呢間任食海鮮火鍋真係又抵又好食🫕,佢搬咗咁耐先第一次上嚟~依然係勁抵三百零蚊就可以任食活海鮮🦐,加多20蚊就包埋任飲~喺打邊爐之前可以揀款雞煲先🐔,我哋叫咗花膠雞煲~份量唔多,但可以添食👍,不過打邊爐先係重點~然後仲有靚湯飲🥣,今日係茶樹菇湯🍄~另外仲會送脆門鱔,估唔到門鱔可以咁整,好食過炸魚皮😋~而家仲有得送龍蝦海鮮拼盤🦞~個鮑魚真係新鮮🦪,上檯仲會郁郁下㗎!而個龍蝦都唔錯,啲肉食落口非常彈牙🤩~仲有個蟹🦀,啲蟹膏勁甘香~佢嘅配料都好多選擇而且好特別,最好係可以揀半份或者全份~我最想念嘅係紫菜響鈴,但好似比以前大條咗好多😂😂~另外有個A4豆腐紙都好特別📃,比較似腐竹,但就鞋少少嘅質地~肉類除咗佢哋送嘅手切安格斯🐮,仲可以繼續任點安格斯牛肉同滑牛😚~而海鮮都有好多種類,最推介珍珠蠔,大蜆同埋鮑魚~最鍾意佢哋啲海鮮好新鮮🦑,因為呢度有魚缸養住~咁嘅價錢,咁嘅質素,實在係值回票價👍👍~
呢間任食海鮮火鍋真係又抵又好食🫕,佢搬咗咁耐先第一次上嚟~

