2013-05-30
見到'頭X日報'有75折coupon,星期一至五原價$148, 有75折再加1 = $125.8,所以試下未食先見老鼠:到達酒店外面時,突然聽到有人驚叫,於是我望過去,原來有一隻大老鼠在後巷出現 猶疑了一陣應否按原定計劃入去食,最後都係入去.冷盤:salad bar款式少,只有最基本的粟米,豆,薯仔等.冇食到(因為想拿salad時見到蒼蠅) 刺身:4款,三文魚,吞拿魚 & 唔記得不生鮮,三文魚用保鮮紙包住,另外3款是用真空包裝袋包住,顏色唔生鮮,魚唔夠凍,有d食倒有根.不衛生:每隻碟上有多過一條魚,廚師先丟去其中一條魚的保鮮紙,切過給食客後,魚就咁放回碟上,魚肉接觸到碟上另一條魚的包裝紙外面(包裝紙外面肯定唔夠裡面乾淨,點解唔用一隻新碟分開放呢?)態度差:刺身不會預先切定,即叫即切,但廚師好似唔願意幫你切,而且其中一片三文魚有血(有血唔好卑客啦!) 生蝦,青口(我本身唔食,冇試)生冷嘢就係咁少 熱盤:款式少,冇燒牛肉,冇牛扒,冇豬扒(不過我冇所謂)有大約10款:蒸?斑(好似寫石斑,唔記得),cheese西蘭花,燒味(雞,鴨),薯仔,炒飯,炒麵,豬腳,荷蘭豆炒雞柳,咖哩蝦等蒸斑幾好,西蘭
未食先見老鼠:
猶疑了一陣應否按原定計劃入去食,最後都係入去.
冇食到(因為想拿salad時見到蒼蠅)
刺身:4款,三文魚,吞拿魚 & 唔記得
不生鮮,三文魚用保鮮紙包住,另外3款是用真空包裝袋包住,顏色唔生鮮,魚唔夠凍,有d食倒有根. 不衛生:每隻碟上有多過一條魚, 廚師先丟去其中一條魚的保鮮紙,切過給食客後,魚就咁放回碟上,魚肉接觸到碟上另一條魚的包裝紙外面(包裝紙外面肯定唔夠裡面乾淨,點解唔用一隻新碟分開放呢?) 態度差: 刺身不會預先切定,即叫即切,但廚師好似唔願意幫你切,
而且其中一片三文魚有血(有血唔好卑客啦!)
生蝦,青口(我本身唔食,冇試)
生冷嘢就係咁少
熱盤:款式少,冇燒牛肉,冇牛扒,冇豬扒(不過我冇所謂)
蒸斑幾好,西蘭花ok,荷蘭豆overcook,其他冇試
粟米忌廉湯(冇試),中湯(太鹹),杏仁糊(不太甜,ok)
coffee & tea, 果汁(橙,蘋果,lemon)全部任飲(我冇試)
甜品約10款:
chocolate cake,芝麻糕: 好食,
卷蛋,紅豆綠茶糕,黃梅cake: 一般
燉蛋,布甸: 有怪味
麵包布甸,雀巢雪糕: 冇食
可惜冇cheese cake
所有甜品唔太甜,幾好(唔怕吸收太多糖份) 總結:
價錢:折實收$125.8但款式咁少,唔抵, 原價$148再加一,簡直太貴
味道: ok
衛生:差(老鼠,蒼蠅,保鮮紙問題,魚生有血)
態度:廚師差,待應好
環境:有溫柔的background music, 但窗口的燈飾閃閃下,好刺眼
款式:少
唔值咁貴,衛生又差,唔會再去.