2021-05-31 45 瀏覽
本來諗住食阿木,但人太多,又去左阿四車仔麵啦。開始掛住佢個麻辣汁,又去左食車仔麵啦。熱辣辣既天氣真係唔想等位😆😆選擇好多,有好車仔麵餸簡。我貪心就樣樣都想食。哩碗多餸係我架,魚蛋雞腎魷魚蘿蔔豬皮配經典咖哩汁。菜心小食推介,麻辣牛栢葉,辣汁超推薦,又夠爽口,下次都會再叫佢。仲有炸燒賣,係兒時風味😆😆份量都唔少。炸豆腐雞翼尖米線其他我地都食得好豐富,但又唔洗好貴,每人都係幾十蚊。位置便利性價比高😆辣汁推薦。

熱辣辣既天氣真係唔想等位😆😆

選擇好多,有好車仔麵餸簡。
我貪心就樣樣都想食。

哩碗多餸係我架,魚蛋雞腎魷魚蘿蔔豬皮配經典咖哩汁。

菜心

仲有炸燒賣,係兒時風味😆😆
份量都唔少。

炸豆腐雞翼尖米線

其他我地都食得好豐富,但又唔洗好貴,每人都係幾十蚊。

位置便利性價比高😆
辣汁推薦。
2021-05-30 40 瀏覽
車仔麵都算係香港特色之一~ 今日行經旺角見到呢個車仔麵個名幾得意,環境又幾大咁,就衝左入去食lunch😜我地叫左兩碗車仔麵,一碗係魚腐魚片頭扎肉牛腩汁米線,另一碗係炸豆腐魚皮餃溏心蛋牛腩咖哩魚蛋瑞士汁雞翼米粉。上枱賣相唔錯,同埋都幾足料幾大碗🤩不過最有驚喜竟然係小食。個南瓜薯餅好脆,啖啖南瓜蓉,好好食!炸燒賣都幾大粒,食落幾彈牙香口~ 仲食左個炸墨魚卷,外皮都算脆,但略嫌多油~飲品方面,好欣賞個凍奶茶,唔會好甜,同時帶出好香茶味,我中意😋

南瓜薯餅
禮拜六下午茶時間,堂食粉面都大份,但餸好小份.. 最後剩低好多河粉。餸沒味,又貴,覺得不如街邊$30 車仔麵好食咯...因為店面裝修看上去不錯很新,以為係好食,看open rice又咁多笑臉,非常誤導人
禮拜六下午茶時間,堂食

粉面都大份,但餸好小份.. 最後剩低好多河粉。
餸沒味,又貴,覺得不如街邊$30 車仔麵好食咯...
2021-02-27
2021-05-16 48 瀏覽
“咬我唷!不用$100食到飽-豉油大雞髀”「靚女唔放屁,肥妹食雞髀」呢句說話都可能係真😳個人對十雞髀特別有情意結,鍾意用手拎起隻雞髀🍗,啖啖咬,啖啖食😋總係覺得咁先好味🥳豉油大雞髀 HKD 26呢個豉油大雞髀拎上手幾聚手,一定好肉地😍雞髀煮得入味,表皮都上哂色,雞肉仲滑嫩又Juicy😚幾抵食樽仔奶茶八卦一問,原來係老闆自家奶茶配方,每日自家製係工場運到餐廳😍奶茶飲落幾香滑,唔會太甜,閒時飲番樽都不錯!腩汁菜苗出街點都鍾意叫份油菜,腩汁菜苗軟硬剛好,正正常唷!會再食🤪淨腩肉、牛栢葉、流心糖心蛋好開心車仔麵可以淨餸😍有時太飽又口痕,都想淨餸😂我鍾意呢粒流心糖心蛋,淡淡酒嘅清味,蛋黃仲有啲糖心😍😍😍早知食2粒😝整體而言,呢間車仔麵座位闊落,冷氣又夠,環境仲好乾淨!食物味道都幾好,週末都有下午茶餐,買單每個人都唔使$100就可以食到飽,幾抵食!港女都一定鍾意嘅車仔麵檔🤪......#chantaljj旺角 #旺角美食 #旺角車仔麵 #車仔麵 #香港美食 #抵食#糧尾恩物
“咬我唷!不用$100食到飽-豉油大雞髀”

