喺尖沙咀碼頭嘅阿波羅雪糕分店 就聯同海港城一齊獨家推出左期間限定嘅獨角獸乳酪雪糕😍賣相真係超夢幻 即刻買來試吓✨.📌獨角獸鮮果乳酪雪糕 $53獨角獸款式 真係好可愛🫶🏻用左獨角獸造型嘅朱古力🍫同彩針朱古力糖做裝飾🍬今次揀左店員推介嘅士多啤梨再加麥提沙口味🍓乳酪配士多啤梨 味道酸酸甜甜 超清新開胃🥛凍冰冰嘅乳酪再加埋急凍嘅士多啤梨 冰感更加強烈 夏天食真係透心涼🧊加咗麥提沙入去 多咗一份香脆嘅口感 好特別 仲有淡淡朱古力味🤎因為多咗急凍水果 乳酪雪糕冇平時froyo咁軟滑 有帶少少雪葩嘅口感🍧窩夫筒好重蛋香味 可能而家天氣凍 食到最後都仲係脆卜卜🧇成杯雪糕分量十足 店員姐姐仲即時表演左唧六圈雪糕嘅功力 勁呀🤩
📌獨角獸鮮果乳酪雪糕 $53
獨角獸鮮果乳酪雪糕
近排突然泛起回憶殺既阿波羅雪糕好受歡迎🤪搞到童年未食過既我都好想試下❤️ 今日呢度比較方便嘅尖沙咀店⛵️好在人龍唔長🤣 價錢方面有點小貴 但係看在用咗新鮮生果都算合理🍉 味道方面生果固然係好食既但係回憶加分比較多🎐 同樣價錢可能有更好選擇🤣⭐️ 鮮果甜乳酪 🍦水果揀咗士多啤梨🍓同菠蘿🍍 見到一粒粒既新鮮生果 乳酪都試到佢地既原味🥰 不過雪凍左甜度就打左折扣 士多啤梨嘅酸度會較突出💕 另外乳酪都係偏酸 整體Blend出黎冰感顆粒較重 乳酪都係差咁D幼滑感🍨
鮮果甜乳酪

⭐️ 鮮果甜乳酪 🍦

鮮果甜乳酪
經過尖沙咀碼頭 見到好多人排隊買阿波羅雪糕🍦諗起細細個屋企樓下都有間 係充滿童年回憶嘅味道啊🥹所以都會見到唔少家長 帶埋小朋友一齊嚟試吓佢哋當年嘅味道👨‍👩‍👧‍👦唔同地區嘅阿波羅都有唔同嘅定價 尖沙咀定價應該會高啲🙈但係相信大家買嘅都係童年回憶 所以唔緊要啦🤣鮮果乳酪雪糕有好多款水果零食選擇 俾你任意配搭🍓仲可以睇住佢將配料打碎 同雪糕混合 再唧出嚟🍦最得意嘅係上一手唧嘅雪糕味 會有少少留咗俾你杯雪糕😆好似一個小小嘅驚喜抽獎咁 每次食都唔同味🥰🍦鮮果甜乳酪雪糕 ($48)今次我就試咗藍莓加Oreo嘅配搭 紫色加Oreo碎好靚💜雪糕份量幾大 唔怪得可以唧到六圈半出嚟🍦食落藍莓味都幾重 配上Oreo碎增加咗唔少口感👍🏻上一手朋友叫咗芒果加麥提沙雪糕 所以紫色中帶點白色邊😂無意中令賣相更加好 呢個就係阿波羅雪糕嘅吸引之處🥰同時試到少少芒果味 配上麥提沙朱古力原來都幾夾🙈雖然係乳酪雪糕 但其實唔會好酸 奶味都唔算重整體來講其實唔會特別驚艷 但係勝在回憶搭救啦🙈大大杯雪糕加埋驚喜有趣嘅體驗 都值回票價啊😋
經過尖沙咀碼頭 見到好多人排隊買阿波羅雪糕🍦
諗起細細個屋企樓下都有間 係充滿童年回憶嘅味道啊🥹
唔同地區嘅阿波羅都有唔同嘅定價 尖沙咀定價應該會高啲🙈
但係相信大家買嘅都係童年回憶 所以唔緊要啦🤣
鮮果乳酪雪糕有好多款水果零食選擇 俾你任意配搭🍓
仲可以睇住佢將配料打碎 同雪糕混合 再唧出嚟🍦
最得意嘅係上一手唧嘅雪糕味 會有少少留咗俾你杯雪糕😆
好似一個小小嘅驚喜抽獎咁 每次食都唔同味🥰

