2020-10-31
話說本人真係好耐冇食過西餐,一直都好想去鋸下扒,今次就嚟到呢一間野玩田店,佢係K11入面,呢間餐廳佢唔單只係食西餐,仲非常之適合素食人士,因為佢個餐牌都係有好多素食嘅菜式,非常推介比素食嘅人知。小食嗌咗個炸魷魚圈配啤酒,魷魚圈送走酒簡直一流。然後嗌左個🥩炭燒美國自然西冷配黑松露燒汁(12oz)呢塊扒完全係我想食嘅牛扒,雖然呢塊牛扒唔係平,但係完全唔會令你失望,淨係佢個外表已經又大又厚,切開嘅時候都會見到佢非常之多肉汁。油花嘅分布非常均勻,唔會覺得淡淡肥膏又或者好鞋颯颯嘅感覺。我嗌左五成熟,佢唔會變咗全熟又或者太生。水準同食物嘅素材都非常高嘅水準。另外嗌左🍅日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯,帶子大大粒好有鮮味,意大利飯軟硬度適中,因為有時係有啲餐廳食嘅意大利飯好似煮唔熟咁,但係佢個給意大利飯煮得啱啱好,口感好creamy,配上蕃茄汁,淡淡香濃蕃茄嘅味道,無論外觀同埋味道10分出色,係意大利嘅味道啊🥰最後當然唔少得係甜品啦,朱古力雪糕心太軟,入面嘅朱古力係真係流心㗎。加上去買雪糕一齊食味道非常豐富口感亦都好有層次。總括而言我比滿分💯
小食嗌咗個炸魷魚圈配啤酒,魷魚圈送走酒簡直一流。
另外嗌左🍅日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯
總括而言我比滿分💯