豉油大雞髀 HKD 26

樽仔奶茶

腩汁菜苗
出街點都鍾意叫份油菜,腩汁菜苗軟硬剛好,正正常唷!會再食🤪

淨腩肉、牛栢葉、流心糖心蛋
好開心車仔麵可以淨餸😍有時太飽又口痕,都想淨餸😂

整體而言,呢間車仔麵座位闊落,冷氣又夠,環境仲好乾淨!
#chantaljj旺角
#旺角美食
#旺角車仔麵
#車仔麵
#香港美食
#抵食
#糧尾恩物
-咖哩南瓜薯餅飯😎($40)有2個南瓜薯餅,好香脆🥰香濃的南瓜味🎃口感綿密,好好食~配埋咖哩汁,送飯一流🤩-招牌麵🍜($60)辣魚蛋|辣魷魚🦑|豬皮|豬大腸|雞翼尖|蘿蔔|滷水蛋|瑞士雞翼|豬紅一次可以食9款配料!款款材料的味道都不錯☺️不算好特別正常水準😋-炸墨魚卷 ($22)墨魚卷口感結實,配埋開胃的泰式辣醬🤩幾夾,好味(*'▽'*)-炸唐揚雞塊🍗($20) 外層炸衣幾薄,肉質嫩滑(*≧∀≦*)食落幾Juicy~-樽仔奶茶❤️($18)個樽仔幾特意(*´◒`*)奶茶都幾香😛-樽裝維他奶😎($10)天氣咁熱,食車仔麵要配飲品☺️‌Name🏠:阿四車仔麵Location📌: 旺角豉油街108號地下 價錢💰: 咖哩南瓜薯餅飯($40),招牌麵($60),炸墨魚卷 ($22),炸唐揚雞塊($20) ,樽仔奶茶($18),樽裝維他奶($10)

咖哩南瓜薯餅飯😎($40)
有2個南瓜薯餅,好香脆🥰
香濃的南瓜味🎃
口感綿密,好好食~
配埋咖哩汁,送飯一流🤩
咖哩南瓜薯餅飯

招牌麵🍜($60)
一次可以食9款配料!
款款材料的味道都不錯☺️
不算好特別
正常水準😋
招牌麵

炸墨魚卷 ($22)
墨魚卷口感結實,配埋開胃的泰式辣醬🤩
幾夾,好味(*'▽'*)
炸墨魚卷

炸唐揚雞塊🍗($20)
外層炸衣幾薄,肉質嫩滑(*≧∀≦*)
食落幾Juicy~
炸唐揚雞塊

樽仔奶茶❤️($18)
個樽仔幾特意(*´◒`*)
奶茶都幾香😛
樽裝維他奶😎($10)
天氣咁熱,食車仔麵要配飲品☺️

‌Name🏠:阿四車仔麵
Location📌: 旺角豉油街108號地下

咖哩南瓜薯餅飯
招牌麵
炸墨魚卷
炸唐揚雞塊
2021-05-11 34 瀏覽
Lunch係附近做野,想快手食個靚午餐,車仔面係懶人為食之選,貪佢咩都可以揀d.招牌面$60有9個餸,超吸引,但驚食唔曬,都係叫個2餸面,再加瑞士雞翼同碟菜同朋友share食。沙嗲湯底幾入味,叫左炸墨魚卷同溏心蛋,墨魚卷好惹味,浸埋湯有掛汁感覺,雞翼同溏心蛋就正正常常。朋友叫左麻辣湯底,佢就好鐘意,話好重辣味,仲欣賞可以免費任加辣菜譜,話麻辣牛柏葉好正值得再食。順帶一提,佢既zero可樂竟然係我至愛得玻璃樽,好夠氣,飲落係特別好飲。
Lunch係附近做野,想快手食個靚午餐,
車仔面係懶人為食之選,
貪佢咩都可以揀d.

