為左呢間餐廳嘅員工,我做左十年Openrice cd-rom都忍唔住註冊返個ac分享返自己經歷話說同朋友book左大房farewell朋友移民,book左6個鐘,12am要離場大家入左房玩,11點左右出返個爐度發現佢地員工將我地物資(包括自己買來的調味料、錫紙、牛油、紙碟,未燒嘅食物)全部掉左、收左朋友表示我地仲未食完,有一位員工話 佢地都要執野我地表示farewell緊,大家睇緊啲紀念片段,個員工話: farewell大曬咩?你地咁大個人唔識因住時間架咩?吓?但係11點半都未到…我真係好無言,你執我地野掉我地野,無同我地講過一句,唔出聲就收哂掉哂當我地問佢點解可以咁,佢地去推啲佢地收集客人嘅物資出黎,話我地可以攞返,當我地咩?乞衣?我表示唔係呢個問題,係點解唔同我地講聲先,時間又未到該員工無解釋,反而質問我:小姐,你係咪飲醉酒呀?我無飲過酒,所以解釋唔到就想賴我地?我有無飲酒都唔代表可以掉野架喎道理其實好簡單,因為10點半我地俾左錢,佢地11點就想趕我地走,咁不如唔好話咩任食任飲6個鐘啦,做唔到咪唔好做生意咁樣做法,我地好地地嘅farewell party就俾佢地掃哂興當我地據理力爭
朋友表示我地仲未食完,有一位員工話 佢地都要執野
吓?但係11點半都未到…
我表示唔係呢個問題,係點解唔同我地講聲先,時間又未到
該員工無解釋,反而質問我:小姐,你係咪飲醉酒呀?
我無飲過酒,所以解釋唔到就想賴我地?
我有無飲酒都唔代表可以掉野架喎

當我地據理力爭,要求道歉,佢地有一個男員工想衝出黎好似想打我地咁
食個飯要俾人恐嚇咁,建議大家求開心唔好去。
其實我地每年一大班人去一兩次,連續3年
仲要俾緊假期價錢,佢地服務好到😊
今日開始,無下次,好地地長假期就俾佢地掃左興👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-10-11
2023-12-26 3097 瀏覽
本身朋友預約咗任食BBQ,同埋私人冷氣房9位因為我臨時去唔到,所以前一日呢就打咗電話去呢度問一問可唔可以減一位啦打電話嘅時候已經講清楚係姓邊個預約,同埋預約時間以及係九個-1個變八個當時負責人就話冇問題呀,減人可以啊到第二日我朋友去嘅時候佢就話因為有房,所以最低消費係九位就算我唔去都要比態度極度惡劣 明明前一晚打電話嘅時候唔係咁講,最衰係冇錄音。點知佢會出爾反爾?結果我冇去都要俾返$438睇返啲食物,根本就算我又去都唔值呢個價錢啦地點又偏遠,極度唔推介!
本身朋友預約咗任食BBQ,同埋私人冷氣房
9位
打電話嘅時候已經講清楚係姓邊個預約,同埋預約時間
以及係九個-1個變八個
當時負責人就話冇問題呀,減人可以啊

態度極度惡劣

結果我冇去都要俾返$438

睇返啲食物,根本就算我又去都唔值呢個價錢啦
地點又偏遠,極度唔推介!

2023-10-25 3299 瀏覽
來到10月假期,難得約齊人BBQ最適合,因交通方便(西鐵)大家結果選了隱世山莊。地方寬敞又有房租用(麻雀🀄 唱卡🎤 打機👾)合家歡,食物選擇多味道唔錯😋😋食素朋友都有一大堆食物選擇,今次唔怕佢冇野食,門口位又有熟食檔,肚餓人士有即食丸燒賣類,重可自己煮麵煎蛋加菜,飲品係任飲(不含酒精)真係好鬼正🥳如想食海鮮又可以自己帶或叫場主幫你訂,夠晒方便,下次都要再嚟過
2023-10-21
2023-05-26 2835 瀏覽
極度差$370一位低消包箱,卡拉ok又壞,牌又打唔到,房又唔比換,野食款式同廣告差勁多,掃到最盡都係得10款,明明廣告,起碼有二十幾三十款,黎到得個吉,服務態度又差,真係求大家唔好黎,
極度差
2022-12-08 3770 瀏覽
間野越做越差,野食又難食野食難食就算,d阿姐態度差到爆起領套餐具黑哂面仲要串到飛起邊有人敢樣對d食客本身成班friend一齊聚下好開心,因為d野食同個度d人既態度搞到成班friend都好嬲我地黎係諗住開心燒烤而唔係俾錢買氣受大家千祈唔好去依度,簡直係俾錢買難受俾錢我,我都唔會再去依間野
間野越做越差,野食又難食
野食難食就算,d阿姐態度差到爆起
領套餐具黑哂面仲要串到飛起
邊有人敢樣對d食客
我地黎係諗住開心燒烤而唔係俾錢買氣受
大家千祈唔好去依度,簡直係俾錢買難受
俾錢我,我都唔會再去依間野
2022-12-04
2021-12-28 5133 瀏覽
有個阿叔態度十分差 令我唔想再去第二次唔該前唔該後叫佢幫手 佢竟然俾面色我睇當日落雨 提供一個穿窿嘅帳篷👎🏻👎🏻👎🏻食物方便款式係算多 但係肉類係冇乜味道!
有個阿叔態度十分差 令我唔想再去第二次
唔該前唔該後叫佢幫手 佢竟然俾面色我睇

