2011-03-16 38 瀏覽
之前都係西九龍果度食過~大埔都開左間咁耐都未食過..所以呢一日就拖左男朋友入黎陪我食din..以前都食開炸薯餅咖喱飯, 但見呢排熱氣, 所以就轉下口味食其他~呢個「芝士蛋包咖喱包」唔錯!! 幾開胃喔~~重點: .可以同佢講要多飯多汁~~    .可能因為我唔鍾意食肉, 所以我覺如果佢d咖喱汁冇肉碎會好食d    .大埔分店既座位唔多, dinner果段時間可能要等位
之前都係西九龍果度食過~
大埔都開左間咁耐都未食過..
所以呢一日就拖左男朋友入黎陪我食din..
呢個「芝士蛋包咖喱包」唔錯!! 幾開胃喔~~

重點: .可以同佢講要多飯多汁~~
    .大埔分店既座位唔多, dinner果段時間可能要等位
芝士咖喱蛋包飯
2011-02-09
芝士咖喱蛋包飯
2011-02-12 94 瀏覽
一月十六日 (星期日)銀咖哩在大埔已開了一段時間總沒機會一試賣的是親民價咖哩烏冬我們在元朗吃得半飽,所以決定share一個晚餐最後選定招牌吉烈豬扒烏冬,加了炸薯角即叫即製,找好位後等了約十分鐘新鮮熱辣的咖哩烏冬即送到桌上吉列豬扒炸得外脆內鬆軟豚肉富口感,肉質煙韌,加上咖哩汁更惹味而烏冬亦很彈牙嫩滑唯獨份量較少,不過我們本來不肚餓,又覺得足夠薯角炸得頗香口加點茄汁是不錯的
一月十六日 (星期日)

銀咖哩在大埔已開了一段時間
總沒機會一試

賣的是親民價咖哩烏冬
我們在元朗吃得半飽,所以決定share一個晚餐
最後選定招牌吉烈豬扒烏冬,加了炸薯角
即叫即製,找好位後等了約十分鐘
新鮮熱辣的咖哩烏冬即送到桌上
招牌吉烈豬扒烏冬
吉列豬扒炸得外脆內鬆軟
豚肉富口感,肉質煙韌,加上咖哩汁更惹味
而烏冬亦很彈牙嫩滑
唯獨份量較少,不過我們本來不肚餓,又覺得足夠
炸薯角
薯角炸得頗香口
加點茄汁是不錯的
2011-01-16
招牌吉烈豬扒烏冬
炸薯角
下午茶時段,只有一款下午茶,基本食品為薯角及香腸,再可自選一款小食,點了吉列豬扒,飲品選了橙汁汽水。另外叫了一個全日餐 – 銀咖喱飯,另配可樂及沙律。薯角及吉列豬扒香脆不膩,香腸煎得剛好。銀咖喱辣度輕微,汁料足,汁量亦多,與飯配合吃起來很惹味,沙律達標。閒時經過,也是不錯的選擇。

閒時經過,也是不錯的選擇。
下午茶餐 - 吉烈豬扒、薯角、香腸配橙汁汽水
銀咖喱飯配可樂及沙律
2011-01-01
下午茶餐 - 吉烈豬扒、薯角、香腸配橙汁汽水
銀咖喱飯配可樂及沙律
  • 銀咖喱、薯角
2010-12-22 25 瀏覽
行開大埔超級城...就去試下呢間"銀咖哩"第一時間梗係睇下餐牌~選擇唔係太多, 但已經足夠了, 因為樣樣都好吸引~第二睇下店內環境~都可以呀~細細間唔係好多位...都乾淨架...我地食時係6點多啦.....遲多一陣已經冇位lu~第三價錢~又ok喎....唔貴一於食佢啦~我地2個人叫左"咖哩芝士海鮮蛋包飯"+"咖哩手造漢堡飯"+炸蝦+2杯飲品一共84蚊....................食啦~~~~yeah正呀~有d似返去日本食的感覺~抵呀!好食呀!
行開大埔超級城...就去試下呢間"銀咖哩"

第三價錢~又ok喎....唔貴

一共84蚊....................