招牌面$60有9個餸,超吸引,

值得再食。

今日去咗麥花臣球場聽講座,完咗之後就去到附近豉油街搵食,然後就選擇咗呢間阿四車仔麵。入面環境寬敞,加上佢係地舖,而且用落地玻璃,所以透光度十足,感覺尤其開揚。呢度除咗車仔麵之外,仲有做特餐、飯類、同埋唔同款嘅小食。而車仔麵仲有招牌麵,係精選咗9款唔同嘅車仔麵配料,除翻開都幾抵食。下午茶時段仲送飲品,可惜我就時間尚早,未能享受呢個優惠。枱面上仲有菜甫同美極俾食客自由調味,我特別推介呢個菜甫,真係唔講得笑,真係超級超級超級好味(容許我講三次🤪),呢個菜甫微辣之中仲帶點微酸、微甜、同十分爽脆,之後我每食一啖麵我都有落到少少菜甫做餸,因為真係好好味,極力推介!車仔麵麵底每份$12,老公揀咗米線,免費加咖喱汁。米線基本上都夠大碗,麵質夠爽口,條條分明唔會碎濕濕,仲揀咗四款餸:炸豆腐($9)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大大件,煎得香,性價比高。午餐肉($10)⭐️⭐️⭐️⭐️用上不俗嘅貨色,厚度適中,同樣煎過,微微脆邊,夠香口。蘿蔔($10)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️清甜夠入味,仍然件件分明,唔會煮得過熟,必食!炸墨魚卷($12)⭐️⭐️⭐️⭐️有2件,有油泡過,正常水平。另外叫咗麻辣湯底($5)米粉($12),米粉係比較有咬口,我本人唔鍾意太淋
下午茶時段仲送飲品,可惜我就時間尚早,未能享受呢個優惠。

炸豆腐($9)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
大大件,煎得香,性價比高。

午餐肉($10)⭐️⭐️⭐️⭐️
用上不俗嘅貨色,厚度適中,同樣煎過,微微脆邊,夠香口。

蘿蔔($10)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
清甜夠入味,仍然件件分明,唔會煮得過熟,必食!

炸墨魚卷($12)⭐️⭐️⭐️⭐️
有2件,有油泡過,正常水平。
車仔麵
另外叫咗麻辣湯底($5)米粉($12),米粉係比較有咬口,我本人唔鍾意太淋嘅米粉,所以我就幾鍾意呢個口感。麻辣湯底屬香辣嘅湯底,我就略嫌佢嘅麻味唔夠重,但整體味道亦唔錯。

