滑濃郁,topping可可粉帶來香甜感覺!依間冰室價錢
🩵🤎🧡
價錢夠晒醒辰🍴

❣️廚師精選晚餐❣️ $68-$198

💛意大利雜菜湯💛
真材實料嘅雜菜湯,味道酸甜開胃!
意大利雜菜湯

🖤咖啡🖤
咖啡

🤍意大利芝士餅🤍 +$15
意大利芝士餅

依間冰室價錢親民,食物質素仲有驚喜,下次食其他先!BTW記得save post,方便向店員查詢有關套餐啦❣️

📍醒辰冰室
📍鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊LG樓LG007號舖
2023-04-17
5 分鐘 (堂食)
意大利雜菜湯
秘製醬汁燴豬手伴薯菜
香濃鮮茄燴羊膝
咖啡
2023-04-16 84 瀏覽
喺鰂魚涌有一間新裝修嘅餐廳,就一定要去試試啦可能係商場新裝修同埋地庫嘅關係人流就比較少,所以都好多位揀,而且啲座位都幾闊二人套餐,真係好抵,又勁多嘢食仲要有扒😃 再包埋餐飲同甜品喎😱 真係諗佢會唔會蝕架~🦐大蝦黑松露蘆筍忌廉意粉蝦真係好新鮮,離遠已經聞到好香黑松露味,忌廉意粉唔會做到好creamy,好漏,所以好啱我口味😉三文魚扒啲肉都幾嫰,油脂分布岩岩好甜品有兩類仲要好平加$15心太軟同意大利芝士餅,都好食,呢個價錢真係正!男店員態度和藹,服務周到👍🏻#非一般冰室 #鰂魚涌小店 #以前水族館商場嗰度
喺鰂魚涌有一間新裝修嘅餐廳,就一定要去試試啦
🦐大蝦黑松露蘆筍忌廉意粉
三文魚扒啲肉都幾嫰,油脂分布岩岩好
甜品有兩類仲要好平加$15
心太軟同意大利芝士餅,都好食,呢個價錢真係正!
男店員態度和藹,服務周到👍🏻

#非一般冰室 #鰂魚涌小店 #以前水族館商場嗰度
2023-04-13 589 瀏覽
太古返工出去食飯搵到間超高水準冰室,位置係東匯坊ground floor,落到地庫像日本地下街,除咗有幾間餐廳仲有小店,食完飯可以行下

餐廳店內有卡位,而且環境寬敞舒適,牆上面畫壁畫,成間餐廳都有藝術感

冰室有茶餐廳餐飲,其實更似西餐,食物多款選擇,而且性價比高,一般既冰室
晚餐平平地$70起至$138 龍蝦濃湯龍蝦湯入口濃郁口感幼滑沙律完全西餐好準,沙律菜爽甜烤紐西蘭香草牛柳伴薯牛柳肉質軟屬牛味香,可以揀燒汁或黑椒汁,店員另外比黃芥末醬,估唔冰室水準都做到西餐廳水準烤局法國春雞伴意粉春雞烤得皮脆肉滑,連雞胸都嫩滑,肉質脂肪少,味道juicy 惹味 心太軟 外層朱古力味海綿蛋糕較厚,但唔會覺得得朱古力漿而無蛋糕食,入口唔會太甜,都唔錯意大利芝士餅
芝士餅好似食緊雪糕好軟滑,又唔會太甜,食一啖芝士餅,一啖心太軟,真係好正 最估唔到冰室都有意大利芝士餅、心太軟食,十足高質西餐,真係好有驚喜

