2024-10-02 210 瀏覽
阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖呢間火鍋放題真係好正!2.5小時內可以任食,真係超值!首先,新升級嘅霸王海鮮盤,入面有鮑魚、蟹、龍蝦同大蝦,食材真係好講究,每一樣都好新鮮,簡直係海鮮控嘅歸宿。另外,佢哋嘅特色雞煲,焦香味道超級惹味,煮出嚟嘅湯底濃郁,飲落去暖心又開胃。時令燉湯都好好味,配合日式廚師推介嘅刺身,特別係魷魚、北寄貝同帶子,真係一流!而且,佢哋嘅湯底有椰子雞湯,味道清新又特別,配上手切安格斯牛肉,口感滑嘅不得了!仲有任食嘅蟶子同新鮮瀨尿蝦,真係食過唔想停!全場飲品都可以任飲,超過40款火鍋配料、海鮮同肉類可以任君選擇,真係食到爆!最後仲有抽蛋活動,我竟然抽中咗香印提子啊,有得食,仲要有生果拎返屋企真係好開心呀。
阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

一直對打邊爐同雞煲冇抗拒力👉🏻👈🏻今次食呢間雞煲火鍋放題 仲有早鳥優惠😏今次同朋友都收工收得好早 所以就啱晒啦望到份Menu見到放題都好多選擇🤩雞煲前有新鮮刺身送上 有四個款式🍱🍣個人最喜愛甜蝦同埋魷魚 好好味 真係好新鮮魷魚好彈牙😗之後有門鱔連骨魚皮 炸得好脆😙佢同平時街邊買嘅魚皮好唔同呢個真係新鮮炸 有埋骨 可以食得落肚嘅骨😝跟住仲有時令燉湯 係燉雞湯🫖雞湯湯好清澈 鮮甜 感覺好養生😌份量都唔少 兩個人飲 都飲咗好多杯跟住就係主角出場 雞煲🥘勁多芫荽 正辣度可以自己決定😋雞肉好鮮嫩 店員仲幫手炒下 避免痴底 好貼心💕下一道就係火鍋登場🍲可以揀湯底我哋揀咗椰子湯底 夠滋補🥥一滾起 椰子雞味道攻去個鼻 真係忍唔住畢返幾啖飲先活海鮮拼盤已經放咗喺隔離俾你打卡🦐🦞🦀🐙真係好新鮮 好豪華又鮑魚又龍蝦又蟹 真係好闊綽鮑魚仲要識郁架 超新鮮呢😳新鮮海鮮真係唔洗任何調味都已經好好味之後仲有個手切安格斯牛🐄食完呢堆仲可以叫放題😍餐牌後所有野都可任叫😍佢有好多海鮮類都可以再點 唔似出面其他餐廳只可點普通肉同丸我地再點鮑魚聖子果d 大滿足😌仲可以加錢嗌其他海鮮食左瀨尿蝦🤩推薦👍🏻佢拎出黎果刻仲係勁生猛之

一直對打邊爐同雞煲冇抗拒力👉🏻👈🏻

燉湯
  • 刺身拼盤
  • 四川麻辣雞煲
  • 花膠雞煲
呢日約咗鍾意食海鮮嘅朋友食飯,我即刻提議想試呢間,因為✅ 有燉湯✅ 有雞煲✅ 任食,仲要多款,特別海鮮,仲仲有牛胸爽!✅ 任飲我呢個朋友除咗鍾意食海鮮仲鍾意飲湯,我一見到呢間齊晒咁多樣就決定同佢去試❤️一坐低就俾咗個湯先,呢日係 #五指毛桃燉湯 果然係燉湯夠晒濃👍然後揀要咩雞煲同湯底,雞煲有得揀:麻辣/芝士/泰式/花膠兩個女人揀咗花膠補吓😌✌🏻雞煲上先,啲雞好入味好嫩滑,而且都有食到好幾塊花膠👍湯底有麻辣/石橄欖豬骨/椰子雞我哋要咗鴛鴦湯底,麻辣🌶️加椰子雞🥥我朋友食得辣,佢主攻麻辣,我主攻椰子雞,個椰子味夠晒香濃,打邊爐正~開始打邊爐第一樣嚟嘅係 #霸王海鮮盤 😍好豐富,有龍蝦、鮑魚、蝦、扇貝、蟹!龍蝦估唔到都幾多肉😮😮成個海鮮拼盤都好新鮮❤️當日優惠做緊任食 #蘇格蘭蟶子王 同 #瀨尿蝦😍超新鮮,瀨尿蝦放低仲彈吓彈吓🙉食咗幾round 蟶子王🤣另外海鮮仲有得任叫,款式都多😍😍#鮑魚 好大隻,呢個必點!仲要肉眼所見嘅新鮮LOL 勁郁!除咗海鮮,仲有得任食 #安格斯牛 同 #牛胸爽牛胸爽係賣飛佛😍😍有得任點超正~Like fb仲送咗盤刺身拼盤,有蝦、墨魚、北寄貝、魷魚等,夠晒精彩~$398/