另外揀咗仿鮑片($10)、牛筋丸($12)、魚皮餃($12),雖然唔屬於自家製,但佢入嘅貨都屬於中上水平,全部都有水準。
瑞士雞翼係雞中翼,$22有五隻,以今時今日嘅物價嚟講確係幾超值,雞翼都幾大隻,而且相當入味,叫一碟開心share就等如加多一個餸!
瑞士雞翼
麻辣牛柏葉辣味較麻味重,牛柏葉夠爽口,沾滿辣椒油食非常刺激!
麻辣牛栢葉
西生菜可以配腩汁或者蠔油,不過我就想食得清淡啲,其實西生菜用嚟浸下車仔麵嘅湯底一樣夠晒味又好食。西生菜夠新鮮,非常爽口,而且份量亦都唔少。
西生菜
雖然唔係下午茶時段,未包飲品,但我都叫咗一支樽裝維他奶($10)同一杯熱華田($10),食完呢餐真心滿足!
車仔麵
瑞士雞翼
麻辣牛栢葉
2021-05-05 28 瀏覽
聽同事讚附近的車仔麵檔很好食,午膳去旺角豉油街108號地下亞四車仔麵。室內環境舒適光猛,走新式年輕型格,整齊清潔,與別不同。1. 招牌麵 $60招牌麵勝在包攬多款配料,食齊各款美食的餸菜,果然有驚喜,款款皆精,美味可口,加上鮮味的腩汁,簡直盡顯車仔麵的特式風味。2. 牛腩夠淋,墨魚丸及扎肉非常彈牙,雞腎滷味十足。3. 日式吉列蠔 $26脆皮肉嫩鮮甜,蠔味極重,配上酸甜汁更覺滋味可口。4. 炸魚皮 $12皮薄脆口,浸在牛腩湯汁,美味無窮。5. 紅豆冰及菠蘿冰紅豆冰濃濃的椰汁解渴又香甜。新鮮的菠蘿冰清甜解暑,懷舊飲品,正。
聽同事讚附近的車仔麵檔很好食,
午膳去旺角豉油街108號地下亞四車仔麵。
室內環境舒適光猛,走新式年輕型格,
整齊清潔,與別不同。
1. 招牌麵 $60
招牌麵勝在包攬多款配料,
食齊各款美食的餸菜,果然有驚喜,
款款皆精,美味可口,
加上鮮味的腩汁,簡直盡顯車仔麵的特式風味。

2. 牛腩夠淋,墨魚丸及扎肉非常彈牙,雞腎滷味十足。

3. 日式吉列蠔 $26
脆皮肉嫩鮮甜,蠔味極重,
配上酸甜汁更覺滋味可口。

4. 炸魚皮 $12
皮薄脆口,浸在牛腩湯汁,美味無窮。

5. 紅豆冰及菠蘿冰
紅豆冰濃濃的椰汁解渴又香甜。
新鮮的菠蘿冰清甜解暑,懷舊飲品,正。
2021-05-04
  • 招牌麵
  • 日式吉列蠔
  • 炸魚皮
  • 紅豆冰
  • 菠蘿冰
星期五晚餐時間,我選擇了在「旺角」「豉油街」,近着「黑布街」那一邊車仔麵食店「阿四車仔麵」裡面享用晚餐,因為知道「阿四車仔麵」有在自助點餐紙向食客提供「車仔飯」食品。不過我正式上門光顧「阿四車仔麵」之後,發現實際上在「阿四車仔麵」自助點餐紙裡面,可以享到的心水「阿四車仔麵」晚餐食品,比我預期來得更多選擇。例如我原本計劃在「阿四車仔麵」裡面,選擇享用「腩汁」作為汁底,餸菜包括「牛腩」配搭「雞肉」以及「蘿蔔」作為主要食材製作而成的「車仔飯」食品。我原本預期這樣配搭出來的「阿四車仔麵」三餸「車仔飯」食品,未計算飲品之前的總價錢為港幣五十八元,加上「凍奶茶」飲品之後價錢為港幣七十元。但是現在「阿四車仔麵」自助點餐紙實際上卻還另外推出了,價錢賣港幣四十元的「上湯蘿蔔牛腩飯」,另外如果再選擇「瑞士雞翼」需要另加港幣二十二元,選擇「豉油雞髀」的話則需要另外加港幣二十六元。結果我身體裡面怕吃虧的基因,又忽然在我身體裡面蠢蠢欲動,告訴我沒有理由為了節省港幣四元而放棄「豉油雞髀」,只食「瑞士雞翼」份量相對比較少的雞肉食品。最後我放棄了「瑞士雞翼」,改為選擇了在「阿四車仔麵」裡面享用比較多雞肉,而實際甜味感