食啦~~~~yeah正呀~有d似返去日本食的感覺~抵呀!

好食呀!
2010-10-28 29 瀏覽
大埔超級城裏的這間銀咖喱,店子小小,黃橙色的招牌帶懷舊風,很搶眼。店裏主打日式咖喱,有飯有烏冬,可配套餐,價錢相宜~很喜歡這裡的咖喱飯用上銀色的鋼盤盛載,很有懷舊日本風味~!咖喱烏冬$18 + 吉列海鮮薯餅$9 - 咖喱加了辣,很惹味!烏冬算滑,薯餅比較膩,裏面沒有明顯的海鮮粒,不過也有淡淡的海鮮味。吉列雞扒咖喱飯$27 配 薯角餐$6 - 雞扒好大塊很厚,咖喱汁沒有加辣,所以近乎不辣。加$6就有薯角和飲品幾抵,薯角偏林。
店裏主打日式咖喱,有飯有烏冬,可配套餐,價錢相宜~
很喜歡這裡的咖喱飯用上銀色的鋼盤盛載,很有懷舊日本風味~!

咖喱烏冬$18 + 吉列海鮮薯餅$9

吉列雞扒咖喱飯$27 配 薯角餐$6

2010-10-16
咖喱烏冬$18 + 吉列海鮮薯餅$9
吉列雞扒咖喱飯$27 配 薯角餐$6
2010-10-19 29 瀏覽
平時不吃咖哩的我見個賣樣好吸引,honey又好想食咁,於是就給自己一個新嘗試,唔好成日拒絕d無咩試過的東西0麻~店子其實好細,上次lunch行過迫滿人等位,今日晚上8點幾人小小輕鬆d~和式的裝潢好討好~我這個是芝士海鮮蛋包咖喱飯,加了$6配埋沙律和汽水,好 creamy,好滑,curry係甜甜地小辣啱晒我!海鮮同curry都好足料呀!第一口我已經愛上了這個飯!好感動!!埋單合共$74!仲有免費加大的飯飯,滿足honey的胃口~*********下次我會再試下其他呢!

和式的裝潢好討好~

第一口我已經愛上了這個飯!好感動!!

埋單合共$74!仲有免費加大的飯飯,滿足honey的胃口~
*********
下次我會再試下其他呢!
2010-10-18
  • 芝士海鮮蛋包咖喱飯
2010-10-03 37 瀏覽
因為之前去過西九龍銀咖哩的店就想說.還是有信心他們都是即叫即整所以來食物的時候還是溫熱的我點了一個招牌吉列豬扒咖哩飯味道很好.咖哩味很濃另外也點了一個芝士蛋包可是蛋包太差了蛋是全熟的..一點滑的口感都沒有完完全全100%熟透了西九龍的蛋包是半熟,很滑.很香差太多了..本來飯都很好的可是那個蛋包實在太差了
因為之前去過西九龍銀咖哩的店