呢日約咗鍾意食海鮮嘅朋友食飯,
我即刻提議想試呢間,因為
✅ 有燉湯
✅ 有雞煲
✅ 任食,仲要多款,特別海鮮,仲仲有牛胸爽!
✅ 任飲
我呢個朋友除咗鍾意食海鮮仲鍾意飲湯,
我一見到呢間齊晒咁多樣就決定同佢去試❤️
五指毛桃燉湯

一坐低就俾咗個湯先,
呢日係 #五指毛桃燉湯
果然係燉湯夠晒濃👍
花膠雞煲

然後揀要咩雞煲同湯底,
雞煲有得揀:麻辣/芝士/泰式/花膠
兩個女人揀咗花膠補吓😌✌🏻
雞煲上先,啲雞好入味好嫩滑,
而且都有食到好幾塊花膠👍

湯底有麻辣/石橄欖豬骨/椰子雞
我哋要咗鴛鴦湯底,麻辣🌶️加椰子雞🥥
我朋友食得辣,佢主攻麻辣,我主攻椰子雞,
個椰子味夠晒香濃,打邊爐正~
霸王海鮮盤

開始打邊爐第一樣嚟嘅係 #霸王海鮮盤 😍
好豐富,有龍蝦、鮑魚、蝦、扇貝、蟹!
龍蝦估唔到都幾多肉😮😮
成個海鮮拼盤都好新鮮❤️
瀨尿蝦
蟶子王

當日優惠做緊任食 #蘇格蘭蟶子王 同 #瀨尿蝦😍
超新鮮,瀨尿蝦放低仲彈吓彈吓🙉
食咗幾round 蟶子王🤣
鮑魚
任食海鮮

另外海鮮仲有得任叫,款式都多😍😍
#鮑魚 好大隻,呢個必點!
仲要肉眼所見嘅新鮮LOL 勁郁!
安格斯牛
牛胸爽

除咗海鮮,仲有得任食 #安格斯牛 同 #牛胸爽
牛胸爽係賣飛佛😍😍
有得任點超正~
Like FB送刺身

Like fb仲送咗盤刺身拼盤,
有蝦、墨魚、北寄貝、魷魚等,
夠晒精彩~

$398/位 +$20任飲
21:00後85折,
埋單每人$400唔駛, #任食海鮮 飽到反肚,
超抵!啲款式好多,今次兩個女仔試唔晒,搵次要約多啲人去再食!
2024-09-23
牛胸爽
Like FB送刺身
  • 海鮮盤
2024-09-29 239 瀏覽
From our experience, this place treats customers differently, or it could be just bad luck for us. This is an all-u-can-eat place and we spoke non-Cantonese. The communication was no problem and we started to sit down and order. After the second round or ordering, a waitress came up and told us this is the LAST ROUND OF ORDERING while other tables have unlimited rounds. It turned out that they want us to leave asap cuz they have more customers coming. The service was bad until we started to spea

The service was bad until we started to speak English. The manager came up and completely changed the attitude and told us they made some “arrangement” so that we can have UNLIMITED ROUNDS.

But at that time we were so upset about the racism of the restaurant. So we paid and left.

We came in nicely but got treated like dogs. Until we stared to speak English, they realized we might be their master. This is terribly bad.

