2024-11-03 113 瀏覽
秋風起又係打邊爐既時候,今次同朋友去左太子呢間刺身火鍋專門店。呢度除左新鮮海鮮同靚牛之外,仲有刺身,香港人最鍾意食既野呢度有齊哂~🍲豬骨蜆鍋湯非常足料,飲落去仲有陣胡椒香味。花蛤又大又飽滿,充滿海水嘅鮮味。🐂肉類方面,牛雙拼嘅質素都好好,本地牛嫩滑得黎牛味仲好濃,霜降牛睇到d雪花都知道靚,入口油香十足。新鮮田雞即叫即劏,鮮鵝腸處理得好好,留低左少少肥膏,食落爽脆之餘仲有鵝油既甘香。🥟自家製嘅水餃同雲吞都好好味,每日新鮮包,餡料豐富,皮薄餡靚。招牌四寶丸就更加有特色,四款包括梅菜豬肉丸、鮮牛丸、手打墨魚丸同鯪魚球。每款丸都有唔同嘅口感同味道,尤其係手打墨魚丸,彈牙之餘仲食到粒粒既墨魚肉。🦐海鮮方面,生串海中蝦上枱時仲識郁,入口仲非常鮮甜。深海八爪魚鬚果種爽脆口感,一咬就食得出係新鮮即劏。🥬至於蔬菜,野生竹笙好厚身,食落好夾脆,用吸湯就一流,油麥菜同唐芹菜都好新鮮爽脆。

🍲豬骨蜆鍋湯

絕對有下次嘅火鍋店!!地點就腳,晚上去到好旺場,乾淨光猛,門口有大水缸生猛海鮮!✨整體食物質素好有誠意,真材實料,性價比唔錯~✨當晚叫嘅全部食物都滿意,無伏!✨老闆同服務員姨姨都好nice充滿笑容,食得開心!🗞立魚刺身相當有驚喜!原條上,非常新鮮!!魚肉勁鮮甜,紮實爽口,相當開胃。食完會幫你拎魚頭魚尾椒鹽炸,炸到好脆香口!🗞海南椰子雞煲 $168鍋底有半隻雞,抵食!真材實料,湯底好鮮甜,真材實料!飲咗兩碗湯~🗞牛雙拼 $328分別係本地牛同霜降牛(個人更喜歡霜降牛)本地牛肉味較濃;霜降牛脂肪雪花紋分佈均勻,充滿油脂香。兩款都好食,淥一淥口感滑嫩!其他火鍋配料都誠意可加:🗞桂花蚌$128:味道鮮甜爽口,肉質好爽。🗞手打墨魚丸 手打鮮蝦丸(半份)$42推薦!!真材實料,肉眼可見原隻蝦同墨魚肉,超讚,好彈牙,充滿鮮味。🗞鳳城水餃$37:餡料飽滿足料大大粒。 🗞鍾華記自家製生麵$35必食!麵質爽彈,無鹼水味,淥三秒就食得!🗞油麥菜$35好大份!!俾好多菜!!而且新鮮嫩綠。🗞脆鯇片$48🗞竹庶茅根$40:自家製唔會好甜,清甜感覺幾健康。

絕對有下次嘅火鍋店!!
地點就腳,晚上去到好旺場,
乾淨光猛,門口有大水缸生猛海鮮!
✨整體食物質素好有誠意,真材實料,性價比唔錯~
✨當晚叫嘅全部食物都滿意,無伏!
✨老闆同服務員姨姨都好nice充滿笑容,食得開心!

🗞立魚刺身
相當有驚喜!原條上,非常新鮮!!
魚肉勁鮮甜,紮實爽口,相當開胃。
食完會幫你拎魚頭魚尾椒鹽炸,炸到好脆香口!

🗞海南椰子雞煲 $168
鍋底有半隻雞,抵食!
真材實料,湯底好鮮甜,真材實料!
飲咗兩碗湯~

🗞牛雙拼 $328
分別係本地牛同霜降牛(個人更喜歡霜降牛)
本地牛肉味較濃;霜降牛脂肪雪花紋分佈均勻,充滿油脂香。
兩款都好食,淥一淥口感滑嫩!