另外也點了一個芝士蛋包
可是蛋包太差了
蛋是全熟的..一點滑的口感都沒有
完完全全100%熟透了
西九龍的蛋包是半熟,很滑.很香

差太多了..本來飯都很好的
可是那個蛋包實在太差了
2010-09-30
  • 招牌吉列豬扒飯
2010-09-27 35 瀏覽
同女朋友行大埔, 由於想儲錢, 所以唔食d 相對貴的野食但又想坐得舒服d所以就入咗銀咖哩今日係第一次食, 我哋叫左2個set:咖哩芝士蛋包飯+ 免費加飯 + 炸薯角 + 飲品咖哩吉列豬扒飯 + 沙律 + 飲品由於小弟當日比較肚餓, 見到有免費加飯, 當然唔放過炸薯角好脆口, 好香, 推介!!主角咖哩芝士蛋包飯, 典型日式咖哩, 少甜, 咖哩再香d 就好芝士同蛋貼埋一齊, 顏色又似, 但芝士味好濃, 食入口會分得到飯, 同珍珠米, 乾濕度適中, 幾好吉列豬扒其實係好味, 但又不至極好味我覺得炸薯角好味d沙律, 好普通, 可以不吃當日買完野拎個牌返埋位等食首先黎左咖哩芝士蛋包飯同炸薯角咁女友食吉列豬扒, 心諗可能即炸要等耐d點知一等就等左25 mins等到新黎的客都已然有吉列豬扒食, 我地都未有.追單時, 個店員呆呆地咁望下張單, 跟手就拎個沙律俾我, 一句野都唔講就走咗我同佢講, 我地仲差個吉列豬扒飯呀!!佢又望咗張單好耐, 再拎張單去廚房等多5 mins 先有得食諗起都嬲嬲地
同女朋友行大埔, 由於想儲錢, 所以唔食d 相對貴的野食
但又想坐得舒服d
所以就入咗銀咖哩
今日係第一次食, 我哋叫左2個set:
咖哩芝士蛋包飯+ 免費加飯 + 炸薯角 + 飲品
咖哩吉列豬扒飯 + 沙律 + 飲品
由於小弟當日比較肚餓, 見到有免費加飯, 當然唔放過
炸薯角好脆口, 好香, 推介!!

飯, 同珍珠米, 乾濕度適中, 幾好
吉列豬扒其實係好味, 但又不至極好味
我覺得炸薯角好味d
沙律, 好普通, 可以不吃

當日買完野拎個牌返埋位等食
首先黎左咖哩芝士蛋包飯同炸薯角
咁女友食吉列豬扒, 心諗可能即炸要等耐d
點知一等就等左25 mins
等到新黎的客都已然有吉列豬扒食, 我地都未有.

我同佢講, 我地仲差個吉列豬扒飯呀!!
佢又望咗張單好耐, 再拎張單去廚房
等多5 mins 先有得食
諗起都嬲嬲地
2010-09-04
  • 炸薯角
2010-08-29 24 瀏覽
去過呢間銀咖喱食過幾次覺得真係唔錯!!佢既份量都算多,價錢都好合理。呢間野就好似euro go go咁order完就會有人拎食物比你。佢舖頭細細一定唔會係一個比人開party既地方,多人去食都唔會suggest...最好可能係比自己一個or兩個一齊去填飽個肚仔既人去食。佢d咖哩會有d牛肉碎,所以唔食牛肉既人就唔好食啦,因為係揀唔到d牛肉碎粒出黎ga...佢個咖哩蝦好好食,加埋d curry sauce咖哩魚就麻麻地,因為d魚陣味好雪藏...蛋包飯都係一個好好味既飯,唔會太飽雖然佢唔係咩特色既餐廳,不過都值得一試
去過呢間銀咖喱食過幾次覺得真係唔錯!!
佢既份量都算多,價錢都好合理。
最好可能係比自己一個or兩個一齊去填飽個肚仔既人去食。

佢個咖哩蝦好好食,加埋d curry sauce

咖哩魚就麻麻地,因為d魚陣味好雪藏...
蛋包飯都係一個好好味既飯,唔會太飽

雖然佢唔係咩特色既餐廳,不過都值得一試
2010-08-05
2010-08-27 18 瀏覽
之前考試後11點多黎呢到試因時間尚早人不多很想試蛋包飯但要2時後先有但現在全日供應了便叫左咖哩海鮮飯飯份量頗多,我食吾曬咖哩汁足夠唯獨D海鮮不太多,好似廿幾蚊到,價錢OK既佢個到有一個銀咖哩飯都系好似$15仲可以添飯,真系底到爛總括黎講..個人認為可以一試
之前考試後11點多黎呢到試
因時間尚早人不多
很想試蛋包飯但要2時後先有
但現在全日供應了