晚餐平平地$70起至$138

龍蝦湯入口濃郁口感幼滑

沙律
完全西餐好準,沙律菜爽甜

烤紐西蘭香草牛柳伴薯

烤局法國春雞伴意粉

• 龍蝦湯
  • 牛柳
2023-04-13 70 瀏覽
今日同朋友黎到東區佢話最近食過有間冰室係鰂魚涌隱世小店就決定同佢去試下店內裝修好有格調,有壁畫盡顯品味餐牌有好多選擇,多為西式餐點,有豬雞牛扒海等實有一款岩心水龍蝦濃湯加$15就可以升級做龍蝦濃湯,性價比非常高!又點可以錯過湯非常濃郁,想像唔到用左幾多龍蝦煲成加上酥脆既蒜蓉包,味道好夾好開胃蘇格蘭煙三文魚沙律煙三文魚煙燻味香,配上清新既沙律菜好refreshing烤紐西蘭香草牛柳 配意粉牛柳做到5成熟,肉質軟淋肉味好重,係高質既牛扒配上爽口既意粉,好滿足紐西蘭西冷牛扒西冷會帶有一條筋加脂肪我好喜歡各有各好秘製醬汁燴豬手豬手份量好大!切開好鬆軟,加上軟到仿似啫喱既外皮食得好過癮!每份晚餐都好抵食
今日同朋友黎到東區
佢話最近食過有間冰室係鰂魚涌隱世小店
就決定同佢去試下

店內裝修好有格調,有壁畫盡顯品味

餐牌有好多選擇,多為西式餐點,有豬雞牛扒海等
實有一款岩心水

龍蝦濃湯

加$15就可以升級做龍蝦濃湯,性價比非常高!
又點可以錯過
湯非常濃郁,想像唔到用左幾多龍蝦煲成
加上酥脆既蒜蓉包,味道好夾好開胃

蘇格蘭煙三文魚沙律

煙三文魚煙燻味香,配上清新既沙律菜
好refreshing

烤紐西蘭香草牛柳 配意粉

牛柳做到5成熟,肉質軟淋
肉味好重,係高質既牛扒
配上爽口既意粉,好滿足

紐西蘭西冷牛扒

西冷會帶有一條筋加脂肪
我好喜歡
各有各好

秘製醬汁燴豬手

豬手份量好大!
切開好鬆軟,加上軟到仿似啫喱既外皮
食得好過癮!

每份晚餐都好抵食
2023-04-10 106 瀏覽
又嚟介紹特色餐廳喇🍽️!今次想同大家介紹下一間位於鰂魚涌嘅隱世小店🤤。個人認為其實呢個地段附近食嘢真係唔易搵到啲抵食嘅餐廳㗎🤑,呢間餐廳就夠晒性價比高。既然今次有呢個機會🙏🏻,就緊係要食返幾款特色美食啦❤️。食物方面☝🏻#紐西蘭西冷牛扒($95)首先想介紹嘅係嗰日食嘅主菜之一✨,今次嘅西冷牛扒我就叫咗五成熟🐂。個人嚟講好滿意呢個口感,肉質軟嫩,西冷牛扒嘅脂肪同埋肉質嘅比例都好均勻😋,另外牛嘅味道都好濃郁🥰。跟餐嘅薯菜配埋自選嘅紅酒燒汁🍷,真係絕配!#法式紅酒燴牛尾煲($98)之後想介紹嘅主食就係紅酒燴牛尾煲🤤。本身我都對牛尾煲好有興趣㗎😚,因為牛尾入邊有好多嘅膠質🙏🏻,養生一流!講返餐廳整嘅紅酒燴牛尾煲先,當中嘅配菜非常豐富🫶🏻。牛尾肉夠晒軟嫩,輕輕一拉就骨肉分離😬,證明燴嘅時間好足夠😍。#香草蒜片烤西班牙極黑豬鞍($138)之後想介紹嘅煮食就係呢份西班牙極黑豬鞍🤤,就咁睇個賣相都見到烤得有幾咁完美🥰。我自己建議大家可以加少少黃芥末👍,同蒜味都幾match🧄。食落肉質豐厚,肉質嘅精華可以配埋意粉一齊食,唔會浪費!#龍蝦濃湯(+$15)跟住就介紹吓嗰日嘅頭盤,呢碗龍蝦濃湯我都幾滿意㗎🦞。唔單
又嚟介紹特色餐廳喇🍽️!

食物方面☝🏻
#紐西蘭西冷牛扒($95)

#法式紅酒燴牛尾煲($98)

#香草蒜片烤西班牙極黑豬鞍($138)

#龍蝦濃湯(+$15)
跟住就介紹吓嗰日嘅頭盤,呢碗龍蝦濃湯我都幾滿意㗎🦞。唔單止飲到龍蝦嘅鮮味,口感一樣咁Creamy,絕對對得住個名🙏🏻。

#蘇格蘭煙三文魚沙律(+$15)
第二個頭盤就係呢份煙三文魚沙律🥗,我幾欣賞餐廳附上一個貼心嘅擠檸檬餐具🤩,咁就可以避免直接接觸檸檬🍋,沙律帶有開胃效果,煙三文魚都一樣新鮮!