其他火鍋配料都誠意可加:
🗞桂花蚌$128:味道鮮甜爽口,肉質好爽。
🗞手打墨魚丸 手打鮮蝦丸(半份)$42
推薦!!真材實料,肉眼可見原隻蝦同墨魚肉,
超讚,好彈牙,充滿鮮味。
🗞鳳城水餃$37:餡料飽滿足料大大粒。
🗞鍾華記自家製生麵$35
必食!麵質爽彈,無鹼水味,淥三秒就食得!
🗞油麥菜$35
好大份!!俾好多菜!!而且新鮮嫩綠。
🗞脆鯇片$48
🗞竹庶茅根$40:自家製唔會好甜,清甜感覺幾健康。
2024-11-02 46 瀏覽
太子站鍾爺爺海鮮火鍋刺身專門店,有生猛海鮮、刺身、小食、火鍋,晚上9點後全單8折真抵食,好友約我晚餐,食店乾淨企理,坐得舒適。我們點左海南椰子雞鍋 $258(全雞),店員話湯滾放雞煮5分鐘熄火焗五分鐘便可食,雞肉很滑,湯底清甜好飲好好味😋霜降手切頸脊肥牛$288(大),色澤鮮紅,肉質軟淋牛味足,脂肪十足。新鮮牛坑腩片$108,軟腍可口牛味香。彈牙墨魚滑$78,墨魚滑爽口彈牙超正👍小食:椒鹽鮮魷$108,魷魚新鮮味甜薄脆漿脆口。竹庶茅根$42,清熱解渴少少甜。花生小食(碗)$15火鍋醬芥$15/位
我們點左
新鮮牛坑腩片$108,軟腍可口牛味香。
彈牙墨魚滑$78,墨魚滑爽口彈牙超正👍
小食:椒鹽鮮魷$108,魷魚新鮮味甜薄脆漿脆口。
竹庶茅根$42,清熱解渴少少甜。
花生小食(碗)$15
火鍋醬芥$15/位
  • 海南椰子雞鍋
  • 新鮮牛坑腩片
  • 彈牙墨魚滑
  • 椒鹽鮮魷
2024-11-02 36 瀏覽
今晚跟朋友想食打邊爐,在太子附近就到這間火鍋店,因為被他們的群翅花膠雞鍋所吸引。所以選擇這間火鍋店。群翅花膠雞鍋 $198有花膠魚翅裙邊,以這個價錢份量真的很多,特別係魚翅裙邊。雞肉大件,幾滑。隔離台嘅客人見到碟群翅花膠雞時覺得好豐盛😂不禁要望多幾眼以下係其他火鍋食材,我覺得鬼馬蝦膠是必點的,真的很脆,有時出面食油炸鬼很難到有咁脆。白鱔片$88 (薄切,打邊爐好快熟)廣島蠔$80 (以這個價錢份量不錯)鮮蝦雲吞半份 $37招牌四寶丸 $88 (墨魚丸、鮮蝦丸、梅菜豬肉丸、牛丸,各兩粒)江南魚腐 $50鬼馬蝦膠 $68 (油炸鬼上面有蝦滑,即叫即做很新鮮。)芥蘭 $40冰豆腐 $35 (打邊爐必點!加上加晒花膠雞鍋精華,正!)

群翅花膠雞鍋 $198

白鱔片$88 (薄切,打邊爐好快熟)
廣島蠔$80 (以這個價錢份量不錯)
鮮蝦雲吞半份 $37
江南魚腐 $50
鬼馬蝦膠 $68 (油炸鬼上面有蝦滑,即叫即做很新鮮。)
芥蘭 $40
冰豆腐 $35 (打邊爐必點!加上加晒花膠雞鍋精華,正!)

2024-11-02 31 瀏覽
一年四季都好鍾意打邊爐,同班friend成班人最緊要就腳,太子站C出口行兩分鐘就到鍾爺爺海鮮火鍋刺身專門店❣️佢地仲有兩間VIP房,私隱度高,食得好盡興😎 先黎招牌養生藥膳醉雞鍋 $168,酒香濃郁,水滾放雞入湯底,大滾後熄火焗5分鐘就有得食,雞肉特別嫩滑架.ᐟ.ᐟ𐙚 霜降手切頸脊肥牛(小)$238鮮紅柔嫩的牛肉中密密分佈著雪白的油花,比起好多火鍋店牌頭話乜乜牛更有牛味,入口有溶化嘅感覺,最好就係有大小size 分別揀,2個人可選細碟份量夠曬.ᐟ.ᐟ𐙚 桂花蚌 $128最愛的火鍋配料,呈鮮橙色而富光澤,滾透後口感爽口嚼勁,富有桂花蚌獨特的鮮甜.ᐟ.ᐟ𐙚 白鱔片 $88爽口又彈牙,一啲泥味都冇,好鮮甜,晶瑩剔透,食落魚油脂香,口感軟嫩,又不失嚼勁 ,真係超高水準.ᐟ.ᐟ𐙚 鮮蝦雲吞 $37雲吞皮薄,餡料飽滿新鮮,蝦肉和豬肉比例一流,爽口味鮮,啖啖都係鮮甜蝦肉.ᐟ.ᐟ𐙚 招牌四寶丸 $88必食的仲有四寶丸,分別有梅菜豬肉丸、鮮牛丸、手打墨魚丸和鯪魚球,每款兩粒. 入口就知道手打的味道的確特別好味,爽口彈牙,好想再encore .ᐟ.ᐟ𐙚 Sapporo $28打邊爐點少得飲啤酒🍻 日本啤好