🍦鮮果甜乳酪雪糕 ($48)
今次我就試咗藍莓加Oreo嘅配搭 紫色加Oreo碎好靚💜
雖然係乳酪雪糕 但其實唔會好酸 奶味都唔算重
整體來講其實唔會特別驚艷 但係勝在回憶搭救啦🙈
大大杯雪糕加埋驚喜有趣嘅體驗 都值回票價啊😋
2022-09-10 143 瀏覽
天氣太熱啦!行過尖沙咀碼頭都忍唔住停低要食一食冰,未食過阿波羅,發現阿波羅都幾得意,係可以揀自己中意嘅水果同零食,有乳酪同雪糕底可以選擇,我自己比較中意乳酪,水果我自己揀咗哈密瓜士多啤梨,吾會好甜,兩樣加埋酸度同甜度剛剛好,超級解渴,但就係融化得特別快,我哋選擇咗用雪糕筒,可以食埋,好好味。出面尖沙咀碼頭仲有人喺度街頭表演,好正。一邊聽住演出一邊enjoy雪糕,一下子溫度降嗮😋😋,下次去可以再試下芒果,感覺都唔錯!
2022-08-28 113 瀏覽
最近又掀起吃阿波羅雪糕的熱潮,上一次9:30去到關左門,今日一於早啲去吃。一睇價錢牌,嘩原來今時今日阿波羅已經唔係兒時嘅平民土炮雪糕店價錢,乳酪雪糕配2款配料要$48,不過難得過到黎都試下啦。叫左款士多啤梨加芒果乳酪雪糕筒,我見係個後生仔去整,有啲擔心唧唔到六圈半。果然,只有4圈多啲,而且成個雪糕傾斜左,搞到好易就漏晒出黎。唔講唧雪糕嘅技術,味道仍然是兒時嘅味道,酸酸甜甜不膩,加埋士多啤梨同芒果就更清新,同埋無雪糕咁厚身,食完一大杯都唔會太heavy,有機會可以再食😋

士多啤梨芒果乳酪雪糕
2022-08-25
8 分鐘 (外賣自取)
$48 (宵夜)
士多啤梨芒果乳酪雪糕
㊙️阿波羅唔係淨係得乳酪雪糕㗎 🤭 🖤黑芝麻控必試🖤 已回購無數次 😋🐭 米奇老豬Vol. 239 🐷[阿波羅]自從雪糕關注組介紹過阿波羅嘅乳酪雪糕之後大家就一窩風咁去分店試 大排長龍 🫣其實阿波羅嘅黑芝霸先係老豬心中嘅🏆(雖然佢嘅紅/綠豆霸非常MMD😂)而且超市都買到 完全唔洗排隊仲成日做特價添 🤫 (師奶上線).🐖🐖《黑芝霸》🐖🐖💰~$6💰喺超市買通常$53/2盒 每盒4條有時撞正優惠做9折 就$6一條有找呢個價錢 老豬師奶approve ✔️大家睇相都見到絕對符合商品說明條例!咁大條雪條 卡路里好似都只係150大卡(平時d甜筒/雪糕杯閒閒地都2、300🫠)特別而家夏天 每日兩雪條是基本😎完全唔會有罪惡感 👻➡️ 白色部分 (上2/3)外層係豆腐味雪糕 口感軟滑 ☁️有d似煉奶/gelato🤤內層係芝麻味雪糕 味道香濃仲有d甜甜地嘅黑豆粒粒豆腐味清新 芝麻味香濃呢兩個味真係天作之合 👩‍❤️‍👨 勁夾!➡️ 黑色部分(下1/3)芝麻雪糕好香濃 🖤仲有一大pat芝麻醬同一粒粒黑芝麻 🤤不過老豬鍾意白色部分多d🤭.❣️🐭總評分🐷❣️味道:9/10服務:N/A環境:N/A性價比:✴️ 高 ✴️ ENCORE
🐭 米奇老豬Vol. 239 🐷
[阿波羅]
自從雪糕關注組介紹過阿波羅嘅乳酪雪糕之後
大家就一窩風咁去分店試 大排長龍 🫣
其實阿波羅嘅黑芝霸先係老豬心中嘅🏆
(雖然佢嘅紅/綠豆霸非常MMD😂)
而且超市都買到 完全唔洗排隊
仲成日做特價添 🤫 (師奶上線)
🐖🐖《黑芝霸》🐖🐖
💰~$6💰
喺超市買通常$53/2盒 每盒4條
有時撞正優惠做9折 就$6一條有找
呢個價錢 老豬師奶approve ✔️
大家睇相都見到絕對符合商品說明條例!
咁大條雪條 卡路里好似都只係150大卡
(平時d甜筒/雪糕杯閒閒地都2、300🫠)
特別而家夏天 每日兩雪條是基本😎
完全唔會有罪惡感 👻

➡️ 白色部分 (上2/3)
外層係豆腐味雪糕 口感軟滑 ☁️
有d似煉奶/gelato🤤
內層係芝麻味雪糕 味道香濃
仲有d甜甜地嘅黑豆粒粒
豆腐味清新 芝麻味香濃
呢兩個味真係天作之合 👩‍❤️‍👨 勁夾!

