2022-12-28 123 瀏覽
My little white Christmas 在忙碌的工作中,一有喘息的空間都會找間咖啡店休息、喝杯靚咖啡嘆件精緻甜點幫自己加油。聖誕前夕在灣仔有緣碰到這家不錯coffee shop,甜品很有節日氣氛Christmas Log Cake聖誕圓木蛋糕> 中間是軟棉棉的雪白忌廉入口餐不錯幾輕盈,全件是朱古力卷蛋口感較扎實、上面有像聖誕樹的綠色butter cream和珠珠裝飾賣相俏麗Assorted Macaron 雜錦馬卡龍> 定價公道,味道係熱情果,vanilla和earl grey,甜度稍高口感算是做到外脆內軟Jamaican Blue Mountain No.1 Coffee ~ Latte藍山1號拿鐵咖啡 > 來自牙買加的藍山、自己選擇拿鐵口味,呢杯精品咖啡飲落幾芳香順滑、味道醇厚
My little white Christmas

Christmas Log Cake

Assorted Macaron

慶祝紀念
聖誕節
2022-12-26 532 瀏覽
日本過江龍「野田珈琲」以五行「金、木、水、火、土」作為概念去分別咖啡豆的味道。主打日本進口精品咖啡生豆,以 Bean to Cup 概念,由選豆、烘焙到沖煮咖啡都可以在店內進行。店內超過65款咖啡豆來自超過40個國家,而每款豆都會仔細標明和講解產地、處理方法、風味特性和評分。由最普通espresso 豆平均$45 /100g ,去到精品手沖豆 $150/100g,再去到藝妓級數都買到店員分享,只要大家在店內選好咖啡生豆和所需要的重量,生豆就會直接放入烘焙室處理大約15分鐘,然後就可以即時買到新鮮熱辣辣烘好的豆。再唔係就早D order 定,到時直接到店拎豆~ 淨係呢個位都已經贏晒!!! ☕️Espresso Tonic近期越來越鍾意飲Tonic,好鍾意望住D 咖啡初頭浮上面,分層賣相非常靚~ 然後再慢慢試咖啡,Tonic氣泡再夾微酸咖啡,刺激味蕾得黎,味道又清新~ (唔好以為好易整..... 其實好多時亂咁mix埋一齊,會令到杯啡即時嘔泡) ☕️Nitro Coffee在Cold Brew coffee 的基礎上注入氮氣,令咖啡充滿微細氣泡,口感真的好像黑啤,非常順滑🍵抹茶芝士蛋糕抹茶味超

☕️Espresso Tonic

☕️Nitro Coffee

🍵抹茶芝士蛋糕
抹茶味超濃,配咖啡一流
matcha  cheese  cake
2022-12-14
matcha  cheese  cake
  • Espresso  Tonic
2022-12-20 529 瀏覽
同妹妹去行街🥰 行到攰攰地諗住搵間咖啡店坐低休息吓😆 經過呢間新開嘅咖啡店😍 見到裝修勁日式❤️ 即刻忍唔住入去試吓😎一入到去就已經聞到咖啡香😍 佢哋除咗可以即場買咖啡飲☕️ 仲有好多一個個壽司飯桶裝住唔同既咖啡豆🥰 俾人可以買返屋企👍🏻 原來佢哋嘅咖啡豆都係採購自日本既 🇯🇵 依家仲有70款以上添呀❤️Affogato☕️ ($58)超鍾意食雪糕既我🥰 係special coffee 個到見到affogato😍 即刻忍唔住叫左😆 原來有兩款咖啡可以揀👍🏻 包括「水」💧同「木」🪵 店員好好❤️ advise 我「木」比較nutty d , 會同雪糕比較夾😎 雪糕有兩球😍 熱辣辣既咖啡配埋雪糕嘅香滑,真係好正👍🏻 咖啡既回甘係口腔入邊徘徊❤️凍朱古力🍫($42)妹妹唔飲咖啡☕️ 咖啡店好好👍🏻 有照顧到唔飲咖啡既人🥰 朱古力味好濃郁🍫 仲飲到啲朱古力粒粒,味道唔算好甜☺️聖誕圓木蛋糕🎄($58)依個好有聖誕氣氛🎄依家食岩曬🥰 面頭有層濃郁既朱古力🍫 包住入邊嘅朱古力海綿蛋糕🍰 味道唔會好甜啱晒我,蛋糕質地軟熟,又帶啲彈牙☺️檸檬蛋白批🍋($38)檸檬批酸酸甜甜, 個餅底好脆身☺️野田珈琲生豆專門店 + 焙煎