最後我放棄了「瑞士雞翼」,改為選擇了在「阿四車仔麵」裡面享用比較多雞肉,而實際甜味感覺又未必輸洩給「瑞士雞翼」的雞肉食品「豉油雞髀」。

「阿四車仔麵」的「上湯蘿蔔牛腩飯」套餐配飲品「凍奶茶」之後,價錢變成了港幣五十二元,再加上小食食品「豉油雞髀」之後,總價錢變成港幣七十八元。

我把剛剛填寫完畢的「阿四車仔麵」自助點餐紙,直接遞交給「阿四車仔麵」裡面的侍應,然後一個人坐在「阿四車仔麵」裡面,實際食客人數不算很多的樓面慢慢等候。

由於「阿四車仔麵」實際光顧的食客不多,所以我光顧享用「阿四車仔麵」過程感覺都很自由,沒有「搭檯」的必要,令我可以乘機放鬆心情,細心享用「阿四車仔麵」甜味食品,感覺環境十分輕鬆自在。

結果「阿四車仔麵」廚房最先製作完成的反而不是食品,反而先把飲品「凍奶茶」造好。「阿四車仔麵」選擇為「凍奶茶」飲品預備了塑膠外賣餐杯作為餐具。

我看見「阿四車仔麵」廚房店員,在套餐飲品「凍奶茶」實際製成品裡面,加入了很多冰塊,冰塊裡面的水份除了令飲品變得冰涼之外,也令到飲品裡面的淡奶甜味稍為被冰水溝淡。

緊隨在「凍奶茶」飲品之後上檯的「阿四車仔麵」食品是「豉油雞髀」。恰巧「阿四車仔麵」也安排「豉油雞髀」擺放在大型湯碗,作為擺放「豉油雞髀」的餐具。

「阿四車仔麵」製造的「豉油雞髀」實際製成品底層也有濃厚甜味「豉油」醬汁,只是甜味「豉油」醬汁實際份量不多,只是剛剛好能夠伴飯享用而已。

至於「豉油雞髀」,「豉油雞髀」實際製成品裡面的口感感覺其實也都算是軟腍,只不過「豉油雞髀」裡面的「雞髀」雞肉的熟成速度比我預期來得更快。

而且「阿四車仔麵」裡面的侍應店員,也沒有提供刀叉這種西式餐具給我,令我無法先利用刀叉餐具,先把「豉油雞髀」雞肉切成多份「雞肉」,然後逐小逐小慢慢享用。

所以「阿四車仔麵」的「豉油雞髀」,最初被我利用餐廳僅存檯上的筷子餐具勉強撕扯下來,需要花氣力去做,幸好「豉油雞髀」實際肉質尚算軟腍,所以不難用筷子扯下雞肉,雞肉實際口感也沒有因此而變得很硬。

至於「阿四車仔麵」製造的「上湯蘿蔔牛腩飯」表面包括有四個部分,包括有「白飯」、「牛腩」、「蘿蔔」,還有色澤很綠的「芥蘭」三條。

相對味道比較甜的「菜芯」而言,「阿四車仔麵」「芥蘭」實際口感比「菜芯」爽脆,但是「芥蘭」的實際味道,就沒有「菜芯」那麼鮮甜了。

豉油雞髀

至於「上湯蘿蔔牛腩飯」裡面的「牛腩」,「牛腩」的而且確以肉質比較瘦的牛肉為主,所以「牛腩」在被廚房炆煮備用一段時間之後,難以即時回復最軟腍的口感感覺。

總結「阿四車仔麵」「牛腩」實際口感,感覺有點乾和硬,即使「牛腩」肉質曾經被炆煮到稍為變軟,但是實際口感經過製作「上湯蘿蔔牛腩飯」時間一過,也在所難免地變硬,只剩下味道甜甜的「滷水」醬汁而已。

至於「阿四車仔麵」「瑞士雞翼」製成品裡面的實際甜味濃度,就比「牛腩」甜味來得更甜,更加實至名歸。但是「瑞士雞翼」味道雖甜,但是雞肉肉質稍為收縮了一點,口感也變得有點乾和硬。

至於「上湯蘿蔔牛腩飯」實際製成品底層的「白飯」,把「上湯蘿蔔牛腩飯」原本的甜味「滷水」醬汁都徹底吸收過去,導致我最後需要把「瑞士雞髀」裡面的甜味「瑞士汁」,調配到「上湯蘿蔔牛腩飯」裡面調劑味道。