➡️ 黑色部分(下1/3)
芝麻雪糕好香濃 🖤
ENCORE:✅
📍 阿波羅/各大超市 📍
#米奇老豬_雪糕刨冰
#米奇老豬_芝麻

#阿波羅 #阿波羅雪糕 #黑芝霸 #芝麻雪糕 #芝麻糊 #芝麻醬 #豆腐雪糕 #芝麻控 #黑芝麻醬 #芝麻控 #黑芝麻控 #芝麻湯圓 #芝麻湯丸 #芝麻蛋糕 #豆腐芝麻蛋糕 #豆腐蛋糕 #乳酪雪糕 #香港雪糕 #雪條 #芝麻豆腐 #維記 #甜筒暉 #流心芝麻 #milktop #gelatomessina #haagendazshk #appolohk #dreyershk #gelatogo
2022-06-27 344 瀏覽
最近網上又掀起阿波羅熱潮, 鮮果乳酪的六圈半, 令今日經過阿波羅都忍唔住買返杯黎食下。鮮果乳酪可選杯裝/筒裝, 自選兩款配搭製作。由於已經係放工時間, 碼頭亦吸引唔少人排隊幫襯, 某d款已經賣哂, 最後揀咗哈蜜瓜配麥提莎。雖然每次職員都將整個乳酪冰加入機械中, 但因為技術未必人人相同, 所支出的似乎未有六圈半咁靚咁高。哈蜜瓜配麥提莎 味道未有預期嘅好食, 味道偏淡, 麥提莎似乎已經潮咗咁, 打成碎粒竟食到潮咗韌嘅質地, 細味亦勉強食到哈蜜瓜味, 但整體味道還是一般, 唔建議大家揀呢個配搭。
鮮果乳酪可選杯裝/筒裝, 自選兩款配搭製作。
哈蜜瓜配麥提莎
2022-06-24
2022-06-10 258 瀏覽
最近係好多人香港同年會嘅阿波羅嘅乳酪雪糕 又掀起左熱潮🍦好多人都推介藍莓再加麥提沙味嘅乳酪雪糕!果然真係唔錯!乳酪嘅口感非常之軟滑 藍莓嘅酸甜味🫐再加埋麥提沙嘅甜味 又真係幾夾!
2021-09-17 539 瀏覽
阿波羅雪糕,我細細個就聽過佢個名啦!記得細個嗰陣,喺啲屋邨入面都會有一間阿波羅雪糕店,我就成日會扭阿媽入去買雪糕比我食。到而家大左,發現阿波羅雪糕店好似都所剩無幾,有一日要搭船,由尖沙咀過去中環,臨入閘之前竟然比我見到有得買阿波羅雪糕,梗係立即幫襯啦!一路吹住海風一路食雪糕,都幾chill我叫咗士多啤梨味,酸酸尾尾咁配上乳酪,都幾開胃。如果怕太酸,除咗生果口味,仲有啲朱古力、oreo 之類比較甜嘅口味㗎。其實價錢一啲都唔平,不過可能係兒時回憶嘅味道,所以都覺得唔差,下次再有機會搭船,應該都會再食
阿波羅雪糕,我細細個就聽過佢個名啦!

一路吹住海風一路食雪糕,都幾chill

🎉🎉🎉🪄 𝘔𝘢𝘬𝘦 𝘢 𝘣𝘪𝘳𝘵𝘩𝘥𝘢𝘺 𝘸𝘪𝘴𝘩 🧸 ✨✨✨.🥰🥰🥰 超級無敵可愛的小熊生日蛋糕!!❤️❤️❤️ 可愛到很捨不得吃 要把它切開🔪的一刻真的覺得自己很殘忍🥺🙈🤣 可是我沒有辦法啦🙈💔💔💔 .親愛的小熊 姐姐要說聲對不起🥺💖 因為你長得實在太可愛但又太好吃了💖💖💖重點是⋯這個是雪糕蛋糕🧁🎂表面的忌廉沒有很容易溶化 而且巧克力味道十分重🍫 巧克力的東西通常都一定好吃!比起傳統忌廉蛋糕 這個蛋糕裡面的冰淇淋味道是 Cookie & Cream 有著滿滿的碎Oreo餅乾 不會太甜膩~ 收到這麼可愛的蛋糕 一定會十分喜歡吧~.#happybirthday#dia_蛋糕🍰 #dia_慶祝紀念聚會🥂🍽.