#特濃朱古力蛋糕(+$15)
最後就想介紹吓嗰日食嘅甜品,今次我就食咗呢份特濃朱古力蛋糕❤️,雖然呢份朱古力蛋糕係凍上嘅,但係內餡都一樣係流心㗎🤤,同頂層脆嘅口感形成咗對比。我自己覺得真係好有誠意😚,絕對係值得一試!

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-04-05 52 瀏覽
一家人行完柏架山道自然徑返回英皇道,異口同聲都話肚餓,於是去醒辰冰室食個下午茶,這餐廳隱藏在東匯坊地庫,性價比甚高。下午茶餐牌花樣甚多,價錢公道。我選了全日早餐,但兩父子話要食更豐富的晚餐!未夠五點半何來晚餐呢?好彩有精選套餐,同樣有齊前菜、主菜、甜品和飲品,豐富又抵食。【下午茶】全日早餐+熱奶茶($70)【精選套餐】龍蝦濃湯+香煎蘇格蘭三文魚蘆荀配雜果薯仔沙律+朱古力咖啡+意大利芝士餅($103)【精選套餐】芝士焗法國田螺伴薯蓉+波蛋卡邦尼意粉+泡沫咖啡+朱古力心太軟($83)【套餐加配】香蒜牛油大蝦($58)如此豐富抵食的西餐,不用加一,最重要是食材新鮮,味道好。例如全日早餐的豬肉腸和蘑菇粒都是爆汁的;三文魚皮煎得香脆,魚肉嫩滑;卡邦尼香濃;牛油大蝦惹味。兩件甜品大件又好食。唯一美中不足的是田螺是用蕃茄加芝士來焗,如果改用香草牛油和蒜蓉會更惹味。

下午茶餐牌花樣甚多,價錢公道。
我選了全日早餐,但兩父子話要食更豐富的晚餐!

【下午茶】全日早餐+熱奶茶($70)
【套餐加配】香蒜牛油大蝦($58)

如此豐富抵食的西餐,不用加一,最重要是食材新鮮,味道好。

2023-04-05 41 瀏覽
今次去咗鰂魚涌一個翻新商場食晚飯,原來呢個商場以前係一個以水族為主題嘅商場。龍蝦湯 /周打魚湯 /意大利雜菜湯龍蝦湯口感幼滑,味道濃郁,啖啖鮮香。周打魚湯有蟹柳、魷魚同蜆肉,材料十分豐富。蘇格蘭煙三文魚沙律/西班牙火腿蜜瓜沙律沙律菜新鮮清甜,配醋汁越食越開胃。芝士焗澳洲帶子店員推介呢個前菜,帶子焗到金黃色,粒粒大粒厚肉,下面仲有好creamy嘅薯蓉。香濃鮮茄燴羊膝伴薯菜羊膝肉質軟腍,鮮茄汁同羊味互相配合,入口完全無羊羶味。扒紐西蘭香草牛柳伴薯菜牛柳六成熟,肉質幼嫩多汁,配菜有西蘭花、薯仔同紅蘿蔔,蘸燒汁更惹味。大蝦黑松露蘆筍忌廉汁意粉 大蝦夠曬大隻,相當吸引,入口新鮮爽彈,意粉十分掛汁,忌廉汁夠creamy。朱古力心太軟/意大利芝士餅心太軟焗到外脆內軟,朱古力味濃郁。芝士餅好冰凍,口感似雪糕一樣。