Here is a side-story:
We did ordered the third round before they change the rules. And this time we ordered a ton of food. I had a feeling that they wont give us everything we ordered so I took a picture.

Then it really happened!!!

Here are some examples:
I ordered 12 beef but they only gave us 5.
I ordered 4 chewy stuff (don’t know its name) and they gave us 1.

阿爺八鮮鍋位於尖沙咀金馬倫道中國保險大廈主打雞煲同埋火鍋放題日式廚師推介 追蹤以及點讚同埋分享阿爺八鮮鍋社交媒體帳號專頁免費贈送時令刺身拼盤時令燉湯茶壺燉湯濃郁鮮甜同時溫補滋潤門鱔連骨魚皮門鱔連骨魚皮酥脆鬆化適合佐酒特色雞煲雞煲可以選擇四川麻辣以及泰式酸辣同埋韓式芝士或者花膠雞煲肉質嫩滑惹味特色湯底椰子雞湯足料熬煮湯底清甜同時清熱解毒可以緩解火鍋燥熱手切安格斯牛肉手切安格斯牛肉肉質柔軟同時脂肪豐腴油花細密新升級霸王海鮮拼盤霸王海鮮拼盤齊集龍蝦以及扇貝同時可以無限追加鮑魚蟶子同埋海蟹海蝦十幾款游水生猛海鮮超級豐富火鍋配料肉類以及海鮮同埋蔬菜總共超過六十款火鍋配料兩個半鐘河鮮海鮮雞煲火鍋樣樣齊人均四百左右真心抵P.S. 奉送甜品西瓜涼粉完滿結尾

日式廚師推介

火鍋配料
P.S. 奉送甜品西瓜涼粉完滿結尾
2024-09-02
2024-09-27 184 瀏覽
跟一樣非常喜歡吃海鮮和火鍋的姊妹聚餐,選了這家在尖沙咀的阿爺八鮮鍋。2.5小時火鍋放題有齊雞煲、時令燉湯、刺身及任食海鮮火鍋,真的超值👍👍👍。當日還有兩款特選海鮮,生猛瀨尿蝦及蟶子王任食。好正呀,最喜歡瀨尿蝦生鮮到跳來跳去😝。極速點餐後,店員已立即送上前菜炸門鱔連骨魚皮配時令燉湯,魚皮炸得香脆。之後是刺身和雞煲。刺身拼盤有五款,北奇貝、魷魚、鯖魚、牡丹蝦和魷魚蟹籽,味道不錯。雞煲我們選了花膠雞煲,雞件香口,花膠軟腍入味,小小一份,吊起味蕾準備打邊爐。終於進入火鍋部份,先送上海鮮拼盤,有龍蝦、膏蟹、鮑魚、帶子和海蝦,龍蝦彈牙、膏蟹爆曬膏👍,鮑魚也新鮮。之後就是自選部份,款式非常多,超過60多款包括牛豬雞、丸類、蔬菜等。不過我和姊妹除安格斯牛肉外,全攻海鮮類,鮑魚、海蝦、大蜆、珍珠蠔、海蟹通通叫一遍,還有招牌手打蟹籽蝦滑和墨魚滑也是非常彈牙。店員亦告知今晚自選部份有兩款特選海鮮賴尿蝦及蟶子王。瀨尿蝦是真的蹦蹦跳,很生猛。蟶子王也非常爽口。海鮮真的很新鮮,全晚很豐富,9時後入座不用$400就可以 ,CP值高,一定會再來。