上湯蘿蔔牛腩飯

「阿四車仔麵」「上湯蘿蔔牛腩飯」實際份量雖然比較多,但是實際甜味「滷水」份量偏少,有點令我失望,令我需要從「瑞士雞髀」調配甜味醬汁補救,但是「上湯蘿蔔牛腩飯」「白飯」濕潤醬汁口感始終還是回天乏術了。

如果下次我光顧「阿四車仔麵」,覺得還是直接選擇享用三餸「牛腩」加「雞髀」加「蘿蔔」的「車仔飯」好過,起碼甜味沒有明顯褪色之餘,或者甜味「滷水」醬汁會令口感變得濕潤,令「車仔飯」變得容易入口多一點。

2021-04-02
10 分鐘 (堂食)
豉油雞髀
上湯蘿蔔牛腩飯
前幾日去到旺角,發現豉油街嗰邊多咗新餐廳,呢間車仔麵店走新式型格feel,除咗有三十幾款嘅車仔麵餸,仲有小食、大碗飯!=========================🍜 辣豬皮冬菇滷水腩肉油麵 (咖哩汁) $44辣豬皮微辣幾過癮,蠔油冬菇入味,切細左大大粒嘅冬菇啱啱好一啖食到。滷水腩肉肥瘦啱啱好,味道有少少似日式叉燒,配埋油麵諗起食拉麵嘅感覺😂🍜 雞腎蘿蔔西生菜菜心 (麻辣醬) $39本身個湯偏清淡,加埋麻辣醬更濃郁,如果麻啲會過癮啲🔥 蘿蔔估唔到咁大嚿,入口清甜冇渣,仲索咗湯汁🍢 麻辣牛柏葉 $26牛柏葉最緊要夠爽口唔硬,少少麻辣,比較好辣嘅我覺得如果可以再辣多少少就啱啱好~🦑 香辣魷魚 $22第一啖食落「咦凍嘅~」估唔到魷魚係凍盤,似街邊木頭車賣嘅辣魷魚,用咖哩汁調味,幾惹味! 🫔 炸墨魚卷 $22炸物即叫即炸,墨魚卷裏面嘅墨魚滑結實彈牙,配埋甜甜辣辣嘅泰式辣醬,正! 🦪 吉列炸蠔 $26吉列炸蠔熱辣辣,外層香脆,蠔肉Keep到肉汁👌🏼=========================阿四車仔麵📍 旺角豉油街108號地下
=========================

香辣魷魚

🫔 炸墨魚卷 $22

🦪 吉列炸蠔 $26
吉列炸蠔
吉列炸蠔熱辣辣,外層香脆,蠔肉Keep到肉汁👌🏼
=========================
阿四車仔麵
📍 旺角豉油街108號地下
2021-04-06 62 瀏覽
今日行經旺角豉油街見到一間非常新派嘅車仔麵,裏面嘅環境都算幾舒適😌👍🏻面底同埋配料嘅選擇都幾多👍🏻,味道同一般嘅車仔麵其實都冇太大差異,但佢勝在環境舒適🎑,有好多特色小食🥨,而且食物上盤都好靚💕瑞士雞翼牛柏葉烏東🍜瑞士雞翼🐓都幾入味,雞翼啲肉唔會太淋~炸魚皮都幾香脆~小食種類好多!日式吉列蠔🦪即叫即炸熱辣辣,好好食!麻辣牛柏葉係小辣嘅程度,都幾香!香辣魷魚🦑就唔算好辣,都爽身~咖哩角🥘等等其他小食都ok~