𐙚 霜降手切頸脊肥牛(小)$238

𐙚 桂花蚌 $128

𐙚 白鱔片 $88

𐙚 鮮蝦雲吞 $37

𐙚 招牌四寶丸 $88

𐙚 Sapporo $28

打邊爐點少得飲啤酒🍻 日本啤好易入口,又解膩啊.ᐟ.ᐟ
2024-10-30 51 瀏覽
上星期同家人品嚐過一間位於太子的小店, 餐廳有自己魚缸養殖海鮮,加上價錢相宜,食物新鮮,店員都尬好有人情味, 難怪多熟客光顧!翅群花膠雞鍋大愛湯底這款是膠原滿滿的花膠雞,鮮甜又濃郁,魚翅群鮮美,更用上黃油雞,雞肉嫩滑,更食到不少花膠筒,湯料真材實料🧡牛雙拼拼本地牛霜降牛本地牛牛味香濃十足,霜降牛油花分佈均勻,極吸引!野菌雜菜盤🥬有齊西洋菜,生菜,油麥菜,娃娃菜等夠健康呀即炸響鈴放入湯窩惹味十足呢仲有自家製竹蓆茅根水 清熱氣不錯👍

翅群花膠雞鍋

牛雙拼拼本地牛霜降牛
本地牛牛味香濃十足,霜降牛油花分佈均勻,極吸引!

野菌雜菜盤🥬
有齊西洋菜,生菜,油麥菜,娃娃菜等夠健康呀

即炸響鈴
放入湯窩惹味十足呢

仲有自家製竹蓆茅根水 清熱氣不錯👍
2024-10-26 86 瀏覽
秋風起,又係時候打邊邊(*ˉ︶ˉ*)今日收工同老公去太子覓餅,book 左間朋友極力推介嘅邊爐,一於試吓佢先!星期四去到,估唔到都爆滿,店面唔算大~另外亦有幾間包廂,不過全部都坐滿晒啦!我地嗌左:翅群花膠雞鍋$198朋友極度推介椰子雞,不過見到呢個裙似花膠雞鍋仲吸引! ! 入面有齊半隻雞、魚翅、大花膠,真係估佢唔到咁足料,眼見隔離幾圍都係叫呢個湯底,頂唔住誘惑~就叫咗嚟試!真係勁足料~好鮮味,呢個價錢真係好抵!霜降手切頸脊肥牛$288食過真係返唔到轉頭~油花豐富,肉質軟淋,充滿牛味(≧∇≦)淨係睇色水都知道新鮮!珊瑚蚌 $118 真係大大隻!新鮮、爽、甜!手打蝦丸、墨魚丸 (半份)各$42呢度最人性化嘅設計就係可以叫一份或者半份!最啱我呢啲心思思乜都想試吓嘅人~呢兩款丸都好推介!爽口彈牙~10分鮮味!鳳城水餃 $37 (半份)新鮮又大粒,非常飽滿!皮薄餡靚~鐘華記自家製生麵 $35平時打邊爐就一定係食公仔麵或者烏冬,但係呢度竟然有生麵!一定要叫嚟試吓! 非常之有咬口!竹庶茅根$42飲品必選竹庶茅根,夠晒二人分享,清熱解渴~清新爽甜!油麥菜 $35 又係新鮮,又大份!放到最後先食可以消滯
秋風起,又係時候打邊邊(*ˉ︶ˉ*)

我地嗌左:
翅群花膠雞鍋$198

霜降手切頸脊肥牛$288

珊瑚蚌 $118
真係大大隻!新鮮、爽、甜!