之後是刺身雞煲刺身拼盤有五款,北奇貝、魷魚、鯖魚、牡丹蝦和魷魚蟹籽,味道不錯。雞煲我們選了花膠雞煲,雞件香口,花膠軟腍入味,小小一份,吊起味蕾準備打邊爐。

2024-09-22 3437 瀏覽
2024年9月4日 星期三今晚難得同老婆兩個人撐枱腳,決定食好啲,去咗尖沙咀打邊爐呢間餐廳專做火鍋放題,早鳥優惠七點前離座每人$300都唔洗就可以任飲任食,除咗火鍋之外,仲有燉湯同雞煲提供添一點完餐之後,店員就立即送上前菜炸門鱔連骨魚皮,炸得好香脆,連骨都可以炸得好鬆化,比起普通魚皮更加有魚味之後有時令燉湯,係椰子雞湯,湯底好清澈,一倒出嚟已經好重椰子味,飲落去夠晒清甜,食完炸物再飲就啱晒,感覺冇咁油膩同保持喉嚨濕潤跟住雞煲就登場,店員仲幫我哋兜咗幾兜,令到啲雞唔會黐住個底,均勻受熱,由於我哋叫咗BB辣,所以唔會太攻鼻,味道少少辣幾惹味,雞肉好嫩滑,唔會煮到好韌,而且雞胸同雞髀肉嘅部份比較多,唔會淨係食到雞骨同一時間刺身拼盤都嚟到,睇落去全部都好新鮮,我哋仲特別點咗花竹蝦刺身,冇諗過會咁大隻,加上蝦肉好彈牙,完全食唔到蝦腸,蝦味十分濃郁,其餘嘅刺身都唔錯,特別係魷魚刺身,咬落去幾爽口終於嚟到海鮮嘅部份,呢個超級海鮮盤真係包羅萬有,除咗龍蝦之外,仲有花蟹、鮑魚、帶子、蟶子同海蝦,唔夠食仲可以不斷添加,全部都好新鮮,鮑魚仲不停蠕動緊,全部放晒落去火鍋裏面,即時令到個湯底更加鮮甜,而且唔需要
2024年9月4日 星期三
今晚難得同老婆兩個人撐枱腳,決定食好啲,去咗尖沙咀打邊爐

終於嚟到海鮮嘅部份,呢個超級海鮮盤真係包羅萬有,除咗龍蝦之外,仲有花蟹、鮑魚、帶子、蟶子同海蝦,唔夠食仲可以不斷添加,全部都好新鮮,鮑魚仲不停蠕動緊,全部放晒落去火鍋裏面,即時令到個湯底更加鮮甜,而且唔需要淥太耐都好快熟晒,要及時夾上嚟食,如果唔係就會變韌,龍蝦肉好容易就拆得起,肉質彈牙

另外不得不讚火鍋嘅湯底椰子雞煲,淨係睇顏色已經見到好奶白,當水滾嘅時候椰子味已經不斷飄發出嚟,再加上裏面加咗唔同嘅藥材,令到裏面既食物食落去都冇咁熱氣

打邊爐當然唔少得有肥牛,呢一個手切肥牛切到每一塊都好薄,紋理分明,可以清楚見到脂肪同肉嘅分佈,淥大約幾十秒就已經熟晒,牛肉味幾濃郁

配料方面餐廳用九官格既形式送上,每一碟嘅份量都唔少,除咗無限添加嘅海鮮之外,蝦膠同牛柏葉味道都唔錯,牛扒葉好爽口而蝦膠就好夠彈

除此呢個仲有水餃、雲吞、魚腐,同A4豆腐紙,之前完全唔知豆腐紙係咩嚟,嚟到嘅時候見到好似腐竹咁,真係成張紙咁薄,放落個火鍋幾秒就已經熟,豆味幾香濃,加上口感好特別,同食響鈴完全唔同

埋單每人四百幾蚊,飽住個肚咁走!!
2024-09-04
🦞🦐🍲2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題 $398⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑🍲🦐呢間阿爺主打新鮮生猛河鮮海鮮嘅打邊爐,呢個價錢食到呢種級數嘅邊爐真係搞到我好有衝動得閒就去食一次。坐低先揀好個雞煲同湯底就有刺身食(牡丹蝦,北奇貝,魷魚,鯖魚,魚子)估唔到都好新鮮。揀左個芝士雞煲隔左陣就上埋,🐔雞件同芝士份量都多,每食一舊雞都拉到芝士絲🧀個雞煲味道適中都唔會太過鹹。食完刺身同雞煲之後就上埋個燉湯+火鍋湯底+新鮮海鮮龍蝦盤+手切牛肉,當然仲叫左唔少火鍋配料咁先叫做放題啦。🦐🍲D海鮮確實好新鮮,D鮑魚新鮮到仲係咁郁,帆立貝新鮮夠大粒,海蝦海蟹同龍蝦同好鮮味,而且肉質都係爽彈個種。🦞都叫左好多火鍋料,幾鍾意餐廳可以有得半份或者全份咁樣揀,唔擔心叫太多會食唔晒。特別在有新鮮海鮮之餘仲有本地豬內臟可以用黎打邊爐,真係唔多餐廳有呢D火鍋料可以食到🐷🐷