#happybirthday
#dia_蛋糕🍰 #dia_慶祝紀念聚會🥂🍽
2019-06-30 1316 瀏覽
在中環乘塔渡海小輪過海前吃了美味的炸物,到達尖沙咀碼頭後繼續甜品時間。一貫裝潢的雪糕和鮮果甜乳酪店......望着各種特級雪糕和鮮果甜乳酪的口味,令童年回憶浮現!良久也未能下決定,想了幾種配搭......最後還是選擇了兩款口味一樣的鮮果甜乳酪: 兩款同樣都是荔枝。看着乳酪機器將果肉與乳酪融合,真是異常興奮!荔枝乳酪杯裝 $48香甜幼滑,有淡淡清新果味,又好味,又開心!也是吹完海風後很好的滋潤,很滿足!

一貫裝潢的雪糕和鮮果甜乳酪店......
望着各種特級雪糕和鮮果甜乳酪的口味,令童年回憶浮現!

良久也未能下決定,想了幾種配搭......

看着乳酪機器將果肉與乳酪融合,真是異常興奮!

荔枝乳酪杯裝 $48
香甜幼滑,有淡淡清新果味,又好味,又開心!
也是吹完海風後很好的滋潤,很滿足!
荔枝乳酪杯裝

2019-05-29
2019-01-05 638 瀏覽
一年一度行工展會都要食一次阿波羅,今年見有大熱既黑糖珍珠牛奶味雪糕。本身見筒裝poster 幾吸引,一心食筒裝。點知店員話用筒會漏黑糖,所以得杯裝,係咪玩野先。黑糖味好濃,搶晒d雪糕味。不過講真個牛奶雪糕真係無咩奶味,似雲呢嗱味多d~~珍珠偏韌無咩甜味,好似食車呔咁。呢個新口味試一次就夠,都係乳酪雪糕最好食。

2018-12-31 476 瀏覽
以前在屋企附近有間阿波羅,得閒都會去食杯鮮果乳酪,但它結束以後都很少去吃這個超級好味的鮮果乳酪。去完佐敦吃晚餐包括甜品,我們再專程走到尖沙咀天星碼頭吃番個鮮果乳酪。因為一杯的份量有好多,所以我哋三個人只叫了兩杯來分享。 一個鮮果乳酪可以選擇兩種唔同嘅生果,我哋其中一杯選了雙份士多啤梨,天氣凍,吃冰冷的鮮果乳酪特別好味, 雙份士多啤梨更顯濃郁,甜中帶酸,酸中有甜,在碼頭吹着寒風,吃個冰冷的特別好滋味。令一杯選士多啤梨加上芒果,兩者混合比較顯得甜和香,可能我喜歡芒果,2018快要結束了,我們舉着兩個cone,好像舉杯暢飲,祝大家新年快樂🍾️🥂🎊

2018-11-12 506 瀏覽
Boyfriend had a $30 coupon for a magic froyo cup at Apollo. As we found an Apollo shop in Tsim Sha Tsui's Star Ferry, we used the coupon here.This is a take away counter at the Star Ferry terminal. Menu is in English and Chinese. For $42, you get to choose two flavors for the magic froyo cup. Blueberry, strawberry, mango and lychee costs $48. The choices are all displayed in bins.They also have ice cream. Single scoop for $32, double for $42.Boyfriend had a $20 coupon for this but I wasn't too i

Boyfriend had a $20 coupon for this but I wasn't too interested in the flavors so decided to share his froyo.

We chose pineapple and coconut. They take this cup of froyo and shove it into a machine along with the toppings and it grinds up and down to create the flavor. We had some blueberry mixed in because the staff told us the person before had blueberry and she didn't really want to clean the machine out to clear off the flavor unless we insisted. That's why its blue. We didn't want to wait for her to clean the machine. Anyways ... we did taste a lot of coconut shreds. Not much pineapple. But the froyo ... it was like ice. Chunks and chunks of ice! I have no idea why so many people line up for this at food fairs? Has it always been this icy? Boyfriend said he grew up on this as a child. Geez ... he grew up with some pretty terrible ice cream. No wonder all the customers here kept ordering siu mai.

2018-11-08
用餐優惠
優惠券
2017-08-22 726 瀏覽
今天相約朋友午飯後去美食展掃街,美食展人山人海,想吃點東西也有點困難呢。吃了不少東西,而當中最令我驚喜的是阿波羅巨峰提子雪糕。巨峰提子$409美食展主推三種口味,包括: 巨峰提子,哈蜜瓜,宇治金時作為一個抹茶控,好想好想吃宇治金時阿,不過最後選擇吃巨峰提子也沒所謂啦,同樣吃得好開心哦。雪糕非常大杯,兩位分享也可以呢。雪糕呈淡紫色,巨峰提子味極濃,濃郁香甜,不太假,有令人驚訝的感覺呢。
。吃了不少東西,而當中最令我驚喜的是阿波羅巨峰提子雪糕。

巨峰提子$409

美食展主推三種口味,包括: 巨峰提子,哈蜜瓜,宇治金時

2017-08-19