便叫左咖哩海鮮飯
飯份量頗多,我食吾曬
咖哩汁足夠
唯獨D海鮮不太多,
好似廿幾蚊到,價錢OK既
佢個到有一個銀咖哩飯都系好似$15
仲可以添飯,
真系底到爛

總括黎講..個人認為可以一試
2010-08-24 35 瀏覽
一去到這兒.. 係自己找位的.. 無帶位.. 幸好都有位坐!!點了一個芝士蛋包咖喱飯 + 芝士 + 一杯免費百事可樂(student)等了三分鐘就有waitor送來.. 賣相好令.. 黃黃的蛋 + 啡色的咖喱汁 + 紅紅的茄汁!!還很香的芝士味呢~ 可能係我加多左一塊芝士吧芝士係熱騰騰的白珍珠飯同蛋包間溶著.. 拌著唔過辣但香口的咖喱汁真的很好吃.. 大家可以試試加塊芝士.. 只是$3(我偷睇到係法國總統牌芝士.. 不是雜o麥牌子)到飯啦.. 很軟熟.. 很綿.. 不錯!!而咖喱汁呢.................. 店員講明係唔辣gei!! 但唔辣得黎又係幾香.. 下次會叫多汁先!!overall黎講.. 咁gei價錢已經好好.. 又無加一!! 當然跟上百元的專門店無得比.. 係學生精選

還很香的芝士味呢~ 可能係我加多左一塊芝士吧

到飯啦.. 很軟熟.. 很綿.. 不錯!!

芝士蛋包咖喱飯 + 芝士
2010-08-14
芝士蛋包咖喱飯 + 芝士
2010-07-18 26 瀏覽
一個星期外出吃十多餐,又或者到糧尾時間,當然要好好保留銀彈,如果你也是這樣想,此店子會合你心意,因為兩人吃也只用五十五元,真的平到發笑。還未用餐,就見到晚餐的餐牌大部份也只用二十多元,如有學生證,還有八折優惠,即學生們有機會十幾塊就可以吃飽,真是夠平,眼見真的吸引了不少青少年。平是好,最重要的是可入口,見到竟然有雙腸咖哩飯($19),當然是笑完算,見到咖哩豬扒飯,深知日式咖哩加豬扒很難做得好,已經在不同地方中伏過很多次,所以今次說是招牌也未想嘗試。最後點了咖哩魚柳($24)和咖哩海鮮蛋包飯($31)。店方用日式咖哩,沒有點加辣,香港的日式咖哩也是如此,又或是日式咖哩本就是如此,是溫文派,一定不能和印度咖哩比較,當然BEEhttp://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=5017會好吃點,辣一些也香一點。這兒的魚柳沒有腥味,炸得香脆,收貨啦。芝士海鮮蛋包飯 – 我想是價的關係,對最重要的咖哩質素尚可,其他貴一點的食材就要將貨就價了。芝士是片裝芝士,不是用原味的,溶在蛋包飯的面,其實不難吃,當然如何也談不上出色吧。蝦也有數隻,是彈牙的,沒太

芝士海鮮蛋包飯 – 我想是價的關係,對最重要的咖哩質素尚可,其他貴一點的食材就要將貨就價了。芝士是片裝芝士,不是用原味的,溶在蛋包飯的面,其實不難吃,當然如何也談不上出色吧。蝦也有數隻,是彈牙的,沒太多蝦味,有點像蝦仁。蛋包著的飯用料其實不錯,飯是粒粒分明的,也帶黏性,軟硬度是適中。