Affogato☕️ ($58)

凍朱古力🍫($42)

聖誕圓木蛋糕🎄($58)

檸檬蛋白批🍋($38)
檸檬批酸酸甜甜, 個餅底好脆身☺️

野田珈琲生豆專門店 + 焙煎 (灣仔)
灣仔軒尼詩道314-324號W Square地下B號舖
下午茶
2022-12-16 118 瀏覽
☆ 野田珈琲生豆專門店 + 焙煎灣仔軒尼詩道314-324號W Square地下B號舖✦ 印尼 麝香貓咖啡 水洗好欣賞咖啡師專業又用心嘅製作,睇到我好入神,見到整完之後咖啡師又會試下味先,保證味道ok先比客人,真係感覺好好。貓屎咖啡本身帶有一種獨特味道,然後咖啡味道好厚實,留係口腔嘅味道好耐,真正齒頰留香。✦ 朱古力好濃郁嘅朱古力,但帶少少酸味。✦ 聖誕圓木蛋糕蛋糕好軟熟,入面嘅cream好滑,頂頂個聖誕樹入面原來係包住粒士多啤梨,好得意,整體唔會好甜,好好味!✦ 火腿芝士酥✦ 韮葱芝士酥上面2樣店員哥哥都會翻一翻熱,暖粒粒,好酥脆,2款都好味,韮葱就會比較香口d。佢地呢到有焙煎室有生咖啡豆賣,為客人即場製作咖啡豆,見住咖啡師逐粒咖啡豆檢查,真係好認真,好欣賞,大家有興趣仲可以上下佢地個網到睇下呀(๑˃̵ᴗ˂̵)

☆ 野田珈琲生豆專門店 + 焙煎
灣仔軒尼詩道314-324號W Square地下B號舖

✦ 印尼 麝香貓咖啡 水洗

✦ 朱古力
好濃郁嘅朱古力,但帶少少酸味。

✦ 聖誕圓木蛋糕

✦ 火腿芝士酥
✦ 韮葱芝士酥

• 印尼 麝香貓咖啡 水洗
2022-12-12 88 瀏覽
咖啡豆專門店喺香港少之又少,仲要係去日本採購生豆,排排企show晒出嚟俾你慢慢睇,唔識睇、唔識揀仲有專人介紹。咖啡選擇好多,濃縮定手沖已經有排揀,而且價錢合理。環境舒服,客人聲浪唔大,傾計傾生意very good。*Piccolo 短笛咖啡 $38有兩種Blend可以揀,揀咗N02 Premium blend wood,帶有smoky風味。Piccolo係迷你latte但牛奶份量少一半。入口順滑,咖啡味>>>奶味,後勁有種圓潤嘅煙勳味。感覺幾特別,好少接觸呢種風味。Hand Drip Premium Single Origin $98巴拿馬 Bambito莊園 SHB 水洗講真我唔識飲hand drip,我覺得呢杯就算唔飲咖啡嘅,都可以接受。非常乾淨、容易入口,清新帶乾果味,餘韻有陣甜甜嘅果香。
Piccolo 短笛咖啡 $38
Piccolo