手打蝦丸、墨魚丸 (半份)各$42

鳳城水餃 $37 (半份)
新鮮又大粒,非常飽滿!皮薄餡靚~

鐘華記自家製生麵 $35

竹庶茅根$42
飲品必選竹庶茅根,夠晒二人分享,清熱解渴~清新爽甜!

油麥菜 $35
又係新鮮,又大份!放到最後先食可以消滯☺️

火鍋醬芥
$15/位

花生小食(碗)
2024-10-26 78 瀏覽
Autumn has finally arrived and the temperature is cooling down. Hot pot is definitely the first thing that comes to mind and we decided to have dinner at Chung YaYa, a live seafood, sashimi and hot pot specialist located just 1 min from the Prince Edward station.◆Deep-fried Dace Fish Balls ◆Sand Ginger Chicken FeetOrdered some snacks to munch on while waiting for my friends. The freshly fried dace fish balls, served with drunken clam sauce, were flaky on the outside and moist and firm in the mid

◆Deep-fried Dace Fish Balls
◆Sand Ginger Chicken Feet
Ordered some snacks to munch on while waiting for my friends. The freshly fried dace fish balls, served with drunken clam sauce, were flaky on the outside and moist and firm in the middle. Chicken feet were perfectly cooked and had completely absorbed the taste of sand ginger and soy sauce.

◆Macau Pork Bone Soup
My favorite pork femur bones with bone marrow in a veggies and black pepper based soup. Delicately flavored, fragrant black pepper.

◆Abalone
◆Fish Head
◆Chuck Flap Tail
◆Homemade Meat Balls
◆Crown Daisy
They had a variety of live seafood like lobster, grouper and shrimp. We picked abalone which was briny and crunchy. Meat Balls platter included beef balls, shrimp balls, squid balls and dace fish balls, of which shrimp balls had an extra bouncy texture. The chuck flap tail had a good meat to fat ratio which was still pretty tender even enjoyed well-done.

2024-10-24 73 瀏覽
太子鍾爺爺,是吃宵夜火鍋的好去處,它營業至凌晨,火鍋選擇多樣,坐位又舒適,這次和朋友做facial後來這裡吃火鍋。翅群花膠雞鍋$198湯底、花膠及半隻雞分開送上,店員幫我們將花膠及雞放入湯底,湯底香濃,花膠份量多,雞肉嫩滑,最重要是喝了湯才開始吃火鍋。本地特級手切肥牛$278(小)肥牛片薄,紋理清晰,入口即化,肉汁四溢,無論是涮煮幾秒還是煮久一點都十分美味。生串海中蝦$128海中蝦大大隻,蝦肉彈牙爽口,口感滿足。手打墨魚丸$42墨魚丸有彈性,口感扎實,有著清爽的味道。江南魚腐$50魚腐滑嫩,吸滿湯底的精華,味道鮮美,份量都好多。生根$35浸到湯內吸收湯汁,又有炸過的香味,雖然邪惡但都想再食。魔芋絲$35魔芋絲爽滑彈牙,低卡且健康,配上湯底的味道非常清新。唐生菜$35生菜脆嫩,在熱湯中微微涮一下,保持了蔬菜的鮮美和營養。竹庶茅根$42飲品必選竹庶茅根,一jar夠二人分享,清熱解渴。

翅群花膠雞鍋$198

本地特級手切肥牛$278(小)