🦞🦐🍲2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題 $398
⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑

食完刺身雞煲之後就上埋個燉湯+火鍋湯底+新鮮海鮮龍蝦盤+手切牛肉,當然仲叫左唔少火鍋配料咁先叫做放題啦。

2024-09-16
2024-09-15 643 瀏覽
尖沙咀有間食海鮮雞褒火鍋店🔥成個套餐好吸引,$398就可以食到勁多野😱可以升級霸王海鮮盤,雞褒,刺身,燉湯,特色火鍋湯底,仲可以加$20任飲汽水,茶飲,啤酒我哋一坐低,餐廳職員就會俾一壺湯我哋,鮮味十足然後會食雞褒,雞煲有三種口味,泰式酸辣/韓式芝士/四川麻辣🌶️我哋揀咗四川麻辣,雞褒都好足料,雞肉好入味,好惹味之後就到霸王海鮮盤喇🦞真係好震撼呀,上枱嗰陣龍蝦同鮑魚仲郁緊,越南大虎蝦,澳洲原隻龍蝦,生猛鮑魚,蘇格蘭大元貝,台山奄仔蟹,仲係爆晒膏🥹瀨尿蝦非常鮮甜我哋揀咗食橄欖豬骨湯底,清清地好正,湯滾都忍唔住飲左幾啖先😋啲海鮮真係好正,龍蝦彈牙而且有蝦膏,鮑魚爽口好厚身,火鍋配料好多選擇,生猛海鮮,新鮮河鮮,牛類,豬類,雞類,阿爺自家製,火鍋配料同埋蔬菜類我哋都嗌咗好多嘢試😍佢哋可以揀半份及全份,上枱數量會按人數安排,唔洗驚份量好多😙而且又可以試多啲☺️九宮格上菜都非常吸睛🤩總體食物都好有質素,新鮮度夠足,餐廳服務都好好💕真係好滿足🤗
尖沙咀有間食海鮮雞褒火鍋店🔥

我哋一坐低,餐廳職員就會俾一壺湯我哋,鮮味十足

九宮格上菜都非常吸睛🤩

2024-09-09
10 分鐘 (堂食)
2024-09-06 730 瀏覽
最近去左一個尖沙咀《阿爺八鮮鍋》2.5小時的火鍋放題,感覺真係正,坐低第一件事先食個刺身(牡丹蝦、八爪魚、北寄貝、希靈魚)好新鮮👍🏻。然後係就燉湯,e個燉湯真係不得了,超鮮味(無味精嫁),飲落去,暖笠笠☺️。之後就係花膠雞煲,首先個雞煲炒得夠惹味,但不是鹹,所以做得好,花膠彈口配上惹味😆,我真係想再食多煲🥹。跟住而家先開始打邊爐,其實我已經食到半飽😅但主角火鍋海鮮拼盤而家先上場😱(龍蝦🦞、帶子、鮑魚、蟹🦀️、蝦、蠔🦪)真係犀利👍🏻,d海鮮又勁新鮮😂😂,我今晚真係要抱住個肚先返到屋企🤣。仲有好味既安格斯牛,靚雪花紋😋,好好食。仲有火鍋配料呢,用九格上枱,擺設好吸引👍🏻,我想講魚標好好食🫰🏻。整體真係無得輸,好吸引🤤。要encore🤓。
  • 時令燉湯
  • 花膠雞煲
  • 霸王海鮮盤
2024-09-04 521 瀏覽
之前已經黎過一次,佢嘅海鲜火鍋放題cp值非常高😜,令我印象好深刻,所以今次特登同朋友黎多次😋~放題唔同時段唔同收費☺️,5點入座$368,7點前離座甚至係$298咋,而其餘時段都只係$398,好抵嫁😎!加廿蚊仲可以任飲飲品添😁!宜家做緊活動,like店舖社交平台就會送碟刺身🤩,刺身都唔細碟,幾新鮮,完全冇雪藏味😚!🌟門鱔連骨炸魚皮店員一開始就上左碟炸魚皮作餐前小食,香脆可口😆!🌟時令燉湯燉湯味道好鮮甜濃郁,一飲就知係真材實料🤭!🌟特色雞煲有幾款雞煲可以揀,我地就揀左泰式酸辣雞煲😃,味道酸酸辣辣,好開胃🥰!雞件都嫰滑,唔鞋口🤤~🌟特色湯底我地揀左海鮮湯底,味道頗清甜,唔會蓋住食物本身嘅味🙂~🌟手切安格斯牛肉牛肉充滿雪花,肉味濃郁,大推😝!🌟新升級霸王海鮮盤放題已經包左一個海鮮盤😍,入面有各種海鮮包括:澳州龍蝦,大虎蝦,聖子,大元貝,奄仔蟹同埋鮑魚🤭!全部海鮮都超新鮮!澳州龍蝦仲好厚肉,肉質爽口彈牙😎~而大虎蝦真係好大隻🤪!奄仔蟹質素亦非常高,滿滿蟹黃蟹膏,鮮味十足😆!🌟任食海鮮&火鍋配料如果食完個海鮮拼盤,覺得唔夠喉,都唔緊要嫁😉~呢度仲有鮑魚,蟶子,蝦,蟹,白鱔片,龍躉片等等海鮮,可以任

