2015-04-25 364 瀏覽
今日去左jc club食下午茶 個炸脾薯條真係不得了外配一杯橙汁真係人生一大樂事炸雞脾外脆內軟 而薯條亦係新鮮炸好 點下蕃茄醬食真係完全將麥當勞嘅薯條比下去橙汁亦都非常好飲 不會太酸也不會太甜值得一讚係店內環境舒適 十分整齊乾淨若想享受一個價錢相宜的下午茶 jc club絕對係你想搵嘅地方
今日去左jc club食下午茶 個炸脾薯條真係不得了
外配一杯橙汁真係人生一大樂事
橙汁亦都非常好飲 不會太酸也不會太甜
值得一讚係店內環境舒適 十分整齊乾淨
下午茶
  • 炸雞脾
2015-04-20 389 瀏覽
發現有新款菜式!是一系列的麻辣米線,有四種餸可供選擇,而我就選擇了炸醬米線。米線的賣相不俗,表面充滿一層厚厚的紅色辣油,望落好辣好惹味。但吃下的辣度只是十分輕微,完全不未能夠刺激我的味蕾,但酸度足夠,很開胃。而炸醬就十分普通,而且份量少,不值!
2015-04-17 321 瀏覽
窩蛋牛飯好味 ,首先個飯濕濕地,超易入口,個飯又好香加上豆嘅點綴,令個飯多左層次,個蛋一定要趁未熟前撈完佢,令到個飯更香。牛粒雖然冇咩牛味,但好有口感數量都算多。推薦,一再回味
窩蛋牛飯好味
5 分鐘 (堂食)
2015-04-17 215 瀏覽
約係銀禧閣同人食飯一流,一來人流少,唔洗搵位,加上坐幾耐都得,姐姐唔會趕人走。今次食左菜甫炒蛋加湯加白飯學生價34蚊。夜晚來講好平。炒蛋厚又多,蛋味濃,菲菜菜甫令呢道菜唔再單一。但菜甫數量少左d,唔係好完美曬。
今次食左菜甫炒蛋加湯加白飯學生價34蚊。夜晚來講好平。
5 分鐘 (堂食)
2015-04-10 156 瀏覽
今日上完堂好肚餓,就同朋友去左j club食個tea,叫左呢個炸雞肶、炸薯條餐 賣相好靚 雞肶好大隻、好多肉,大過我隻手少少,而且佢炸到金黃色,外脆內軟,食落好香口。敗筆之處係,佢應該沾得太多面包糠啦,有d外皮脆得濟,用枝叉篤一篤就跌哂出黎⋯⋯另外,薯條亦都炸得幾香口,由於係即叫即炸關係,食落外脆內軟,記得要睇熱啊 !同埋,由於我唔係咁鐘意點茄汁既關係,我特別叫啊姐俾佢地自家既沙律醬過我,配搭埋薯條都一樣好夾。想要沙律醬既就要主動出聲啦 成個餐配埋野飲都只係廿零蚊,抵得過!

賣相好靚

成個餐配埋野飲都只係廿零蚊,抵得過!
2015-04-02 117 瀏覽
去到sem尾,緊係趕assignment la. 去到夜晚就緊係去eat個 dinner充飢。甘去到學校canteen銀禧閣jclub, 我見到餐牌有小菜and老火湯就叫左菠蘿咕嚕雞飯加燈汁。外賣!番到campus, 打開個餸,少到一個點,得兩三件雞,味道就ok既。 而個湯可能係老火既關係,乜渣都冇,得湯... 好彩個燈汁係鮮炸既,食到肉粒。Btw, 個飯成40蚊總要係學生價,堅唔抵,希望佢減價and出多d頑飯and要平既。 最後,間野外賣有個等候器,係好趣致既!

... 好彩個燈汁係鮮炸既,食到肉粒。

菠蘿咕嚕雞+老火湯+燈汁
外賣自取
2015-03-30 424 瀏覽
今日同朋友落完堂去左附近既JClub食下午茶去到見到個menu有個叫朱古力窩芺要等10-15分鐘 見佢應該係即制就叫啦叫完就比左隻類似飛碟既物體比我 可以唔洗企係到等佢地整完隻飛碟就會咇咇咇咁叫你出去拎拎完之後仲要自己拎餐具見佢要即製就即刻食可惜個窩芙凍凍地係好在個朱古力汁幾好味有小小失望食完就自己拎番個盤出去不過以$20蚊黎講 仲有野飲都幾抵食 環境都幾乾淨
今日同朋友落完堂去左附近既JClub食下午茶
有小小失望

食完就自己拎番個盤出去

不過以$20蚊黎講 仲有野飲都幾抵食 環境都幾乾淨
2015-03-19 235 瀏覽
今日經過香港公開大學就進去這所銀禧閣試試它的下午茶餐我點完餐後,他給了我這個紅色圓形的東西,我看了很久也不知道這是甚麼。原來食物製作完成後,它會發光及一直發出「嗶」的聲音,可以不用站著等餐到,幾方便的。    我叫了朱古力窩芙,賣相還不錯,但味道一般,像脆了一點的麵包,有點失望。看到「窩心紫薯汁」這個名字這麼特別,便叫了一杯試試。一開始以為味道會跟蕃薯湯水差不多,但惡夢真的來臨了。這杯飲品感覺像將原隻紫薯攪拌成蓉,一喝第一口,喝到一些紫薯渣,而且味道十分奇怪,我全身都毛管戙了。真的想不透為甚麼要推出這杯飲品。
今日經過香港公開大學就進去這所銀禧閣試試它的下午茶餐

看到「窩心紫薯汁」這個名字這麼特別,便叫了一杯試試。

一開始以為味道會跟蕃薯湯水差不多,但惡夢真的來臨了。

這杯飲品感覺像將原隻紫薯攪拌成蓉,

真的想不透為甚麼要推出這杯飲品。