生串海中蝦$128
海中蝦大大隻,蝦肉彈牙爽口,口感滿足。

手打墨魚丸$42
墨魚丸有彈性,口感扎實,有著清爽的味道。

江南魚腐$50
魚腐滑嫩,吸滿湯底的精華,味道鮮美,份量都好多。

生根$35
浸到湯內吸收湯汁,又有炸過的香味,雖然邪惡但都想再食。

魔芋絲$35
魔芋絲爽滑彈牙,低卡且健康,配上湯底的味道非常清新。

唐生菜$35
生菜脆嫩,在熱湯中微微涮一下,保持了蔬菜的鮮美和營養。

竹庶茅根$42
飲品必選竹庶茅根,一jar夠二人分享,清熱解渴。

我地真係好鍾意打邊爐😬今日係旺角維景隔離送啲親戚搭車見到呢間「鍾爺爺海鮮火鍋刺身專門店」就入去試下😬呢度環境夠光猛都坐得幾舒服😊另外仲有幾間VIP房添😊火鍋湯底款式都幾多😬我地今晚點左澳門豬骨鍋底😊鍋中有三舊大豬筒骨😊仲有粟米🌽雞腳等等😬煲滾仲散發出好香胡椒味😍呢度既配料真係非常新鮮😍脆鯇骨腩超爽脆又冇泥味👍桂花蚌烚幾十秒入口鮮味十足🤤秘製西洋菜餃🥟及鳳城水餃🥟隻隻脹卜卜好多餡料😬手打鮮蝦丸及手打墨魚丸真材實料好彈牙😋最鍾意呢度可以半份點選😊人少少都可以食多幾款👍沙爆魚肚一早放入窩中吸收哂胡椒湯汁真係好好食😬另外仲有雞脾菇、鮮淮山其他店比較少有既新鮮雞雜😍仲有不得不提呢度即炸響聆🤤入口鬆化點埋酸汁食真係流哂口水👍火鍋當然要飲汽水 同啤酒啦😬整體全部食材都非常新鮮🤤下次要約多啲朋友一齊可以再嗌多啲野食先😍

秘製西洋菜餃🥟及鳳城水餃🥟隻隻脹卜卜好多餡料😬

• 脆骨腩
  • 即炸響聆
  • 桂花蚌
  • 西洋菜餃
2024-10-16 73 瀏覽
翅群花膠雞鍋呢個真係膠原滿滿的養顏湯底,湯頭鮮甜又濃郁,魚翅群很鮮美,真係見到梳梳的翅邊,仲有用上黃油雞,肉質嫩滑,仲有花膠筒,湯料食得又靚。牛雙拼拼本地牛霜降牛本地牛的牛味香濃,霜降牛的油花分佈很均勻,輕輕滾下就食得,牛的香味在口腔迴旋,很滿足日本黑豚肉入口軟腍帶彈性,含豐富肉汁,食起來好滑溜餃餃震拼盤有水餃,韭菜餃,秘制西洋菜餃,其中西洋菜餃的餡料用上新鮮的西洋菜,食起來很嫩,仲有少許的蝦膠,增加鮮味。每款的餃子很飽滿,正野菌雜菜盤很用心的擺盤,有西洋菜,生菜,油麥菜,娃娃菜,很新鮮即炸響鈴即叫即炸,上枱時仲係熱辣辣的,放入湯窩很索汁,忍唔住要食多幾個。竹蔗茅根水自家製,清甜可口,一樽樽計,夠冰凍
翅群花膠雞鍋

牛雙拼拼本地牛霜降牛

日本黑豚肉
入口軟腍帶彈性,含豐富肉汁,食起來好滑溜

餃餃震拼盤

野菌雜菜盤
很用心的擺盤,有西洋菜,生菜,油麥菜,娃娃菜,很新鮮

即炸響鈴

竹蔗茅根水
自家製,清甜可口,一樽樽計,夠冰凍

2024-10-15 78 瀏覽
平時去太子酒店嘅中餐廳🍴食飯,見到對面呢間火鍋店一直都想試吓,今日帶香噴噴👶🏻去Moko動樂園,一於順路去試吓佢鍾爺爺主打高質鮮魚、刺身火鍋🍲,性價比高,我哋五點幾就去到,但一到七點就滿座,大家記得要訂位翅群花膠雞鍋🍲只係$198😱,超抵食,真係有魚翅同兩大件花膠,份量仲要唔少添,加埋黃油雞,成個湯奶白色,打邊爐之前飲碗湯,好鮮甜霜降手切頸脊肥牛🐮睇相都新鮮,油花豐富,肉質juicy,牛味濃郁桂花蚌淥10秒8秒就食得😋,爽口彈牙,一啲都唔韌魚皮餃🐟自家製大大隻,仲有半份可以叫,啱晒兩三個人打邊爐鳳城水餃🐷同樣大大隻,用鮮蝦製成,非常有咬口野生竹笙份量十足,同平時食開嘅好唔同,每一條都吸晒啲湯底,超好味🤤