巴拿馬 Bambito莊園 SHB 水洗
Hand drip

2022-12-08
Piccolo
Hand drip
野田珈啡數月前於灣仔主要幹道開業,以日系感滿滿的和風式木調色裝潢,一看就會知道是一家日系主打的精品咖啡豆專門店。自動門一開已聞到香氣撲鼻的啡豆香,中央和一旁是一排排列整齊的木桶和木櫃,放滿了標示了產地、風味和特性的生咖啡豆。生豆來自不同的國家,從日本進口直送,種類之多琳瑯滿目,相信啡迷要挑選到心水豆也不容易。當然如果沒有心水,也可以向專業的服務員查詢,依據客人口味提供選擇。.旗艦店設了一間偌大的烘焙室,客人依心水挑選了合適生豆,以重量計算售價,然後直接由店員送至烘焙室烘煎,再交往客人手上,全程大約15分鐘。新鮮烘煎後的咖啡豆約需經過三天左右的排氣時間,便可沖煮品嚐。 店鋪的面積不算很大,平日的的午膳時間更可說是人山人海。除了售賣咖啡豆,亦有現場沖煮咖啡和供客人享用咖啡的休閒地方。除各式飲品外,亦有售賣簡單的烘焙產品和多款蛋糕甜點,來一個簡單的下午茶也很不錯。.野田在公司附近很方便,所以能說是期中一家會定期回訪的咖啡店。喜歡這家店幾乎每天有新口味的咖啡提供,索價算是比同區其他同類的店相宜一點,直說就是性價比滿高的新啡迷點。.➿咖啡❀ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ 💲32❀ ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ

➿咖啡
❀ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ 💲32
❀ ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ 💲38
機啡每天也會提供兩款不同的口味,櫃檯有ᴛᴀꜱᴛɪɴɢ ɴᴏᴛᴇ店員亦會作出介紹,方便客人選擇。雖愛啡但絕非專業,單純能分到喜歡或是不喜歡因此未能做深入點評。只能說每次到訪也有新驚喜,作更多方面嘗試感覺也不錯。
ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ

➿輕食
✿ 聖誕朱古力蛋糕 💲58
✿ 蘋果貝殼酥 💲26
認為單點飲品太單調的話,配上烘焙產品也不錯。選了蘋果貝殼酥店員有幫忙先重新烤熱。剛剛還推出了兩款應節的聖誕朱古力蛋糕和聖誕圓木蛋糕,賣相討好。
蘋果貝殼酥
聖誕朱古力蛋糕

ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ
蘋果貝殼酥
聖誕朱古力蛋糕
最近出沒在灣仔 發現不小高質餐廳.咖啡廳週日到訪了野田珈琲店內出售>60種不暇的咖啡豆 有專人介紹同時設有堂食 讓客人體驗慢嘆慢活☕️ 按個人喜好讓店員推薦決定一試ʜᴀɴᴅ ᴅʀɪᴘ 坐了角落位置 剛好可以觀摩即時烘焙的過程 很治癒 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 檸檬蛋白批 $𝟑𝟖 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐌𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐮𝐞 𝐏𝐢𝐞 :ᴛᴇxᴛᴜʀᴇ相對較軟身 微酸跟ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ間著吃很夾 ✿ 焙茶巴斯克芝士蛋糕 $𝟒𝟖𝐇𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 :紮實的芝士蛋糕口感 焙茶味香厚 甜度剛好 即使係ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ食落都唔溜 ✿ 盧旺達 天空之山水洗 $𝟗𝟖𝐆𝐁𝐏𝟎𝟒𝟎 𝐑𝐰𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐒𝐤𝐲 𝐇𝐢𝐥𝐥 𝐖𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝風味:荷花、柑橘、果汁口感、紅茶餘韻男友點的 佢話非洲出名咖啡豆🫘要試吓🤣飲咗一啖 很ғʀᴜɪᴛʏ的酸 ✿ 危地馬拉 東方 日曬 $𝟔𝟖𝐆𝐮𝐚𝐭𝐞𝐦𝐚𝐥𝐚 𝐎𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥風味:強烈酒香、布麻、果汁口惡、蜜糖餘韻表明了想要容易入口的 特意讓店員推介💁🏻‍♂️平時飲開有奶嘅咖啡 今次的ʜᴀɴᴅ ᴅʀɪᴘ
最近出沒在灣仔 發現

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

✿ 焙茶巴斯克芝士蛋糕 $𝟒𝟖

✿ 盧旺達 天空之山水洗 $𝟗𝟖
𝐆𝐁𝐏𝟎𝟒𝟎 𝐑𝐰𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐒𝐤𝐲 𝐇𝐢𝐥𝐥 𝐖𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝
風味:荷花、柑橘、果汁口感、紅茶餘韻