瑞士雞翼牛柏葉烏東🍜
瑞士雞翼🐓都幾入味,雞翼啲肉唔會太淋~炸魚皮都幾香脆~

2021-04-04 49 瀏覽
車仔麵一向都係我最愛,可以食好多個餸又可以試唔同嘅湯底。朋友介紹黎呢間食!超級抵食60蚊九個餸車仔麵,有辣魚蛋,辣魷魚,豬皮,豬紅,蘿蔔,瑞士雞翼,雞翼尖,滷水蛋,豬大腸。咁多個餸入邊辣魷魚、瑞士雞翼、豬紅,我係最鍾意食嘅。另外加咗$5加麻辣湯,可能係我點左小辣,所以未係好夠辣,但都食到有麻味。另外一碗係腩肉、冬菇、牛腩。冬菇真係好驚喜,問得夠林又入味,而且好厚身,好香。腩肉夠層次。牛腩真係太瘦啦,一般。另外,點左兩個小食,就係麻辣牛柏葉同埋炸墨魚卷。比較喜歡炸墨魚卷,外皮鬆脆,個餡都夠墨魚味!牛柏葉夠爽口,如果麻辣味再重啲就好啦!

招牌車仔麵

而且好厚身,好香。腩肉夠層次。牛腩真係太瘦啦,一般。

招牌車仔麵
2021-04-02 983 瀏覽
🍜阿四車仔麵🥢朋友喺旺角擺市集,當然要拉大隊去支持!之後喺附近搵嘢食,見到阿四車仔麵,覺得佢作為車仔麵店好大間、位置寬躺乾淨,所以決定試吓😎.🍜讚歧烏冬$15 (🌶麻辣湯底+$5)🐔瑞士雞翼+$10🐷豬大腸+$10🥩札肉+$10🥚溏心蛋+$11朋友揀嘅,原來麻辣湯底同讚歧烏冬味道都夾,瑞士雞翼大大隻,豬大腸亦好入味! 🍜米粉$12(腩汁、咖哩汁、麻辣醬)🦑辣魷魚$9🍢辣魚蛋$10🥬西生菜$9另一個朋友選擇咗混合湯底,點知都夾👍🏻個人覺得米粉會更加吸湯,加埋其他辣嘅餸,不錯😄 🍜讚歧烏冬$15 (咖哩汁)加底+$6🥩仿鮑片$10🧶芋絲$9🥚溏心蛋$11🐮素牛丸$12這碗是我的,重點是加底😂咖喱汁沒有很辣,偏甜,整碗配搭較清淡,烏冬彈牙,溏心蛋也煮得剛剛好,是平實的選擇☺️ 🎃 南瓜薯餅$26🦪日式吉列蠔$26兩款小食都很香脆又鮮甜👍🏻🥣碗仔素翅$22超大一碗,加少許醋就很好吃🍼樽仔奶茶$18
🍜阿四車仔麵🥢

朋友喺旺角擺市集,當然要拉大隊去支持!

🍜讚歧烏冬$15 (🌶麻辣湯底+$5)
🐔瑞士雞翼+$10
🐷豬大腸+$10
🥩札肉+$10
🥚溏心蛋+$11

🍜米粉$12(腩汁、咖哩汁、麻辣醬)
🦑辣魷魚$9
🍢辣魚蛋$10
🥬西生菜$9
另一個朋友選擇咗混合湯底,點知都夾👍🏻
個人覺得米粉會更加吸湯,加埋其他辣嘅餸,不錯😄

🍜讚歧烏冬$15 (咖哩汁)
加底+$6
🥩仿鮑片$10
🧶芋絲$9
🥚溏心蛋$11
🐮素牛丸$12
這碗是我的,重點是加底😂
咖喱汁沒有很辣,偏甜,整碗配搭較清淡,
烏冬彈牙,溏心蛋也煮得剛剛好,是平實的選擇☺️