其實這個價位,當你小心地把風險減到最低,還有可取之處,如果你來,建議你加飯,是免費的,不過個人覺得不加是不夠飽的。
咖哩魚柳飯算不錯了,晚市只要二十多元,抵!!!!!
海鮮蛋包飯,明顯將貨就價,其實也不算差!!
5 分鐘 (堂食)
咖哩魚柳飯算不錯了,晚市只要二十多元,抵!!!!!
2010-07-08 21 瀏覽
一個人快餐之好去處--->order完搵位坐, 有專人送餐, 唔洗霸位咁狼狽, o岩哂一個人搵啖食~~~今次order左雞肉咖喱飯+辣+$4配汽水~~~搵定位坐等食~~~ lee度的確地方細細, 座位唔算多, 而且好多獨行俠食飯, 包括我 不過peak hours我相信等一陣都會好快有~~~因為大家都係食完就會離開唔會o向度hea ma~~~等左5-8mins左右飯就送到啦~~~我第一眼望住碟飯覺得唔錯wor, 外表幾靚而且份量正常, 唔知好唔好味呢???熱辣辣食落去好香咖喱味, 而且加左辣o既我發覺辣味十足, yummy!!! 不過都的確幾辣架, 所以將多餘o既辣粉放埋一邊唔敢再撈~~~其實我想讚下d雞肉 haha, 因為佢煮到有少少微焦我覺得好惹味好鍾意!!! 而且味道適中唔會偏咸或者無味, 不過如果咖喱汁入面多d薯仔的話就更perfect!!!其實望落個menu都仲有其他野想試, 好似吉列豬/雞, 吉列蝦... ... 而且仲想加$配埋薯條呀下次...............我相信我好快會再幫襯!!!
一個人快餐之好去處--->

今次order左雞肉咖喱飯+辣+$4配汽水~~~

搵定位坐等食~~~

等左5-8mins左右飯就送到啦~~~

其實我想讚下d雞肉

咖喱雞肉飯
$27晚餐!!!
2010-07-07
咖喱雞肉飯
$27晚餐!!!
2010-06-20 25 瀏覽
第一次食銀咖喱,望下個餐牌,覺得都幾貴好多飯都$27蚊以上,仲要冇野飲(野飲要加$6)最後決定唔嗌野飲,試左個芝士咖哩蛋包飯嗌完野食坐埋位等一陣,會有侍應拎埋比你一黎都覺得個碟好似監獄d碟咖哩汁好足夠,因為個碟太淺,食得唔好好易漏哂出黎本身搵唔到D芝士響邊食食下發覺D芝士已經融入哂D汁入面食每一啖都有好香既芝士味唔知佢點整既呢!缺點係間野真係太細座位太少,好多人都搵唔到位,同埋好迫
第一次食銀咖喱,
望下個餐牌,覺得都幾貴

好多飯都$27蚊以上,仲要冇野飲(野飲要加$6)
最後決定唔嗌野飲,試左個芝士咖哩蛋包飯

嗌完野食坐埋位等一陣,會有侍應拎埋比你

一黎都覺得個碟好似監獄d碟

咖哩汁好足夠,因為個碟太淺,食得唔好好易漏哂出黎
本身搵唔到D芝士響邊
食食下發覺D芝士已經融入哂D汁入面
食每一啖都有好香既芝士味

唔知佢點整既呢!

缺點係間野真係太細
座位太少,好多人都搵唔到位,同埋好迫
2010-06-20
2010-06-01 29 瀏覽
唔開心… 一次比一次差..有個員工唔知點解可以做咁耐……女員工;動作較慢..,有次叫野食見佢拎唔穩,差d整濕其他人。好彩杯野唔係熱je. 如果唔係都唔知點算..食野方面我都算喇!女仔就夠食,但男既就應該唔夠..而我最不滿既地方就係我叫一個最普通既銀咖哩飯都要等25分鐘!根本實在太慢! 我唔會再食第二次.. 極度失望。
唔開心… 一次比一次差..
有個員工唔知點解可以做咁耐……
好彩杯野唔係熱je. 如果唔係都唔知點算..

食野方面我都算喇!
女仔就夠食,但男既就應該唔夠..

根本實在太慢!
我唔會再食第二次.. 極度失望。
2010-05-06
  • /