喺打邊爐之前可以揀款雞煲先🐔,我哋叫咗花膠雞煲~
份量唔多,但可以添食👍,不過打邊爐先係重點~
花膠雞煲

然後仲有靚湯飲🥣,今日係茶樹菇湯🍄~
靚湯

另外仲會送脆門鱔,估唔到門鱔可以咁整,好食過炸魚皮😋~
刺身

而家仲有得送龍蝦海鮮拼盤🦞~
個鮑魚真係新鮮🦪,上檯仲會郁郁下㗎!
龍蝦

而個龍蝦都唔錯,啲肉食落口非常彈牙🤩~
龍蝦

仲有個蟹🦀,啲蟹膏勁甘香~

佢嘅配料都好多選擇而且好特別,最好係可以揀半份或者全份~
墨魚滑

我最想念嘅係紫菜響鈴,但好似比以前大條咗好多😂😂~
火鍋料

而海鮮都有好多種類,最推介珍珠蠔,大蜆同埋鮑魚~
珍珠蠔

最鍾意佢哋啲海鮮好新鮮🦑,因為呢度有魚缸養住~
咁嘅價錢,咁嘅質素,實在係值回票價👍👍~

2025-01-22
靚湯
刺身
墨魚滑
火鍋料
  • 鮑魚
2025-01-10 1012 瀏覽
🪇寒冷天氣警報訊號🚨,最適合就係打邊爐,冬天不二之選❄️。📌熊妹一早就聽聞過《阿爺八鮮鍋》又包雞煲又包刺身又包海鮮又包打邊爐嘅豪華式火鍋放題,原本喺旺角登打士街廣場都有好幾年,原來大半年前已經搬咗去尖沙咀金馬倫道,油尖旺區確實係一個打邊爐嘅勝地💥。📌臨近新年🧧,招牌門面都已經掛起兩條炮仗🧨營造新年氣氛,阿爺果然有派頭!📌入到去環境都幾大,有房間包廂有電視唱卡拉OK,大廳有梳化卡位,亦都有多張多人圓枱。📌仲有好大嘅水缸,清楚睇到各款生猛海鮮喺入邊游來游去,可想而知阿爺海鮮有幾新鮮!📌下午5點入座,晚上7:30離場, $368一位,加$20就可以任飲啤酒或者罐裝飲品。📌豪華食火鍋放題有幾豪華?包哂時令燉湯、特色雞煲、刺身沙律、覇王海鮮盤、手切安格斯牛肉、門鱔連骨魚皮,食完雞煲就可以打邊爐,打邊爐配料多不勝數,豬牛雞類不在話下,仲有好多生猛海鮮、蔬菜同埋面類,海鮮類入面非常驚喜嘅係鮑魚、海蟹、龍躉片、珍珠蠔都係可以任叫。刺身沙律Like and Share 社交平台「阿爺八鮮鍋」,就會送一客刺身沙律🥗,熊妹當然唔執輸啦!刺身沙律個擺盤好靚喎!一個半月形透明水晶盤,上面裝咗五顏六色嘅刺身,有八爪
🪇寒冷天氣警報訊號🚨,最適合就係打邊爐,冬天不二之選❄️。
📌豪華食火鍋放題有幾豪華?包哂時令燉湯、特色雞煲刺身沙律、覇王海鮮盤、手切安格斯牛肉、門鱔連骨魚皮,食完雞煲就可以打邊爐,打邊爐配料多不勝數,豬牛雞類不在話下,仲有好多生猛海鮮、蔬菜同埋面類,海鮮類入面非常驚喜嘅係鮑魚、海蟹、龍躉片、珍珠蠔都係可以任叫。
刺身沙律
刺身沙律個擺盤好靚喎!一個半月形透明水晶盤,上面裝咗五顏六色嘅刺身,有八爪魚、北寄貝、帶子、三文魚籽粒、生蝦等等,仲有一堆沙律菜,撈上日式芝麻醬,成個沙律配搭好清新好開胃。
時令燉湯
一個熱茶壺型🫖嘅金湯煲送上,仲跟上兩隻小金湯碗,熱呼呼嘅蟲草雞湯飲落好暖胃,餐前飲碗滋補熱湯🍲真係可以令到成個人和暖起來。
芝士雞煲
成日都食麻辣雞煲,難得呢度有好多款口味可以選擇,今次就試吓芝士口味啦。
芝士雞煲
雞煲嘅份量都幾多🐣,Mozzarella芝士碎同埋車打芝士碎🧀不惜工本咁鋪滿晒成個雞煲表面,咁多芝士份量拉絲嘅效果當然唔錯,芝士味道非常濃郁,可以包裹住整舊炒雞,明明係食緊中式雞煲,但又好似食緊韓國芝士雞咁,感覺好奇妙💫!
霸王海鮮盤
豪華海鮮盤上枱都幾震撼,有原條龍蝦🦞,兩隻鮑魚、兩隻切半海蟹🦀、兩件大沙插🦪、同埋四隻海蝦🦐,用冰鎮嘅形式呈上🧊,保持住海鮮嘅新鮮。
細心啲觀看👀,可以見到鮑魚都仲喺度郁緊㗎!真係即叫即撈嘅海鮮,果然係夠晒新鮮!
火鍋配料
新鮮滑牛肉🥩、鳳城水餃🥟、韭菜餃、潮汕牛筋丸、大蜆、聖子、粟米🌽、萵筍片、金菇
火鍋配料
一個九宮格裝好所點嘅火鍋材料,呢個擺款已經夠晒吸引啦!
每款材料都非常新鮮,水餃大大隻,牛筋丸好彈牙,大蜆同聖子都好大隻,蔬菜類夠新鮮,洗得好乾淨,全部食材食落好有份量好滿足。
招牌手打黑松露墨魚滑
手打黑松露墨魚滑大大一球,自己筆起一粒份量係鑊入面煮滾,黑松露嘅味道好重,墨魚滑🦑好彈牙,呢款招牌菜係幾唔錯,熊妹幾乎成球食晒。
蔬菜類
豆苗、唐生菜、娃娃菜、西洋菜
每份菜🌿嘅份量都好多,每條菜都洗得好乾淨,好放心食用!
招牌紫菜響鈴
一份響鈴有兩大件,呢個響鈴特別在入面包埋紫菜,想食脆口啲,烚兩下就夠㗎啦!
沙插
大蜆
📌任食嚟講用料上乘,高品質唔係便宜貨,咁高質素仲有海鮮可以任食,呢個價錢絕對係相當抵食,熊妹認為好適合一大夥兒過來聚餐喜慶一下。
2025-01-06
慶祝紀念
生日
沙插
2025-01-08 1037 瀏覽
而家天寒地凍❄️季節~最適合打邊爐🙂‍↔️位於尖沙咀金馬倫道附近有間名氣火鍋店😂一個價$/2.5小時雞煲火鍋任飲任食😐我哋21:00pm後入座都坐滿人咁制😂我哋先食雞煲😂食左2款唔同口味雞煲😊有麻辣同芝士味🫠啲雞肉好嫩滑😐食得好惹味😝要再encore🙃雪櫃飲品任飲有汽水、涼茶、檸檬茶等等☝🏻贈送一壺雞湯😐好濃郁雞味😝好鮮甜😊之後開始打邊爐~我哋揀咗3個湯底有冬陰功、椰子湯、藥膳湯底😂活海鮮類~蟶子海蟹龍躉片大蜆珍珠蠔海蝦瀨尿蝦😐鮑魚~海鮮非常豐富🤗又新鮮又多肉😋食得津津有味🫡而且仲好生猛😝~肉類~安格斯牛肉牛胸爽牛骨髓雲吞蝦滑~啖啖肉好Juicy🙃~丸類牛筋丸魚蛋蔬菜類萵筍片西洋菜百福豆腐仲贈送刺身拼盤有魚子,八爪魚,北寄貝,象拔蚌,甜蝦等等😊2個人食咁多野😬一個價$都值回票價🤗餐廳環境~雖然唔大😂但座位都較闊落😊亦可以選擇一大班朋友來包房慶祝開party😬最適合不過🫢