✿ 危地馬拉 東方 日曬 $𝟔𝟖
𝐆𝐮𝐚𝐭𝐞𝐦𝐚𝐥𝐚 𝐎𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥
風味:強烈酒香、布麻、果汁口惡、蜜糖餘韻
表明了想要容易入口的 特意讓店員推介💁🏻‍♂️平時飲開有奶嘅咖啡 今次的ʜᴀɴᴅ ᴅʀɪᴘ不酸不苦 邊飲邊吃蛋糕🍰推介得很好喔

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

烘焙店咖啡豆種類繁多
無ɪᴅᴇᴀ店員都可以幫忙
等待的過程目測ʙᴀᴛɪsᴛᴀ
沖調的過程 愜意的景象
食完仲可以散步到海旁
吹吹風聊聊天週末愉快!

Follow my instagram 📍tr.eatday
2022-11-20
  • 焙茶巴斯克芝士蛋糕
小時候不愛喝咖啡☕️,長大後卻每天最少喝2杯🙈,人大了果然會有轉變呀~由於我天天都要喝,所以每當有新咖啡店開幕,我都會去試試💕。 🇯🇵野田珈琲生豆專門店+焙煎 ℕ𝕠𝕕𝕒 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖在我公司附近開張啦!!! 咖啡店主打日本進口精品咖啡生豆,由強豆、焙煎至煮咖啡都在店內進行,作為咖啡迷的你,怎能錯過呢😆!!! 店家走日系和風設計,環境舒適,感覺自在。店內設有超過40個國家兼超過65款咖啡豆,全部仔細標明產地、特性和風味😚,好細心呀~ 「 ʟᴀᴛᴛᴇ☕️$38 」 「 ᴍᴏᴄʜᴀ🍫$42 」 大家點選咖啡時,可選擇ғʀᴜɪᴛʏ或ɴᴜᴛᴛʏ 的咖啡豆。咖啡入口濃郁芳香,酸味不會過重🥰,奶香順滑,好喝哦~ 「 韮菜芝士酥🧈$28 」 除了咖啡,還會有少量蛋糕和酥餅。這個韮菜芝士酥好香芝士味🤭,焗熱更好吃~ 「 甘筍蛋糕🍰$48 」 而甘筍蛋糕也不錯,稍作休息吃塊蛋糕和喝杯咖啡,真好✨~

由於我天天都要喝,所以每當有新咖啡店開幕,我都會去試試💕。

「 ʟᴀᴛᴛᴇ☕️$38 」

「 ᴍᴏᴄʜᴀ🍫$42 」

「 韮菜芝士酥🧈$28 」

「 甘筍蛋糕🍰$48 」

而甘筍蛋糕也不錯,稍作休息吃塊蛋糕和喝杯咖啡,真好✨~
2022-11-21
2022-11-14 191 瀏覽
近年咖啡店喺香港越開越多,但係印象中只有呢間係主打日本進口咖啡生豆零售及提供即場焙煎。 「野田珈琲生豆專門店」提供由日本進口咖啡生豆共有65款,全部都經過日本團隊精挑細選,務求將最優秀同埋新鮮嘅咖啡生豆帶入香港。店內每款咖啡生豆都有列明產地及特色,慢慢睇揀啱先買都未遲。選好咖啡生豆後店員會細心地將有瑕疵嘅咖啡生豆挑走然後先焙煎。焙煎過程需時15分鐘,等候期間買杯咖啡飲就最啱喇。咖啡生豆專門店裝潢走和風路線,無論用餐區或咖啡生豆專區都簡潔及整齊,坐喺度飲咖啡嘅時候真係可以放鬆吓😆 呢度除咗可以買咖啡生豆同埋供應咖啡飲品外,仲有鹹/甜品食呢❤️巴斯克芝士蛋糕、朱古力蛋糕、火腿芝士酥都好吸引。最後買咗Apple Turnover + Black Forest Cake😋😋▫️Apple Turnover (HKD26)▫️Black Forest Cake (HKD48)▫️Espresso Tonic (HKD48) ▫️Latte (HKD38) 今次係我第二次到訪,無論食物質素同埋服務都提升咗👍🏻下次有機會嘅話真係要再去嘆咖啡同埋試吓佢哋其他嘅甜品呀。