翅群花膠雞鍋🍲

霜降手切頸脊肥牛🐮
睇相都新鮮,油花豐富,肉質juicy,牛味濃郁

桂花蚌
淥10秒8秒就食得😋,爽口彈牙,一啲都唔韌

魚皮餃🐟
自家製大大隻,仲有半份可以叫,啱晒兩三個人打邊爐

鳳城水餃🐷
同樣大大隻,用鮮蝦製成,非常有咬口

野生竹笙
份量十足,同平時食開嘅好唔同,每一條都吸晒啲湯底,超好味🤤

2024-10-10 108 瀏覽
✅超群花膠雞鍋真係抵食,花膠同雞係分開上,份量十足。花膠煮到啖啖順滑,入口即化,帶有海洋嘅鮮甜。雞肉啖啖肉,肉質嫩滑,煲湯後吸收晒所有精華,好惹味,個雞湯濃郁又香滑,飲落去暖笠笠✅霜降手切頸脊肥牛肥瘦分佈均勻,入口即化。每片肥牛都帶有自然嘅牛味,煮一陣就已經好嫩,配埋湯底,味道更加突出。✅鮮蝦雲吞皮薄餡靚蝦肉鮮甜彈牙,咬落去仲會有啲汁流出嚟,好juicy。半份已經幾足料,真係值得一試✅厚切炸午餐肉炸到外脆內嫩,啱啱好唔會太鹹。每塊都厚實飽滿,✅唐生菜清新爽口,保持住佢原本嘅甜味,煮完都仲係好脆,仲有少少清甜,正好用嚟平衡其他重口味嘅食物整體嚟講,呢餐真係每一道都好有驚喜,味道同份量都無得輸,絕對滿足到食客嘅味蕾!
✅超群花膠雞鍋

✅霜降手切頸脊肥牛

✅鮮蝦雲吞皮薄餡靚

✅厚切炸午餐肉
炸到外脆內嫩,啱啱好唔會太鹹。每塊都厚實飽滿,

2024-10-06
2024-10-10 98 瀏覽
今日同男朋友喺旺角行行吓街見到呢一間火鍋店 就入咗去食其實睇餐牌都有見到好多湯底真係多到花都眼亂最後,我哋揀咗個深圳雞煲個雞煲嚟到辣度適中 最緊要係佢啲雞肉能夠保持嫩滑之後我哋叫做佢哋嘅爺爺牛王拼盤呢一個真係可以滿足晒所有願望入面有好多牛 有本地手切牛 霜降肥牛 牛腱 牛胸爽 仲有呢一個牛柳粒每一款都非常新鮮 男朋友覺得好滿足呀之後仲叫到桂花蚌 呢一味真係唔係度度地方有都係非常新鮮呀之後仲食咗炸芋頭 同埋芥辣墨魚丸添
今日同男朋友喺旺角行行吓街
見到呢一間火鍋店 就入咗去食
其實睇餐牌都有見到好多湯底
真係多到花都眼亂
最後,我哋揀咗個深圳雞煲
雞煲嚟到辣度適中
最緊要係佢啲雞肉能夠保持嫩滑

之後我哋叫做佢哋嘅爺爺牛王拼盤
呢一個真係可以滿足晒所有願望
每一款都非常新鮮 男朋友覺得好滿足呀

之後仲叫到桂花蚌 呢一味真係唔係度度地方有
都係非常新鮮呀

之後仲食咗炸芋頭 同埋芥辣墨魚丸添
😇老闆榮休,想打下邊爐,但又要坐得舒服,又要D食物高質,真係有D難度。依間火鍋店可以BOOK房,方便我地暢所欲言,滿足晒我地3個願望👍🏻👼🏻不過正式打邊爐前,梗係要啤一啤先。阿姐向我地推介幾款佐酒小菜同新鮮大隻嘅象拔蚌,又真係樣樣小食都相當惹味。薑葱涼拌魚皮夠大塊爽口,蜆芥鯪魚球香脆有口感,煙煙韌韌,但我最欣賞就係惹味冰火魷魚,真係物如其名,冰凍、入味、香辣,總之放入口果下夠晒刺激! 個加拿大象拔蚌刺身都係超級正,切得夠薄身,食落一口爽、甜、鮮!🪼🩷終於正式上菜,見到一枱食物已經心情雀躍。我地嗌嘅湯底入面,我最欣賞翅群花膠雞鍋,湯底用肥厚多肉嘅龍崗雞熬製而成,一見到個白中帶黃嘅湯底已經感受到雞味濃,而且花膠真係好大條,翅群份量又多,夠晒滋補養顏,啱晒依家入秋嘅天氣。🐔🎉喺度先行預祝老闆榮休後嘅生活更加多姿多彩👯‍♀️

🎉喺度先行預祝老闆榮休後嘅生活更加多姿多彩👯‍♀️
  • 招牌花膠魚翅雞煲