雪櫃飲品任飲有汽水、涼茶、檸檬茶等等☝🏻

贈送一壺雞湯😐好濃郁雞味😝好鮮甜😊

牛骨髓
雲吞
蝦滑
~啖啖肉
好Juicy🙃~

丸類
牛筋丸
魚蛋

萵筍片
西洋菜
百福豆腐

仲贈送刺身拼盤
有魚子,八爪魚,北寄貝,象拔蚌,甜蝦等等😊

2個人食咁多野😬一個價$都值回票價🤗

2024-12-30
  • 刺身拼盤
  • 燉湯
  • 安格斯牛肉
2024-12-12 2142 瀏覽
天寒地凍~又難得收早,捉埋老細去打邊爐!!呢間之前都食過,覺得性價比幾高~一坐低,未嗌嘢食就有靚湯飲🥰😍仍然一罐貫水準~好鬼死好味!😋👍🏻店員推介:今日特價海鮮~竟然九蚊一隻瀨尿蝦??叫夠佢半打,都係六條嘢~抵呀!!🥰🤣🥳仲有free咗個刺身拼盤,賣相非常精美~啲刺身都好新鮮!!當然唔少得新鮮海鮮啦~有龍蝦、扇貝、膏蟹同兩隻鮑魚,上枱仲郁郁下㗎!!椒鹽瀨尿蝦:師傅真係有一手!👍🏻唔知點解可以炸得咁鬆脆~基本上你吞得落可以連殼都食埋!🤭😅調味啱啱😉好肉質鮮嫩,大大隻,性價比超高!!雞煲:揀咗泰式口味,少少辣,好香!應該有半隻份量,味道都唔錯~食完雞煲就打邊爐啦!!有四款湯底可以揀,我哋想試冬陰功湯底。湯入面仲有粟米、蕃茄、菇類……跟住就畫餸啦!佢食物種類款式好多,估唔到蝦滑同墨魚滑都有一手!脆鯇魚腩非常之爽口~蔬菜都好新鮮~叫多碟安格斯牛肉就啱啱好!!非酒精飲品選擇都好多:有茶,有果汁,有汽水,如果想飲啤酒嘅,可以一個價錢任飲!!好彩早到,坐低冇耐陸續有訂位客人上嚟,要walk in有位都真係幾難~下次嚟記得要book位喇!!

仲有free咗個刺身拼盤,賣相非常精美~啲刺身都好新鮮!!

1915 瀏覽
2024-12-10
之前已經食過一次,覺得幾好,屋企人話要返兜,呢間2.5小時任食雞煲火鍋店,地方雖然唔大,但如果開Party 可以包廂,慶祝都絕對唔失禮食物質素有保證,選擇多,職員又友善想食最好預約先🐔🦑 2.5小時 河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題 $398早鳥17:00-19:30 食只需 $368每位都有一份霸王海鮮盤,包大大隻爽口鮑魚,越南大虎蝦,爽口澳洲大龍蝦,蘇格蘭大元貝,台山奄仔蟹1️⃣ 會先上左一壺湯- 蟲草花雞湯味道好鮮甜2️⃣ 揀雞煲 泰式酸辣雞煲/韓式芝士雞煲/四川麻辣雞煲/花膠雞煲我揀咗泰式酸辣,超鐘意配料十足,e.g. 青檸,乾蔥,芫荽等,超香,雞件好滑溜,唔柴口,索曬d 汁好入味,好 juicy再食埋花膠雞煲🤣花膠size幾大嚿,夠腍又入味3️⃣轉湯底打邊爐我揀左海鮮湯底& 豬骨湯底食材選擇好豐富任食新鮮海鮮/魚類,呢個已經夠曬吸引,值回票價🤤 龍躉片,海蟹,珍珠蠔係唔錯嘅選擇,海蟹好鮮甜又多肉🧡安格斯牛肉,爽口牛肉味濃,唔會韌🌟招牌手打蟹籽蝦滑😍,招牌手打黑松露墨魚滑爽口彈牙鮮味重,要再encore ⭐️鮮蝦雲吞都相當唔錯,餡料好飽滿,蝦肉新鮮- 新鮮刺身拼盤有北寄貝,甜蝦等,蟹肉沙律+$20
食物質素有保證,選擇多,職員又友善
想食最好預約先