🌟門鱔連骨炸魚皮

店員一開始就上左碟炸魚皮作餐前小食,香脆可口😆!

🌟時令燉湯

燉湯味道好鮮甜濃郁,一飲就知係真材實料🤭!

🌟特色雞煲

🌟特色湯底

我地揀左海鮮湯底,味道頗清甜,唔會蓋住食物本身嘅味🙂~

🌟手切安格斯牛肉

牛肉充滿雪花,肉味濃郁,大推😝!

🌟新升級霸王海鮮盤

🌟任食海鮮&火鍋配料

如果食完個海鮮拼盤,覺得唔夠喉,都唔緊要嫁😉~呢度仲有鮑魚,蟶子,蝦,蟹,白鱔片,龍躉片等等海鮮,可以任點任食😏!雖然係放題,但所有海鮮嘅質素都唔馬虎,肉質飽滿,鮮甜味美!淨食海鮮都回本啦😜!

除左海鮮,呢度仲可以任食牛肉,雞肉,豬肉,蔬菜,雲吞,水餃等等嘅火鍋配料😊,款式超豐富,食都食唔曬☺️!

2024-09-01 573 瀏覽
我地都鐘意打邊爐,今次我就搵左間打邊爐既放題,主打海鮮放題,9點後入座仲有85折,我地就揀左9點先黎食😎2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題($398,85折)我地一坐低,職員就話社交平台打卡有盤刺身送,有野送梗係打卡啦,盤刺身總共有5款,都幾新鮮🍣食完刺身就開始呢度既放題啦,首先佢地已經安排好一連串既食物,由一壺湯開始,我飲既係椰子雞湯,幾清甜,之後就上左碟小食,門鱔連骨魚皮,雖然係連骨,但係可以連骨食,脆卜卜咁,就咁食又得,等打邊爐放湯都得😁跟住就慢慢進入戲肉,黎到食雞煲既時候,佢同打邊爐食既有d唔同,佢係乾身冇辣汁既,個雞煲炒得幾有鑊氣,又夠香,食完佢地就收走,唔係用番呢個煲黎打邊爐架🐥湯底佢地都有唔同選擇,我地揀左豬骨湯,跟住就係上最正既龍蝦海鮮盤,呢個海鮮盤夠曬犀利,有蝦,有蟹,扇貝,鮑魚,同埋龍蝦,全部係佢個魚缸即撈上黎比客人食,夠曬新鮮,隻蟹仲要爆曬膏咁,好靚,淨係呢盤都值回票價🦞🦀🦐食完佢地既送盤,有個小遊戲抽獎,人人有份,我當日就抽中左一袋提子,抽提子大大粒,好甜,有得又食又拎好正🍇打邊爐除左海鮮最緊要梗係肥牛,佢地用安格斯牛肉,無論色澤定脂肪都好靚,估唔到任食有呢個質素,

