2004-10-14 19 瀏覽
一行四人, 都叫o左好多野食, 有干燒黃魚, 鎮江肴肉, 窩貼, 排骨麵, 怪味雞, 銀絲卷, 鴨舌, 最好食係干燒黃魚同怪味雞, 兩個都有少少辣, 唔好辣o既朋友都可以一試, 排骨麵就普通o左o的, 埋單共$341, 坐得都好舒服, 都幾抵食.....
2004-10-12 28 瀏覽
8/Oct/04 再一次去食,之前食過一次,都覺得ok架,不過今次再去,發誓以後都唔去啦!叫左:1. 生根扒雜菌-即係幾舊生根&竹笙連埋d冬菇,磨菇炒埋一碟打個芡囉~ 淡而冇味又油,生根又怪怪的2. 和菜戴帽-即係蘿蔔絲之類炒粉絲,再係上面鋪一塊炒蛋。全晚算最好食係呢個啦~ 不過其實都係普通o既炒粉絲囉3. 擔擔麵-唔多熱o既擔擔麵,上檯時表面仲有層油"瓊瓊"地...可想而知佢有幾好味4. 蟹粉水餃-諗住上次黎食過小籠包,今次就叫下其他啦~ 點知味道令人驚驚啦!餃同湯係分開上檯,因為蟹粉o既關係,食落好腥!仲隻隻都食到蟹殼!唉~ 令人好失望啦。環境係唔錯,都係市面個d京川滬格局咁囉~ 不過食過今次,就唔會再去食!
2004-09-10 15 瀏覽
可能真係近排介紹好多京川滬菜館,所以我也深受影響,常試這類菜系的食店。先講環境,很光猛闊落,但冷氣太勁,端來還是熱騰騰的菜下子都吹涼。食物方面,水準不錯。推介紅燒魚唇,很正,若芡汁不那麼杰和多會更好;麵真係幾糊o下,搞到麵條腍pat pat;賽螃蟹就口了一點,味道都幾清,起碼沒太多味精;酸辣湯不夠辣但足料;其餘飽點不過不失,可以試下做緊推廣菜的野菌素餃和瑤柱小籠包,味道不俗,包皮也夠薄。服務方面都幾好,有問必答,侍應也很有禮貌。
服務方面都幾好,有問必答,侍應也很有禮貌。
2004-07-02 4 瀏覽
星期三晚九點左右黎到﹐仍要等三張檯﹐幾好生意咁。由於得兩公婆﹐所以唔叫得好多野食。試左“招牌”擔擔面($15/碗)同小籠包($25/5隻)﹐四喜烤夫($35)﹐腌篤鮮($70)擔擔面- 好“笠”口﹐D湯好似糊仔咁﹐太多麻醬啦﹐味道都係太麻醬﹗小籠包- 幾好味﹐D肉好鬆﹐有汁。不過碟薑絲就好少﹐得三四條四喜烤夫- 一般﹐有烤夫﹐花生粒﹐雲耳同荀。烤夫唔太入味腌篤鮮- 一般﹐有荀﹐小唐菜﹐腩肉粒﹐腐皮。啖湯初初入口有D啖﹐越飲越咸﹐怪﹗埋單$210﹐叫做試過﹐短期內都唔會有下次
四喜烤夫- 一般﹐有烤夫﹐花生粒﹐雲耳同荀。烤夫唔太入味
埋單$210﹐叫做試過﹐短期內都唔會有下次
2004-06-28 7 瀏覽
我係將軍澳金滬庭的常客,每月一出糧就會去一次,將軍澳分店從未令失望過!!不過有一次窩貼煎得不夠!!而另一次就係等位問題!!希望以後唔好再發生!!同keep 到水準!!因為好多餐廳/酒家一耐左就keep 唔到水準!!!KEEP GOING!!!
KEEP GOING!!!
2004-06-27 18 瀏覽
今天跟家人一行六人食晚飯, 叫了擔擔麵, 生煎包, 小籠包, 蔥油餅, BB 片皮鴨, 百葉烤肉, 砂鍋津白, 雞絲冷麵! 樣樣都ok la! 不過...好奇怪冷麵是帶辛辣的, 不知是否太耐無食鴨, 隻鴨都幾好食, 連茶加餐前小碟一共$ 450, 服務, 清潔都幾好!
2004-06-20 9 瀏覽
金滬庭最大特色,就係有好多的茶款俾你選擇,有人參烏龍、龍井等等……各色其色。至於佢所做的麵更是一流,湯底較濃郁,麵較彈牙,總之就係現今酒樓不能比美,雖然價錢係貴d,但值得一試。
(非會員)
金滬庭地址:坑口重華路8號東港城1樓160-161號電話:2625 9889 唔錯唔錯,朋友真西無介紹錯,這間金滬庭真系好好,服務一流,食物都唔錯,由其系小籠包多汁皮薄!!蟹殼王、富貴乳鴿都好好食!
金滬庭
地址:坑口重華路8號東港城1樓160-161號
電話:2625 9889
2004-04-13 11 瀏覽
Editor, please correct address, it should be 將軍澳東港城not 荔枝角東港城. Thanks!