🐔🦑 2.5小時 河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題 $398
早鳥17:00-19:30 食只需 $368

1️⃣ 會先上左一壺湯- 蟲草花雞湯
味道好鮮甜

2️⃣ 揀雞煲
泰式酸辣雞煲/韓式芝士雞煲/四川麻辣雞煲/花膠雞煲
我揀咗泰式酸辣,超鐘意
配料十足,e.g. 青檸,乾蔥,芫荽等,超香,
雞件好滑溜,唔柴口,索曬d 汁好入味,好 juicy

再食埋花膠雞煲🤣
花膠size幾大嚿,夠腍又入味

3️⃣轉湯底打邊爐
我揀左海鮮湯底& 豬骨湯底
食材選擇好豐富
任食新鮮海鮮/魚類,呢個已經夠曬吸引,值回票價🤤
龍躉片,海蟹,珍珠蠔係唔錯嘅選擇,海蟹好鮮甜又多肉

🧡安格斯牛肉,爽口牛肉味濃,唔會韌

⭐️鮮蝦雲吞都相當唔錯,餡料好飽滿,蝦肉新鮮

- 新鮮刺身拼盤
有北寄貝,甜蝦等,蟹肉沙律

+$20 升級任飲汽水,茶類飲品,特別推薦飲椰汁馬蹄爽,啤酒都有得飲

4️⃣ 水果
  • 燉湯
  • 手打蟹籽蝦滑
  • 安格斯牛肉
2025-02-03 0 瀏覽
約咗朋友聚會,揀咗最方便的尖沙咀食放題雞煲火鍋,阿爺八鮮鍋朋友食過表示多款食又抵食,一於就去試試。約早啲食,可以好抵有個早鳥優惠17:00-19:30 $368,享受2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊!包括: ✅ 新升級霸王海鮮盤(嚴選食材)✅ 特色雞煲✅ 時令燉湯✅ 刺身拼盤✅ 日式廚師推介✅ 特色湯底菜品好多好豐富,二人枱都擺唔晒🤭🤭。用九宮格上菜,打卡都靚啲。海鮮係超級新鮮,鮑魚仲郁郁下,餐廳有超大魚缸養住生猛海鮮,保證新鮮。

✅ 新升級霸王海鮮盤(嚴選食材)
✅ 特色雞煲
✅ 時令燉湯
✅ 日式廚師推介
✅ 特色湯底

今次喺尖沙咀搵到一間可以無限任食海鮮既火鍋放題店🔥用餐時間多達2.5hrs⌚️唔洗急著食😙又可以傾吓計💬👉🏻【2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題】👈🏻我哋係在17:00入座💺然後食到19:30😝每張檯都會有醬料盤供客人自行選擇調料 好方便😜雞煲方面有三種口味選擇!分別係芝士、酸辣同麻辣😆我地就揀左芝士雞煲!三重芝士真係超級邪惡😈每一塊雞件都做到拉絲效果👍🏻湯底方面員工都主動推薦我地可以選擇三款湯底🙂‍↕️我地分別選擇了牛骨湯、冬陰功湯以及藥膳湯🥳每款湯底都各有特色😎另外會贈送埋雞湯暖胃!金杯造型設計幾特別😉至於火鍋配料的種類都好豐富😍😍有過十種不同的海鮮🦞雞、牛、豬、蔬菜、面款應有盡有🔥 另外仲會有牛胸爽、雞子、特長蟹棒等特色配料🤓私心推薦鮑魚!送上檯仲係識郁㗎😻😻😻非常新鮮又大隻🤩招牌手打蟹子蝦滑同手打黑松露墨魚滑亦都係必嗌!爽口彈牙💯🌟每個時間段的價格都有不同~詳情可參考圖片的menu💫19:00前離座只係$298(另加一服務費)😉17:00-19:30做緊$368一位(另加一服務費)🔔另外依家Like and Share「阿爺八鮮鍋」就可以擁有一客刺身拼盤🤩+$20仲可以可享有飲品

