我係網上外賣平台 送遞員,收到客人訂單後去餐廳準備取餐,禮貌咁詢問店員(店內只有一位婆婆)我的訂單幾時可以取,佢突然對我破口大罵,堅持話冇收到任何訂單消息,我拎出訂單資料比佢對證,她唔睇仲用手指指我趕我出店外。之後我同網上外賣平台 客服職員討論過後,訂單係存在的,決定再去詢問佢,睇下可唔可以出餐比我,結果再次被鬧走,仲講 你再過黎就報警!!!!由此可見,喱個婆婆的態度和言語如此惡劣丶無理,如果各位欲前往堂食品嘗務必三思!(如果唔想受氣)作為員工角度,我亦唔建議各位用外賣app Call 喱間店,因為唔想再有職員無辜被鬧🙏 Thanks
我係網上外賣平台 送遞員,收到客人訂單後去餐廳準備取餐,
禮貌咁詢問店員(店內只有一位婆婆)我的訂單幾時可以取,

結果再次被鬧走,仲講 你再過黎就報警!!!!

Thanks
外賣送餐
2019-04-14 840 瀏覽
.📍陸她娜豬髀飯專門店屯門連住幾個大商場幾乎全部都係連鎖餐廳,但🐷更鐘意支持小店,華都商場就多啲,不過呢間就比較逼,小店嘛🤣🐷個日去到得一個婆婆做野,所有野都係自助,幾枱都有人坐架,想食平平地既可以一試!—————————————————————❣️招牌豬髀飯($47)皮滑肉嫰,又夠味又淋,但🐷一見到啲脂肪真係嚇一嚇,但都幾好食幾抵.❣️雞絲湯河($47)雞好嫰!湯底都好正!.❣️通菜加左個菜,佢個Thai sauce 好正,好香!—————————————————————不專業評分👅好味指數:4/5💰性價比:4.5/5👍🏻推薦:4/5—————————————————————🏡地址:陸她娜豬髀飯專門店 (屯門)屯門屯利街1號華都商場地下55號舖—————————————————————#chuchu食在屯門#chuchu食泰式#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodinstagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #tasty #泰式美食 #飲品 #follow #like #like
📍陸她娜豬髀飯專門店

—————————————————————
❣️招牌豬髀飯($47)

❣️雞絲湯河($47)
雞好嫰!湯底都好正!

❣️通菜
加左個菜,佢個Thai sauce 好正,好香!
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4.5/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址:陸她娜豬髀飯專門店 (屯門)
屯門屯利街1號華都商場地下55號舖
#chuchu食在屯門
#chuchu食泰式

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodinstagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #tasty #泰式美食 #飲品 #follow #like #like4like

2019-02-03 533 瀏覽
每次喺屯市諗唔到食咩,都行去華都睇下🤣呢間泰國菜應該係家庭式餐廳嚟🤔佈置同食物都幾有風味😛呢度嘅招牌菜係豬髀飯,不過我冇嗌到😂#青咖哩雞翼飯 ($48)😋好味指數:(7/10)呢個青咖哩都幾辣🤔雞翼炸過嚟,都幾大隻😱肉質正正常常😚#泰式牛扒飯 ($48)😋好味指數:(7.5/10)佢牛扒嘅份量都幾多,有6-8塊左右😝食落去質感唔係好淋嗰果隻,咬落去有啲口感,但係又唔係韌🤔加埋佢嘅醬汁幾惹味😙#冬陰功湯 (細 $78)😋好味指數:(7.5/10)冬陰功湯飲落去好香,都幾足料😍
每次喺屯市諗唔到食咩,都行去華都睇下🤣
呢間泰國菜應該係家庭式餐廳嚟🤔佈置同食物都幾有風味😛
呢度嘅招牌菜係豬髀飯,不過我冇嗌到😂

#青咖哩雞翼飯 ($48)
😋好味指數:(7/10)
呢個青咖哩都幾辣🤔雞翼炸過嚟,都幾大隻😱肉質正正常常😚

#泰式牛扒飯 ($48)
😋好味指數:(7.5/10)
佢牛扒嘅份量都幾多,有6-8塊左右😝

#冬陰功湯 (細 $78)
😋好味指數:(7.5/10)
冬陰功湯飲落去好香,都幾足料😍
2018-12-30 493 瀏覽
屯門呢間餐廳都好多年經營豬脾飯 聽講以前好好食!——————————🔸招牌豬髀飯$48今日一試 ,真係好一般,係好淋但味道好一般,唔算皮滑肉嫩,賣相更加唔討好🙈配酸菜菜心同蛋。飯就半暖半熱,唔怪得冇咩人食🤨。.味道:2/5環境服務:2/5性價比:3/5再番食指數🌟:不會🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♂️🥢綜合:其實服務麻麻地 用料普通 求其。
屯門呢間餐廳都好多年經營豬脾飯 聽講以前好好食!
——————————
🔸招牌豬髀飯$48