▫️Apple Turnover (HKD26)
▫️Black Forest Cake (HKD48)
▫️Espresso Tonic (HKD48)
▫️Latte (HKD38)

2022-11-13 161 瀏覽
返工日子好需要一個小break透下氣, 同同事去咗公司附近呢間新開coffee shop, 呢度有大量來自唔同產地嘅Coffee bean出售, 每款亦有詳盡產地說明。亦有一個小角落座位給予即場享用coffee同埋甜點。正等待店員沖調coffee時, 隔住口罩都已經聞到好香咖啡味。同事偏向喜歡較濃、重口味嘅coffee, 揀咗杯【Dirty】HK$38以凍鮮奶做底, 再加入機打即沖咖啡, 暖暖的, 味道濃郁, 非常提神。而我平日唔太飲coffee, 但又好奇想試試新店之作, 【Affogato】HK$58以一杯濃郁熱coffee自行倒入超濃奶味嘅雪糕中, 雪糕慢慢溶化, 令成杯野有如奶昔般滑口感, 味道完全冇咗一般coffee嘅苦澀味, 食到果味嘅微酸, 連唔飲開coffee嘅我都會覺得下次可以encore!【黑森林蛋糕】HK$58蛋糕精緻鬆軟, 朱古力味濃郁唔會苦。面層同中層都加咗薄薄嘅cream, 食起上黎唔覺寡。【Apple Turnover】HK$28超有驚喜, 切開時酥皮脆得有聲; 酥皮鬆化, 入面有少少微微酸甜。

同事偏向喜歡較濃、重口味嘅coffee,
揀咗杯【Dirty】HK$38
Dirty

而我平日唔太飲coffee, 但又好奇想試試新店之作,
【Affogato】HK$58

2022-11-10
午餐
黑森林蛋糕
Apple Turnover
主打日本進口精品咖啡生豆嘅咖啡專門店~野田珈琲!早排喺朋友屋企飲咗杯野田珈琲hand drip,好啱飲,呢日就特登去灣仔嘅旗艦店食tea!小店走木系路線,不論店面還是店內裝潢都令人恍如飛到日本當地咖啡店,和風味濃!未去得日本住,唯有先來呢度一解鄉愁。小店放上多個以木桶和木櫃盛載嘅咖啡生豆,咖啡生豆選自4大產區,超過20個國家,單單是日本直送已經包括65款之多!由於店內設有焙煎室,所以可以即買即炒。每次焙煎都係以300g作單位,更加可以控制到品質,達到精品化效果。新鮮烘焙出來嘅咖啡豆,香氣、風味都更加鮮明突出,啱晒對咖啡質素有一定追求嘅朋友。值得一讚嘅係店員對咖啡豆好熟悉,想搵到最啱自己口味嘅,可以請店員介紹下!堂食有少量位置,可以呷一杯咖啡,食件蛋糕!Cappuccino ($38) Cappuccino有兩款咖啡豆選擇,我揀咗比較nutty D嘅「木」。咖啡拉花漂亮,奶泡綿密,咖啡味香濃,水準唔錯!Hand Drip Premium Single Origin(肯亞森林AB水洗 雨林認證+特別限定)($98) Hand drip揀咗肯亞森林AB水洗(可以先做一個test,會有咖啡豆介
主打日本進口精品咖啡生豆嘅咖啡專門店~野田珈琲!

堂食有少量位置,可以呷一杯咖啡,食件蛋糕!

Cappuccino ($38)

Hand drip揀咗肯亞森林AB水洗(可以先做一個test,會有咖啡豆介紹),入口清爽乾淨,帶有莓香,酸度平衡滑順,鍾意! 蛋糕選擇不多,但質素都唔錯!