👉🏻【2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題】👈🏻

🔔另外依家Like and Share「阿爺八鮮鍋」就可以擁有一客刺身拼盤🤩+$20仲可以可享有飲品任飲添👍🏻

📍阿爺八鮮鍋
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
旺角登打士街43H號登打士廣場3樓

#海鮮火鍋 #雞煲 #芝士雞煲 #火鍋任食 #海鮮任食 #刺身 #地道美食 #香港美食 #香港必食 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港十八區 #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodiehk #852food
1️⃣ 一開頭會食咗雞煲 刺身拼盤 同時令燉湯先 幫個胃warm up下 因為會ready食更多嘢啊🤓麻辣雞煲🙋🏻‍♀️唔係好食得辣 所以叫咗少少辣都覺得好正啊 每舊雞都好入味啊 而且唔會煮到好老 一上碟就食得啦🤤刺身拼盤入面有甜蝦🦐 八爪魚🐙 帶子👶🏻 北寄貝⬆️ 赤蝦🦐 同沙津🥗全部刺身都好鮮甜啊 夠哂凍啊🥶2️⃣ 之後就轉為打邊爐啦 有多款唔同湯底揀啊 可以三拼添啊 我地就揀咗海鮮 牛骨 同冬蔭功啊🤓除咗呢三款 仲有藥膳 椰子雞 同麻辣啊 下次可以再試😎不得不提佢嘅新升級霸王海鮮盤啊 好豐富啊!入面有龍蝦 鮑魚 肉蟹 同沙插啊 每樣都好鮮甜 龍蝦同肉蟹好實肉 啖啖肉啊 仲有手切肥牛啊🐄之後就到火鍋放題啦 🙋🏻‍♀️幾推介蝦滑啊

麻辣雞煲

全部刺身都好鮮甜啊 夠哂凍啊🥶

除咗呢三款 仲有藥膳 椰子雞 同麻辣啊 下次可以再試😎
不得不提佢嘅新升級霸王海鮮盤啊 好豐富啊!
之後就到火鍋放題啦 🙋🏻‍♀️幾推介蝦滑啊
天氣轉凍❄️最適合打邊爐,今次去了位於尖沙咀金馬倫道附近有間抵食火鍋店,一個價$/2.5小時雞煲火鍋任飲任食。原先我們在想任食只求吃個飽,但想不這次在「阿爺八鮮鍋」的用餐體驗真是讓我和朋友驚喜連連!任食價包含一個雞煲,一壺燉湯,一碟刺身,一個海鮮拼盤,同埋任食打邊爐。🍽️ 首先,他們的活海鮮盒超級新鮮,每一口都能感受到海洋的鮮美🌊。海鮮盒裡有各式各樣的活海鮮,包括鮮甜的大蝦🦐、肥美的扇貝🐚、彈牙的魷魚🦑,還有肉質細膩的鮑魚🐟,非常生猛的 瀨尿蝦,每一種都讓人感受到大海的鮮味。特別是那大蝦,剝開殼後,蝦肉飽滿多汁,入口即化,鮮甜無比,讓人忍不住一口接一口😋。炸魚皮酥脆可口,配上贈送的刺身拼盤,簡直是味蕾的盛宴🍣。刺身拼盤裡的三文魚、吞拿魚和甜蝦,每一片都切得厚薄適中,入口即化,鮮美無比。手切肥牛、安格斯牛、牛胸爽、牛骨髓和牛柏頁的搭配讓人回味無窮,🐮肉質鮮嫩多汁🥩。墨魚🦑滑和蝦🦐滑的口感也非常棒,Q彈有嚼勁,特別是那蝦滑,咬下去滿口都是蝦的鮮甜,讓人欲罷不能。丸類方面特別推薦松露豬肉丸,松露的香氣與豬肉的鮮美完美融合🍄。豆苗和唐生菜的清爽口感,為這頓豐盛的餐點增添了一絲清新🥬。但整體服務非常