味道:2/5
環境服務:2/5
性價比:3/5
再番食指數🌟:不會🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♂️
🥢綜合:其實服務麻麻地 用料普通 求其。
2018-12-29 351 瀏覽
落單時候非常混亂,已問了好幾次都落錯單,食物質素仲要非常差,永不推介,服務員態非常度差,落單已問多次作實,佢錯左單都唔認自己問題。食物質素不好,服務整體不好,不推介食
食物質素不好,服務整體不好,不推介食
2018-11-21 196 瀏覽
今日行經華都地下去買新衫,見到間泰國菜餐廳坐滿人客,心諗一定好食啦!就決定入去幫襯😜我地一人叫一個飯再加一杯飲品,埋單先係$126,又真係好抵食👍🏻泰式豬脾飯,豬脾煮得夠哂時間,又入味又夠淋,配埋咸酸菜,送飯一流。香葉辣椒肉碎飯,只能說:很棒😍香到不能形容,只係唔夠辣啫,再加多D辣就一百分啦😜有下次
  • 香葉辣椒肉碎飯
2018-11-08 142 瀏覽
琴日先食完泰國野今日又想食人生路不熟起屯門行行下見到有間泰國野似ok就走左入去lu~~~雖然佢招牌名係豬脾專門店不過因為我前一日先食完豬脾所以就來試黃咖哩豬頸肉其實本身想試青咖哩 不過侍應姐姐過青咖哩會辣好多 所以都係黃咖哩啦~泰式奶茶幾特別~好似有d香料加左入去不過我都係鍾意港式奶茶多d haha黎喇 豬頸肉豬頸肉切得比較薄不過都幾多塊 咖哩汁做得幾好 有椰香 又唔會太甜而且唔會太辣飲左好多啖 好味不過薯仔偏硬 我比較鍾意食林d既咖哩薯仔飯米都算粒粒分明既
琴日先食完泰國野今日又想食

人生路不熟
起屯門行行下見到有間泰國野似ok就走左入去lu~~~

雖然佢招牌名係豬脾專門店

好味
不過薯仔偏硬 我比較鍾意食林d既咖哩薯仔

飯米都算粒粒分明既

2018-09-28 159 瀏覽
夜晚無SET, 我地散叫, 今次唔試豬脾了, 平平地叫左個紮札肉撈麵, 用的是雲舌麵, 份量唔算多, 但都有6,7塊札肉, 唔太記得係咩汁來撈麵了, 好像是蠔油吧....是正正常常的撈麵。另叫左豬肉生菜包, 佢地D 小菜價錢仲貴過粉麵, 所以都好大碟, 豬肉夾雜洋蔥同唔知咩香料炒香, 好香呀, 但都幾多肥肉, 再瘦D 更好, 帶少辣, 好味!

2018-09-08 161 瀏覽
自從自由行的興旺,屯門市廣場內的餐廳都走高級路線。如果想用較低價錢吃個午飯,就只好行到華都商場一帶覓食。今天就來到地下的「陸她娜」吃個泰國午餐。負責招呼的店員(也有可能是店主)是東南亞混血兒,立刻感覺更加地道。上圖所見,豬脾飯賣相和普通茶記碟頭飯沒有差別。(到這些平價餐廳當然也不會期望有什麼賣相)除了主角—豬脾,還有半隻雞蛋和幾條菜附送。豬脾的質感很鮮嫩,吃下去帶著香香的肉汁,醃汁完全滲入豬脾的每一位置。招牌果然是招牌,沒有令人失望。餐牌上原本是配河粉,加2元可以轉金邊粉。與其說是雞絲,筆者覺得寫成雞肉會貼切,肉質也頗嫩滑。碗中還有冬蔭功湯料,如菇類、蕃茄等。冬蔭功湯辣勁十足,看來餐牌上加了辣椒圖案的菜都不是開玩笑的。值得一提的是餐廳的背景音樂是用泰國歌曲。聽著泰歌吃泰菜,令人更有風味。