Carrot Cake($48)
Carrot Cake濕潤鬆軟,甜度剛好。

100% Organic Matcha Basque Burnt Cheesecake($48)
抹茶Basque Burnt Cheesecake抹茶味道濃郁帶回甘,口感軟滑creamy,配咖啡一流!
這間咖啡店的位置我每星期都會經過幾次,開業後終於有機會去朝聖,這間咖啡店專門做精品咖啡豆,灣仔店可以現場可以即場買豆即場幫你炒,有點像買米的格局,相當有趣,場內位置不多很有空間感,大家還可以好好欣賞咖啡師為你沖泡咖啡。🔹Cappuccino $38我選擇了nutty味的咖啡豆,沖泡出來明顯是日本風咖啡廳的感覺,滑滑的口感,牛奶和espresso均勻比例,咖啡豆的天然香氣一直散發著,慢慢喝,會讓你有滿足的感覺。🔹Mocha $42這款Mocha 味到相對柔和,如果和咖啡比我會覺得咖啡比較好喝,不過Mocha的可可亞味也能感受到,可以接受的程度。🔹馬卡龍 $38它的味道有驚喜!首先它完全不會太甜,口感依然是鬆,中間的餡料帶微酸,和外層的甜互相平衡,適合配咖啡吃~🔹焙茶巴斯克蛋糕 焙茶非常濃郁,面層少到焦,但裡面保持到綿密濃郁茶香加芝士香,它屬於比較濕潤的巴斯克,有點獨特性而且算很大件,適合幾個人一起分喔~
🔹Cappuccino $38

🔹Mocha $42

🔹馬卡龍 $38

🔹焙茶巴斯克蛋糕
這家簡直就是咖啡愛好者的天堂吧~!由日本職人咖啡團隊親自挑選生豆後,直送來香港的一家咖啡生豆專門店🇭🇰很喜歡這種Bean to Cup概念的咖啡店~店內超多各種各樣不同的咖啡生豆,選擇困難症的姐妹們也不用擔心,店員會很有耐心給你介紹和講解,推薦你最喜歡的那款生豆!選好你要買的生豆之後,店員會幫你拿去焙煎室先挑選掉瑕疵豆,然後再幫你15分鐘完成現場烘培炒豆~這和買現成的豆子風味確實是不能比的哈哈店內也有一些座位可以喝咖啡他們家咖啡以五行裡的「金、木、水、火、土」為概念,在你點咖啡的時候可以來l選擇自己喜歡的風味,我點了澳白、拿鐵和摩卡(哈哈我還是奶咖腦袋)深焙和淺焙分別都選了~兩種都很好喝!店內的裝修也超日系,有一種去了日本咖啡店的錯覺~是會願意再來的一家了!咖啡愛好者一定要去!
這家簡直就是咖啡愛好者的天堂吧~!
很喜歡這種Bean to Cup概念的咖啡店~
選好你要買的生豆之後,店員會幫你拿去焙煎室先挑選掉瑕疵豆,
然後再幫你15分鐘完成現場烘培炒豆~
這和買現成的豆子風味確實是不能比的哈哈
店內也有一些座位可以喝咖啡
他們家咖啡以五行裡的「金、木、水、火、土」為概念,
深焙和淺焙分別都選了~
兩種都很好喝!
店內的裝修也超日系,有一種去了日本咖啡店的錯覺~
是會願意再來的一家了!
咖啡愛好者一定要去!
2022-10-13 66 瀏覽
今日心情就是要一點泡沫咖啡,涼浸浸好舒服飲杯熱latte最好‼️配一個芝士煙肉批冇得輸✔️‼️✏️野田有兩款咖啡可供選擇我會喜歡選擇偏香甜亦都比較適合大部份的女士✏️都有幾款,甜甜可供選擇,我個人就喜歡比較鹹香的東西,所以揀咗芝士煙肉都非常好食,細細個唔太漏💯反正而家又想encore啦,我諗明天會再飲喺IG story見啦
配一個芝士煙肉批冇得輸✔️‼️
2022-10-10
  • 芝士煙肉批
2022-10-12 223 瀏覽
遊走日本進口精品咖啡生豆專門店☕️店內提供超過60款生豆,可以即叫即炒,整體價錢比較高,而且價錢最低起跳是300g,大家想買豆沖煮的話可以注意一下。 店內有奶啡可以堂食或takeaway,叫了一杯flat white試試,豆款選了Premium Blend,主打 crisp acidity with berry-like sweetness。整體的豆味不算太濃郁,奶味較重,算是合格不錯的啡飲吧。如果想要品嚐豆味更突出的奶啡,可能要試試capuccino會更好
遊走日本進口精品咖啡生豆專門店☕️

Flat  White
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
Flat  White