豆苗和唐生菜的清爽口感,為這頓豐盛的餐點增添了一絲清新🥬。

但整體服務非常周到,讓人感到賓至如歸💁‍♂️。

總括來說,「阿爺八鮮鍋」的食材新鮮,味道出色,絕對值得encore,簡直是海鮮大胃王的天堂,每一口都讓人感受到大海的鮮美🌊🦐🐚🦑🐟。

#香港美食 #任食火鍋 #尖沙咀 #阿爺八 #雞煲

2025-01-21
5 分鐘 (堂食)
今個農曆新年真係好凍,食 #雞煲 同 #打邊爐 就最啱啦🈴 一坐低,餐廳就送上一壺花膠雞湯😍 雞味濃郁鮮甜,冇味精,配埋脆門鱔,真係Goooood👍🏻呢到嘅海鮮有魚缸養住,好新鮮,所以Zaza加少少錢,Order #極盛刺身拼盤💁🏻‍♀️ 嘩~ 新鮮到魚頭仲郁緊,仲有巨型扇貝、北寄貝🦪,象拔蚌🐚,甜蝦🦐、八爪魚🐙 、蟶子、龍躉片同魚子等,更有幾特別嘅蟹肉沙律🥗添品嚐完刺身,到另一個重頭戲——雞煲🐣 有4款選擇:泰式酸辣雞煲/韓式芝士雞煲/四川麻辣雞煲/花膠雞煲注重養顏嘅Zaza緊係揀花膠雞煲,雞肉幾滑🍗、花膠大嚿,腍得入味👍🏻火鍋有椰子雞、牛骨、麻辣、藥膳4款湯底,椰子雞湯底鮮甜,唔太濃,啱晒小朋友、牛骨湯味就比較濃烈😍配上霸王海鮮盤嘅澳洲大龍蝦🦞、奄仔蟹🦀、鮑魚、越南大虎蝦,同蘇格蘭大元貝、每款海鮮都極巨型,滿滿氣派😎龍蝦同鮑魚彈牙、奄仔蟹有香香蟹膏、大虎蝦爽口、大元貝口感紮實😘仲想食多啲,可以自選各款配料:安格斯牛肉爽口,牛肉味濃;又有牛胸爽同牛骨髓招牌手打黑松露墨魚滑 有好濃郁黑松露味,兼且爽口彈牙🚀;鯇魚腩好滑;鳳城水餃餡料好飽滿、蝦肉新鮮、絲絲木耳爽脆;百頁豆腐粒嘅口感特別😍🥤
今個農曆新年真係好凍,食 #雞煲 同 #打邊爐 就最啱啦🈴

🥤 +$20 仲升級任飲汽水,茶類飲品添

🏵️限時抽獎活動
1月27日至28日,火鍋店舉行極有氣氛嘅抽獎活動,枱枱有獎,同大家拜個早年😊咕吱抽中零食,開心到佢呢😍

🏵️老闆預告1月31日 (年初三)會大派利是🧧,一人一張,最多係$5️⃣0️⃣0️⃣大牛

🏵️最近火鍋店仲推出兩大優惠:
優惠1️⃣
送龍蝦海鮮拼盤
送手切安格斯

優惠2️⃣
每日7點前離座(早鳥優惠)——$298/位
65歲或以上長者——立減$100😎
逢星期日至星期四,晚上9點後——全單八五折
本月生日或長者正價時段惠顧,人頭費
半價(二選一)

想吃這家任食邊爐好耐了,不過實在太火爆了,只訂到晚上9點,到場時,真的想不到這個鐘數也全埸爆滿,真的好誇張。9點後收費$398,+$20可以任喝啤酒汽水,埋單還有85折,任食雞煲/河鮮/海鮮打邊爐,海鮮真的很新鮮,即點即從魚缸取出處理再上桌。先吃雞煲,有幾款口味,有辣有不辣,我們選了滋補的花膠雞煲,花膠肉厚,雞件嫩滑,食力夠的話可以任食,我們一煲就夠了😂。廣東人打邊爐大都不會喝火鍋湯底,這家每枱附上一壺滋補燉湯,當晚應該是茶樹菇煲豬骨雞腳湯,滿滿膠質,非常好飲。店員跟我們說,如果在他家的社交平台上Like & Share 有刺身拼盤,有着數我們當然不能錯過😍,刺身種類不算多,但是好新鮮。接着就到火鍋了,我們點了海鮮鍋底,隨即隨送上龍蝦海鮮盤/手切安格斯牛肉/門鱔連骨魚皮,我覺得單單這一份海鮮拼盤就已經值回票價了。龍蝦肉質鮮甜爽彈,新鮮即劏就是不同,其他幾款海鮮(鮑魚/帶子/海蝦/肉蟹)也都好新鮮,好好食。安格斯牛肉油花不錯,牛味濃。門鱔連骨魚皮我比較少見,淥了一會才吃,還是好酥脆。餐牌過了膠,食物種類非常多,任點任畫,厚切龍躉/白鱔都可以任食,他不怕你吃,最怕你吃不了,這說的就是我們,

滋補燉湯:茶樹菇煲豬骨雞腳湯

刺身拼盤/門鱔連骨魚皮

龍蝦海鮮盤

手切安格斯牛肉

餐牌過了膠,食物種類非常多,任點任畫,厚切龍躉/白鱔都可以任食,他不怕你吃,最怕你吃不了,這說的就是我們,我們點了一輪就陣亡了😅😂,太多好吃的都吃不下,下次要多約朋友來,就可以吃更多種類了。