2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題($398,85折)

打邊爐除左海鮮最緊要梗係肥牛,佢地用安格斯牛肉,無論色澤定脂肪都好靚,估唔到任食有呢個質素,佢地既放題食物有好多款,多到數唔曬🥩

除左肥牛,比較重點既就係蟶子都任食,仲要係長條既大蟶子,而之前個海鮮盤既鮑魚,蝦,蟹都有得添加,海鮮類仲有大蜆,脆肉鯇,鱔片,珍珠蠔都值得一試🦑🐟🦐

其餘基本上諗得出既火鍋配料都有,比較突出既就係潮汕牛筋丸,裡面好有肉汁,竹笙都係另一樣估唔到有得任食既食物,響鈴大大條又夠脆,都出色,火鍋料可以半份上,我地兩個人就可以試到好多款都唔怕食唔曬😆

各式飲品及啤酒任飲(+$20)
每位飲野就要加$20,有多款唔同既汽水啤酒,食打邊爐梗係叫埋啦🍻

呢間火鍋店既野食都好有質素,如果放題黎計佢真係算好出色,我覺得有單點既level,而且可以食夠2.5個鐘,比起一般既更長時間,唯一係野飲方面要加錢有d出奇,不過加$20都冇問題,平時出去食飯叫野飲都唔止,而抽獎環節都好有驚喜,抽中既禮物又唔hea,食完仲有野攞走,番屋企都開心d😄
2024-08-22
  • 海鮮盤
2024-08-31 415 瀏覽
放題打邊爐就成日食😆任食海鮮火鍋你哋又食過未😮?今次嚟到阿爺八鮮鍋食痛風餐😂🫣早鳥優惠$298就可以任食海鮮牛肉超抵!+$20仲可以任飲野飲同啤酒😮佢哋哩個任食開始可以食份細份雞煲開個胃先😆 雞煲雖然唔係主角 但都唔差 雞肉夠嫩夠入味!如果想直接食海鮮都可以同職員講唔食雞煲都得😆 另外佢哋會送壺時令燉湯今次係蟲草花雞湯 雞湯清甜唔油膩 味道適中唔會覺得鹹 有驚喜好飲喎😮 佢哋仲會送份刺身拼盤添😮 到主角海鮮打邊爐🫨 霸王海鮮盤隆重登場😮 海鮮盤有澳龍 膏蟹 虎蝦 扇貝同鮑魚 食完哩份未完 除咗有多款安格斯牛 雞豬之外 仲有多種海鮮蟶子 珍珠蠔 蜆 海蜇 龍躉等等海鮮都可以任食🫨今次真係食得超滿足!💬 整體🧀🧀🧀🧀佢地方唔算好大似私房菜嘅feel!任食嘅時間絕對足夠食到你飽😆同埋餐廳好得意會有抽獎環節😆我今次抽到餅乾😂 另外除咗基本任食嘅海鮮之後 佢地每日都有額外可加購嘅其他新鮮活海鮮同刺身😮 例如原條象拔蚌、貴妃蚌、桶蠔等限定海鮮。
放題打邊爐就成日食😆
任食海鮮火鍋你哋又食過未😮?
今次嚟到阿爺八鮮鍋食痛風餐😂🫣

到主角海鮮打邊爐🫨
今次真係食得超滿足!

