2024-06-15
嚟過呢間餐廳兩次,但係都只係食下午茶,一直以為呢度只係一間普普通通嘅茶餐廳,點知今次嚟到食晚飯都比到我驚喜。今次揀嚟呢度主要都係因為佢有無障礙通道,方便輪椅使用者自由進出,店舖雖然唔大,但係店員好樂意安排座位比輪椅使用者;點完菜之后,伙記率先送上例湯,好入味的冬瓜靚湯,啲料都好足入口即化。濃郁蛋香與彈牙皮蛋交織,麻辣調味恰到好處。回味無窮,百吃不膩。接下這道經典小吃集鮮香辣麻於一身,口水雞入口即燃,香辣適中。雞肉鮮嫩多汁,配以微麻微辣的調料,完美融合。回味悠長魚肉茄子煲油膩適中,茄子與魚肉入味十足。濃郁香氣迷人,令人回味。調料恰到好處,襯托出茄子軟滑與魚肉鮮嫩的美妙口感。麻辣魷魚鬚鮮嫩彈牙。調味適中,不會過於辣。魷魚質地柔軟,每一口都充滿濃郁海鮮鮮味。酥炸九肚魚蒜香四溢,炸得金黃酥脆。咬下即化的柔嫩魚肉,讓人口齒留香。上桌熱氣騰騰,配以微辣調味,回味無窮。喺西灣河筲箕灣美食眾多,估唔到一間平平無奇嘅茶餐廳,都蘊含著咁好嘅食物,真系俾個like佢我