差點忘了,來打邊爐竟然有得抽獎,中了一大包可樂糖,農曆新年期間還有現金獎可以抽。

總結,CP值真的很高,食材高級新鮮,服務也是很不錯的,只是裝修比較簡單,不過還是很乾淨整潔的,成本都用在食材上,直接受益的就是我們客人了。下次一定找多點朋友要來,吃個盡興。
滋補燉湯:茶樹菇煲豬骨雞腳湯
刺身拼盤/門鱔連骨魚皮
龍蝦海鮮盤
手切安格斯牛肉
🩵刺身拼盤刺身拼盤,打卡一流~🩵花膠&芝士雞煲雞煲好入味,上枱焗兩分鐘就食得,超級快食得!雞肉唔鞋~ 仲幾滑,芝士份量完全唔手軟,放題都做到拉絲🧀👍🏻🩵新鮮海鮮龍蝦/海蟹/海蝦/鮑魚/珍珠蠔/白鱔片,海鮮選擇多到有少少嚇親!仲要樣樣都咁新鮮,隻鮑魚係識郁,自己買料都未必買到咁新鮮🥹🩵火鍋配料安格斯牛肉/墨魚滑/炸魚皮,牛肉質唔錯,肉味濃~ 墨魚滑真材實材,墨魚餡彈牙又香墨魚味,炸魚皮點一點湯食,停唔到口🤤
🩵刺身拼盤
刺身拼盤,打卡一流~

🩵花膠&芝士雞煲

🩵新鮮海鮮

🩵火鍋配料

2025-01-22 74 瀏覽
這家餐廳以其舒適環境和優質服務而聞名,店員都好友善,體感非常之正。其中最吸引人的地方是他們使用的所有食材都非常新鮮。等待打邊爐之前,有時令燉湯贈送,湯味非常之香甜濃郁,令人一飲再飲。喺社交媒體度like and share仲會有刺身拼盤贈送,食材非常之新鮮,尤其是個帶子非常鮮甜,擺盤都好靚今次我哋嗌咗個花膠雞煲,滿溢著香氣的花膠雞煲,溫暖的花膠融入了雞肉的鮮甜,帶來濃厚的味道和滿足感。食完雞煲之後就到打邊爐放題,咁就係有超多嘢食可以選擇揀之前佢哋會贈送個超級海鮮盒,各種貴價活海鮮,龍蝦帶子鮑魚膏蟹應有盡有,而且每樣都非常之新鮮,有豐富嘅海洋風味,肉質鮮甜,每一口都帶來滿足感。湯底最多可以揀三個,今次就揀咗牛骨藥膳同埋椰子雞三個湯底都各有特色非常之香,因為他們提供的海鮮都非常新鮮,所以建議揀啲清啲嘅湯底先可以食出海鮮嘅鮮味安格斯牛肉嘅紋路就非常之靚,食落都非常之嫩滑嗌咗嘅食材佢會以九宮格嘅形式嚟呈上,睇落非常之整齊舒服,而且食咗咁多樣完全冇踩過咩雷點,全部都超新鮮超好食。食到最後仲有水果提供,可以話係完美嘅一餐。

食完雞煲之後就到打邊爐放題,咁就係有超多嘢食可以選擇

安格斯牛肉嘅紋路就非常之靚,食落都非常之嫩滑

食到最後仲有水果提供,可以話係完美嘅一餐。
2025-01-21 88 瀏覽
朋友想食海鮮放題,搵到呢餐位於尖嘴樓上活海鮮放題。餐前有雞煲,時令燉湯,日式廚師推介(刺身),龍蝦海鮮盤,手切安格斯牛肉,門鱔連骨魚皮。時令燉湯好特別,用金色茶壺,金色杯盛裝來飲,味道足料!刺身方面有4款,雞煲配花膠好入味龍蝦海鮮盤,有兩隻大鮑魚,扇貝,海蝦,蟹鮑魚來到仲識陏,新鮮手切安格斯牛肉,每一片切得好平均。湯底簡左鴛鴦湯底,藥膳湯底同埋椰子雞湯底。我鐘意食海鮮主要點鮑魚,蟶子,海蝦,新鮮龍躉片,深海龍躉頭腩,臺灣白鱔片,大蜆,珍珠蠔。深海龍躉頭腩及龍躉片無骨,啖啖肉。牛胸爽爽脆口,牛骨髓,大條滑口!A4豆腐紙,一大張薄紙,放係湯底變腐竹總括而言,呢間有活海鮮,有刺身,又有雞煲食既放題,食物款式多
朋友想食海鮮放題,搵到呢餐位於尖嘴樓上活海鮮放題

龍蝦海鮮盤,有兩隻大鮑魚,扇貝,海蝦,蟹
鮑魚來到仲識陏,新鮮
手切安格斯牛肉,每一片切得好平均。

湯底簡左鴛鴦湯底,藥膳湯底同埋椰子雞湯底

牛胸爽爽脆口,牛骨髓,大條滑口!