🎃 南瓜薯餅$26
🦪日式吉列蠔$26
兩款小食都很香脆又鮮甜👍🏻

🥣碗仔素翅$22
超大一碗,加少許醋就很好吃

🍼樽仔奶茶$18

2021-03-21
好耐冇食港式美食車仔麵啦,最喜歡可以自己選擇麵條、湯底及配料的感覺!今次去咗阿四車仔麵,地方整潔光猛,裝修模仿舊式餐廳,仲有舊式鐵閘,香港味濃🇭🇰 🇭🇰!📍米粉🍜($12)+辣魷魚🦑($9)+ 溏心蛋($11)+ 炆冬菇🍄($11)+沙嗲汁($0)整體感覺很好,餸菜款式多,魷魚爽口,冬菇入味,最特別是有得揀溏心蛋🤣👍🏻📍炸墨魚卷🦑($22)必叫之選,用腐皮包裹着墨魚,外皮炸得酥脆,內裏爽口彈牙👍🏻👍🏻😋😋😋👍🏻👍🏻📍豉油雞髀🐔🍗($26)夠大隻,肉質嫩,夠入味😋👍🏻📍蠔油菜心🥬🦪($22)選用菜心苗,幼嫩爽口📍大大大碗飯- 上湯蘿蔔牛腩飯🐮🍲🍚($40)豐富餸菜,白蘿蔔不會碎濕濕,夠入味,牛腩調味香濃🐮👍🏻📍紅豆冰🍸🧉紅豆大粒,椰香和奶味互相平衡,濃郁📍菠蘿冰🍍🍹喜歡這個清爽配搭,不會太甜

📍炸墨魚卷🦑($22)

📍豉油雞髀🐔🍗($26)
夠大隻,肉質嫩,夠入味😋👍🏻

📍蠔油菜心🥬🦪($22)
選用菜心苗,幼嫩爽口

📍大大大碗飯- 上湯蘿蔔牛腩飯🐮🍲🍚($40)
豐富餸菜,白蘿蔔不會碎濕濕,夠入味,牛腩調味香濃🐮👍🏻

📍紅豆冰🍸🧉
紅豆大粒,椰香和奶味互相平衡,濃郁

📍菠蘿冰🍍🍹
喜歡這個清爽配搭,不會太甜

2021-04-01 39 瀏覽
-{黃店💛旺角車仔麵🍜}當日食完bagel行咗陣旺角就嚟咗呢度食車仔麵☺️揾啲平野試喇👍🤪🤤三餸車仔麵🤤($45)我嗌三款餸 另外有一款餸係同 @nire share😂又係油麵配腩汁~油麵偏幼但好大碗 麵質偏淋 所彈啲個腩汁係喺隻匙羹入面嘅!個湯唔錯 食完唔口渴但淡左少少🙌順序排最推薦嘅餸💁‍♀️但份量都偏少🥺牛柏葉($11): 呢個係份量最多嘅 而且係好爽口😍咬落脆脆地有聲嗰種😚豬大腸($10): 滷水嘅但係得三嚿 偏肥不過唔臭 滷水味亦好重!😋炸墨魚卷($12): 有兩大嚿 雖然係炸嘅但係浸曬落湯度已經淋晒😢有墨魚味 但普通啲分開上仲係脆嘅話會牛腩: 好瘦😭份量係少🤨食落仲有d靭🥲👖褲評: 6/10麵嘅份量真係好大但係啲餸嘅質素都麻麻地 😟不過勝在服務好好👀而且車仔麵來講坐得算闊落同埋乾淨 價錢都算實惠不過啲餸真係可以俾多啲🥺唔介意俾多幾蚊去食多啲餸😂性價比: 6.8/10服務: 8.8/10環境: 8/10🔔小tips: 1️⃣依度最低消費都係38蚊😂2️⃣下午茶星期一至五三餸35蚊!送埋熱飲添🙌🚩阿四車仔麵🚩地址:粉嶺聯和墟和豐街59號地舖旺角豉油街108號地下
{黃店💛旺角車仔麵🍜}

🤤三餸車仔麵🤤($45)
順序排最推薦嘅餸💁‍♀️但份量都偏少🥺

牛腩: 好瘦😭份量係少🤨食落仲有d靭🥲