當日落雨 提供一個穿窿嘅帳篷👎🏻👎🏻👎🏻

食物方便款式係算多 但係肉類係冇乜味道!
今日朋友行完山 就黎到隱世山莊朋友極力推介呢間BBQ好抵食咁就到呢間燒烤場食晚飯呢度係先享受 後埋單嘅方式營運入到場就有店員帶我地入座然後俾我地揀大爐定細爐咁我地就揀左細爐 呢個時候 店員就會幫我地透爐同時我地就去自助區攞食物野飲其實細爐好燒到好多野食如果一行6個人以內 揀細爐都好夠食以上兩張係任飲區嘅野飲有好多選擇 睇圖略略咁數 都見到10種飲料不過全部都係soft drink如要酒精飲品 就要另外畀錢買食物區 非常豐富 超多種類任君選擇有肉有丸有菜有海鮮然後老闆有養3隻貓 全部都好親人好乖 可以隨便摸最後埋單 每人收費$159 再加lump sum細爐$70我地有5個人 就159x5+70一共$865
今日朋友行完山 就黎到隱世山莊

再加lump sum細爐$70
我地有5個人 就159x5+70一共$865
2021-03-10
2020-10-19 7950 瀏覽
每到中秋,都梗係會心思思想去BBQ。朋友找到了元朗隱世山莊,位置都算方便,從大馬路行過來都係10分鐘左右,大大的招牌就在路邊。前一天打電話去查詢訂檯的時候,老闆一開始熟練地報了價錢,收線後轉個頭又即刻打來修正了報價,說因為我們訂的4號不算中秋節最當旺的日子,遲了一日沒有那麼多的節日附加費,不得不給老闆一個讚,夠負責兼老實。走到門口就見到有很清晰的價錢牌和所包含的內容,基本上就是每個人的人頭費再加開爐費,煤炭任用,這點很好。若人多,還可以包冷氣PARTY ROOM,不過老闆提醒最好提前詢問,估計冷氣房都幾受歡迎的。食物種類不算太豐富,不過也足夠我們吃的了,畢竟BBQ也就是燒個樂趣。個別串串還是味道不錯的,彩椒牛肉粒啊,煙肉金菇卷啊,都有encore。最欣賞的是有汽水任飲,其中最愛下火的清涼爽,還有懷舊的碧泉檸檬茶!在鐵網上擺得整整齊齊的燒物,看起來也是令人流口水的,不過鐵架離底下煤炭有點距離,等待燒熟的時間有點長,所以比較適合悠閒吹水的朋友,不適合餓鬼出籠的朋友。
每到中秋,都梗係會心思思想去BBQ。

2020-10-04
2019-12-07 6024 瀏覽
今晚公司大聚會到隱世山莊,book左大Party room和戶外燒烤場, 整體而言,環境乾淨,不會太迫,食物質素幾好,飲品種類又多,除咗肉類更有海鮮,蔬菜,麵包等,好抵食!D房好大好新,勁乾淨,設施適合3到80歲,可以唱K,打麻雀,打桌球,打街頭霸王等,有足夠的空間去活動,個個都玩得好開心!戶外亦有洗手的地方,洗手間清潔明亮,值得去!缺點係,現場佈置的燈飾沒有很漂亮, 現在是聖誕,但是我見到中國式高掛燈籠,應該是中秋的時候現場亦有聖誕樹😂建議場主可以在此處下一點心思。
戶外亦有洗手的地方,洗手間清潔明亮,值得去!
2019-12-06
2019-08-25 5600 瀏覽
幾年前黎過覺得幾好,但今次要再來覺得食物無以前好食,基本上食物是任攞的,基本有豬牛雞及蔬菜,海鮮有蝦,但明顯浸過酒,味道很厲害。我們大約15人租了一間房,房間有麻雀,電視及一架(不知有什麼用的)運動單車,基本上房間是吹冷氣用的,只有一個小門口,燒烤爐就在房間門口,很逼很窄,但有提供室外冷風機,但天氣太熱的關係幫忙不算太大。其中一位穿黑衣的員工亦不禮貌,在限時之前不斷要求我們加鐘,感覺好大壓力,原本想放鬆的一晚亦有點不歡而散,應該不會再光顧。