A4豆腐紙,一大張薄紙,放係湯底變腐竹

2025-01-17 117 瀏覽
今晚呢一餐真係完全豐富到講唔晒,真係只能夠話盡量講得幾多得幾多。佢哋而家做緊呢個刺身係$298 ,有皇帝貝,皇后貝同埋加拿大馬糞海膽。皇帝貝即係扇貝,一粒扇貝可以切到三片出嚟可想而知佢本身真係幾咁厚身,最重要完全係鮮甜到不得了。以皇后貝就係我哋平時食到嘅北寄貝,完全係一個成年人嘅手掌咁大隻,佢個肉質比較鮮甜爽脆,真係好好味。而最最最最最令我哋滿意嘅係佢嘅海膽,男朋友本身對海膽嘅要求好高,有少少唔好嘅味道佢都唔會食,所以好少喺香港食海膽。但係呢度佢直言話真係一啲唔好嘅味道都冇,反而仲好鮮味,讚不絕口啊。當我哋食得咁開心嘅時候職員同我哋講如果分享同埋follow佢哋嘅社交平台,餐廳仲會送多一份刺身沙律,呢份沙律都唔錯㗎,有北寄貝,大蝦,八爪魚,希靈魚子,帶子粒,絕對唔會因為係送嘅嘢而偷工減料㗎,全部都好鮮甜。另外佢哋仲有瀨尿蝦$48隻,呢個真係勁抵,唔嗌真係對唔住自己。全部都有差唔多前手臂咁大隻,剝開啖啖肉,又係新鮮嘢。🫖食完咁多生冷嘢,之後個餐入邊仲包咗個燉湯俾你暖暖胃,而佢啲壺燉湯都唔少嘢㗎斟極都仲有,好足料好甜,對於呢個味精敏感嘅人嚟講飲得出絕對冇味精添。講咁耐都以為自己去咗海鮮舖,

講咁耐都以為自己去咗海鮮舖,但係其實呢度係做緊火鍋鍋任食,食咗咁耐其他嘢終於入正題。首先會係一個雞煲,我幾欣賞佢呢度個雞煲醬唔會太過濃味,味道啱啱好少少辣,雞肉都做到啱啱好嘅熟度,夠晒嫩滑多汁。
而我欣賞佢唔夠濃味嘅原因係因為仲有一盤海鮮等緊我哋,呢盆海鮮都係不得了,除咗因為劏開咗嘅龍蝦同埋奄仔蟹之外,虎蝦同埋鮑魚上到嚟都係識郁㗎。當你食完雞煲之後佢就會俾你揀湯底,我哋揀咗個三色湯底就正式開始打邊爐。
而佢嗰半隻龍蝦亦都係爆曬膏,最重要係藍龍嚟架,個龍蝦嘅香味都好出,最重要係切好晒啖啖肉。
而佢隻奄仔蟹雖然個size唔係好大,但係都係爆曬膏架,而啲蟹肉都好嫩好鮮。
好啦,終於都食晒啲海鮮啦,唔好以為就咁就完啦,因為佢俾你任食嘅火鍋料入邊都仲有好多海鮮俾你揀㗎,包括頭先食到嘅鮑魚都係任食㗎。仲有好多魚類肉類菜類餃類丸類乜都有,當你由頭到尾個老細仲要驚你唔飽,你想走嘅時候仲要問你「真係飽啦」,呢一句簡單嘅關心好睇得出呢度老細真係好有心令大家食得開心。
其中佢有一樣火鍋配料都幾特別嘅就係呢個A 4豆腐紙,就咁睇個名真係唔知咩嚟,但係原來係咁嘅樣㗎,嗰個熱湯就會好似平時食豆漿面頭嗰浸衣咁樣,幾香豆味㗎。

食咗咁多嘢係咪唔好以為要過千一個人,其實都只係講緊$398一位,九點後過嚟食仲有八五折添,老細真係唔怕蝕本,只怕你唔食。
2025-01-13
$450 (宵夜)