今天就來到地下的「陸她娜」吃個泰國午餐
。負責招呼的店員(也有可能是店主
)是東南亞混血兒,立刻感覺更加地道。
招牌豬脾飯
)除了主角—豬脾,還有半隻雞蛋和幾條菜附送。

。招牌果然是招牌
,沒有令人失望。
冬蔭功雞絲金邊粉

餐牌上原本是配河粉,加2元可以轉金邊粉
。與其說是雞絲,筆者覺得寫成雞肉會貼切,肉質也頗嫩滑。

碗中還有冬蔭功湯料,如菇類、蕃茄等。冬蔭功湯辣勁十足
,看來餐牌上加了辣椒圖案的菜都不是開玩笑的。

值得一提的是餐廳的背景音樂是用泰國歌曲
。聽著泰歌吃泰菜,令人更有風味
2018-09-08
2018-07-04 260 瀏覽
與朋友20:15進去吃晚餐(但已經last order)🙂上菜速度快,但味道不怎樣,炒金邊粉只有色水,卻無什麼味道😵😵最重要係間鋪頭收9點半,不過其實9點未到已經叫緊你走,不停提醒你9點半就關門😃😃8:50提一次(之後個有個呀婆坐係度全程望住你食),9點又提多次(呀婆講:其實我地而家收架啦,等你地食完咋,態度差😐)9點後關冷氣,進入超焗狀態,9:10拿拿聲要收錢,9:15我地頂吾順要去人😩😩建議如果你係一個人去求其食,無乜要求而又快快手食飯,呢間都可以既🙂不過如果三五好友想坐係度慢慢食,傾下計就吾洗諗啦~因爲佢地係要9點半關門落閘兼清潔好鋪頭🙂所以你用餐時間只到9點或之前🤗🤗

2018-07-03
2018-07-04 79 瀏覽

2018-01-02 488 瀏覽
陸她娜豬髀飯專門店搬了新位置後我一直都未有時間光顧,朋友媽媽問我吃甚麼好,我就說陸她娜吧,姨姨說好,我們直接去吃。不過位置搬遷後,感覺選擇沒從前多樣化,而且配料都是硬性規定,不像往日可另行加配,說真的有少許失望。沒有海鮮叻沙粉絲,但我又超想吃叻沙,唯有選擇叻沙肥牛米粉。叻沙湯底頗重酸,香辣味有點被蓋過,但幼細的米粉完全吸收其湯頭,濃郁可口。肥牛份量略嫌不多,雖然肉嫩不膩,可惜只有數條牛肉,吃得不夠過癮。

2017-10-29 397 瀏覽
食咗2年 今日食出蟑螂 太失望了 好噁心啊 啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊
遊船河
外賣自取
2017-10-11 361 瀏覽
午餐叫了一碗雞翼河,食到尾段發現有一隻約指甲長度的死曱甴!叫了年青男侍應過來,他木無表情的看一看,全無歉意地問︰你想取消定換過碗? 我回答換過碗。他隨取拿走那碗死曱甴河,過一會走過來︰唔可以換過碗喎,因為你已經食晒啲河粉,只可以換返食淨的兩隻雞翼俾你。真係不知所謂!食物中有死曱甴已經好有問題,不單止無道歉,還講那些無知無理的說話!食物質素非常一般,態度極有問題。強烈建議大家唔好去!

食物質素非常一般,態度極有問題。強烈建議大家唔好去!
2017-10-04
午餐
2017-07-21 482 瀏覽
隨住屯門發展,各個大小商場/領𠥔商場都全部都大裝修,執靚靚迎接各食家。屯門華都商場,住係屯門既人都好清楚,雖然鄰近屯門市廣場,只在一橋之隔,但仍然有不少平價食店既。泰國菜,大家只會諗到去置樂小曼谷。而家就多個選擇喇。哩家餐廳係華都商場地下,大約有8張枱。當日入去時,剛好落場,只有老闆娘及三個泰國師傅仔落場食飯中。望下餐牌先,雖然冇下午茶,但價錢尚可接受吖最後我點了最近最鍾意食嘅香葉辣椒肉碎飯,真心覺得幾好食喎。炒得夠香,肉量適中不算少,再望望隻蛋,一篤就穿,有汁有肉撈飯,真係正吖。但係好老實講,杯凍檸茶真係好唔掂。完全係冇茶味,完全唔係檸檬茶嘅味道,係另一種泰國甜野飲囉。

望下餐牌先,雖然冇下午茶,但價錢尚可接受吖