💬 整體🧀🧀🧀🧀
佢地方唔算好大似私房菜嘅feel!
任食嘅時間絕對足夠食到你飽😆
同埋餐廳好得意會有抽獎環節😆
1930 瀏覽
2024-08-27
  • 安格斯牛肉
今日約左個大胃王老死食飯聚聚, 呢間阿爺八鮮鍋係食海鮮雞煲放題. 啱曬佢. 上到去安排左卡位, 非常好坐位寬敞好坐.   店員即介紹有咩食. 先介紹任食雞煲, 有好幾種選擇  - 泰式酸辣、韓式芝士、四川麻辣同花膠雞 . 我哋就楝左泰式酸辣雞煲, 姐姐仲提醒我地可以食完再試其他味雞煲都得.之後就上左一壺老火燉湯. 超清甜好味. 飲唔停手. 泰式酸辣雞煲 好開胃酸酸甜甜. 份量又剛好. 跟住就上刺身拼盤, 每日都會用當日時令, 非常新鮮!食完就上湯底同超級海鮮盤 龍蝦,海蟹, 海蝦,鮑魚,扇貝 全部都勁新鮮. 肉質彈牙鮮甜.手切安格斯牛肉 超好食. 牛味濃油花平均. 仲有任食嘅火鍋配料 有成40幾50樣多.  特別要提幾種配料真係一定要叫, 海鮮類: 鮑魚,招牌手打黑松露墨魚滑牛類: 牛胸爽,牛骨髓,安格斯牛肉豬類: 本地黃沙豬潤同埋本地鮮豬粉腸真係超高質, 呢個價錢食到呢D野真心超值。 撞啱今晚老闆做大特價攞左4條象拔蚌賣到$188/條.  我地即刻搶購一條刺身上超正勁鮮.  仲有呢排老闆仲攪埋抽獎活動送大禮。 氣氛超好又食又玩。 每位$368可以任食2.5小時  加$20仲可以任飲啤

之後就上左一壺老火燉湯. 超清甜好味. 飲唔停手.
泰式酸辣雞煲 好開胃酸酸甜甜. 份量又剛好.

跟住就上刺身拼盤, 每日都會用當日時令, 非常新鮮!

特別要提幾種配料真係一定要叫,
海鮮類: 鮑魚,招牌手打黑松露墨魚滑
牛類: 牛胸爽,牛骨髓,安格斯牛肉
豬類: 本地黃沙豬潤同埋本地鮮豬粉腸
真係超高質, 呢個價錢食到呢D野真心超值。
仲有呢排老闆仲攪埋抽獎活動送大禮。 氣氛超好又食又玩。

每位$368可以任食2.5小時  加$20仲可以任飲啤酒汽水盒裝茶
remark : like 同SHARE 左佢社交平台會有 龍蝦鮑魚送 ,  好似次次唔同. 記得問下店員喇. 唔問就蝕底呀.
阿爺八鮮鍋
地址: 尖沙咀金馬倫道中國保險大廈1/F
2024-08-26
2024-08-29 410 瀏覽
最近好想瘋狂食海鮮🐟🦐🦞🦀🦑一於捉埋奴才爸同我去食餐勁既🤭我地揀左間可以任食海鮮既火鍋🤤先食雞煲,再揀湯底打邊爐食海鮮🤤每枱仲有一壺是日靚湯,滋補下潤一潤個人,應間打邊爐食雞煲都冇咁熱氣🤭另外like👍🏻 & share社交平台即送刺身拼盤,我地梗係唔執輸即做🤭刺身全部都好新鮮,特別係赤蝦好爽甜彈牙🤩花膠雞煲🐓份量唔會好大,岩晒又想食雞煲又想打邊爐既你,可以留返個肚狂食海鮮🤩海底我地揀左椰子雞湯,清清地岩晒淥海鮮,唔洗怕湯底太濃蓋過海鮮味道👍🏻龍蝦海鮮盤全部都係生猛活海鮮,店員都有提醒我地海鮮最好先食,即劏即食唔怕放耐左肉質變削👍🏻龍蝦夠晒鮮味彈牙,仲有好多膏🤤🤤大青蟹爆晒膏🤩肉質鮮甜😋仲有元貝鮑魚同蝦🤤🤤手切肥牛🐂每片厚薄都好均一,刀功幾好🤭牛味濃郁🤤厚度剛好,食落有咬口得黎唔會靭😋我地仲叫左沙白、蟶子,海鮮方面全部都好新鮮,皆因有個大魚缸養住,落單先即叫即劏👍🏻🤤🤤🤑 人均消費:~$450🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like &

是日靚湯

手切肥牛🐂
手切肥牛

🤑 人均消費:~$450
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #海鮮 #龍蝦 #任食 #打邊爐 #海鮮火鍋 #阿爺八鮮鍋
是日靚湯
刺身拼盤