龍蝦湯 /周打魚湯 /意大利雜菜湯

蘇格蘭煙三文魚沙律/西班牙火腿蜜瓜沙律
沙律菜新鮮清甜,配醋汁越食越開胃。

香濃鮮茄燴羊膝伴薯菜
羊膝肉質軟腍,鮮茄汁同羊味互相配合,入口完全無羊羶味。

扒紐西蘭香草牛柳伴薯菜
牛柳六成熟,肉質幼嫩多汁,配菜有西蘭花、
薯仔同紅蘿蔔,蘸燒汁更惹味。

大蝦黑松露蘆筍忌廉汁意粉

朱古力心太軟/意大利芝士餅
2023-04-01 96 瀏覽
今次去到鰂魚涌嘅怪獸大廈地庫揾嘢食,呢間餐廳叫做醒神冰室,裝修舒服,價錢親民,最重要係服務態度質素超友善😊我叫咗🤤廚師好推介嘅香濃鮮茄燴羊膝跟薯菜,羊膝好淋超入味呀!❤️廚師推介二人套餐🌸西班牙火腿蜜瓜沙律🥗最佳配搭👍🏻🌸芝士焗澳洲帶子,爽口彈牙又有鮮味🌸龍蝦濃湯同牛肝菌忌廉湯都香濃無比🌸焗葡國雞配意粉烤紐西蘭香草牛柳各具特色,🌸牛扒外表脆內裏嫩誘,葡國雞香味撲鼻🌸意大利精選甜品🍮係意大利芝士餅,心太軟,tiramisu酒香撲鼻,食個包你返尋味,心太軟朱古力味濃,外脆內流心,幸福感滿分👍🏻#yummy #揾食#非一般冰室 #鰂魚涌小店 #以前水族館商場嗰度

🤤廚師好推介嘅香濃鮮茄燴羊膝跟薯菜,羊膝好淋超入味呀!

❤️廚師推介二人套餐
🌸西班牙火腿蜜瓜沙律🥗最佳配搭👍🏻

🌸芝士焗澳洲帶子,爽口彈牙又有鮮味

🌸龍蝦濃湯同牛肝菌忌廉湯都香濃無比

#yummy #揾食
#非一般冰室 #鰂魚涌小店 #以前水族館商場嗰度
2023-03-30 529 瀏覽
東匯坊地下有個美食廣場 裝修都幾複古雅致 入面嘅餐廳都唔係常見嘅連鎖集團 今次就試咗一入門口右手邊嘅呢間港式冰室 見到都唔少人嚟買外賣 價錢都幾抵 平民版鋸扒🍽️🍽️醒辰二人套餐 💰298有單點/一人套餐 但我哋見呢個二人餐好抵食 呢個價錢已經包咗兩個主食 兩個小食 兩個湯&飲品 而且全日免收加一🤑🥩紐西蘭香草牛柳配薯菜可店員會按客人喜好安排廚房預備生熟度 有時喺呢啲茶餐廳叫扒都驚伏 但呢間又幾好 七成熟 唔會太乾嚡好有牛味 可選擇配薯菜/意粉/飯 薯仔🥔翠玉瓜🥒紅蘿蔔🥕都好爽脆🍝大蝦黑松露蘆筍忌廉意粉 意粉份量超大 忌廉汁味道好creamy 黑松露味道唔太濃 兩隻大蝦基本上已剝好殼 啖啖肉好正😋東匯坊地下有個美食廣場 裝修都幾複古雅致 入面嘅餐廳都唔係常見嘅連鎖集團 今次就試咗一入門口右手邊嘅呢間港式冰室 見到都唔少人嚟買外賣 價錢都幾抵 平民版鋸扒🍽️🫕芝士焗澳洲帶子有六隻帶子 口感彈牙鮮甜 焗薯蓉綿滑 入口即溶🫕羅勒白酒炒蜆大概有14隻蜆 全部都開咗口 冇沙 都幾甜🥣龍蝦濃湯蝦味濃郁 略嫌咸咗少少 重口味愛好者較適合🥣周打魚湯忌廉湯有蘑菇煙肉蜆肉等 好香滑 個人較喜歡呢個🍰意大利芝士

🍽️醒辰二人套餐 💰298

🥣周打魚湯
忌廉湯有蘑菇煙肉蜆肉等 好香滑 個人較喜歡呢個
周打魚湯

🍰意大利芝士餅
凍餅嘅咖啡味唔太重所以唔會太苦或太甜 份量比想像中大 好抵食

🍰心太軟
朱古力味濃郁 有流心效果 比得上出面甜品