2019-04-22 4518 瀏覽
適逢復活節假期就約三五知己去BBQ.今次搵到一間任飲任食嘅燒烤場「隱世山莊」。雖然任飲任食,但唔同燒烤時間,會有唔同嘅價錢。我地今次就揀左6小時$189這時段。(另外要加開爐費,大細爐唔同價錢)2點鐘去到唔算多人,在場內行左一圈,見到佢地原來有個預備食嘅地方,全部有職員即場洗切,唔同其他場是定貨到場,結晒冰。難怪我食左成日都唔覺口渴,有味精嘅感覺而佢地嘅食物除一般豬、牛,雞扒,腸仔,丸之外,還有牛肉粒串燒、雞皮串燒、菠蘿、秋刀魚、蕃茄片,雞肶菇和翠玉瓜(已加了少許調味粉)......這些很少燒烤場會免費提供嘅食物。調味品方面更提供孜然粉、辣椒油,胡椒粉自由提取。飲品除了啤酒以外,全部飲品都任飲(包括水)在炎炎夏天,一個價任飲真的非常吸引
適逢復活節假期就約三五知己去BBQ.

調味品方面更提供孜然粉、辣椒油,胡椒粉自由提取。

2019-02-01 3344 瀏覽
隱世山莊已經成為左我地一班朋友既BBQ飯堂,地點位於元朗市中心,就係譽88對面,非常方便。因為聖誕假期關係,價錢會貴少少,聖誕價錢分別係$219/4小時,$269/6小時或$299/不限時,另加開爐費,而且因為假期,所以要先入DEPOSIT HOLD位,平時係唔需要既。另外仲可以預訂海鮮套餐($100/份,最少4份),海鮮套餐有虎蝦X1、扇貝X1、鮑魚X1、干魷魚X1、蜆2-3隻,我地就未試過,不過都見到好多人ORDER。呢度仲可以選擇用網燒,或用燒烤叉燒都可以,唔需要另外加錢。呢度有超過50款食物選擇,除左有一般的豬牛雞扒類,雞翼,金沙骨,串燒,丸,腸仔之外,仲布芝士釀菇,金菇肥牛卷,釀辣椒/茄子,翠肉瓜,蓄茄,咖哩魷魚,而且我地一班朋友最欣賞既就係飲品任飲,除左一般汽水之外,仲有清涼爽、烏龍茶等。另外,個人最欣賞就係呢度個廁所,一般BBQ場的廁所都係好濕好污糟,好難得呢度個廁所可以KEEP住每一次去都咁乾淨。值得一讚。

2018-12-25
2019-01-22 2050 瀏覽
這裏任食的食物不錯還有任飲很抵吃,尤其牛扒,香草腸,十分不錯。這裡的職員亦很友善和有禮貌,整體的地方十分乾淨,而且很寧靜,讓我們可以傾計、玩遊戲。網燒烤、叉燒烤亦得!若有機會,會再次幫襯!!!
2019-01-15 1897 瀏覽
很喜歡一大班人燒野食的我,最怕就是燒完的食物黑猛猛,食完就因熱氣上火而喉嚨痛、生暗瘡、生痱滋甚至生病,這裡要預先一早訂位的,星期五、六、日、假期及前夕成人$159位(4小時),$219位(不限時),小童(高過0.9m)$129,<0.9m就免費,我地下午兩点鐘左右來到這裡,只有我們一枱客人,所以負責人讓我地可以自由選位,幫我地開爐,我地合共七個人選了個細的燒烤爐, 燒烤爐的價錢分別細爐$70,特大爐就$120, 燒烤炭任用。 你可以選擇自己用網慢慢燒或者用燒烤叉去燒,兩者都是樂園免費提供的, 我哋選擇了用網燒,食物、蜜糖或其他醬料也是在外面的帳篷內自己進去拿取的,這裡的香辣雞翼 ,照燒汁雞串、芝士磨菇、 鯪魚肉釀辣椒、蜜汁金沙骨、咖哩魷魚都非常美味, 食物種類眾多,還有不同的燒烤串燒提供給客人選擇,真的非常細心周到,我哋選擇了四小時任燒,時間非常充足,我你用網去慢慢燒,燒完仲可以玩遊戲及聊天,負責人會到時間差不多完結前,提早15分鐘提醒客人需要埋單及離開,服務非常好。還有重點就是今次燒完野食,完全沒有飲用任何涼茶,幾日身體都唔覺得熱氣或唔舒服,所以以後都會再多多光顧他們這裡。
2019-01-13
  • 蒜蓉包
  • 芝士磨菇
  • 鯪魚肉釀辣椒
  • 蜜汁金沙骨
  • 咖哩魷魚
  • 香辣雞翼
2018-12-09 2008 瀏覽
位置比較偏遠 位於元朗近尚悅屋苑普通燒烤 百幾蚊一位任食任飲食物飲料選擇不算太多但食物質素都幾好,我鍾意食煙肉青瓜串燒同佢啲漢堡排另外可以加錢食海鮮🦞不過我無試但我見到佢其他客人自帶海鮮整體環境好好 好適合多人聚會 亦有貨櫃party房可以book 成班人可以燒下嘢食再入室內玩
位置比較偏遠 位於元朗近尚悅屋苑

普通燒烤 百幾蚊一位任食任飲